Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@18:13:42 GMT

اقبال جهان اسلام به استارت‌آپ‌های قرآنی

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۴۶۴۶۶

اقبال جهان اسلام به استارت‌آپ‌های قرآنی

وجود بیش از ۱.۵میلیارد مسلمان در جهان و نیاز این جمعیت به انواع و اقسام محصولات، مصنوعات و خدمات فرهنگی، ضرورت توجه به کسب‌وکارهای نوپا در این حوزه را که از ظرفیت بسیار بالایی در جهان اسلام برخوردار است، برای ایجاد درآمد و اشتغال‌زایی دوچندان کرده است. بدیهی است تأمین بخشی از این نیازها از طریق استارت‌آپ‌ها امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
استارت‌آپ یا کسب‌وکار نوپا، به شرکت یا کسب‌وکاری گفته می‌شود که معمولاً به‌تازگی و در نتیجه کارآفرینی در جهت راه‌حلی نوآورانه و پایدار برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفته و رشد سریعی دارد. استارت‌آپ‌ها با توجه به ماهیت معمولاً در حوزه فناوری رشد داشته‌اند اگر چه منحصر در حوزه فناوری نیستند.
در نمایشگاه قرآن که امسال همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار شد، علاوه بر برگزاری مسابقات مختلف برای استارت‌آپ‌های قرآنی، نشست‌های تخصصی با حضور تعدادی از این شرکت‌ها و مسئولان مرکز رشد واحدهای فناور هنر قرآنی برگزار و بخشی از ابعاد فعالیت‌های این کارآفرینان مورد بررسی قرار گرفت که در آن نشست، بخشی از این شرکت‌ها درباره مشکلات و تولیدات خاصی که دارند صحبت کردند.
رویداد استارت‌آپی اسلامی- قرآنی امسال با عنوان «۱۱۴ استارت‌آپ» در نمایشگاه قرآن کریم نیم‌نگاهی به تولیدات در این عرصه با محورهای آموزش قرآن کریم، تبلیغ و ترویج قرآن کریم، گردشگری و توریسم، هنرهای تجسمی، معماری و دکوراسیون داخلی، اسباب‏‌بازی و بازی‌های رایانه‌ای، سلامت و محصولات غذایی حلال، وب و نرم‌افزار و تولید محتوای چندرسانه‌ای و برگزاری رویدادهای اسلامی ـ قرآنی (باتوجه ویژه به نمایشگاه بین‌‏المللی قرآن کریم) دارد. 
 با توجه به اینکه در دنیای امروز شرکت‌های کارآفرینی جایگاه ویژه‌ای در جامعه به خود اختصاص داده‌اند،
 برای آشنایی بیشتربا جزئیات فعالیت استارت‌آپ‌های قرآنی و مذهبی با کامیار محبوبیان، معاون فناوری مرکز رشد واحدهای فناور هنر قرآنی به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

استارت‌آپ‌های قرآنی و دینی در کشور چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند که در این گروه از استارت‌آپ‌ها قرار می‌گیرند؟
به طور کلی فعالیتی که دارای نوآوری باشد یا از طریق ابزاری بتواند محصول جدیدی را تولید کند در زمره شرکت‌های استارت‌آپی قرار می‌گیرد، در حوزه استارت‌آپ‌های قرآنی نیز در این عرصه اگر محصولی تولید کنند که در حوزه‌های مختلف از جمله علوم انسانی، قرآن و عترت، سبک زندگی، عفاف و حجاب و... دارای نوآوری باشد یا از ابزار جدید فناوری و تلفیق آن با حوزه‌های مذهبی و قرآنی بهره ببرند، جزو کارآفرینان این بخش قرار می‌گیرند.

در حال حاضر چه تعداد استارت‌آپ مذهبی، قرآنی و دینی در کشور فعالیت می‌کنند؟
در حقیقت استارت‌آپ‌ها در بخش‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و... فعالیت دارند، علاوه بر این، آن‌ها با توجه به اینکه متولی متخصص و مشخصی نیز ندارند، می‌توانند براساس فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، زیرمجموعه حوزه‌های مختلف قرار بگیرند، بنابراین آمار دقیقی ازفعالان و کارآفرینان مذهبی و قرآنی در کشور وجود ندارد، اما بر اساس آنچه ما شناسایی کرده‌ایم، حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ شرکت استارت‌آپی در کشور در حوزه فعالیت‌های مذهبی، قرآنی و دینی فعالیت دارند.

استارت‌آپ‌های قرآنی و دینی با چه مشکلاتی روبه‌رو هستند؟
این سؤال را در دو بخش پاسخ می‌دهم، بخش اول نگاه حاکمیتی به شرکت‌هاست. متأسفانه اغلب اوقات تولید محصولات فرهنگی، حمایتی بوده بنابراین برای فروش آن برنامه‌ریزی انجام نشده است. 
حمایتی یعنی یک سازمان فرهنگی ممکن است تولیداتی را به شرکت‌های فرهنگی در بخش خصوصی سفارش دهد، اما چون دغدغه بازگشت سرمایه وجود ندارد برای فروش آن برنامه‌ای نداشته باشد یا در تولید کیفی محصولات دقت کافی نمی‌کند، از سوی دیگر محصول تولید شده بی‌کیفیت یا بی‌ارزش نیز نمی‌تواند نظر مشتری را به خود جلب کند.
دومین بخش، نگاه شرکت‌های کارآفرینی به حاکمیت است، زیرا عمده بودجه‌های کارآفرینی به شرکت‌هایی می‌رسد که زیرمجموعه سازمان یا ارگانی باشند و ممکن است بخش خصوصی سهمی از این بودجه‌ها نداشته باشد، بنابراین، شرکت‌های استارت‌آپ خصوصی از این نظر دچار مشکل می‌شوند.

مرکز رشد واحدهای فناور هنر قرآنی چه حمایت‌هایی از این استارت‌آپ‌ها انجام می‌دهد؟
ما در مرکز رشد واحدهای فناور هنر قرآنی، تعریفی که برای کارآفرینان قرآنی داریم این است که تولید آن‌ها منجر به ایجاد ارزش شود، در این راستا، اگر شرکتی محصولی تولید کند که موجب ایجاد یک ارزش که لزوماً مادی و ریالی نیست در جامعه شود از نظر مرکز، کارآفرین محسوب خواهد شد. مرکز رشد واحدهای فناور هنر قرآنی در فروش تولیدات شرکت‌های استارت‌آپی قرآنی و مذهبی تسهیل‌گری انجام می‌دهد و وقتی ببیند تولید یک شرکت کارآفرینی قابلیت انبوه‌سازی دارد، این امر را تسهیل می‌کند.
این مرکز در بخش‌های مختلف علوم انسانی، سبک زندگی، فعالیت‌های قرآنی، عفاف و حجاب و... فعال است و می‌تواند فرایند رشد و توسعه شرکت‌های کارآفرین را در این حوزه‌ها  تسهیل بخشد مشروط بر آنکه این محصول مبتنی بر نوآوری باشد.

تعامل استارت‌آپ‌های قرآنی و دینی با جامعه چگونه است؟
محصول تولید شده یک استارت‌آپ وقتی موفق است که مورد توجه مردم قرار بگیرد، این موضوع سبب ایجاد ارتباط با مخاطب می‌شود و تعامل او را با جامعه برقرار می‌کند، بنابراین، میزان اقبال عمومی به محصول شرکت استارت‌آپ، مقدار و نحوه تعامل این شرکت با جامعه را تعیین می‌کند.

آیا تولیدات این استارت‌آپ‌ها در سطح جهانی و بین‌المللی نیز صادر می‌شود؟
بله، یکسری از محصولاتی که براساس نیاز مسلمانان جهان اسلام تولید شده مانند نرم‌افزار باد صبا که تنوعی از نیازهای مذهبی مسلمانان جهان اسلام را پاسخ می‌دهد، در سطح جهانی و بین‌المللی نیز توزیع شده است.

چگونه می‌توان به گسترش این استارت‌آپ‌ها کمک کرد؟
از رسانه‌ها می‌خواهیم به ما در معرفی استارت‌آپ‌های مذهبی، قرآنی و دینی کمک کنند، آن‌ها با فرهنگ‌سازی در جامعه می‌توانند علاوه بر افزایش تعداد این شرکت‌ها، تولیدات این عرصه را نیز افزایش داده، از سوی دیگر سبب معرفی محصولات به مردم شوند تا نیازهای هموطنان در این بخش نیز پاسخ داده شود.

خبرنگار: مهدیه قمری

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استارت آپ های قرآنی استارت آپ های قرآنی استارت آپ ها قرآنی و دینی استارت آپی جهان اسلام قرآن کریم حوزه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۶۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود

به گزارش حوزه استانهای خبرگزاری تقریب، سعید سلامتی در حاشیه چهارمین دوره نمایشگاه دستاوردهای وقف با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: این شرکت از آبان ماه 1399 برای دومین بار شروع به فعالیت کرده و با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه در قالب شرکت موقوفات مبین (70 درصد سهام و 30 درصد بخش خصوصی) توانستیم دوباره شرکت را فعال کنیم.

وی در ادامه خبر داد: در حال حاضر ظرفیت اسمی دامداری این شرکت دو هزار و 500 رأس گله مولد است و در حال حاضر با یک هزار و 700 رأس دام نسبت به تولیدات مختلف اقدام می‌کنیم؛ تولید شیر و گوشت از تولیدات این شرکت است.

مدیر تولید شرکت کشت و صنعت دامپروری مهر ماندگار گلستان با اشاره به اینکه در حال حاضر با 600 رأس دام تولید 25 تُن شیر داریم، تصریح کرد: در این شرکت اشتغالزایی 50 نفر به صورت مستقیم و در چند شیفت شبانه‌روزی داریم.

سلامتی در خصوص فرهنگ وقف و تأثیرات آن بیان کرد: این دامداری در سال 1385 شروع به فعالیت کرد ولی متأسفانه در سال 1395 به دلایل مختلف از جمله مشکل در تأمین منابع مالی اتمام کار داشت؛ شرکت چند سال فعالیت نداشت ولی با سرمایه‌گذاری سازمان اوقاف در سال 99 دوباره به فعالیت برگشته و افزایش اشتغالزایی، رونق تولید، کمک به توسعه شرکت با هدف تأمین گوشت و لبنیات برای مردم از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: سالانه سود حاصل از فعالیت این دامداری در بخش‌های مختلف وقف و همچنین برای ایتام، مدرسه‌سازی و دیگر امور خیریه صرف می‌شود.

مدیر تولید شرکت کشت و صنعت دامپروری مهر ماندگار گلستان با اشاره به اینکه در شرکت ایجاد آمیخته‌گری برای تولید دام‌های سازگار با آب و هوا و شرایط کشور یادآور شد: این شرکت دانش‌بنیان است و در بحث اصلاح نژاد دام و پرورش گاو شیری به صورت علمی فعالیت دارد؛ برای حفظ و صیانت از نژاد سرابی به عنوان نژاد اصیل ایرانی در حال تکثیر دام هستیم.

بنا به این گزارش، چهارمین دوره نمایشگاه دستاوردهای وقف با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان از پنجم اردیبهشت ماه آغاز به کار کرده و 39 شرکت دانش‌بنیان در این دوره نمایشگاه حضور دارند که نسبت به نمایشگاه های سال گذشته افزایش داشته است.

شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه در حوزه‌های صنعت، عمران و تکنولوژی، کشاورزی نوآور، شیلات بهره‌ور و  فناوری‌های نوین پزشکی و تجهیزات وابسته فعالیت دارند.



انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳