Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@14:34:41 GMT

چگونه میلگرد را برابر زنگ زدگی محافظت کنیم؟

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۸۹۱۸

چگونه میلگرد را برابر زنگ زدگی محافظت کنیم؟

اما میلگردها در چه سازه‌های کاربرد دارند؟ دلایل استفاده از آن‌ها چیست؟ چگونه می‌توان آنها را در برابر عوامل محیطی تقویت کرد و طول عمر آن‌ها افزایش داد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات با ما در این مقاله همراه باشید. شایان ذکر است بازرگانی آرادآهن مقالات آهنی و جامعی را به منظور افزایش آگاهی کاربران در سایت خود منتشر ساخته است که با مطالعه‌ی آن‌ها می‌توانید نکات ارزشمندی را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میلگرد در چه سازه هایی به کار می رود؟

استفاده از آرماتور در پروژه‌های عمرانی و سازه‌های بتنی بسیاری چون انواع ساختمان، پل، فرودگاه، برج‌ها، آسمان خراش‌ها و ... متداول است. تمام ساختمان‌ها برای اینکه به اندازه‌ی کافی در برابر ضربات ناگهانی، لرزش و ارتعاشات زمین و نیروهای مختلفی که به ساختمان وارد می‌شود و همچنین به منظور اینکه بار و وزن کلی خود را تحمل کنند، نیاز دارند که با مصالحی مانند انواع میلگرد تقویت شوند. از این مقطع به روش‌های مختلف و در موقعیت‌های گوناگونی چون: ساخت کف طبقات، ستون‌ها و ... استفاده می‌شود.

نقش آرماتور در استحکام سازه

در سازه‌های بتنی از بتن به منظور افزایش استحکام سازه استفاده می‌شود. بتن‌ها نفوذ ناپذیر و به شدت مستحکم هستند و در برابر بسیاری از نیروهای وارد شده به ساختمان چون نیروهای فشاری مقاومت بالایی دارند. اما این مصالح به شدت در برابر نیروهای چرخشی و کششی ضعیف عمل کرده و دچار ترک خوردگی خواهند شد.

در صورتی که ستون‌های بتنی یک سازه ترک بردارند، آسیب پذیری ساختمان به شدت افزایش یافته و طول عمر آن کاهش پیدا می‌کند. برای جلوگیری از این عارضه و به منظور افزایش مقاومت بتن‌ها در برابر نیروهای کششی و خمشی از میلگردها استفاده می‌کنند. این مقاطع آهنی در دل بتن جای گرفته و آن را مقاوم‌تر ساخته و از این رو نقش بسیار مهم و ویژه‌ی را در استحکام سازه برعهده دارند تا حدی که استفاده نکردن از آن‌ها در سازه‌ها به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. به همین دلیل قیمت میلگرد برای بسیاری از مهندسان و سازندگان از اهمیت بالایی برخوردار است.

طول عمر آرماتور

آرماتورهای معمولی از شمش‌های فولادی به روش نورد گرم تولید شده و پرداخت سطحی بر روی آن‌ها صورت نمی‌گیرد، به همین دلیل چون انواع دیگر مقاطع فولادی اگر از خطر اکسیداسیون حفظ شوند، از طول عمر بالایی برخوردار خواهند بود. به عبارت دیگر مقاطع فولادی مستحکم و مقاوم بوده و طول عمر بالایی دارد تا وقتی که به درستی انبار و نگهداری شده و در معرض رطوبت و نم قرار نگیرد.

اگر سازندگان بعد از خرید شرایط مناسبی را به منظور انبارداری آن فراهم کرده و به درستی آن را در بتن تعبیه کنند، میلگرد هرگز دچار اکسیداسیون نخواهد شد و درون بتن از شرایط محیطی محفوظ خواهد ماند.

اما در نظر داشته باشید که پوشش بتنی اگر از ضخامت کافی برخوردار نباشد، ممکن است میلگرد به دلیل نفوذ کربناسیون و نمک از سطح در معرض خطر زنگ زدگی قرار گیرد. همچنین اگر پوشش بتنی با ضخامت بیش از حدی اطراف میلگرد را احاطه کند، احتمال ترک خوردن آن بیشتر شده و مقاومت موضعی را کاهش می‌دهد.

اگر میلگرد درون بتن دچار زنگ زدگی شود، انبساط و افزایش حجم پیدا کرده و از سمت داخل فشار شدیدی را به بتن وارد می‌کند که به شدت بتن و سازه را آسیب پذیر خواهد کرد.

چگونه میلگرد را در برابر زنگ زدگی تقویت میکنند؟

پوشش اپوکسی فیوژنی: اجرای پوشش اپوکسی فیوژنی تنها در کارخانجات و با رعایت نکات تخصصی و ویژه‌ی امکان پذیر است که باید مطابق با استاندارد IS:13620 انجام گیرد.

در این روش ابتدا سطح آرماتور از هر گونه آلودگی و زنگ زدگی پاکسازی شده و سپس با فاصله‌ی زمانی حداکثر هشت ساعت، پوششی به نام پودر خشک با استفاده از یک وسیله‌ به نام تفنگ الکترواستاتیک بر سطح آن اسپری خواهد شد. سپس تحت دمای کاملاً کنترل شده، در معرض فرایند حرارتی قرار می‌گیرد و به این ترتیب یک لایه با ضخامتی بین 0.1 تا 0.3 میلیمتر سطح آرماتور را پوشش می‌دهد.

گالوانیزاسیون: یکی دیگر از روش‌های تقویت میلگرد، استفاده از روش متداول گالوانیزاسیون است. در این روش مقطع را در حوضچه‌های از عنصر روی غوطه‌ور ساخته و به این ترتیب یک لایه پوششی مقاوم بر سطح آن ایجاد می‌شود.
استفاده از پوشش‌های آلی: می‌توان از رنگ‌ها و یا پوشش‌های ضد زنگی نیز برای مقاوم سازی مقاطع فولادی استفاده کرد. این روش‌ها با هزینه‌های کمتر امکان پذیر بوده و منجر به ایجاد یک لایه‌ی 15 تا 25 میکرومتری بر سطح میلگرد خواهند شد.
استفاده از محلول‌های شیمیایی: کبود کاری روشی دیگری است که از آن به منظور تقویت میلگرد استفاده می‌کنند. در این روش مقطع را به محلول‌های پتاسیم نیترات، سدیم هیدروکسید و آب آغشته کرده و یا در مخازنی از این محلول‌ها غوطه ور می‌سازند و به این ترتیب آن را در برابر زنگ زدگی مقاوم خواهند ساخت. از آنجایی که در این روش میلگرد تغییر رنگ داده و سرمه‌ی خواهد شد، به این روش کبودکاری bluing گفته می‌شود.
تهیه میلگرد با کیفیت: کارخانه های متعددی در کشور مقاطع فولادی را با کیفیت های مختلفی تولید می کنند. به همین علت قیمت میلگرد اصفهان و یزد و سایر کارخانه ها ممکن است تفاوت زیادی داشته باشند. قبل از خرید  باید تحقیق کنید و برندهای معتبر و با کیفیت را خرید کنید.

میلگرد از کجا بخریم؟

در نهایت به منظور افزایش طول عمر سازه‌ و ساختمان بهتر است برای خرید میلگرد به مراکز معتبر مراجعه نمود که از کیفیت و اصالت محصولات خریداری شده اطمینان خاطر داشت. در نظر داشته باشید امکان تأمین میلگردها به صورت مستقیم از کارخانه نیز وجود دارد؛ اما از این روش تنها در صورتی می‌توان استفاده کرد که به حجم‌های بسیار بالایی نیاز داشته باشید.

در غیراین صورت بهتر است به منظور خرید میلگرد برای تکمیل پروژه عمرانی خود به نمایندگی‌های اصلی کارخانجات مراجعه کنید. در صورتی که این نمایندگی‌ها اصلی و معتبر باشند، محصولات خود را با ضمانت کیفیت و اصالت و با کمترین قیمت عرضه می‌کنند.

بازرگانی آرادآهن یکی از معتبرترین مراجع فروش انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی است که محصولات خود را به صورت آنلاین و اینترنتی در سراسر کشور عرضه می‌نماید. جهت استعلام بهترین قیمت میلگرد و اطلاع از شرایط فروش با شماره‌ی 34055-031 تماس بگیرید.

منبع: فارس

کلیدواژه: میلگرد رطوبت هوا زنگ زدگی کیفیت منظور افزایش مقاطع فولادی زنگ زدگی سازه ها طول عمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۸۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف «گذرگاه مردگان»

باستان‌شناسان با استفاده از لیزر «لیدار» مجموعه‌ای از بقایای نادر دوران نوسنگی را کشف کردند که در زمین زراعی واقع در ایرلند پنهان شده بود. برخی باستان‌شناسان احتمال می‌دهند این سازه‌ها به مردگان اختصاص داشته و مسیری برای عزاداری دسته‌جمعی و یا انتقال مردگان به بهشت ‌بوده باشد.

به گزارش ایسنا، بررسی با لیزر «لیدار» صدها بنای سازه‌ای ماقبل تاریخ را که قبلاً کشف نشده بودند، از جمله پنج مورد نادر را که در بخش‌هایی از زمین‌های کشاورزی در حومه ایرلند واقع شده‌اند، آشکار کرد.

«لایوساینس» درباره این کشف تازه نوشته است: باستان‌شناسان با استفاده از لیزر «لیدار» که در آن یک هواپیما از بالای سر پرواز می‌کند و یک دستگاه، ارتعاش‌های لیزری را به زمین پرتاب می‌کند، سازه‌هایی را در «ویکلو» واقع در شرق ایرلند کشف کرده‌اند. این ارتعاش‌ها به اشیاء‌ برخورد می‌کند و سپس بازمی‌گردد و از این طریق به محققان کمک می‌کند که به نقشه توپوگرافی منطقه دست پیدا کنند.

منطقه‌ای که توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته است، در طول دوران نوسنگی پیشین (که از حوالی ۳۷۰۰ پیش از میلاد آغاز می‌شود) عصر برنز میانه و متأخر (۱۴۰۰ تا ۸۰۰ پیش از میلاد) مورد استفاده مردم قرار می‌گرفت.

البته، بر اساس گزارشی که بیست و پنجم آوریل ۲۰۲۴ در ژورنال «آنتیکیتی» منتشر شده است، شواهدی از حضور انسان در فاصله ۲۰۰۰ ساله بین این دو دوره تاریخی که با نام دوره «نوسنگی میانه» شناخته می‌شود، تا پیش از این اکتشاف، به ندرت مشاهده شده بود.

 به رغم سال‌ها فعالیت کشاورزی که به بخشی از این بقایای باستانی آسیب رسانده است، بررسی‌های «لیدار»، مدل‌های سه‌بعدی از این محوطه پر از سازه، از جمله چندین سازه تاریخی کمیاب را که در حقیقت محوطه‌های طولانی، باریک، خاکی و در عین‌حال بزرگ هستند و برای اهداف آیینی مورد استفاده قرار می‌گرفتند و با نام «کورسوس» (گونه‌ای سازه یادمانی در دوران نوسنگی) شناخته می‌شوند، آشکار کرد.

«جیمز اودریسکول» (James O'Driscoll)، باستان‌شناسی در دانشگاه «آبردین» در اسکاتلند در گفت‌وگو با «لایو ساینس» توضیح داد: «من کاوش در این محوطه را حدود ۱۰ سال پیش به عنوان بخشی از مطالعات دوره دکتری آغاز کردم و ایده اولیه این بود که این محوطه، محل بزرگ‌ترین قلعه‌تپه عصر برنز در ایرلند است. پس از تحقیقات مختلف، ما کم کم به این نتیجه رسیدیم که علاوه‌بر بقایای عصر برنز، تعداد زیادی بقایای نوسنگی نیز در آن وجود دارد. در حوالی سال ۲۰۱۴، فردی به طور اتفاقی یکی از این سازه‌های یادبود «کورسوس» را کشف کرد و به دنبال آن، تحقیقات به کمک «لیدار» ‌ انجام شد.»‌

این باستان‌شناس گفت: «تحقیقات با لیزر لیدار به کشف چهار مورد دیگر از «کورسوس»ها منجر شد. به همین دلیل است که این یک کشف بسیار مهم به شمار می‌آید؛ چرا که ما انتظار آن را نداشیم، به این دلیل که سازه‌های یادبود «کورسوس» به صورت گروهی در ایرلند وجود ندارد. شاید حدود ۱۰ مورد در بریتانیا وجود داشته باشد، اما در ایرلند فقط حدود ۲۰ مورد، آن‌ هم به صورت انفرادی شناسایی شده بود.»

با اینکه طول بیشتر این پنج سازه به  ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر می‌رسد، اما بزرگترین آن‌ها ۴۰۰ متر طول دارد.

همچنین با در نظر گرفتن این نکته که مردم، این سازه‌ها را در دوره پیش از اختراع بولدوزر خلق کرده‌اند، ساخت چنین سازه‌های یادبودی بسیار قابل توجه است.

به گفته «اودریسکول»، با توجه به اینکه این سازه‌ها در دوران نوسنگی ساخته شده‌اند، در آن زمان هیچ ابزار فلزی وجود نداشت و مردم مجبور بودند از ابزارهای چوبی استفاده کنند.

 باستان‌شناسان معتقدند این سازه‌ها ممکن است برای اهداف مختلفی از جمله موارد مربوط به  ارتباط با «رویدادهای بزرگ خورشیدی»، کشاورزی و «گذرگاه‌هایی برای مردگان» ساخته شده باشند. برای مثال، چهار مورد از این سازه‌های باستانی به سمت «طلوع خورشید در انقلاب تابستانی» ساخته شده‌اند.

«اودریسکول» با اشاره به اینکه این بناهای تاریخی احتمالاً به مردگان اختصاص داده شده بودند، ‌ بیان کرد: «با اینکه ما دقیقا از آیین‌هایی که در آنجا برگزار شده است اطلاعی نداریم، اما شواهد نشان می‌دهد این سازه‌ها ممکن است به عنوان مسیرهای دسته‌جمعی برای عزاداری یا مسیری برای انتقال مردگان به بهشت ‌مورد استفاده قرار گرفته باشند.»‌

این کارشناس افزود: «این بناهای تاریخی به ما کمک می‌کنند تا شیوه زندگی این مردمان نوسنگی را که نسل اول کشاورزان بودند، درک کنیم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نحوه ساخت آسان یک قفل با میلگرد (فیلم)
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • هشدار تندباد و گرد و خاک برای خوزستان
  • وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد
  • نبرد تاکتیکی استقلال و تراکتور/ آبی‌ها چگونه در غیاب حسینی از دروازه‌شان محافظت می‌کنند؟
  • کشف «گذرگاه مردگان»
  • کشف ۷ کیلوگرم تریاک در شهرستان گناباد
  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی