Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@06:00:10 GMT

لزوم تعریف کلان پروژه ها برای اثربخشی علوم انسانی

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۴۳۳۴۸

لزوم تعریف کلان پروژه ها برای اثربخشی علوم انسانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، عبدالله معتمدی در مراسم گردهمایی اعضای هیئت علمی این دانشگاه با اشاره تلاش های انجام شده در تدوین سند راهبردی دانشگاه، افزود: با همکاری و همدلی اعضای هیئت علمی و دانشکده ها، برنامه راهبردی سال ۱۴۰۱ تدوین و برای اجرا به دانشکده ها ابلاغ شده است و امسال نخستین سال اجرای این برنامه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار بسیار مهمی که انجام شده، این است اختیارات مالی برای اجرای برنامه های راهبردی در دانشکده ها به دانشکده ها واگذار شده است. به همین دلیل از دانشکده ها خواسته‌ایم هزینه‌های هر کدام از برنامه های اعلام شده را مشخص کنند تا بر اساس توافق نامه ای که با رئیس دانشکده انجام شده است اعتبار مورد نیاز تامین و در اختیار رئیس دانشکده قرار گیرد.

معتمدی ادامه داد: فرآیندها نیز بازتعریف می شوند و دیگر برگزاری نشست ها در معاونت آموزشی تعریف نمی‌شود بلکه برنامه ها را رئیس دانشکده در شورای راهبردی دانشکده مطرح می‌کند و در آن شورا برای چگونگی اجرا و هزینه کرد برنامه های راهبردی دانشکده تصمیم گیری می کنند. البته اگر موضوعی در برنامه راهبردی نیست و پیش بینی نشده است، این موضوع در ساز و کارهای قبلی قرار می گیرد. ما بر اساس برنامه راهبردی ما از آنچه شما گفته اید و پیشنهاد داده اید حمایت می‌کنیم. انتظار است که برنامه سال بعد بسیار عمیق تر و معنادار تر از برنامه های سال جاری باشد.

وی با اشاره به هدفمندی پژوهش به عنوان یکی از محورهای اصلی برنامه راهبردی دانشگاه، پیشنهاد کرد: با کمک و حمایت مجموعه ها، نهادها و دستگاه های بیرون از دانشگاه، پروژه های کلان برای اثر بخشی علوم انسانی در جامعه، تعریف و تبدیل به چندین رساله دکتری شود تا از محل آن پروژه ها، دانشجویان دکتری و استادان حمایت مالی شوند. نخستین گام در این خصوص با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و جذب حمایت مالی از آن نهاد برداشته شده است. همچنین استفاده از دانشجویان پسادکتری در انجام پروژه های مختلف به دلیل تجربه های متعدد پژوهشی که دارند و حمایت مالی از آنها، می تواند منجر به انجام خدمت معنادار در جامعه شود.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر تحول علوم انسانی به عنوان ماموریت و مسئولیت مهم این دانشگاه، گفت: انتظار داریم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به ظرفیت دانشگاه علامه طباطبائی، کمک کند تا بتوانیم این ماموریت را در قالب یک پروژه مستمر چند ساله به شکل هدفمند به انجام برسانیم.

وی با اشاره به عوارض روانی و اجتماعی کرونا و حضوری شدن فضای آموزشی دانشگاه ها در ترم جاری، خاطر نشان کرد: عوارض روانی و اجتماعی حاصل از همه گیری کرونا آزاردهنده بوده و هست. بر اساس تحقیقات انجام شده، جوان ها در سنین بین ۱۸ تا ۲۴ سالگی دچار سردرگمی در نقشه و هویت هستند. شرایط سنی به همراه شرایطی که کرونا ایجاد کرد، همچنین شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، فضایی را ایجاد کرده است که باید نسبت به حمایت و حفاظت هر چه بیشتر از دانشجویان توجه شود. باید برای آنها برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم از آسیب های احتمالی پیشگیری کنیم و در این فضای تاثیرگذار شبکه های اجتماعی، مسیری را برای سبک زندگی سودمند دانشجویان رقم بزنیم.

عضو هیئت علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی تاکید کرد: در این زمینه به کمک و راهنمایی استادان و اعضای هیئت نیاز داریم چرا که اگر زندگی دانشجویان ما به صورت نامناسب پیش برود، دچار خسارت بزرگ خواهیم شد. این دانشجویان در آینده مدیران و مسئولان جامعه ما خواهند بود. آنها فرزندان ما هستند که نیاز به کمک دارند هرچند خودشان این نیاز را احساس نکنند. درخواست می کنم روی این قضیه متمرکز شویم که چگونه می توانیم با محبت به دانشجویان از ظرفیت آنها و شرایط ایجاد شده نهایت استفاده را ببریم.

وی در پایان به برگزاری برنامه ویژه برای استادان نو ورود در تابستان ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: همه استادان در رشته های تخصصی خود صاحبنظر هستند ولی ارتقا مهارت های معلمی و نیازهای معرفتی سبب می شود تا از ظرفیت های خود در کلاس ها بیشتر استفاده کنیم.

کد خبر 5524631 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی عبدالله معتمدی علوم انسانی پسادکتری سازمان سنجش کنکور 1401 آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه تهران انتخاب رشته سازمان امور دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مجازی آزمون دکتری تخصصی گروه پزشکی دانشگاه ها دانشگاه جامع علمی کاربردی دندانپزشکی آزمون دستیاری برنامه راهبردی دانشکده ها برنامه ها انجام شده پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۳۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد

رییس دانشگاه شاهد برنامه‌ها و اقدامات دو ساله این دانشگاه را تشریح کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، احمد چلداوی رئیس دانشگاه شاهد صبح امروز در نشست خبری  با اشاره به تاریخچه تاسیس این دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد در سال 1369 با دستور امام خمینی(ره) تاسیس و در ابتدا در چند رشته محدود فعالیت خود را آغاز کرد. دانشکده‌های این دانشگاه در گذشته در سطح شهر تهران پراکنده بود که در حال حاضر تجمیع و در مجاورت مرقد مطهر امام مستقر شدند.

وی افزود: این دانشگاه هم‌اکنون 10 دانشکده دارد که 4 دانشکده در حوزه پزشکی و 6 دانشکده در حوزه‌های هنر، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، فنی-مهندسی و ... فعالیت می‌کنند.

چلداوی خاطرنشان کرد: این دانشگاه هم‌اکنون 38 رشته کارشناسی، 40 رشته دکتری و 2 رشته دکتری عمومی در پزشکی و دندانپزشکی و  6 هزار دانشجو دارد.

وی با اشاره به حضور 2 ساله خود در جایگاه ریاست این دانشگاه به اقدامات این دوره اشاره کرد و گفت: اقدامات مهمی در این 2 سال انجام شده است. برای مثال بودجه پژوهشی دانشگاه 10 برابر شده است هر چند پژوهش در اغلب دانشگاه‌ها مظلوم است انا سعی کردیم پژوهانه استادان را هم  10 برابر کنیم. همچنین آزمایشگاهی با هزینه 5 میلیارد راه‌اندازی شده است که دانشگاهیان می‌توانند از ابرکامپیوتر این آزمایشگاه استفاده کنند.

رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه  فرآیندهای مالی گرنت تسریع شده است، افزود: 20 میلیون کمک هزینه خرید لپ تاپ به استادان اعطا کردیم. قراردادهای ارتباط صنعت در 2 سال، 17 برابر شده و مبلغ آن‌ها هم 14 برابر شده و از نظر پژوهشی رشد 2 برابری رخ داده است.

چلداوی از راه اندازی  هزار متر مربع مرکز نوآوری در این دانشگاه خبر داد.

وی با اشاره به اقدامات فرهنگی یادآور شد: در زمینه فرهنگی دوره‌های مختلفی برای دانشجویان، اساتید و کارکنان برگزار کردیم. برای مثال اردوهای راهیان نور و مشهد مقدس برگزار شده است.

چلداوی گفت: تحولاتی که در حوزه فرهنگی داشتیم در 2 شاخص فرهنگی بوده است که شامل سرانه فرهنگی و بودجه فرهنگی می‌شود و از این نظر رتبه اول دانشگاه‌های گروه ب وزارت علوم را کسب کردیم.

وی با یاداوری اینکه پذیرش دانشجو در این دانشگاه به صورت غیرمتمرکز است، افزود: 4 برابر ظرفیت دانشگاه‌ برای مصاحبه به ما معرفی شده  و دو مرحله مصاحبه در این دانشگاه انجام می‌شود. ولایتمداری از مهم‌ترین فاکتورهای مصاحبه است. دانشگاه شاهد ملجأ و ماوای خانواده‌های ارزشی است که تمایل دارند فرزندانشان در دانشگاهی با سطح علمی خوب و محیط ارزشی پرورش داده شوند و در این سال‌ها فقط پذیرای دخترانی بوده‌ایم که به انتخاب خودشان حجاب برتر را انتخاب کردند.

وی از حضور 344 عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون سرانه متوسط مقالات بین المللی دانشگاه شاهد 1.5 مقاله به ازای هر استاد است.

وی با اشاره به اینکه پیش از این دوره دانشگاه شاهد خوابگاه متاهلی نداشت، تاکید کرد: در این زمینه برنامه‌ریزی کرده و مراحل نقشه‌برداری خوابگاه متاهلی در محوطه این دانشگاه در حال انجام است.

وی با اشاره به فضای سیاسی حاکم بر دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد دانشگاهی سیاست‌زده نیست اما منفعل هم نیست. اینکه دانشجویان دانشگاه شاهد در اغتشاشات شرکت نکردند به معنی انفعال نیست بلکه حاکی از رشد عقلی و معرفتی دانشجویان و تحلیل درست آنهاست.

رییس دانشگاه شاهد با بیان اینکه تا پیش از این دوره دانشگاه شاهد هیچ فعالیتی در سطح بین‌المللی نداشت از واگذاری دیپلماسی علمی جبهه مقاومت به این دانشگاه خبر داد و گفت: هم‌اکنون 60 دانشجوی بین‌المللی داریم که از افعانستان، نیجریه و پاکستان در حال تحصیل هستند. همه این دانشجویان از سوی بنیاد شهید بورسیه شدند و هزینه‌های آنها نیز به دانشگاه پرداخت شده است.

وی با اشاره به بورسیه دانشجویان کشورهایی نظیر پاکستان و عراق از سوی آمریکا به نقش مهم ایران به عنوان کشور اصلی محور مقاومت اشاره کرد و گفت: سال آینده از 12 کشور شامل استرالیا، پاکستان، سوریه، عراق و افغانستان دانشجو خواهیم داشت که 200 نفر خواهند شد. رویکرد دانشگاه شاهد در حوزه بین‌الملل درآمدزایی نیست بلکه هدف ما تربیت نیرویی با تفکر اسلامی و پرورش یافته برای کمک به جبهه مقاومت و امام زمان است. 

چلداوی یادآور شد: قصد داریم 20 هزار متر فضای آموزشی برای رشته پزشکی‌ در پردیس مرکزی دانشگاه اختصاص دهیم. همچنین دانشکده کشاورزی از محل فعلی جا به جا خواهد شد و در زمین‌های کشاورزی ساختمانی برای این دانشکده ساخته می‌شود. ساختمان فعلی دانشکده کشاورزی به دانشکده حکمرانی اختصاص داده خواهد شد.

رئیس دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: افزایش بودجه دانشگاه شاهد سال گذشته 25 درصد بود و امسال حدود 30 درصد افزایش یافته است. با توجه به افزایش 20 درصدی حقوق اساتید، این افزایش باید بیشتر صرف حقوق و دستمزد کارکنان می شود.

حیدری رییس دانشکده پزشکی این دانشگاه نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه پزشکی این دانشگاه گفت: در 2 سال گذشته  شاهد توجه و سرمایه گذاری بر مقوله پزشکی و توسعه و بهبود فعالیتهای رشته‌های پزشکی دانشگاه شاهد هستیم.

وی از تجهیز آزمایشگاههای جامع مربوط به دانشکده پزشکی و تعمیرات اساسی ساختمان های پرستاری و دندانپزشکی این دانشگاه خبر داد و گفت: در طی این دو سال روح تازه ای به حوزه علوم پزشکی دانشگاه شاهد دمیده شده و طب ایرانی، پرستاری در این دانشگاه رشد کرده است.

وی از تدوین برنامه 5 ساله دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد خبر داد و از حضور بهتر و توجه بیشتر به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته پزشکی دانشگاه شاهد در این دو سال  ابراز رضایت کرد.

عباسی، معاون دانشجویی دانشگاه شاهد نیز از رشد 120 درصدی  خدمات و فعالیت های دانشجویی این دانشگاه نظیر مرکز مشاوره خبر داد‌.

یکی از مسئولان این دانشگاه نیز با اشاره به فعالیت های گروه جهادی پزشکی شهید سلیمانی این دانشگاه این گروه را برترین گروه جهادی و موکب فرهنگی، پزشکی دانشگاه در سال  1402 دانست و گفت: موکب فرهنگی اجتماعی شهید سلیمانی در راهیپایی اربعین و در عوارضی قم خدمات مختلفی را به  زوار ارائه می دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضداسرائیلی پیوستند
  • دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضد اسرائیلی پیوستند
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است