Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سمیه نوری: کریدور بزرگراهی غرب کشور به عنوان نقطه اتصال دسترسی قفقاز به آب‌های آزاد و خلیج فارس از مرز بازرگان در آذربایجان غربی شروع شده و با عبور از آذربایجان‌غربی، کردستان، کرمانشاه و لرستان به خوزستان رسیده و در بندر امام خمینی (ره) خاتمه می‌یابد و طول مسیر یک هزار و۵۳۰ کیلومتر است که به صورت ۲ بانده و بزرگراهی احداث می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احداث این شبکه حمل و نقل جاده‌ای می‌تواند در راستای تجاری سازی این منطقه در ایران با سایر کشورهای همسایه عمل کند و علاوه بر کاهش مسافت و زمان سفر باعث سهولت در جا به جایی‌های استانی از شمال غرب به جنوب غرب تسهیل ترانزیت کالا و مسافر از کشورهای ترکیه و عراق به آب‌های آزاد را فراهم آورد.

خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌های خود آخرین وضعیت و تحولات این پروژه مهم و کلیدی را در استان‌های مرتبط با این بزرگراه مورد رصد و بررسی قرار دهد.

پیش از این خبرگزاری مهر از وضعیت این پروژه در حوزه آذربایجان غربی (اینجا) و کردستان (اینجا) گزارش هایی را منتشر کرده است.

کرمانشاه به‌عنوان محور توسعه غرب کشور به منظور احداث کریدور ریلی شمال به جنوب غرب همواره باید مورد توجه قرار گرفته شود و سهم استان کرمانشاه در این شبکه حمل و نقل جاده‌ای حدود ۱۱۰ کیلومتر است.

استان کرمانشاه با بیش از ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق به دروازه نجف معروف بوده و دارای مهمترین محورهای ارتباطی با کشور عراق برای ترددهای زمینی مسافران و کالاها در غرب کشور است اما در حوزه ارتباطات جاده‌ای به منظور بهبود اوضاع راه‌ها و دستیابی به کیفیتی مطلوب‌تر توجهات لازم صورت نگرفته است‌.

کریدور بزرگراهی غرب کشور به عنوان یکی از محورهای توسعه‌دهنده در بخش تجاری و اقتصادی در مسیر کرمانشاه- کامیاران برای استان کرمانشاه تأثیر بسزایی خواهد داشت که در صورت اجرایی شدن کامل آن می‌توان شاهد تأثیرات آن در زمینه اقتصادی، تجاری و گردشگری بود.

با توجه به اینکه کریدور غرب کشور از بزرگترین طرح‌های کشوری بوده پس از بررسی و مطالعه اولیه در راستای اجرایی شدن در استان کرمانشاه بخش نخست خود از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد اما به گفته مسئولان اجرایی و ناظران بر اجرای پروژه در دولت قبل به طور کلی کاهش اعتبار و همچنین هزینه بالای احداث پروژه در مناطق کوهستانی و بالا بودن هزینه‌های تملک اراضی در این مناطق کریدور بزرگراهی غرب کشور با کندی در روند عملیات اجرایی رو به رو شد.

درخواست تسریع در عملیاتی شدن پروژه کریدور کامیاران- کرمانشاه

بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه در نشست شورای ترافیک استان کرمانشاه که در خردادماه سال جاری برگزار شد، اظهار کرد: بهره‌برداری طرح کریدور بزرگراهی در استان کرمانشاه به عنوان مهمترین طرح‌های جاده‌ای علاوه بر توسعه بخش‌های تجاری و اقتصادی باعث کاهش تصادفات و ترافیک در مسیر محوری کرمانشاه - کامیاران می‌شود.

وی افزود: کریدور بزرگراهی کامیاران - کرمانشاه یکی از محورهای مهم مبادلاتی استان است که باید تا هفته دولت در شهریورماه تکمیل و به بهره برداری برسد.

استاندار کرمانشاه به بهره‌برداری کامل از بزرگراه کامیاران - کرمانشاه تا هفته دولت تأکید و تصریح کرد: شرکت زیرساخت موظف است آن بخش از این بزرگراه را که تکمیل شده و هر چه زودتر زیر بار ترافیک ببرد و بقیه مسیر را هم تا هفته دولت به طور کامل به بهره‌برداری برساند.

محور کرمانشاه- کامیاران شهریور ماه زیر بار ترافیک می‌رود

مهرداد آهکی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به روند اجرای طرح کریدور غرب کشور، اظهار کرد: با اجرای این طرح در غرب کشور اتصال جاده‌ای شمال غرب به جنوب را شاهد خواهیم بود و طول این بزرگراه از میاندوآب تا انتهای استان کرمانشاه حدود ۴۷۵ کیلومتر است.

وی افزود: طرح کریدور در استان کرمانشاه از حوزه استحفاظی در کامیاران شروع شده و به سمت کمربندی غربی رفته و سپس قسمتی از کریدور محور هرسین را نیز شامل می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با بیان اینکه تا شهریور ماه سال جاری قسمتی از محور کریدور کرمانشاه- کامیاران تکمیل و بهره‌برداری می‌شود، تصریح کرد: در این طرح محور کامیاران به کرمانشاه به بهره‌برداری می‌رسد و تنها محدوده پل چهر در حوالی محور هرسین باقی می‌ماند که طی سال جاری حتماً به بهره برداری خواهد رسید.

وی بیان کرد: به طور کلی و با احتساب ۴۴ کیلومتر مسیر بزرگراه در محور کامیاران به کرمانشاه، ۲۶ کیلومتر در کمربندی غربی استان کرمانشاه و ۴۰ کیلومتر نیز محور هرسین تا انتهای حوزه استحفاظی کرمانشاه حدود ۱۱۰ کیلومتر از این طرح کریدور غرب کشور در استان کرمانشاه قرار دارد.

کمبود اعتبارات علت اصلی کندی پیشرفت پروژه کرمانشاه- کامیاران

آهکی به اعتبارات پروژه کریدور غرب کشور اشاره کرد و گفت: این پروژه به دلیل مشترک بودن بین سه استان کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان اعتبار خود را به صورت کلی و مشترک دریافت کرده اما عنوان کردن سهم هر استان باعث ایجاد چالش و رایزنی و یا حتی اختلاف خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه ادامه داد: می‌توان گفت که در پروژه کریدور غرب کشور به طور کلی کمبود اعتباراتی برای پیش برد طرح وجود داشته که باعث کندی آن شده و این مسئله محدودیت اعتباری همیشه در همه پروژه‌ها وجود دارد به ویژه در زمان بالا رفتن قیمت‌ها و ایجاد تحریم‌هایی که منابع مالی عقب‌تر از قیمت‌های رشد پیدا کرده بوده که مشکل ساز شده است.

وی با اشاره به اینکه محور کرمانشاه- کامیاران تا شهریور ماه به بهره برداری می‌رسد، افزود: در حال حاضر محور کمر بند غربی استان در پروژه کریدور به اتمام رسیده و زیر بار ترافیکی قرار گرفته و سایر محورها یعنی کامیاران به کرمانشاه تا شهریور آماده بهره برداری شده و در تلاش خواهیم بود تا محور هرسین نیز در سال جاری آماده بهره برداری شود.

آهکی خاطر نشان کرد: پس از بهره برداری این ۲ محور نام برده هدف آماده سازی ادامه مسیر از هرسین تا پایان حوزه استحفاظی استان کرمانشاه تا گردنه گروس خواهد بود.

مدیرکل راه و شهر سازی استان کرمان به کیفیت جاده‌ها اشاره کرد و خاطر نشان کرد: تمامی کیفیت‌های حداکثری مطرح شده در آئین نامه‌های معتبر راه سازی از جمله آئین‌نامه راه سازی ایران که از برترین آئین نامه‌های دنیا است برای ساخت این مسیر رعایت شده است.

قرار گرفتن کریدور کرمانشاه- کامیاران در پروژه سفر ریاست جمهوری

منوچهر فخری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ساخت و اجرای کریدور بزرگراهی محور کرمانشاه-کامیاران از ابتدا دارای ۲ قسمت بوده که قطعه اول آن (۱۷ کیلومتر) سال ۱۳۸۹ شروع و سال ۱۳۹۵ به بهره برداری رسید.

وی افزود: مسیر بزرگراه کریدور غرب کشور از کامیاران تا سه راه قزانچی حدود ۴۲ کیلومتر بوده و از این مسیر تنها ۹ کیلومتر باقی مانده تا به بهره برداری برسد که ۶ کیلومتر از آن طی امروز به صورت کامل و ۲ لایه آسفالت خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به دستور ویژه استاندار مبنی بر تسریع در اجرای بزرگراه کرمانشاه - کامیاران، تصریح کرد: طبق تأکیدات انجام شده این مسیر تا پایان شهریور ماه مصادف با هفته دولت آماده بهره‌برداری خواهد شد و تاکنون نیز ۹۳ درصد پیشرفت این پروژه در استان را شاهد هستیم.

فخری به بروز مشکل پیش آمده در مسیر احداث بزرگراه کامیاران به کرمانشاه اشاره کرد و ادامه داد: در روند کار شرکت سازنده و میراث فرهنگی استان کرمانشاه برای احداث این مسیر بر سر روستایی به میزان ۲۰۰ الی ۳۰۰ متر به مشکل برخورند که با بررسی‌های انجام شده به منظور وارد نشدن صدمه به بافت این روستا با میراث فرهنگی صبحت شده که تقریباً هفته گذشته به توافق رسیدند و ادامه مسیر در حال آماده سازی است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های آینده برای توسعه سایر محورهای جاده‌ای، بیان کرد: احداث و امتداد اینگونه مسیرها در سایر محورها مانند اسلام آبادغرب جز برنامه آینده بوده که پس از اتمام پروژه اصلی کریدور غرب کشور به آن پرداخته می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه خاطر نشان کرد: اعتبارات اخذ شده برای تکمیل و راه اندازی این پروژه به اندازه کافی نبوده و در حال حاضر به پیمانکار بدهکار هستند که در سفر رئیس جمهور به کرمانشاه به عنوان مطالبه مهم استان مطرح و پیگیری جذب اعتبارات خواهیم بود.

محور کامیاران- کرمانشاه یکی از نقاط حادثه خیز استان کرمانشاه

فخری با اشاره به اهمیت طرح کریدور غرب کشور در ویژه در استان کرمانشاه، تاکید کرد: محور جاده‌ای کامیاران به کرمانشاه یکی از حادثه‌خیزترین نقاط استان کرمانشاه بوده که در تصادفات آمار قابل توجهی را ارائه می‌دهد و یکی از مسائل مهم استانی در جهت رفع مسائل ترافیکی همین محور تردد بوده که دلیل پر تردد بودن این محور در غرب کشور در طرح کریدور غرب کشور مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: محور کامیاران به کرمانشاه به دلیل تردد فراوان و قرار گرفتن در مسیر اتصال شمال غرب کشور به جنوب غربی در دستور کار ویژه قرار گرفت تا در کوتاه‌تر کردن مسیرهای جاده‌ای و رفع ترافیک‌ها نیز مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرد.

فخری با بیان اینکه طرح کریدور غرب کشور در کرمانشاه برای حوزه اقتصادی و تجاری نقش مؤثر دارد، عنوان کرد: این مسیر علاوه بر سهولت در تردد حمل و نقل برای مسائل اقتصاد، تجاری و ارتباطات بین استانی هموار شده تا با باعث کاهش هزینه‌ها و تأمین امنیت جاده‌ای نقش به سزایی ایجاد کند.

کد خبر 5525344

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه کریدور بزرگراهی غرب کشور استانداری کرمانشاه بهمن امیری مقدم اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه محورهای مواصلاتی جاده تردد وسایل نقلیه تجارت توسعه اقتصادی اعتبارات پروژه عمرانی بوشهر خطبه های نماز جمعه شیراز اردبیل مواد مخدر قوه قضاییه مشهد خراسان رضوی سنندج آمار کرونا ایلام گرد و غبار هفته قوه قضاییه کامیاران به کرمانشاه طرح کریدور غرب کشور استان کرمانشاه کریدور بزرگراهی آذربایجان غربی بهره برداری محور کامیاران پروژه کریدور مدیرکل راه غرب کشور غرب کشور شهریور ماه سازی استان محور هرسین هفته دولت سال جاری جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۸۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران

فرماندار تیران و کرون گفت: افت فشار و کمبود زیرساخت‌های برق رسانی در این منطقه مانعی پیش روی توسعه اقتصادی بوده که نیازمند پیگیری و تأمین نیاز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی محمدی کیا امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در جلسه با مدیر برق منطقه‌ای استان اصفهان و فعالان بخش صنعت و کشاورزی تیران و کرون در محل فرمانداری این شهرستان اظهارکرد: پس از رفع مشکل کمبود انرژی گاز در بخش کرون با احداث ایستگاه جدید، کمبود برق چالشی جدید پیش روی کشاورزی و صنایع تیران و کرون قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به احداث ۲ شهرک صنعتی جدید و توسعه گلخانه‌های این منطقه تأمین برق به عنوان زیرساخت اصلی مورد توجه بوده و در صورت عدم تأمین آن با مشکل برق رسانی به خانه‌های مسکونی نیز روبرو خواهیم شد.

فرماندار تیران و کرون ادامه داد: قدمت بالای شبکه‌های برق رسانی در این منطقه و همچنین کمبود پست‌های انتقال برق در حال حاضر مشکل برق رسانی ایجاد کرده و برای صدور مجوز فعالیت‌های جدید اقتصادی، تأمین برق مورد نیاز باید بررسی شود.

محمدی کیا با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ فقره درخواست مجوز ایجاد فضای گلخانه‌ای و یا شرکت صنعتی روی میز دستگاه‌های خدمات رسان قرار دارد، تصریح کرد: به دلیل کمبود برق پاسخ استعلامات ساکت مانده و تا رفع این مشکل باید منتظر بمانند.

وی یادآورشد: با وجود مواجه با کمبود زیرساخت‌ها اما بدون برنامه‌ریزی بلند مدت قادر به رفع نیازهای توسعه‌ای نخواهیم بود و شرکت برق باید چشم انداز روشن و چندین ساله برای این شهرستان پیش بینی کند.

عدم تعادل هزینه‌ها و درآمد در شرکت برق

نماینده مردم شهرستان‌های نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی در بخشی از این جلسه معضل تأمین برق برای این حوزه انتخابیه را جدی بیان کرد و گفت: همین معضل در نجف آباد و تیران و کرون مانع توسعه اقتصادی شده است.

ابوالفضل ابوترابی با بیان اینکه درآمد زایی در شرکت برق متناسب با هزینه‌ها نیست، تصریح کرد: این عدم برابری ورشکستی مالی این شرکت را نشان می‌دهد اما وزارت نیرو برای تأمین نیاز مردم از سهم خود گذشته و با وجود هزینه‌های بالا، مصارف مردمی را در تنگنا قرار نمی‌دهد.

وی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های شبکه برق رسانی در تیران و کرون به بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و چنین اعتباری در مقطع زمانی یک ساله قابل تأمین نیست.

نماینده مردم شهرستان‌های نجف آباد و تیران و کرون، مشارکت بین سرمایه گذاران و شرکت برف استان اصفهان را فرصتی برای گره گشایی از این مشکل بیان کرد و گفت: صاحبان صنایع و گلخانه داران سهم خود را برای احداث پست جدید بپردازند تا شرکت برق نیز در این همکاری مشترک، معضل پیش رو را بردارد.

احداث ۲ پست جدید در دستور کار شرکت برق منطقه‌ای اصفهان

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در ادامه این جلسه با بیان اینکه هزینه‌های سنگینی برای احداث نیروگاه و پست‌های برق به این شرکت تحمیل می‌شود، اظهارداشت: احداث دو پست جدید در این منطقه برای پوشش شهرستان‌های نجف آباد و تیران و کرون در برنامه قرار دارد که یک مورد آن امسال روی خط قرار می‌گیرد.

سعید محسنی ادامه داد: پست جدید بعدی انتقال برق نیز سال آینده مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه برای کاهش خاموشی در فصل تابستان به همکاری صنایع و خانواده‌ها نیاز است، تصریح کرد: بدون این همکاری‌ها مشکل خاموشی رفع نشده و افت فشار و خاموشی را خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: در توسعه صنعتی شکی نیست و همه مسائل روشن است اما تأمین هزینه‌های برای شرکت برق زیاد بوده و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

کد خبر 748564

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش سراوان + عکس
  • تسریع در تکمیل جاده پلدختر - خرم‌آباد مطالبه مردم است