Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، مذاکرات مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا با مقام‌های کشورمان از گشایش جدید در روند گفت‌وگوهای احیای برجام حکایت دارد؛ گشایشی که گفته می‌شود با ابتکار عمل تهران اتفاق افتاده‌ و اکنون نوبت واشنگتن است که درباره اجرای تعهدهای برجامی خود تصمیم‌گیری کند.

اظهارات جوزف بورل و همچنین وزیر امورخارجه کشورمان پس‌از گفت‌وگوهای تهران نشان می‌دهد دوطرف آماده ازسرگیری گفت‌وگوها باهدف احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، البته با ابتکار و نقشه راه ارائه‌شده ازسوی جمهوری‌اسلامی ایران هستند و با عبور از تنش‌های هفته‌های اخیر، اکنون چشم‌انداز دستیابی به تفاهم بیش‌از گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما فضای مثبت به‌وجود آمده مستلزم رویکرد واقع‌بینانه واشنگتن در قبال اجرای تعهدات برجامی خویش است، چراکه مقام‌های جمهوری‌اسلامی بارها بر این نکته محوری تأکید کرده‌اند. آنچه برای ایران اهمیت اساسی دارد، انتفاع اقتصادی از مزایای توافق هسته‌ای است و تهران رویکرد «مذاکره برای مذاکره»، که در ماه‌های اخیر ازسوی طرف‌های غربی دنبال شده‌است را برنمی‌تابد.

در چنین شرایطی محسن پاک‌آیین، تحلیلگر مسائل بین‌الملل و سفیر سابق ‌ ایران در ازبکستان و جمهوری‌آذربایجان معتقد است که اگرچه اروپایی‌ها بنا به دلایلی به‌دنبال ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای هستند، اما از اراده مستقلی در مقابل آمریکا برخوردار نیستند و بیشتر در پی این هستند که «آب باریکه» مذاکرات را حفظ کنند. او ازسوی دیگر دیپلماسی منطقه‌ای جمهوری‌اسلامی را که در دولت سیزدهم جان تازه‌ای گرفته، عامل مهمی در تحقق راهبرد «خنثی‌سازی» تحریم‌ها می‌داند؛ رویکردی که دست ایران را در گفت‌وگوهای هسته‌ای پرتر از قبل کرده‌است.

گفت‌وگوی همشهری با پاک‌آیین را در ادامه می‌خوانید.
سفر اخیر مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا به تهران می‌تواند به گره‌گشایی از مذاکرات هسته‌ای منجر شود؟
معتقدم سفر جوزف بورل به تهران در مجموع نشان‌دهنده این است که در شرایط کنونی اروپایی‌ها بیش‌از پیش به‌دنبال این هستند که گفت‌وگوهای هسته‌ای با جمهوری‌اسلامی از سر گرفته شود یا حداقل اینگونه نمایش می‌دهند که در پی بن‌بست‌گشایی از مذاکرات هستند. آنها می‌خواهند مذاکرات پیگیری شود و اخیرا تلاش‌های بیشتری را برای حل مشکلاتی که ناشی از سرسختی آمریکاست، به‌کار گرفته‌اند. سفر بورل به تهران و گفت‌وگوی او با مقام‌های کشورمان نیز نمودی از این رویکرد است. در شرایط کنونی اروپایی‌ها نشان می‌دهند قصد حل مشکلات موجود در مذاکرات را دارند، اما به اعتقاد من، اینکه سفر بورل به تهران سرآغاز حصول تفاهم در گفت‌وگوهای هسته‌ای وین شود، بستگی به اراده سیاسی آمریکا برای لغو تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی جمهوری‌اسلامی از مزایای اقتصادی برجام دارد. لغو مؤثر تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن، سیاست حتمی نظام است و تنها در این صورت است که مسیر بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ هموار می‌شود و ایران نیز به تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام باز خواهد گشت.

تا چه اندازه به تحقق این موضوع امیدوار هستید؟
من شخصا به این موضوع خوش‌بین نیستم. عدم‌خوش‌بینی به نتایج سفر مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا به تهران بیش‌از هرچیز ناشی از این موضوع است که آمریکایی‌ها ثابت کرده‌اند که اراده‌ای برای لغو تحریم‌ها ندارند و بیش‌ از هرچیز، به‌دنبال وقت‌کشی هستند.

این وقت‌کشی آمریکایی‌ها چه دلایلی دارد؟
بعد از بحران اوکراین به‌نظر می‌رسد آنها بیشتر از اینکه اراده‌ای برای گره‌گشایی از گفت‌وگوهای احیای برجام داشته باشند، درصدد بهانه‌جویی هستند. به‌نظر می‌رسد آمریکایی‌ها صرفا می‌خواهند مذاکرات ادامه پیدا کند و جمهوری‌اسلامی چشم‌انتظار نتایج حاصل از احیای توافق هسته‌ای بماند. درواقع آنها می‌خواهند اقتصاد ایران معطل برجام بماند؛ این درحالی‌است که دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم افق‌های جدیدی را روی اقتصاد و تجارت کشورمان گشوده است؛ موضوعی که نگرانی طرف‌های غربی و به‌ویژه آمریکایی‌ها را به‌دنبال داشته است.

این نگرانی چه نمودی در سیاست‌های آمریکا در قبال اوراسیا داشته‌است؟
در شرایط کنونی اعتقاد دارم آمریکا بیش از هر زمان دیگری به‌دنبال مهار قدرت‌های اوراسیایی است؛ بر همین اساس هم هست که می‌بینیم علاقه دارند جنگ در اوکراین ادامه یابد و شکل فرسایشی به‌خود بگیرد تا از این رهگذر قدرت روسیه تضعیف شود. ازسوی دیگر آمریکایی‌ها می‌کوشند چین را درگیر جنگ با تایوان کنند تا به تضعیف این کشور بپردازند. آنها همچنین از طریق اعمال تحریم‌ها، می‌خواهند جمهوری‌اسلامی را نیز در شرایط سختی قرار دهند تا کشورمان امکان توسعه روزافزون و قدرت‌یابی اقتصادی را نداشته باشد.

این رویکرد با چه هدفی دنبال می‌شود؟
معتقدم غربی‌ها و به‌ویژه آمریکا اکنون نگران این موضوع هستند که ظهور قدرت‌های جدید در اوراسیا، هژمونی آنها را تحت‌تأثیر قرار دهد و در آینده نزدیک شاهد انتقال قدرت از غرب به شرق باشیم. آمریکایی‌ها به‌دنبال این هستند که کشورهای این منطقه که ظرفیت‌های اقتصادی قابل‌توجهی دارند، درگیر چالش‌هایی شوند و توانایی بالفعل‌کردن ظرفیت‌های خود را نداشته باشند.

عدم‌خوش‌بینی شما به سفر مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا به تهران نیز از همین موضوع ناشی می‌شود؟  
بله، اگرچه شاید بتوان سفر بورل به تهران و گفت‌وگوی او با مقام‌های کشورمان را نشان‌دهنده حسن‌نیت اروپا در فعالیت برای ازسرگیری مذاکرات برجامی در وین دانست، اما فکر نمی‌کنم آنها اراده یا حداقل توانایی متقاعدکردن آمریکا برای لغو تحریم‌ها را داشته باشند. با توجه به همین موضوع هم هست که معتقدم نباید اقتصاد کشور را معطل مذاکرات نگه داریم؛ چراکه آمریکایی‌ها نشان داده‌اند اراده‌ای برای تصمیم‌گیری در این زمینه ندارند.

البته این موضوع به آن معنا نیست که مذاکره نکنیم، بلکه باید گفت‌وگوهای برجامی را با توجه به راهبردهای تعیین‌شده با قدرت ادامه دهیم، اما فعالان اقتصادی و مردم باید مطلع باشند که آمریکایی‌ها اراده‌ای برای لغو مؤثر تحریم‌ها و بهره‌مندی ما از مزایای اقتصادی برجام ندارند؛ به همین دلیل هم هست که بشخصه خیلی به آینده مذاکرات هسته‌ای امیدوار نیستم.

اروپایی‌ها دراین میان چه نقشی دارند؟
بررسی تحولات اخیر نشان می‌دهد اروپایی‌ها بیش‌از هرچیز به‌دنبال «مذاکره برای مذاکره» هستند. آنها می‌خواهند مذاکرات را ادامه دهند، اما توانایی این را ندارند که آمریکا را برای لغو مؤثر تحریم‌ها متقاعد کنند. معتقدم آنها اکنون بیش از هر چیز در پی این هستند که آب‌باریکه‌ای برای حل مشکل وجود داشته باشد، اما توانایی کافی برای نقش‌آفرینی مؤثر در این عرصه را ندارند.

می‌توان میان دیپلماسی همسایگی جمهوری‌اسلامی که در ماه‌های اخیر به‌صورت ویژه‌ای پیگیری شده‌است، با مذاکرات، ارتباط وثیقی پیدا کرد؟
اگرچه این دو حوزه با یکدیگر بی‌ارتباط نیستند، اما معتقدم دیپلماسی همسایگی ما را باید مستقل از موضوع مذاکرات هسته‌ای مورد بررسی قرار داد. دولت سیزدهم فعالیت‌های خود را در ۲ حوزه «لغو تحریم‌ها» و «خنثی‌سازی تحریم‌ها» متمرکز کرده‌است. با توجه به این موضوع، دیپلماسی همسایگی و به‌ویژه گسترش همکاری‌ها با کشورهای اوراسیا، نشان‌دهنده برنامه‌ریزی مؤثر جمهوری‌اسلامی برای خنثی‌کردن تحریم‌هاست.

«پیمان بریکس»، «پیمان شانگهای» و «اتحادیه اوراسیا» بسترهایی هستند که می‌توانیم شرکای اقتصادی قدرتمندی برای خود بیابیم. گسترش همکاری‌ها در این حوزه که در دستور کار دولت قرار گرفته است، می‌تواند راه‌های جدیدی برای گشایش‌های اقتصادی بیشتر پیش روی ما قرار دهد. بر این اساس می‌توانیم درآمدهای خود را به کشور انتقال دهیم و گام‌های بزرگی در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها برداریم. با توجه به این موضوع، اروپایی‌ها ممکن است از این راهبرد جمهوری‌اسلامی راضی نباشند؛ چراکه وابستگی ما را به مذاکرات کمتر می‌کند.

اینکه رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اخیرا اعلام کرده‌است این کشور به «دیپلماسی معنادار» در قبال ایران متعهد است، چه معنایی دارد؟
معتقدم اینگونه اظهارنظرها ازسوی مقام‌های آمریکایی بیشتر لفاظی و بازی با کلمات است. چنین مواضعی اگر نتیجه نداشته باشد، لفاظی است. هنر دیپلماسی رفع اختلاف‌ها و دستیابی به نتیجه مثبت است، اما اینگونه لفاظی‌ها را نمی‌توان دیپلماسی دانست. مقام‌های آمریکایی در دولت بایدن ادبیات جدیدی را در مواجهه با ایران به‌کار گرفته‌اند که بیشتر بازی با کلمات است تا اینکه نتیجه ملموسی به‌همراه داشته باشد و نباید به آنها اعتنا کرد.

چرا آمریکایی‌ها در مقابل انتفاع اقتصادی ایران از مزایای برجام مقاومت می‌کنند؟
آنها علاقه‌ای ‌ندارند که ایران به قدرت برتر اقتصادی در غرب‌آسیا تبدیل شود. آمریکایی‌ها ماهیتا دوست ما نیستند و همواره در مسیر خصومت‌ورزی گام برداشته‌اند. اکنون که با در اولویت قرارگرفتن دیپلماسی همسایگی شرایطی به‌وجود آمده که جمهوری‌اسلامی در حوزه اقتصادی پیشرفت کند و درآمدهای بیشتری داشته باشد، آنها می‌کوشند سیاست «مهار ایران» را که در گذشته هم ازسوی این کشور پیگیری می‌شد، دنبال کنند.

کد خبر 686584 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها جوزف بورل - اتحادیه اروپا ایران و آمریکا مذاکرات وین تحریم هسته‌ای - مذاکرات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جوزف بورل اتحادیه اروپا ایران و آمریکا مذاکرات وین تحریم هسته ای مذاکرات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیپلماسی همسایگی مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی بورل به تهران توافق هسته ای اراده ای لغو تحریم ها آمریکایی ها گفت وگوهای اروپایی ها برای لغو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۶۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید

به گزارش همشهری‌آنلاین، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت) در همایش گرامی‌داشت مقام استاد و مربی که در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، گفت: به فضل الهی در ایامی به سر می‌بریم که خداوند متعال به جبهه اسلام نصرت آشکار و فتح مبین خود را جاری کرد و خداوند به ما این ظرفیت و استعداد را بخشید که ظرف نزول نصرت‌های الهی در این شرایط خطیر، حساس و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی باشیم.

وی افزود: همه می‌دانند که ما یک جهاد بلا وقفه و یک جنگ توقف ناپذیر و پیوسته‌ای را ظرف دهه‌های اخیر با نظام استکباری و با خلفا و شرکای او در ائتلاف‌های متنوع داشته‌ایم، دشمن ذخایری از راهبردهای متنوع را علیه ما در اختیار داشت و از این انبار استراتژی‌ها در اشکال مختلف و در سال‌ها و دهه‌های گذشته علیه انقلاب شکوهمند و نظام مقدس ما استفاده کرد.
فرمانده کل سپاه تأکید کرد: دشمن همه جهات نبرد را گشود و همه راه‌های غلبه بر نظام را آزمایش کرد، تمام این نبردها مقیاس و وسعتی کامل در حداکثر اعمال ممکن قدرت بودند، در هیچ جایی دشمن از دشمنی خود کوتاهی نکرد، نه در افق زمان، نه در وسعت مکان و نه در شدت عمل، دشمن با همه ابزارها از جمله جنگ خارجی، پدیده سرسختانه تحریم اقتصادی، ترور، نبردهای تکفیری، جنگ‌های اطلاعاتی، فتنه‌های امنیتی، تهاجمات فرهنگی و جنگ‌های رسانه‌ای به میدان آمد و همه راه‌ها را آزمود و انقلاب را در مقاطع مختلف با مخاطرات جدی مواجه کرد.

جمهوری اسلامی ایران با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود

سرلشکر سلامی اظهار کرد: تاریخ سراغ ندارد که کشوری در چهار و نیم دهه در معرض جنگ‌های سنتی و مدرن با دشمنی به وسعت نیمی از قدرت اقتصادی فرهنگی نظامی و سیاسی جهان درگیر شده باشد و در بعد از این مدت در مقتدرترین مسلط‌ترین و قوی‌ترین حالت خود قرار داشته باشد.

وی افزود: هیچ چیزی جز جاری شدن سنت‌های الهی نمی‌تواند توجیه گر این واقعیت شگفت انگیز باشد، همه کشورهای دنیا با جنگ ضعیف می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران با جنگ قوی‌تر شد، همه کشورهای دنیا با تحریم تخریب می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران با تحریم ساخته شد، همه کشورهای دنیا با فشار سیاسی منزوی می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران با فشار سیاسی میدان نفوذ پیدا می‌کند، همه کشورهای جهان تا اغتشاشات داخلی از هم فرو می‌پاشند ما نظام ما با اغتشاشات ثبات داخلی خود را مستحکم‌تر کرد.

فرمانده کل سپاه تأکید کرد: هرچه که دشمن عمل کرد برخلاف آن اثبات شد، کشور و به خصوص سپاه در میدان جهاد رشد می‌کند و لذا مادامی که دشمن در لانه باشد و ما در خانه، نه او شکست می‌خورد و نه ما پیروز می‌شویم،بنابراین تا زمانی که ما یکدیگر را ملاقات نکنیم نمی‌توانیم دشمن را فرسوده، خسته، افسرده و ناتوان کنیم.

سرلشکر سلامی گفت: ما در یک جنگ تمام عیار به سر می‌بریم، عقربه‌های این جنگ همچون عقرب‌های ساعت در هر مقطع در یک مسئله ما را با دشمن درگیر می‌کند، یک روز جنگ اقتصادی محور شرارت‌های دشمن می‌شود، یک روز نبردهای تکفیری اوج می‌گیرند، یک روز فتنه داخلی مشتعل می‌شود، همه این‌ها ظهور اجزا و ارکان متنوع ذخایر راهبردهایی است که دشمن اندوخته است، بنابر تجربه و بر اساس قدرت و دانش ما هم باید در مقابل چنین دشمنی با تجربه و با دانش و با ابزار و تالیف روش‌ها در میدان حاضر باشیم.

آموزش‌ها در سپاه باید گسترده شود

وی با بیان اینکه راز موفقیت‌های سپاه در گسترش قدرت، ابتکارات راهبردی، نوآوری و خلاقیت‌های میدانی در سه سطح جنگ از جمله راهبرد، عملیات و تاکتیک است، تصریح کرد: امروز اینجا محفل حضور اساتید است و این شما هستید که دانش نبرد را به پاسداران می آموزید و لذا باید بگویم که ما محکوم به این هستیم که آگاهانه، با بینش و دانش عمیق، ابزار پیشرفته، روش‌های نو و دانش های جدید از انقلاب اسلامی حراست کنیم، حراست از انقلاب اسلامی همه ابعاد زندگی ما را در بر می‌گیرد چون تمام ابعاد زندگی ما از جمله دانش، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، امنیت و معیشت را دشمن به میدان جنگ تبدیل کرده است.

فرمانده کل سپاه گفت: آموزش‌ها در سپاه باید با تنوع گسترده موضوعات، رشد و وسعت پیدا کند، سپاه باید در بعد ساختن کشور، زیرساخت‌ها را با مدرن‌ترین ابزارها و پیچیده‌ترین فنون و تکنیک‌ها و با نوین‌ترین دانش‌ها استفاده کند.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما همواره در حال مقایسه شدن هستیم، عنوان کرد: افتخار امروز انقلاب این است که به برکت هنرنمایی رهبر معظم انقلاب اسلامی ما هم به دشمنانمان حمله کرده‌ایم و هم دستانمان به اندازه باز بوده است و هم دست‌های دشمن را بسته‌ایم، این امر هم کشور را ساخته است و هم قدرت دفاع از انقلاب و کشور را نوسازی کرده است.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب اسلامی با این همه بحران پیچیده، در هم تنیده و در وسط یک میدان سخت همواره ایستاده، با حکمت و منطق وحی، آگاهی عمیق از سنت‌های الهی، نهراسیدن از شکوه ظاهری قدرت دشمن، نفوذ بر قلب مومنان، هدایت صحیح در لحظه‌های سخت و بخشیدن آرامش در میان امواج التهاب یک جامعه سرافراز، سربلند و پرآوازه به نام ایران اسلامی ساخته‌ است.

در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید

فرمانده کل سپاه بیان کرد: دهه‌ها مجاهدت، پذیرش سختی‌ها و ملامت‌ها، ملامت‌هایی که از تیرها و کمان‌ها از میان زبان‌های ناآگاه و از بغض متراکم دشمن همواره نقطه مرکزی هدایت نظام را نشانه گرفته تا این قائمه پایدار و این استوانه استوار و این رکن مهم غلبه اسلام را تضعیف کند، در تمام این میدان‌های کثیر، خداوند متعال سخاوتمندانه نصرت خویش را بر قلب مؤمنان و بر قلب ولی امر ما جاری کرده است و به قلوب استحکام بخشیده است.

سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: در عملیات وعده صادق شما دیدید که هیچ ایرانی از اینکه دشمن چه واکنشی نشان می‌دهد، نترسید. با اینکه همه خیال می‌کردند این دشمن عکس‌العمل نشان می‌دهد، هر ملتی بازتاب شخصیت رهبر خویش است، خصوصیت رهبری و امامت این است که شخصیت، هویت و خصوصیات او بر پیکره جامعه تکثیر و جاری می‌شود.

وی افزود: عملیات وعده صادق استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود، امکان ندارد هیچ رهبری و هیچ نظامی در نقطه‌ای از عالم در این موقعیت چنین تصمیمی را بگیرد، تصمیمی که از یک طرف بر یک شجاعت عظیم و از سوی دیگر بر یک حکمت عمیق تکیه داده است، وسعت این تصمیم و شجاعت آن شگفتی‌ساز این ماجرا بود، بخش مهم قدرت ما همین تجلی این اراده بود.
فرمانده کل سپاه عنوان کرد: ما که اجرا کننده هستیم کار سختی انجام نمی‌دهیم، او که تصمیم می‌گیرد و مسئولیت این عمل را بر عهده می‌گیرد و در میان فشرده‌ترین صف‌آرایی جهانی و در قلب آن فرو می‌رود و دشمن را از میانه بر میدارد، او منبع اصلی قدرت ماست.

سرلشکر سلامی ادامه داد: این عملیات از این طرف روی یک نقطه انجام شد با همان تعبیر همان هندسی نقطه روی صفحه کاغذ، اما از آن طرف یک جهان پاسخ داد. جغرافیای آن طرف یونان، مدیترانه، دریای سرخ، حجاز، عراق، اردن، فلسطین، ترکیه این جغرافیایی جنگی بود که دشمن به کار برد. این طرف یک عمل محدود کسر فوق العاده از یک قدرت عظیم کسر بسیار کوچکی از یک قدرت بزرگ اما آن طرف همه ظرفیت های یک جنگ بزرگ همزمان بدون غافلگیری بکار گرفته شد.

وی اضافه کرد: تقریبا ۹۰ درصد غافلگیری ما گرفته شده بود و دشمن شاید لحظه دقیق و هدف دقیق را نمی داند. اما این جغرافیای صهیون آنقدر کوچک است که همه نقاط به هم مرتبط هستند اما فرانسه، اردن، انگلیس، آمریکا و اسراییل و دیگران در شعاعی وسیع تر همه با تمام قدرت بودند و همه عمل کردند و در مقابل یک عمل کوچک یک جنگ بزرگ را انجام دادند که البته فقط یکبار می توانستند این عمل را انجام دهند. اگر موج دوم حملات سر می گرفت کارایی این سیستم یکپارچه دفاعی حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا می کرد و در موج سوم ۵۰ درصد موج دوم و به همین نسبت.

عملیات وعده صادق بازدارندگی صهیونیست‌ها را شکست

فرمانده کل سپاه اظهار کرد: این که این تصمیم گرفته شود که با وجود اعلام بزرگترین قدرت تاریخ بشر که ما در کنار صهیونیست‌ها با اراده آهنین ایستاده‌ایم. در این نقطه کوچک پرتراکم پدافندی همه آمدند و همه می گویند واکنش نشان می دهیم با این فرض با چنین دشمنی مستقیم و رسمی با پذیرش مسئولیت صدها فروند موشک و پهپاد پرواز می کنند، چه اتفاقی صورت گرفته است، جنگ به سرزمین صهیونیست ها کشیده شده است وقتی موشک با هم تلاقی می کنند در آسمان روی سر صهیونیست ها است و همه می بینند و برای اولین بار پس از دهه ها یک قدرت جنگ را در سرزمین و فضای صهیونیست ها کشیده است. هشت ساعت دلهره آشفتگی، ترس، اضطراب این اراده شلیک قدرت بی نظیری است و همه می دانند این قابل تکرار است و این معادله ما است.
سرلشکر سلامی افزود: این عملیات همه جهان را آرام کرد حتی دشمنان ما آرام شدند. این کسانی هم که در شمال و غرب و جاهای دیگر ژست اقتدار می گرفتند همه خاموش شدند.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی اصلا جنگ را در سرزمین خود نمی پذیرد. در دکترین دفاعی اسراییل جنگ در خارج از مرزها است. برای صهیونیست ها بازدارندگی به مفهوم عدم وجود اراده شلیک است نه اصابت. هیچ کس نباید اراده شلیک داشته باشد که همه اینها شکسته شد. جنگ پیش دستانه باطل شد. ما رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند. این عظمت است که رسما اعلام می کند می زنیم. سیلی می زنیم. می زند و نمی ترسد و به خدا توکل می کند. آخرین عبارتی که رهبری به ما فرمودند این بود که بر خداوند توکل کنید. توکل توام با تدبیر و حکمت و اراده و قدرت.

سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند

فرمانده کل سپاه گفت: باید سپاه را در حد و اندازه های این عملیات ها دید. البته این عملیات کوچک بود. سپاه را باید قوی کنید که البته قوی است اما قدرت مانند موجود زنده دائما باید در رشد و کمال و نوسازی باشد. اگر در رشد و قدرت متوقف شویم از دشمن عقب می مانیم. در دیدار با رهبر معظم انقلاب ایشان فرمودند که سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند.

سرلشکر سلامی با تأکید بر اینکه وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود، گفت: اراده ملت ایران در اراده رهبر ملت ایران متجلی و متراکم است. رهبری تجلی گاه اراده خداوند و اراده مردم است که در طول اراده خداوند است. قدر نظام ولایی دانستن همین است‌، همه یک شکوه و اقتدار جدید را تجربه کردیم.

فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با طوفان الأقصی دچار شکست اطلاعاتی شده بود، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی با عملیات «وعده صادق» دچار شکست بازدارندگی شد.

کد خبر 848717 منبع: فارس برچسب‌ها ایران و اسرائیل دفاع - سپاه پاسداران خبر ویژه سرلشگر حسین سلامی

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند