Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: به جای سالانه ۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری حداقل سالانه باید ۱۰ میلیون هکتار در حوزه آبخیز کشور عملیات انجام شود.

به گزارش بازارنیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی‌نژاد در مراسم تکریم و معارفه سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: با توجه به گستره کشور، باید مقیاس عملکرد در اراضی منابع طبیعی تغییر کند و منابع مالی جدید در این حوزه تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان این که اعداد و و ارقام کنونی در حوزه آبخیزداری کشور باید افزایش یابد، تصریح کرد: اجرای دو میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در سال نسبت به ۹۰ میلیون هکتار اراضی که باید در آن آبخیزداری انجام شود، دوره اتمام کار را طولانی خواهد کرد.

ساداتی‌نژاد افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی و وضعیت تخریب اراضی، نیاز به تامین مالی جدید و سرعت در اجرای آبخیزداری در عرصه‌های آبخیز کشور داریم و طبیعت به ما اجازه نمی‌دهد که ۳۰ یا ۴۰ سال برای اتمام این طرح صبر کنیم.

وی ادامه داد: حداقل باید سالانه ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری انجام دهیم تا ظرف ۱۰ تا ۱۱ سال تمام عرصه‌های آبخیز تحت پوشش این عملیات قرار گیرند.

وزیر جهاد کشاورزی به درختکاری به عنوان دومین موضوع مهم در حوزه منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: امروزه با توجه به تغییرات آب و هوایی و سطح درختکاری در دنیا، نیاز است که سطح مقیاس برنامه‌ها در این زمینه نیز تغییر و گسترش یابد و کاشت چند میلیون اصله نهال دیگر گره‌گشا در کشور ما نیست.

وی بر ایجاد سازوکار، تامین مالی و بالا بردن مقیاس عملکرد در این حوزه نیز تاکید کرد و اظهار داشت: باید به سمت کاشت میلیاردی اصله نهال در کشور حرکت کنیم.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد: برای ایجاد تحول در منابع طبیعی باید طرحی را در این زمینه به دولت ببریم تا بتوانیم اجماع دولت را هم داشته باشیم.

وی در همین حال همکاری با موسسه تحقیقات آبخیزداری و و موسسه تحقیقات آب و خاک را برای پیشبرد برنامه‌ها و طرح‌ها در حوزه منابع طبیعی ضروری خواند و گفت: ما باید در بخش منابع طبیعی، علمی حرکت و تعامل و ارتباط با این موسسه‌های تحقیقاتی را تقویت کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که برنامه هفتم توسعه در شرف نوشتن است، اظهار داشت: ما باید در حوزه منابع طبیعی یک کار ویژه، علمی و دقیق به خصوص در زمینه صیانت از جنگل‌ها انجام دهیم، زیرا برنامه‌های سالانه در بستر برنامه هفتم توسعه تنظیم می‌شوند.

وی در ادامه بر مبارزه با فساد در حوزه منابع طبیعی تاکید ورزید و تصریح کرد: نگاه مقابله با فساد همواره در این سازمان بوده، اما در دوره جدید مدیریتی باید تقویت شود.

ساداتی‌نژاد درباره مبحث توسعه گفت: در این زمینه یک نگاهی وجود دارد مبنی بر این که میان منابع طبیعی یا محیط زیست و توسعه تقابلی وجود دارد در حالی که همزمان با حفظ و صیانت از منابع طبیعی می‌توان برای توسعه اقدام کرد.

وی افزود: با کار‌های اصولی و علمی می‌توان کنار همنشینی توسعه و منابع طبیعی و محیط زیست را مشاهده کرد.

وزیر جهاد کشاورزی اذعان داشت: منابع طبیعی حامی و در کنار توسعه است و به آن کمک می‌کند و برای این کار نیاز به الگو و توان کارشناسی داریم.

وی در عین حال افزود: در حوزه منابع طبیعی باید به سمت درآمدزایی حرکت کنیم و منابع مالی حاصل از آن را برای ارایه خدمات و حفاظت از همین حوزه هزینه کنیم.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: از تمام ظرفیت‌ها در تمام سازمان‌ها از جمله سازمان برنامه و بودجه باید برای پیشبرد برنامه‌ها و اهداف حوزه منابع طبیعی استفاده کرد و امیدوارم با استفاده از دانش، تجربه و نگاه جهادی دراین دوره مدیریتی جدید، اتفاق خوبی بیفتد.

وی گفت: با نگاه انقلابی و علم و دانشی که نوبخت سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دارد و با همکاری کارشناسان و مدیران این حوزه در سطح کشور اتفاقات خوبی می‌افتد و آجری بر دیوار پرافتخار این سازمان گذاشته می‌شود.

وزیر جهاد کشاوری بر اهمیت آب و خاک کشور اشاره کرد و اظهار داشت: آب و خاک ناموس کشور و مهمترین ثروت هر جامعه است و باید توسط سربازان منابع طبیعی از آن حفاظت شود.

وی حفظ و صیانت از آب و خاک را رسالتی بزرگ دانست و گفت: آب و خاک را باید برای فرزندان و نسل‌های آینده حفظ کنیم.

ساداتی‌نژاد در همین حال از خدمات و فعالیت‌های مسعود منصور رییس پیشین سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تقدیر کرد و اذعان داشت: در دوره مدیریت منصور کار‌های خوبی در حوزه منابع طبیعی به ویژه در زمینه حدنگاری و کاداستر اراضی ملی، بخش یگان حفاظت و توسعه زیرساخت‌ها و فناور شدن آن و ایجاد پارک‌های فناوری صورت گرفته است که جای تقدیر دارد.


/ تسنیم

برچسب ها: آبخیزداری ، حوزه آبخیز کشور ، وزیر جهاد کشاورزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RkJ

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: آبخیزداری حوزه آبخیز کشور وزیر جهاد کشاورزی حوزه منابع طبیعی وزیر جهاد کشاورزی آبخیزداری کشور منابع طبیعی میلیون هکتار ساداتی نژاد برنامه ها آب و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۳۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند

ایسنا/خراسان رضوی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چناران از انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در شهرستان گلبهار خبر داد.

حمید رضا شرف خانی امروز، ۸ اردیبهشت در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: با رصد و پایش عوامل یگان حفاظت و با دستور قاطع دادستان شهرستان گلبهار در همکاری با عوامل انتظامی کلانتری گلمکان، یک باب کوره غیر مجاز تهیه زغال و بیش از ۱۵ تن مقطوعات چوبی از گونه‌های ممنوعه گز و تاغ که به شکل ماهرانه‌ای از شهرستان‌های جنوبی استان قطع و به گلبهار حمل می‌شد شناسایی و توقیف شد.

وی خاطرنشان کرد: کارگاه غیرمجاز احداث شده در یکی از روستاهای تابعه شهر گلمکان شهرستان گلبهار پس از شناسایی و اطمینان از وجود محموله قاچاق با دستور قضایی دادستان گلبهار توسط ضابطین بازگشایی و میزان ۱۵ تن مقطوعات چوبی جنگلی و یک باب کوره غیر مجاز توقیف شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چناران بیان کرد: در همین رابطه چهار نفر از اتباع بیگانه مرتبط با این باند بازداشت و تحویل عوامل انتظامی گردیدند. 

شرف خوانی اظهار کرد: گونه جنگلی گز و تاغ با هدف تثبیت شن و جلوگیری از گسترش بیابان و تهدید سکونتگاه‌های شهری و روستایی در قالب پروژه‌های بیولوژیک بیابان‌زدایی با صرف هزینه‌های سنگین و تلاش‌های شبانه‌روزی در مناطق کویری خراسان رضوی توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کشت و نگهداری می‌گردد که با بی‌رحمی تمام و برای انتفاع غیر شرعی و غیر مجاز توسط افراد و باندهای قاچاق چوب آلات مورد تجاوز و قطع قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟