Web Analytics Made Easy - Statcounter

با الهام از طبیعت و به کارگیری نانومواد، پژوهشگران رباتی به شکل ماهی ساختند که در اثر تابش نور می‌تواند شنا کرده و میکروپلاستیک‌ها را جمع‌آوری کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با الهام از طبیعت و به کارگیری نانومواد، پژوهشگران رباتی به شکل ماهی ساختند که در اثر تابش نور می‌تواند شنا کرده و میکروپلاستیک‌ها را جمع‌آوری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



میکروپلاستیک‌ها تقریباً در همه جای زمین یافت می‌شوند و در صورت بلعیده شدن می‌توانند برای جانداران مضر باشند. اما حذف چنین ذرات ریزی از محیط کار سختی است، به خصوص زمانی که در کنار و گوشه‌ها و برآمدگی‌ها در انتهای آبراه‌ها ته نشین می‌شوند. به تازگی محققان نشان دادند که یک ربات ماهی فعال شده با نور می‌تواند به سرعت در اطراف شنا می‌کند و میکروپلاستیک‌ها را از محیط بیرون برد.

از آنجایی که میکروپلاستیک‌ها می‌توانند در شکاف‌ها گیر بی‌افتند، جدا کردن آن‌ها از محیط‌های آبی دشوار بوده است. یکی از راه‌حل‌های ارائه شده استفاده از ربات‌های کوچک، انعطاف‌پذیر و خودتامین‌کننده برای رسیدن به این آلاینده‌ها و پاکسازی آن‌ها است. اما مواد رایج مورد استفاده برای ربات‌های نرم، هیدروژل و الاستومر هستند که به راحتی در محیط‌های آبی آسیب می‌بینند. ماده دیگری، که به نام ناکر نیز شناخته می‌شود، محکم و انعطاف‌پذیر بوده و در سطح داخلی صدف‌ها یافت می‌شود. لایه‌های ناکر دارای یک گرادیان میکروسکوپی هستند، از یک طرف دارای مقدار زیادی کامپوزیت معدنی کربنات کلسیم-پلیمر بوده که با رفتن به طرف دیگر عمدتاً یک پرکننده پروتئین ابریشم ساختار آن را تشکیل می‌دهند. شین شینگ ژانگ و همکارانش با الهام از این ماده طبیعی می‌خواستند نوع مشابهی از ساختار گرادیان را امتحان کنند تا ماده‌ای بادوام و قابل خم شدن برای روبات‌های نرم ایجاد کنند.

محققان مولکول‌های بتا سیکلودکسترین را به گرافن سولفونه‌شده مرتبط کردند و نانوصفحات مرکب ایجاد کردند. سپس محلول‌های نانوصفحات با غلظت‌های مختلف در مخلوط‌های لاتکس پلی‌اورتان ادغام شدند. یک روش مونتاژ لایه به لایه، گرادیان غلظتی منظم از نانوکامپوزیت‌ها را ایجاد کرد که از این گروه تحقیقاتی با استفاده از این ساختار یک ربات ماهی کوچک به طول ۱۵ میلی‌متر تشکیل داد. روشن و خاموش کردن سریع لیزر نور مادون قرمز نزدیک در دم ماهی باعث شد تا دم ماهی بال بزند و ربات را به جلو سوق دهد. این ربات می‌تواند ۲٫۶۷ طول بدن در ثانیه حرکت کند، سرعتی که سریع‌تر از آنچه قبلاً برای سایر ربات‌های شناگر نرم گزارش شده بود و تقریباً سرعت فیتوپلانکتون فعال در آب است. محققان نشان دادند که ربات ماهی شناگر می‌تواند به طور مکرر میکروپلاستیک‌های پلی استایرن مجاور را جذب کند و آن‌ها را به جای دیگر منتقل کند. این ماده همچنین می‌تواند پس از برش خود را ترمیم کند و همچنان توانایی خود را برای جذب میکروپلاستیک حفظ کند.

به دلیل دوام و سرعت ربات ماهی، محققان می‌گویند که می‌توان از آن برای نظارت بر میکروپلاستیک‌ها و سایر آلاینده‌ها در محیط‌های آبی خشن استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رودخانه نانومواد میکروپلاستیک ها ربات ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۳۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه کریمی معاون راهبری و هماهنگی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در مراسم پاکسازی رود دره درکه که با حضور مهدی اسفندیاری مشاور اجرایی این اداره کل و... به مناسبت هفته زمین پاک در منطقه یک برگزار شد گفت: کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تکلیف قانونی است و دستگاه‌های خصوصی و عمومی در کنار شهروندان باید ملزم به اجرای آن باشند.

او با اشاره به شعار هفته زمین پاک گفت: با توجه به شعار امسال که " سیاره زمین در مقابل پلاستیک" است باید حفظ محیط زیست از این ماده زیانبخش دغدغه ای عمومی در نظر گرفته شود و مردم بدانند که کیسه پلاستیکی تبدیل به میکروپلاستیک می‌شود و به سلامت شهروندان آسیب وارد می‌کند برای همین باید از رها سازی آن در محیط های طبیعی به خصوص بکر و طبیعت کوهستان خودداری کنند.

کریمی از همه شهروندان و مدیران و سازمان ها خواست با تدبیر و تلاش، مواد پلاستیکی را جایگزین مواد قابل بازیافت کنند و با فرهنگ سازی و ارتقای مشارکت شهروندان، زمین را حفظ نمایند.

نوید انصاری مدیر اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری منطقه یک نیز گفت: برنامه های "هفته زمین پاک" از ۲ تا ۹ اردیبهشت ماه در منطقه یک برگزار شد و در این راستا پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه نیز با همکاری شهرداران ناحیه دو و کوهستان، مدیران و کارشناسان محیط زیست منطقه یک، اعضای خانه و کانون های محیط زیست، شورایاری محله درکه، کانون نوجوانان محله درکه و ... و با اجرای برنامه های نمایشی، میز خدمت از طرف مرکز بهداشت درکه همراه بود و در پایان به ۱۵ نفر به قید قرعه هدایایی اهدا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • ساحل بندر دیلم پاکسازی شد
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • عوامل تاثیرگذار بر کپک زدن فرش
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری