Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در سه ماه امسال ۷۵۲ دستگاه کامیون از کشورهای مختلف از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است گفت: حدود ۵۰ درصد از صادرات ایران به کشور افغانستان از مرز ماهیرود انجام می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند، حسن رحیمی‌زاده صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خراسان جنوبی با دارا بودن 331 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارای چهار بازارچه مرزی شامل یزدان، گلورده، دوکوهانه و ماهیرود است که در سال‌های اخیر فعال‌ترین آن ماهیرود بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حدود 50 درصد از صادرات ایران به کشور افغانستان از خراسان جنوبی انجام می‌شود گفت: از ابتدای امسال به پنج هزار و 745 نفر مسافر ورودی و سه هزار و 414 نفر مسافر خروجی از گمرک ماهیرود خدمات گمرکی ارائه شده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی بیان کرد: تعداد مسافران ورودی در مقایسه با مدت مشابه پارسال 346 درصد و مسافران خروجی 112 درصد افزایش داشته این در حالی است که فرودگاه بیرجند در این مدت پرواز خارجی نداشته است.

رحیمی‌زاده بیان کرد: عمده اقلام صادرات قطعی گمرک استان در این مدت شامل روغن، سوخت تقطیری، صیفی جات، هیدروکربن سبک، کاشی، سیمان، گازوئیل، شمش چدن، کک متالوژی، خرما و زعفران بوده که اغلب این اقلام به کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، عراق و قزاقستان صادر شده است.

وی افزود: عمده اقلام خروجی موضوع 116 شامل هیدروکربن سنگین، سیمان سفید، شیشه، کاشی و سرامیک، خامه از این قبیل بوده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در زمینه صادرات ماده 116 (کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور و خروجی از گمرک ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه‌های مرزی استان) یک هزار و 529 پروانه ارائه شده است.

رحیمی‌زاده افزود: ارزش این پروانه‌ها 72 میلیون و 685 هزار و 434 دلار به وزن بیش از 123 هزار و 538 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه 60 درصد، ارزش 56 درصد و وزن 66 درصد کاهش داشته است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: مجموع کالاهای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان در سه ماه نخست سال جاری 97 میلیون و 494 هزار و 806 دلار به وزن 279 هزار و 995 تن است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش 52 درصد و از لحاظ وزن 55 درصد کاهش داشته است.

رحیمی‌زاده اظهار داشت: از مجموع کالاهای صادراتی استان یک هزار و 587 فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش 24 میلیون و 809 هزار و 372 دلار به وزن 156 هزار و 457 تن مربوط به صادرات قطعی از گمرکات بیرجند، ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه مرزی ماهیرود بوده است.

وی افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه تغییری نداشته اما از نظر ارزش 37 درصد و از نظر وزن 41 درصد کاهش یافته است.

 مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با اشاره به واردات انجام شده از طریق گمرکات استان در سه ماه نخست امسال گفت: در این مدت 19 فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش یک میلیون و 923 هزار و 269 دلار با وزن هزار و 389 تن تشکیل شده است.

وی عنوان کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه 171 درصد، ارزش 15 درصد و وزن 305 درصد افزایش نشان می‌دهد.

رحیمی‌زاده بیان کرد: عمده اقلام وارداتی به استان را لوازم و قطعات مربوط به معدن، برنج، پنبه حلاجی شده، دانه یونجه، کاه گندم و سنگ تالک تشکیل می‌‌دهد که از کشورهای آلمان، پاکستان، ترکیه و افغانستان وارد شده است.

شرایط داد و ستد و مبادلات تجاری در بازارچه مرزی ماهیرود تسهیل می‌شودبیش از 2 میلیون تن کالا از گمرک ماهیرود استان خراسان جنوبی صادر شدپایانه مرزی ماهیرود  به عنوان تنها معبر رسمی در ایام نوروز 1401 فعال است

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در زمینه امانات پستی نیز در بازه سه ماه نخست امسال 19 فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش 792 دلار و وزن 85 کیلوگرم تشکیل شده است.

رحیمی‌زاده اظهار داشت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه 51 درصد، ارزش 56 درصد و از نظر وزن 65 درصد کاهش نشان می‌دهد که البسه، کفش، خشکبار، نمونه نخ آزمایشگاهی و زرشک عمده این کالاها هستند.

انتهای پیام/254/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل کشور افغانستان رحیمی زاده گمرک ماهیرود درصد کاهش سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۹۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آمار گمرک ایران، میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

همچنین عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی شامل کف‌پوش‌های غیرمخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

بر این اساس، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال قبل آن ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است و عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پودباف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه‌های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

کد خبر 6089881 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • سهم بخش‌های مختلف حمل و نقل در ترانزیت کالا و جابه‌جایی مسافر و بار
  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی