Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@02:56:06 GMT

آمریکا دیگر چراغ راهنمای ملت‌ها نیست

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۴۷۶۷

آمریکا دیگر چراغ راهنمای ملت‌ها نیست

مردم به تصویر خود اهمیت می دهند، اینکه دیگران چگونه آنها را درک می کنند. ملت ها هم همینطور. هر ملتی ارزش ها و منافع خود را در صحنه جهانی گسترش می دهد و افکار عمومی را ایجاد می کند. نحوه واکنش شهروندان و دولت‌ها به یک ملت (مثبت یا منفی) می‌تواند بر قدرت و نفوذ آن ملت، چه واقعی و چه درک شده، تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این به نوبه خود بر سیاست ها و مردم و نحوه زندگی ما در جامعه جهانی تأثیر می گذارد. به طور خلاصه، آنچه دیگران در مورد شما فکر می کنند مهم است.

گزارش جدیدی از مرکز تحقیقات پیو که دهه‌ها نگرش بین‌المللی را اندازه‌گیری می‌کند، وارد این گرداب پیچیده افکار عمومی می‌شود. یافته های این نظرسنجی جدید Pew در مورد ادراکات بین المللی از ایالات متحده، اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شامل داده های حیاتی برای همه ما، به ویژه آمریکایی ها است. داده‌های Pew از فوریه سال جاری تا هفته سوم ماه می جمع‌آوری شد - یک پنجره بحرانی زمانی که همه چیز در سراسر جهان در حال تغییر بود.

در ۲۴ فوریه، روسیه یک حمله نظامی تمام عیار به اوکراین را آغاز کرد که منجر به یک بحران عظیم پناهجویان و بشردوستانه و نیاز فوری به تجهیزات نظامی و سربازان از غرب شد. پرزیدنت بایدن به تازگی وارد دومین سال ریاست جمهوری خود شده بود که در ماه اوت تخلیه دردناک نیروهای آمریکایی از افغانستان را تحمل کرد. همه‌گیری کووید-۱۹، با شکاف‌های عمیق آن بر سر ماسک‌ها و واکسن‌ها، همچنان بیداد می‌کرد.

۶ ژانویه به سختی قابل نادیده گرفتن بود و جلسات تفرقه افکن کنگره تا بهار در جریان بود. در آن پس‌زمینه، آمریکا چگونه عمل کرد؟ اول، خبر خوب: بر اساس این گزارش، افکار عمومی بین المللی ایالات متحده در ۱۸ کشور توسعه یافته مورد بررسی مثبت است. اکثر شهروندان جهانی می گویند که ایالات متحده یک شریک قابل اعتماد است و رتبه بندی رئیس جمهور بایدن بیشتر مثبت است. تصویر ناتو حتی در میان کشورهایی مانند سوئد که (هنوز) عضو آن نیست، مثبت و رو به بهبود است.

جای تعجب نیست که دیدگاه روسیه که ما آن را مقصر مشکلات اروپا می‌دانیم، منفی و در حال سقوط است. در ۱۰ کشور، ۱۰ درصد یا کمتر از شرکت کنندگان در نظرسنجی نظر مساعد خود را نسبت به روسیه ابراز کردند. نظرات مثبت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در بیش از نیمی از کشورهای مورد نظر تک رقمی است. رقیب استراتژیک ما چین مورد توجه قرار نمی گیرد. رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، به جز در میان مردم سنگاپور و مالزی، اکثراً رتبه های پایینی کسب می کند.

اما داستان در مورد آمریکا نتیجه ای در بردارد و شیطان در جزئیات است:

طی چند سال گذشته، کشورهای پیشرفته دلیلی برای نگرانی در مورد سلامت دموکراسی آمریکایی پیدا کرده اند. در سال ۲۰۲۱، بیش از نیمی از مردم در اکثر کشورهای مورد بررسی گفتند که دموکراسی در ایالات متحده "پیش از این الگوی خوبی برای سایر کشورها بود" اما دیگر چنین نیست. اکثریت بزرگ تقریباً در همه کشورهای مورد نظر بر این باورند که در آمریکا درگیری‌های شدیدی بین طرفداران احزاب سیاسی مختلف وجود دارد.

اگرچه بایدن هنوز در سراسر جهان محبوبیت زیادی دارد، اما محبوبیت او از سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است و اعتماد به رهبری او در ۱۳ کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است - کاهش ۲۰ درصدی یا بیشتر در ایتالیا، یونان، اسپانیا، سنگاپور و فرانسه. (افت بایدن بزرگتر از آنچه اوباما در دومین سال زندگی خود تجربه کرد، است.) برخی از این کاهش ممکن است منعکس کننده ناامیدی از نحوه تخلیه ایالات متحده از افغانستان، نحوه مدیریت ما با COVID-۱۹ و اقتصاد ایالات متحده باشد. لازم به ذکر است که آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ رتبه های بین المللی پایینی کسب کرد و نگرش جهانی نسبت به ترامپ بسیار منفی بود. در داخل ایالات متحده، ترامپ بیش از هر رئیس‌جمهوری جدید در ۳۰ سال گذشته بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها اختلاف انداخت - طبق گزارش‌های قبلی Pew، شکافی که تنها پس از روی کار آمدن او افزایش یافت.

نتیجه این نظرسنجی جدید چیست و چه کاری می توانیم در مورد آن انجام دهیم؟ به نظر من، عنوان این مطلب این است که اختلافات داخلی آمریکا بر سر نژاد، سیاست و سیاست برای بسیاری در سراسر جهان قابل مشاهده است. همانطور که ضرب المثل معروف می گوید: "شما می توانید فرار کنید، اما نمی توانید پنهان شوید." ما هم نباید چنین کنیم. آمریکا به کشورهای دیگر و کشورهای دیگر به ما نیاز دارند.

اما به عنوان فانوسی برای دموکراسی ها، ما کمی در تاریکی فرورفته ایم. شکاف‌های ما خود را نشان می‌دهد، و این نوید خوبی برای رقابت در جهان نیست و قطعاً برای موفقیت در نزاع به نفع دموکراسی علیه استبداد مفید نیست. ما باید راه‌هایی پیدا کنیم تا به اختلافاتمان رسیدگی کنیم و خودمان را جمع کنیم. بررسی پیو یک چراغ هشدار است که موتور محرکه ما باید هرچه سریعتر بررسی شود.

*منبع: هیل

*تارا دی. سوننشاین استاد ادوارد آر. مارو در دیپلماسی عمومی در دانشکده حقوق و دیپلماسی فلچر در دانشگاه تافتس

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1646007

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا ایالات متحده بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۴۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به قطر: اگر رهبران حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفتند، آن‌ها را بیرون کنید

یک مقام آمریکایی گفته است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را به نخست وزیر قطر داده است که اگر حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفت، آن‌ها را بیرون کنند. این موضوع می‌تواند نشان دهنده بی‌صبری واشنگتن برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی از نوار غزه باشد.

به گزارش یورونیوز، روزنامه واشنگتن‌پست روز شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی ناشناس گزارش داد که ایالات متحده به قطر گفته است که اگر حماس به عدم پذیرش پیشنهاد آتش‌بس با اسرائیل و رد پیشنهاد‌های معامله گروگان‌ها ادامه دهد، قطر باید رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

به گفته این مقام، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را در ماه آوریل به محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر گفته است.

روزنامه تایمز اسرائیل نیز روز شنبه ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) به نقل از یک منبع آگاه نوشت: قطر آماده پذیرش درخواست ایالات متحده برای اخراج رهبران حماس از دوحه است و پیش‌بینی می‌کند که این درخواست به زودی انجام شود.

به نظر می‌رسد که مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل در این روز‌ها به نقطه حساسی می‌رسد؛ ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سازمان سیا) روز جمعه وارد قاهره شد و هیات حماس نیز قرار است اواخر روز شنبه برسد.

همه منتظر پاسخ حماس به آخرین پیشنهاد تبادل گروگان‌ها هستند، متن این پیشنهاد توسط میانجیگران مصری، قطری و آمریکایی تدوین شده و اسرائیل نیز آن را تایید کرده است.

ایالات متحده حماس را به دلیل امتناع از پذیرش پیشنهادات قبلی مقصر دانسته و می‌گوید حماس تنها مانع توافق آزادی ده‌ها گروگان اسرائیلی در ازای یک آتش‌بس فوری حداقل شش هفته‌ای است.

این منبع آگاه اشاره می‌کند که اگر گروه حماس آخرین پیشنهاد آتش‌بسی که مطرح شده را نپذیرد، ممکن است درخواست آمریکا از دوحه برای اخراج رهبران حماس مطرح شود.

یک مقام اسرائیلی می‌گوید انتظار نمی‌رود حماس این پیشنهاد را به طور کامل رد کند، بلکه با اصلاحات پیشنهادی خود بازخواهد گشت.

این منبع می‌گوید، اما با توجه به اینکه به نظر می‌رسد صبر واشنگتن رو به اتمام است، هر چیزی غیر از پاسخ مثبت به توافق روی میز ممکن است کافی باشد تا ایالات متحده را وادار کند تا رسما از قطر بخواهد رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز به طور جداگانه‌ای روز جمعه گزارش داد که اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داده تا توافق برای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد در غیر این صورت حمله خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

گزارش این روزنامه آمریکایی مشخص نمی‌کند که این ضرب الاجل چه زمانی به این گروه فلسطینی داده شده، اما به نقل از مقام‌های مصری نقل شده که حماس تا جمعه آینده فرصت خواهد داشت که با این توافق موافقت کند.

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ماه‌هاست که تهدید می‌کند حمله به رفح را که آوارگان فلسطینی در آنجا پناه گرفته‌اند عملی خواهد کرد.

نخست وزیر اسرائیل در هفته‌های اخیر بار‌ها تکرار کرده که حمله زمینی این کشور به جنوبی‌ترین شهر در نوار غزه به زودی انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • آمریکا به قطر: اگر رهبران حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفتند، آن‌ها را بیرون کنید
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد