Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@22:18:44 GMT

یکسان سازی جایزه فارابی با خوارزمی

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۴۹۷۴۶

یکسان سازی جایزه فارابی با خوارزمی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی و رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی که امروز سه شنبه ۷ تیرماه در تالار فارابی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد، گفت: جشنواره بین المللی فارابی یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی در عرصه علوم انسانی و اسلامی محسوب می‌شود که هر ساله با حضور رئیس جمهور و جمع کثیری از دانشمندان، نخبگان و دانش پژوهان کشور برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال هم سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی در چهاردهم تیرماه با حضور و سخنرانی آیت الله رئیسی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نقش جشنواره فارابی در ارتقای جایگاه علوم انسانی در کشور افزود: مطمئناً جشنواره بین المللی فارابی، جدای از تکریم بزرگان علوم انسانی و اسلامی و تقدیر از آثار و خدمات علمی آنها، نقش مهمی در فرآیند تقویت و کیفی سازی علوم انسانی و اسلامی و همچنین حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر در مسیر نوآوری دارد.

غلامی اضافه کرد: خوشبختانه امسال با ارتقای منزلت و جایگاه جشنواره بین المللی فارابی در وزارت علوم دولت سیزدهم روبرو هستیم و سال جاری یکسری تغییرات کیفی در جشنواره صورت گرفت. امیدواریم با مصوباتی که اخیراً شورای سیاست گذاری جشنواره داشت، برای سال بعد و جشنواره چهاردهم، تغییرات مهمی به منظور ارتقای سطح کیفی جشنواره چه در سطح داخلی و چه در سطح بین المللی صورت گیرد.

یکسان سازی مبلغ جایزه فارابی با جایزه خوارزمی

رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی در ادامه گفت: همچنین با نظر وزیر علوم، مقرر شد از این دوره، مبلغ جوایز جشنواره فارابی با جشنواره بین المللی خوارزمی یکسان باشد که این امر حتماً در حمایت‌های جشنواره از فعالیت‌های علمی و تحقیقی محققان و دانشمندان منتخب جشنواره اثرگذار خواهد بود.

غلامی با تاکید بر اینکه این جشنواره حاصل سرمایه گذاری‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را به نمایش می‌گذارد، گفت: به هر میزان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در پژوهش‌های کیفی و نوآوری و نظریه پردازی بیشتر تلاش کنند، جشنواره فارابی نیز در عمل موفق تر ظاهر خواهد شد. در نظام آموزش عالی یکی از شاخص‌های ارزیابی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها میزان ارسال اثر به جشنواره از سوی آنها و مهم‌تر از همه، میزان رتبه آوری آثار ارسالی آنها در جشنواره است.

افزایش سرمایه گذاری روی پروژه های تحول آفرین علوم انسانی

وی تصریح کرد: بعضی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها کارنامه خوبی در این زمینه ندارند و نام آنها در آثار منتخب جشنواره مشاهده نمی‌شود؛ من فرصت را غنیمت شمرده و در این نشست خبری از رؤسای محترم همه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های علوم انسانی و اسلامی تقاضا می‌کنم سرمایه گذاری‌های خود را بر روی پژوهش‌های مهم و تحول آفرین در علوم انسانی و اسلامی افزایش دهند و توجه داشته باشند، مهمترین مؤلفه در تحول علوم انسانی، گسترش شکل گیری نوآوری و نظریه پردازی در این ساحت است.

به گفته رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، جشنواره بین المللی فارابی هر سال قادر به ارزیابی سطح علمی علوم انسانی و اسلامی و اندازه گیری تقریبی فاصله این علوم با مرز علمی و همچنین سطح برخورداری محققان این علوم از مرجعیت علمی است.

غلامی با تاکید بر تقویت و ارتقای ارتباطات بین المللی جشنواره توسط دبیرخانه جشنواره گفت: یکی دیگر از آثار جشنواره بین المللی فارابی، بسترسازی برای گسترش فرصت‌های مساعد برای ارتباطات و تعاملات علمی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در سایر کشورها و تقویت دیپلماسی علمی است. این جشنواره بین المللی آثاری را از محققان خارجی دریافت می‌کند و با دانشگاه‌ها و مراکز علمی دیگر ارتباطاتی را برقرار می‌کند که می‌تواند فرصت خوبی را میان ما و دانشگاه‌های دیگر کشورها از نظر آکادمیک ایجاد کند.

تشکیل کمیته علمی مشترک بین نظام آموزش عالی ایران و قزاقستان

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور قزاقستان مبنی بر توجه به آرا و افکار فارابی، دانشمند و فیلسوف بزرگ جهان اسلام و تشکیل کمیته علمی مشترک بین نظام آموزش عالی ایران و قزاقستان، افزود: دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فارابی در همین راستا احساس مسئولیت کرده و کنگره‌ای را تحت عنوان «کنگره جهانی فارابی؛ فرهنگ و تمدن اسلامی» در دستور کار خود قرار داده است. علاوه بر این موضوع، دبیرخانه جشنواره بنا دارد در تشکیل کمیته علمی بین ایران و قزاقستان در زمینه فارابی پژوهی صاحب نقش باشد.

کد خبر 5525584 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری رضا غلامی جشنواره بین المللی فارابی دیپلماسی علمی سازمان سنجش کنکور 1401 دانشگاه تهران آزمون کارشناسی ارشد انتخاب رشته سازمان امور دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی آزمون دستیاری دانشگاه علوم پزشکی مجازی دانشگاه ها دانشگاه جامع علمی کاربردی وزارت علوم جشنواره بین المللی فارابی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها علوم انسانی و اسلامی دبیرخانه جشنواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۹۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه در حاشیه کلنگ زنی یک طرح آموزشی دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران گفت: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌های و ظرفیت‌های آنها نبوده است.

وی افزود: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

زلفی‌گل عنوان کرد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

وزیر علوم ابراز کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه‌های این سفر است.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • «رخ» از مسکو جایزه گرفت/ جایزه بزرگ جشنواره مراکش برای «برنده‌ها»
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم