Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفت دهه از تشکیل ائتلاف نظامی ناتو می‌گذرد و این بار رهبران این ائتلاف برای برگزاری نشست خود در مادرید گرد هم می‌آیند؛ نشستی که اوکراین یکی از موضوعات اصلی آن خواهد بود.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رهبران این ائتلاف قرار است در تاریخ ۲۹ الی ۳۰ ژوئن (۸ الی ۹ تیرماه) نشستی را با تمرکز بر حمایت اوکراین در برابر حملات روسیه، تقویت نیروها در جناح شرقی ناتو و بررسی قاطعیت روزافزون چین برگزار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، برگزاری این نشست با مشکلاتی همراه خواهد بود؛ به عبارتی تمامی ۳۰ کشور عضو از ایسلند و لوکزامبورگ گرفته تا ترکیه و ایالات متحده باید تصمیماتی را اتخاذ کنند تا بتوانند به یک اجماع برسند.

حمله روسیه به اوکراین

روسیه مسئله و مشکل اصلی ناتو است و نشست مادرید بر این موضوع متمرکز خواهد شد که چگونه از اوکراین و جناح شرقی ناتو حمایت کنند؛ جایی که کشورهای مختلفی اعم از رومانی و کشورهای حوزه بالتیک نگرانند که مبادا هدف بعدی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه باشند.

در این نشست قرار است درخصوص انباشتن تسلیحات و تجهیزات در شرق اروپا و افزایش چشمگیر تعداد نیروها در منطقه موافقت کنند. ناتو به اعضایش اجازه می‌دهد تا تسلیحاتی را بدون مواجهه مستقیم میان ناتو و روسیه، به اوکراین ارسال کنند و بدین ترتیب سعی دارد تا تعادلی برقرار شود. بنابراین به همین دلیل است که اوکراین قرار نیست در آینده‌ای نزدیک عضو این ائتلاف شود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین قرار است به صورت ویدئو کنفرانس در این نشست شرکت کند اما وی اذعان داشت که عضویت در ناتو در چشم‌انداز دوری قرار دارد و به جای آن تمرکزش به دنبال عضویت در اتحادیه اروپا است.

گسترش این ائتلاف قریب‌الوقوع است. فنلاند و سوئد هر دو وضعیت غیرمتعهد بودن خود را اعلام کرده‌اند و صرفا به عنوان محافظت در برابر روسیه، می‌خواهند عضو این ائتلاف شوند.

مخالفت ترکیه

اما ترکیه، به عنوان دومین کشور بزرگ این ائتلاف پس از ایالات متحده با پیوستن این دو کشور (سوئد و فنلاند) به ناتو مخالفت می‌کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه بارها تاکید کرده به دلیل حمایت و موضع این کشورها نسبت به "گروه تروریستی پ‌ک‌ک" با عضویت آنها در ناتو مخالفت می‌کند.

امروز (سه‌شنبه) به درخواست ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو یک نشست چهارجانبه در مادرید با حضور ترکیه، سوئد، فنلاند و ناتو برگزار خواهد شد تا رهبران در این خصوص گفت‌وگو کنند اما هیچ تضمینی برای رسیدن به یک توافق در نشست مادرید وجود ندارد.

مسئله چین

رهبران ناتو طی این نشست در مادرید قرار است بر سر یک "مفهوم استراتژیک جدید" به توافق برسند تا جایگزین مفهومی شود که به طور کلی از سال ۲۰۱۰ این ائتلاف را هدایت کرده است.

در حالیکه روسیه همچنان اصلی‌ترین موضوع در این نشست خواهد بود اما این مفهوم جدید شاهد دست و پنجه نرم کردن ناتو با نفوذ نظامی رو به رشد چین خواهد بود؛ چینی که برنامه‌هایی را برای گسترش پایگاه‌های دریایی در اقیانوس آرام و در آفریقا تنظیم کرده است.

رهبران ژاپن، استرالیا، کره جنوبی و نیوزلند برای اولین بار به عنوان مهمان به این نشست دعوت شده‌اند و همه این چهار کشور از حامیان اوکراین هستند. همچنین ناامنی در منطقه ساحل آفریقا و تهدیدات آن برای جنوب اروپا و  تغییرات اقلیمی نیز می‌توانند از دیگر مسائل این نشست باشند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ناتو ، حمله روسیه به اوکراین ، چین ، ترکیه ، سوئد ، فنلاند

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ناتو حمله روسیه به اوکراین چین ترکیه سوئد فنلاند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۲۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

«شورای آتلانتیک» نوشت: ایران در مسیر جایگزینی روسیه به عنوان صادرکننده پیشتاز تسلیحات قرار دارد، به همین دلیل ایالات متحده نیازمند یک استراتژی مشخص برای مقابله با این روند است.

به گزارش مشرق، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آخرین تحولات اوکراین| هشدار ژنرال ناتو درباره امکان توقف حمایت نظامی غرب از کی‌یف
  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • تحولات اوکراین|هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب