Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس یکی از دوستداران طبیعت اعلام کرد: بقایای درختان کهنسال تفرجگاه مرغک در شهرستان استهبان که چند سال قبل توسط عده‌ای قطع شده بود، در سایه تداوم بی‌توجهی دستگاه‌های ذیربط، آتش زده شده است.

این طبیعت دوست که خود را حسینی معرفی کرد، به ایسنا گفت: اگرچه محیط زیست زیربنای توسعه پایدار محسوب می‌شود و رشد سایر بخش‌ها در گرو پایداری و کارکرد صحیح آن معنا و مفهوم پیدا می‌کند اما طی سال‌های اخیر رد پای دست اندازی‌های بی حساب و کتاب بشر که عمدتا عمدی بوده بر خاک و آب و زمین ودریا و زیستگاه به جای مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دوستدار محیط زیست در استان فارس گفت: کمتر مکان‌هایی باقی مانده که از دست اقدامات ویرانگر مخالفان طبیعت و محیط زیست و سودجویان و منفعت طلبان جان به در برده باشد و یکی از این نقاط مرغک، واقع در شهر رونیز از توابع شهرستان استهبان استان فارس است.

او مدعی شد که درختان کهنسال این تفرجگاه که محیطی مفرح برای مردم بود، توسط عده‌ای طی سال‌های گذشته قطع شده و اکنون هم شاهد آتش زدن بقایای آن درختان، هستیم و هیچ حفاظتی از این محل انجام نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، تفرجگاه مرغک که آب چشمه‌ای در آن جریان دارد، از یادگارهای پیشینیان ساکن رونیز بوده و آسیاب‌های آبی هفتگانه این منطقه هم به ثبت ملی رسیده است.

قطع درختان کهنسال و چنارهای تنومند مرغک، سال‌های گذشته موجب اعتراضاتی از سوی فعالان و دوستداران محیط زیست و شناسایی و بازادشت کوتاه مدت خاطیان هم شد.

این در حالیست که طی سال‌های اخیر شاخه‌ها و درختانی جوان در کنار کنده قطع شده درختان کهنسال این تفرجگاه رشد کرده بود و امید به رویش مجدد درختان در دل طبیعت دوستان ایجاد شده بود اما طی هفته‌های گذشته، برخی اقدام به آتش زدن بقایای درختان کهنسال بریده شده با هدف حذف کامل آنها، کرده‌اند.

همزمان نیز در قسمتی دیگر، عده‌ای با تعرض به پارک کوهپایه مرغک که چند سال پیش برای استفاده عموم و توسط شهرداری از مالک آن خریداری شده بود و دارای سند ثبتی است، قسمتی از آن را تصرف کرده و درختان و حتی بوته‌های واقع در این قسمت را قلع و قمع کرده‌اند.

شهردار اسبق رونیز در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تایید این وقایع گفت: تفرجگاه مرغک در کوه‌های ضلع جنوبی شهر رونیز و در کنار جاده شیراز-استهبان واقع شده است.

محسن عزیزی ادامه داد: این تفرجگاه به دلیل طبیعت بکر و دست نخورده، آب گوارا و خنکی که از کوههای مرغک سرچشمه می‌گیرد و همچنین درختان سر به فلک کشیده چندین صد ساله همواره مورد توجه ویژه گردشگران بوده و هست.

عزیزی خاطرنشان کرد: این تفرجگاه متاسفانه توسط عده‌ای سودجو بارها مورد تعرض و تخریب قرار گرفته و درختان آن را قطع  یا آتش زده‌اند و هیچ متولی امری هم وجود ندارد که جلوی این تعرض را بگیرد.

شهردار اسبق رونیز با بیان اینکه تاکنون چندین مورد تخریب در این منطقه رخ داده اما متاسفانه واکنشی از ناحیه شورا و شهرداری، میراث فرهنگی و منابع طبیعی و ...انجام نشده و تذکری هم داده نشده، تاکید کرد: باید ترتیبی اتخاذ داده شود که همه متولیان در حفظ و حراست از تفرجگاه بکر و زیبا حساس شوند.

عزیزی پیشنهاد داد: جدولی که از چشمه مرغک جاری می‌شود ثبت میراث فرهنگی شود تا با این کار از هر دو طرف حریم ایجاد و درختان چنار حاشیه جدول حفظ و حراست شود.

شهردار اسبق رونیز خاطرنشان کرد: متاسفانه حتی در حفظ و نگهداری آسیاب‌های این منطقه که ثبت میراث فرهنگی بوده و از دوره قاجار باقی مانده است هم ناتوان و درمانده هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهرستان استهبان دوره قاجار ميراث فرهنگي هفت آسیاب تصرف اراضی تخریب محیط زیست درختان کهنسال محیط زیست قطع شده عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند

ایسنا/خوزستان دادستان عمومی و انقلاب حمیدیه گفت: به منظور صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی، با کشاورزانی که اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی خود کنند، طبق قانون برخورد می‌شود.

رضا علی‌نسب گفت: همه ساله پس از پایان فصل برداشت محصول از مزارع گندم، برخی افراد به‌رغم هشدارها و اطلاع‌رسانی اداره‌ حفاظت محیط زیست، پسماند به جامانده از دروی محصول را آتش می‌زنند و موجب آلودگی شدید هوا می‌شوند که این امر خطرات زیادی برای مردم به ویژه کودکان و بیماران قلبی و ریوی به همراه دارد و امکان سرایت آتش به جنگل و زمین‌های مجاور نیز وجود دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از دادگستری کل خوزستان، وی افزود: ماموران اداره حفاظت محیط زیست شهرستان حمیدیه نیز حسب وظیفه در صورت مشاهده این موارد و پس از تشکیل پرونده، عامل آتش‌سوزی را به مراجع قضایی معرفی می‌کنند.

علی‌نسب تاکید کرد: آتش زدن کاه و کلش پس از برداشت گندم و جو طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوب ۱۳۷۶ و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • فیلم| وقتی خاخام‌های اسرائیلی از دیدن بقایای موشک ایران شگفت‌زده شدند
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • فیلم| انتقال بقایای موشک ایران توسط بالگرد اسرائیلی
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • تفرجگاه "دربند" صحنه از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شد
  • فیلم/ انتقال بقایای موشک ایران توسط بالگرد اسرائیلی
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی