Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات جدیدی که اخیراً در کنگره آکادمی نورولوژی اروپا در وین ارائه شد، افزایش خطر ابتلاء به چندین اختلال عصبی را در بیماران پس از یک دوره کووید ۱۹ نشان داد. این مطالعه نشان داد که خطر ابتلاء به آلزایمر، پارکینسون و سکته مغزی در افراد مبتلا به کووید مثبت در مقایسه با افراد غیر آلوده افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پردیس ظریف کار، نویسنده اصلی این مطالعه جدید، از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ، گفت: بیش از دو سال پس از شروع همه‌گیری کووید ۱۹، ماهیت دقیق و تکامل اثرات کووید ۱۹ بر اختلالات عصبی مشخص نشد.

مطالعات قبلی ارتباطی را با سندرم‌های عصبی نشان داده‌اند، اما تاکنون مشخص نیست که آیا کووید ۱۹ بر بروز بیماری‌های عصبی خاص نیز تأثیر می‌گذارد و آیا با سایر عفونت‌های تنفسی تفاوت دارد یا خیر.

محققان سوابق سلامت الکترونیکی تقریباً نیمی از کل جمعیت دانمارک را در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل کردند. در طول دوره مطالعه، مشخص شد افرادی که آزمایش COVID-۱۹ مثبت داشتند، ۳.۵ برابر بیشتر احتمال دارد به بیماری آلزایمر مبتلا شوند. ۲.۶ برابر بیشتر احتمال دارد که پارکینسون تشخیص داده شود. ۴.۸ برابر بیشتر احتمال دارد خونریزی در مغز را تجربه کند و ۲.۷ برابر بیشتر احتمال دارد به سکته مغزی ایسکمیک مبتلا شود.

ظریف کار خاطرنشان کرد: افزایش خطر ابتلاء به این بیماری‌های عصبی به دنبال کووید ۱۹ منعکس‌کننده مواردی است که قبلاً در پی موارد آنفولانزا یا ذات‌الریه باکتریایی گزارش شده بود. با این حال، به دلیل شیوع گسترده عفونت‌های COVID-۱۹، احتمالاً نرخ پایه این بیماری‌های عصبی در سراسر جهان در سال‌های آینده افزایش خواهد یافت.

ظریف کار گفت: ما حمایتی را برای افزایش خطر ابتلا به اختلالات عصبی و عروقی مغز در بیماران کووید ۱۹ مثبت در مقایسه با بیماران کووید منفی پیدا کردیم، که باید در آینده نزدیک توسط مطالعات ثبتی بزرگ تایید یا رد شود.

برای دهه‌ها، محققان ارتباط بین برخی عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های عصبی را مشاهده کرده‌اند. شاید شناخته شده‌ترین افزایش نرخ بیماری پارکینسون پس از همه گیری آنفولانزای اسپانیایی، در اوایل قرن بیستم باشد.

از آغاز همه‌گیری در سال ۲۰۲۰، محققان درباره افزایش احتمالی شرایطی مانند پارکینسون هشدار داده‌اند و این داده‌های جدید سیگنال‌های اولیه‌ای را ارائه می‌دهند که ممکن است این پیش‌بینی‌ها به واقعیت تبدیل شوند. سایر مطالعات جدیدتر شروع به بررسی دقیق مکانیسم‌هایی کرده‌اند که می‌توانند در افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های عصبی پس از کووید ۱۹ نقش داشته باشند.

برای سال‌ها، برجسته‌ترین فرضیه برای توضیح ارتباط بین عفونت‌های ویروسی و تخریب عصبی این بود که التهاب ناشی از عفونت ممکن است باعث شروع یا تسریع توسعه بیماری عصبی شود. یک مقاله مروری منتشر شده در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد که عفونت‌های ویروسی مکرر ممکن است با فعال کردن «آبشاری از رویدادها» مطابق با آن چه در مراحل اولیه تخریب عصبی دیده می‌شود، خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش دهد.

بررسی سال ۲۰۱۲ نشان داد، تخریب عصبی می‌تواند با واکنش‌های التهابی مکرر (مانند تولید موضعی سیتوکین‌ها) در طول زمان تحریک شود و سپس منتشر شود.

در واقع، شواهدی مبنی بر فعال‌سازی و واکنش‌های میکروگلیال و آستروسیتی (سلول‌های گلیال ستاره‌ای شکل در مغز) و واکنش‌هایی وجود دارد که مدار‌های عصبی موجود در CNS [سیستم عصبی مرکزی]و PNS [سیستم عصبی محیطی]را ردیابی می‌کنند.

این توالی‌های التهابی همراه با آسیب‌پذیری عصبی منطقه‌ای و وابسته به نوع سلولی می‌توانند باعث ایجاد الگو‌های تخریب‌کننده عصبی ساختاری و عملکردی شوند که بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی فردی را تعریف می‌کنند.

تعدادی از مطالعات اخیر نشان داده‌اند که التهاب مغز یکی از ویژگی‌های برخی عفونت‌های COVID-۱۹ است؛ اما هنوز مشخص نیست که ویروس چگونه ممکن است باعث این التهاب عصبی شود یا این که آیا این پاسخ خودایمنی باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت می‌شود.

سارا ایمرسیو از پژوهشگاه آلزایمر انگلستان، در اظهار نظر درباره یافته‌های جدید COVID-۱۹، گفت: مهم است که به خاطر داشته باشیم، بیماری‌های عصبی عامل زوال عقل توسط مجموعه‌ای از عوامل، از استعداد ژنتیکی گرفته تا سن و محیط ایجاد می‌شوند؛ بنابراین کووید ۱۹ به طور بالقوه تنها نقش کوچکی در خطر کلی ابتلا به این بیماری‌ها ایفا می‌کند.

ایمرسیو همچنین به تعدادی از عوامل دیگر اشاره کرد که می‌تواند توضیح دهد، چرا میزان بیماری‌های عصبی در افراد مبتلا به کووید ۱۹ بیشتر است.

مطمئناً برای دانستن تأثیر بلندمدت COVID-۱۹ بر برخی بیماری‌های مغزی که ممکن است چندین دهه طول بکشد تا ایجاد شوند، خیلی زود است.

ایمرسیو اضافه کرد: بیماری‌هایی مانند آلزایمر طی سال‌ها در مغز ایجاد می‌شوند و کووید ۱۹ تنها از اوایل سال ۲۰۲۰ در اروپا وجود داشته است. ممکن است افرادی که در مراحل اولیه آلزایمر هستند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌هایی مانند COVID-۱۹ باشند. در حالی که اعلام این یافته‌ها به طور بالقوه نگران‌کننده است، قبل از این که بتوانیم نتیجه‌گیری واقعی از این تحقیق بگیریم، باید نتایج این مطالعه را در یک نشریه بررسی شده ببینیم.

مطالعه جدید در مجله Frontiers in Neurology منتشر شده است.

منبع: سایت نیواطلس منتشره از آکادمی نورولوژی اروپا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اختلالات عصبی کووید ۱۹ برابر بیشتر احتمال افزایش خطر ابتلا بیماری های عصبی خطر ابتلاء بیماری ها کووید ۱۹ سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۲۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟

به گزارش خبرآنلاین ،اگر متوجه شدید که به مکمل های ملاتونین معتاد شده اید یا از عوارض جانبی آنها رنج می برید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

چه مدت طول می کشد تا ملاتونین وارد بدن شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:با دوز توصیه شده ملاتونین (۱-۳ میلی گرم)، حدود ۱-۲ ساعت طول می کشد تا القای خواب شکل بگیرد؛ بنابراین، شما باید مکمل ملاتونین را ۲ ساعت قبل از خواب مصرف کنید.

اگر می خواهید ملاتونین مصرف کنید تا دچار جت لگ (پرواز زدگی) نشوید، باید از چند روز قبل از سفر شروع به مصرف قرص کنید. هنگامی که به منطقه زمانی جدید رسیدید، ۲ ساعت قبل از رفتن به رختخواب از داروهای خواب آور ملاتونین استفاده کنید.

ملاتونین چیست؟

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که در چرخه خواب و بیداری شما نقش دارد و عمدتا توسط غده صنوبری واقع در مغز سنتز می شود.

ملاتونین در پاسخ به تاریکی آزاد می شود و توسط نور سرکوب می شود. با غروب خورشید و افزایش تاریکی، غده صنوبری شروع به ترشح ملاتونین می‌کند که معمولاً بعد از ساعت ۹ شب اتفاق می‌افتد. افزایش سطح ملاتونین در خون سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کند که هوشیارتر شود و احساس خواب آلودگی کند.

ترشح ملاتونین در نیمه های شب (بین ساعت ۲ تا ۴ بامداد) به اوج خود می رسد و در نیمه دوم شب به تدریج کاهش می یابد. نزدیک به ۸۰ درصد ملاتونین در شب سنتز می شود.

تولید و ترشح ملاتونین در پاسخ به نور خورشید شروع به کاهش می کند و باعث می شود شما هوشیار باشید و صبح از خواب بیدار شوید.

برای افراد مبتلا به مشکلات خواب، ملاتونین به عنوان مکمل خواب به شکل قرص، مایعات و جویدنی در دسترس است.

کدام غذاها حاوی ملاتونین هستند؟

به دلیل محتوای ملاتونین، غذاها و مایعات زیر می توانند شما را سریعتر بخوابانند و کیفیت خواب شما را بهبود بخشند:

گوجه فرنگیها گردو بادام ها زیتون برنج جو توت فرنگی گیلاس شیر گاو موز آناناس پرتقال

استفاده از مکمل های ملاتونین چه شرایطی دارد؟

مشکلات زیر می تواند از مصرف مکمل های ملاتونین سودمند باشد:

جت لگ: سفر در چندین منطقه زمانی باعث ایجاد جت لگ می شود و الگوی خواب شما را مختل می کند.

اختلال خواب شیفت کاری: اختلال نوبت کاری می تواند ناشی از کار در شیفت های شب، شیفت های چرخشی یا حتی شیفت صبح زود باشد که منجر به کم خوابی و ناتوانی در به خواب رفتن در مواقع ضروری می شود.

بی خوابی: مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب

اختلال فاز خواب تاخیری (DSPD): شما نمی توانید سریع بخوابید، بنابراین در نهایت بعد از نیمه شب بیدار می مانید و در صورت نیاز صبح زود بیدار می شوید.

پزشکان همچنین مکمل های ملاتونین را برای شرایط زیر توصیه کرده اند:

اختلالات خواب و برخی اختلالات رشدی و رفتاری در کودکان

اختلالات خواب در بزرگسالان که بیماری های آلزایمر، زوال عقل، اختلالات دوقطبی، روان‌گسیختگی و یا افسردگی و ...دارند

قبل و بعد از جراحی برای کاهش اضطراب

چه کسی می تواند ملاتونین تجویز کند؟

ملاتونین یک مکمل غذایی در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که نسبت به داروهای بدون نسخه یا بدون نسخه، توسط FDA تنظیم می شود.

ملاتونین گاهی اوقات توسط متخصص اطفال برای شرایط خاص سلامتی یا رفتاری تجویز می شود. این شرایط شامل:

اختلال نقص توجه و بیش فعالی ( ADHD ) و بی خوابی

آسم

اختلال طیف اوتیسم

درماتیت آتوپیک

در بزرگسالان، ملاتونین ممکن است به کسانی که دچار جت لگ هستند کمک کند

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899694

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟