Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، در حالی که  به دلیل تحولات جاری در جهان تامین اقلام کشاورزی به ویژه روغن و دانه های روغنی با بحران همراه است در ایران بیش از 60هزار تن روغن بخش خصوصی به دلیل عدم تغییر تعرفه در بنادر کشور در انتظار انجام تشریفات گمرکی برای ترخیص و ورود به کشور در بنادر رسوب کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنا بر این گزارش با توجه به عدم ابلاغ دفتر تنطیم بازار به گمرکات مبنی بر تغییر حقوق و عوارض گمرکی به عدد یک، گمرک نیز کماکان عدد تعرفه ای سال گذشته را ملاک ترخیص می داند که با توجه به حذف ارز ترجیحی 4200 و انجام محاسبات بر اساس نرخ سامانه ای – تی – اس هزینه بالایی به وارد کنندگان تحمیل می کند، ضمن آنکه هزینه های بالای انبارداری نیز این مهم را دو چندان می کند.

همچنین علاوه بر موارد فوق با توجه به هزینه های بالای انبارداری لازم است با ابلاغ هر چه سریعتر مصوبه ستاد تنظیم بازار به گمرکات برای اجرای کاهش تعرفه واردات کالای اساسی، از رسوب کالا در بنادر کشور جلوگیری شود.

منبع: انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر روغن خام اخبار مرتبط بحران کمبود روغن آفتابگردان در اروپا ۱۴۰۰/۱۲/۲۳ صنعت روغن با کمبود روغن خام مواجه است ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ ذخیره سازی ۵.۳ میلیون تن کالاهای اساسی در ۹ ماهه سال جاری ۱۴۰۰/۱۰/۵ بلاتکلیفی ارز روغن خام وارداتی ۱۴۰۰/۶/۲۸ رسوب ۲۰۰هزار تن روغن خام در بنادر ۱۴۰۰/۶/۲۸ ۴۵۰هزار تن روغن خام موجود است ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ آخرین ویدیو ها دایی: اگر می خواستم، الان وزیر ورزش بودم! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۷ ۱۳:۲۸ نمایندگان مستاجر هم در پی اجاره بهای ۲۵ درصد! ۱۴۰۱/۰۴/۰۷ ۱۲:۲۶ واکنش میثاقی به شنیدن اسم فردوسی پور روی آنتن زنده + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۷ ۱۱:۳۷ رونمایی از خودرو جدید رونالدو با قیمت ۹.۵ میلیون دلار + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۷ ۱۱:۳۱ مخالفت نماینده معمم مجلس با یک تفحص، بدون عمامه + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۷ ۱۰:۴۰ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۳:۴۴ هزاران تن روغن خام معطل ابلاغ مصوبه کاهش حقوق ورودی به گمرکات ۱۳:۳۸ خاموشی در راه است؟ ۱۳:۳۸ توئیت چاووش اوغلو درباره سفر امیرعبداللهیان به ترکیه ۱۳:۳۱ تلاش قطر برای به موفقیت رسیدن مذاکرات احیای برجام ۱۳:۳۰ حکشتی در صدر معاملات برتر بورس جای گرفت ۱۳:۲۹ جدیدترین قیمت انواع عسل در بازار / نیم کیلو عسل ارگانیک ۱۳۵ هزار تومان ۱۳:۲۸ دایی: اگر می خواستم، الان وزیر ورزش بودم! + فیلم ۱۳:۲۶ نخستین زن فرماندار ایرانی که بود؟ + عکس ۱۳:۲۱ هیچ ابهام و اشکالی در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو وجود ندارد ۱۳:۱۶ مسکو: ایران خواستار عضویت در گروه بریکس شد ۱۳:۱۵ بازار ارزهای دیجیتال برای سقوط دیگری آماده می شود؟ ۱۳:۱۵ مدیران بیمه سرمد میثاق نامه امضا کردند ۱۳:۱۳ کاهش ۱۰۰ تومانی قیمت دلار در صرافی ها ۱۳:۰۳ درآمد عربستان از حج چقدر است؟‌ ۱۳:۰۱ خطای دید چالش برانگیز؛ چند چهره در این عکس می بینید؟ ۱۳:۰۰ انعقاد تفاهم نامه همکاری بانک تجارت و اتحادیه تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی ۱۲:۵۷ تست شخصیت؛ کدام ابر را انتخاب می کنید؟ ۱۲:۵۶ شغل اصلی ۱۰ چهره سرشناس فوتبال ایران؛ از دایی و باقری تا کریمی ۱۲:۵۵ شاخص کل با رشد ۱۰ هزار واحدی معاملات را به پایان برد ۱۲:۵۴ بیشترین خروج پول در گروه فلزات اساسی رقم خورد ۱۲:۴۵ کامل ترین خدمات بازار سرمایه در کارگزاری بانک آینده ۱۲:۴۱ گل ماه تولد شما چیست ؟ ۱۲:۳۶ پیش بینی بورس؛ رشد شاخص کل تا کجا ادامه دارد؟ ۱۲:۳۵ ارز ۴۲۰۰ تومانی یعنی دادن یارانه به واردات و کاهش تولید داخلی ۱۲:۳۱ پیام رسان «گوگل هنگ اوتس» از دسترس خارج می شود ۱۲:۳۰ آشنایی با عجیب ترین مناسبت ها در تقویم ۱۲:۳۰ قیمت تورهای زمینی و ارزان مشهد چند؟ + جدول قیمت ۱۲:۲۹ دشمن به ضعف ها و کمبودها امید بسته اما مکرر ناامید شده است ۱۲:۲۶ نمایندگان مستاجر هم در پی اجاره بهای ۲۵ درصد! ۱۲:۱۷ باقری کنی وارد قطر شد ۱۲:۱۵ به دنبال کاهش سرعت اینترنت نیستیم ۱۲:۱۵ ثبت نام دوره MBA موسسه آموزش عالی آزاد هفتاد ۱۲:۰۷ چند نشانه گرفتگی عروق که خیلی ها نمیدونن ۱۲:۰۵ لباس عروس های ۱۲۰ میلیونی با دکمه طلا ۱۲:۰۳ فال انبیاء روزانه امروز سه شنبه ۷ تیر ۱۴۰۱ ۱۲:۰۲ گزارش دور جدید مذاکرات احیای برجام در قطر + به روز رسانی ۱۱:۵۴ بهترین وسایل برای مهندسان عمران و معماری ۱۱:۵۳ اگر اصول پنج گانه یونسکو را اجرا کنیم که اصلاً نباید در ایران سد بسازیم ۱۱:۵۱ کارهایی که قبل از عروسی نباید انجام بدیم ۱۱:۵۰ قیمت سکه امروز چند؟ (۱۴۰۱/۴/۷) ۱۱:۴۹ انتقاد نماینده ملایر از وزیر راه؛ اگر به جای توییتر از اتوماسیون اداری استفاده می کردید، پیام زودتر به منصوبان می رسید ۱۱:۴۴ روستای اعجاب انگیزی که سعدی در آن حمام می کرد! + عکس ۱۱:۴۱ مقصد عجیب برای ستاره جنجالی ۱۱:۴۰ مواجهه شورای رقابت با چالش های حقوقی متعدد ۱۱:۳۷ واکنش میثاقی به شنیدن اسم فردوسی پور روی آنتن زنده + فیلم ۱۱:۳۴ زنگ خطر موج جدید کرونا ۱۱:۳۱ رونمایی از خودرو جدید رونالدو با قیمت ۹.۵ میلیون دلار + فیلم ۱۱:۳۰ این لباس را بپوشید سکته می کنید! ۱۱:۲۹ بهترین شغل برای متولدین تیر ماه ۱۱:۲۶ وضعیت اورژانسی در کرملین! اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: روغن خام تن روغن خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار

به گزارش «تابناک» به نقل از دنیای اقتصاد، برخی از نکات این گزارش قابل تامل است. این گزارش می‌گوید که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهک‌ها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کرده‌اند. این کاهش کالری در دهک‌های متوسط شدیدتر بوده است.

از نگاه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دو عامل در این روند، نقش اصلی را ایفا کرده‌اند؛ نخست اینکه خانوار‌ها به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی و افزایش سایر هزینه‌ها نظیر مسکن، سعی کرده‌اند که مصرف غذایی خود را کاهش دهند. نکته دیگر اینکه خانوار‌ها به‌دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، سعی کرده‌ا‌ند که از میزان کالای خوراکی خود بکاهند تا بتوانند کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. این گزارش برآورد کرده است که در سال۱۴۰۲، خط فقر خانوار سه‌نفره در تهران ۱۵.۳ میلیون تومان و برای کل کشور ۸.۲ میلیون تومان بوده است.
 
بررسی داده‌های مربوط به مصرف کالری ایرانیان در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که بیش از نیمی از افراد کشور کمتر از کالری استاندارد، یعنی کمتر از ۲۱۰۰ کالری در روز استفاده می‌کنند. در سال‌های گذشته تورم مزمن موجب شده قیمت مواد خوراکی افزایش پیدا کند و قدرت اقتصادی مردم کاهش یابد.
 
با‌ این‌حال دهک‌های مختلف درآمدی واکنش یکسانی در مواجهه با تورم مواد خوراکی نداشته و دهک‌های میانی بیشترین واکنش را به این تورم نشان داده‌اند. با توجه به کاهش حدود ۰.۴ واحد درصدی نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش میانگین کالری مصرفی می‌تواند به دو دلیل رخ داده باشد. اول آنکه خانوار‌ها به دلیل تورم بالا مصرف موادغذایی را کاهش داده‌اند. دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد کشور، ترجیح داده‌اند کالا‌های خوراکی کمتری مصرف کرده و به جای آن کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود که بستر‌های مناسبی برای رشد اقتصادی پایدار و فراگیر ایجاد شود تا وضعیت فقر نیز به دنبال آن بهبود یابد. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش «وضعیت فقر در ۱۴۰۱» ابعاد مختلف این مساله را بررسی کرده است.
 
با توجه به شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد ایران که در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرده، خط فقر سرانه در کشور به ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار تومان رسیده است. با احتساب بعد خانوار، خط فقر برای خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۱ در حدود ۵ میلیون و ۶۳۴ هزار تومان است. این عدد برای مناطق شهری استان تهران ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه شده است. همچنین خط فقر شدید در سال ۱۴۰۱ در حدود ۸۷۵ هزار تومان برای هر نفر برآورد شده که این عدد معادل حداقل نیاز‌های غذایی فرد است. برآورد می‌شود که خطر فقر خانوار سه نفره برای کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و در تهران به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان برسد.
 
بر اساس خط فقر محاسبه‌شده، نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر چندانی نکرده است. در نتیجه جمعیت فقرا در ایران در سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود. علاوه بر این، شکاف فقر نیز نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است. به بیان دیگر نه‌ تنها نرخ فقر در کشور ثابت باقی مانده، بلکه میانگین فاصله از خط فقر نیز در سال گذشته تغییر نداشته است.
 
مقایسه داده‌ای حداقل دستمزد و خط فقر استانی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد در استان‌های تهران، البرز و قم، نمی‌تواند هزینه‌های سبد مصرفی فقر برای یک خانواده ۳ نفره را تامین کند. به عبارت دیگر در این استان‌ها برخی از افراد حتی در صورت داشتن شغل رسمی باز هم فقیر محسوب می‌شوند که از آن با عنوان پدیده شاغلان فقیر یاد می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری عمومی، از جمله در تعیین حداقل دستمزد، تفاوت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شود.

واکنش شدید دهک‌های میانی

یکی از معیار‌های مهمی که بر اساس آن وضعیت فقر در یک جامعه سنجیده می‌شود، میزان کالری مصرفی افراد در کشور است. حداقل استاندارد برای هر فرد مصرف ۲۱۰۰ کالری در روز است. بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که در یک دهه اخیر میانگین کالری مصرفی سرانه ایرانیان کاهش یافته و در سال ۱۴۰۱ به میزانی پایین‌تر از حداقل کالری مورد نیاز برای یک نفر رسیده است.
 
در واقع در ادامه روند نزولی مصرف کالری در سال ۱۴۰۱ میانگین مصرف کالری در کشور نیز به زیر حد مصرف کالری استاندارد سقوط کرده است. در این سال بیش از نیمی از افراد جامعه در کشور، کمتر از کالری استاندارد مصرف می‌کنند. این مساله یعنی کاهش میانگین کالری مصرفی ایرانیان با توجه به شرایط اقتصادی در سال‌های گذشته چندان دور از انتظار نیست.
 
در یک دهه اخیر تورم‌های بالا موجب شده قدرت اقتصادی ایرانیان کاهش یابد و این مساله روی سبد مصرفی آنان تاثیر زیادی گذاشته است. با‌این‌حال می‌توان گفت واکنش دهک‌های مختلف درآمدی نسبت به تورم مواد خوراکی متفاوت بوده است. این گزارش بیان می‌کند بیشترین واکنش به افزایش قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها متعلق به دهک‌های میانی درآمدی است. دهک‌های بالای درآمدی عمدتا دارای کالای بادوام و دارایی‌های مالی هستند.
 
به همین دلیل این افراد توان بیشتری برای پوشش ریسک ناشی از تورم را دارند. این درحالی است که دهک‌های پایین درآمدی به دلیل کم‌کشش بودن کالا‌های خوراکی برای این گروه و همچنین بیشتر بودن یارانه نقدی میزان اندکی از مصرف خود را نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داده‌اند. اما دهک میانی درآمدی از هر دو مولفه محروم بوده است؛ این به معنای آن است که عموما این افراد دارای کالا‌های بادوام و دارایی مالی نیستند و یارانه نقدی هم سهم قابل‌توجهی از سبد هزینه‌های آنان را پوشش نمی‌دهد، به همین دلیل واکنش شدیدتری نسبت به سایر دهک‌ها در مقابل افزایش تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها نشان می‌دهند.

چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد

این گزارش بیان می‌کند در سال ۱۴۰۱ مصرف برخی از اقلام خوراکی برای خانوار‌ها در همه دهک‌های درآمدی نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است. اما نحوه کاهش مصرف در دهک‌های مختلف از الگوی یکسانی پیروی نکرده است. با توجه به تورم‌های شدید خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها افراد مصرف خود را از کالای خوراکی و آشامیدنی کاهش داده و مصرف سایر کالا‌ها را جایگزین کرده‌اند.
 
این مساله برای دهک‌های میانی که به طور نسبی یارانه کمتری را دریافت کرده‌اند به‌وضوح روشن است؛ زیرا در تمامی اقلام، دهک‌های میانی مصرف خود را از این گروه کالا‌ها کم کرده‌اند. کاهش مصرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها درحالی اتفاق افتاده که نرخ فقر تقریبا ثابت مانده است. از کاهش مصرف کالای اساسی می‌توان استنباط کرد که با افزایش قیمت مواد خوراکی، خانوار‌ها مصرف خود از این گروه از کالا‌ها را به دو منظور کاهش داده‌اند.
 
اول اینکه به دلیل افزایش قیمت نسبی کالا‌های اساسی نسبت به سایر کالا‌ها و خدمات، خانوار‌ها مصرف خود از این کالا‌ها را کاهش داده‌اند؛ و دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، خانوار انتظار قیمت بیشتری در آینده دارد؛ در نتیجه با هدف هموار‌سازی، مصرف خود را از کالا‌های مصرفی بی‌دوام کاهش می‌دهد و برعکس مصرف خود را از کالا‌های باداوم افزایش می‌دهد.
 
هر چند ممکن است کاهش مصرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها دلایل دیگری نیز داشته باشد، از جمله اینکه فشار تورمی می‌تواند باعث شود خانوار از مصرف بخشی از خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها صرف‌نظر کند تا توان تامین سایر نیاز‌های اساسی را به دست آورد. این مساله به‌خصوص در مورد تامین مسکن بسیار محتمل است. سهم مسکن از کل هزینه خانوار مستاجر در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در سطح ۳۴ درصد بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۳۶ درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی