Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تعطیلی و یا نیمه فعال بودن واحدهای صنعتی یکی از چالش‌های حوزه تولید و اشتغال لرستان محسوب می‌شود، موضوعی که موجب شده بسیاری از فرصت‌های شغلی در این استان از دست برود.

«پارسیلون» زخم کهنه صنعت لرستان

در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارد که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب می‌شدند، اما طی سال‌های گذشته و اخیر به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«پارسیلون» خرم آباد که همواره از آن به عنوان «زخم کهنه» صنعت لرستان یاد می‌شود، سالهاست که تعطیل شده است، مجموعه‌ای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.

متأسفانه این کارخانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و از کار بیکار شدن بیش از دو هزار کارگر آن شد.

در سال‌های اخیر پیگیری برای احیای این مجموعه صنعتی از سوی برخی از مسئولان لرستان در دستور کار قرار گرفت، یکی از روش‌هایی که برای احیا و فعالیت مجدد این مجموعه در دستور کار قرار گرفت، تبدیل شدن آن به منطقه ویژه اقتصادی بود و در این راستا نیز هیئتی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی ظرفیت‌های کارخانه «پارسیلون» خرم آباد و تبدیل شدن این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی به لرستان سفر کردند.

«پارسیلون» در دو راهی احیا یا تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی

بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در سخنانی با اشاره به آخرین وضعیت مجموعه «پارسیلون» خرم آباد با مهر اظهار داشت: این مجموعه قبلاً متعلق به شرکت «آتیه دماوند» بوده است و در سال ۸۲ به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

وی ادامه داد: بخش خصوصی نیز از اهلیت مالی و فنی لازم در این رابطه برخوردار نبوده و در نهایت دوباره این مجموعه به شرکت «آتیه دماوند» بر می‌گردد و سرمایه گذار قبلی خلع ید می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه الان این مجموعه به صورت کنسرسیوم با بانک‌هایی که به این مجموعه طلب دارند در اختیار این شرکت است عنوان کرد: در نهایت در راستای پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان و همچنین حل و فصل مسائل و مشکلات این مجموعه، مصوبه مربوط به این شرکت در دو بعد در دست پیگیری قرار گرفت.

جعفری تصریح کرد: یک بعد در خصوص راه اندازی واحد فعلی و بعد دیگر این بوده که از این ظرفیت برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد استفاده شود.

تبدیل «پارسیلون» به منطقه ویژه اقتصادی هنوز قطعی نشده است

وی با بیان اینکه برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در استان دو مصوبه داریم، یکی در شهرستان بروجرد و دیگری در شهرستان خرم آباد گفت: این مناطق ویژه اقتصادی هم دارای مصوبه دولت هستند و هم مصوبه مجلس را دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با تاکید بر اینکه الان باید این مصوبات با اولویت بخش خصوصی اجرا شوند تا فرآیند عملیاتی شدن آنها فراهم شود گفت: شرکت «پارسیلون» یکی از متقاضیان اجرای منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد است که درخواست آن اخذ شده و جلسات متعددی در بازه زمانی چهار ماه اخیر در رابطه با آن برگزار کرده‌ایم.

جعفری تصریح کرد: این مجموعه هنوز از سوی سازمان مسئول به دبیر مناطق آزاد کشور معرفی نشده است چرا که این امر مستلزم ارائه مطالعات و مواردی است که هنوز به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و استاندار لرستان ارائه نشده است، ما به عنوان یکی از گزینه‌های دارای ظرفیت برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی به این مجموعه نگاه می‌کنیم، اما هنوز قطعی نشده که این مجموعه منطقه ویژه اقتصادی است.

نیاز ۱۶۰ میلیاردی «پارسیلون»

وی در ادامه با اشاره به واحد فعلی «پارسیلون» نیز بیان داشت: در این راستا موضوع حسابرسی ویژه مطرح شده، بانک‌هایی که از این مجموعه طلب دارند و به صورت کنسرسیوم این مجموعه را راهبری می‌کنند، مقرر شده که بعد از سفر رئیس جمهور ظرف شش ماه حسابرسی ویژه در راستای تعیین دارایی‌ها، طلب‌ها و… را انجام دهند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بیان داشت: در پایان خرداد ماه موضوع حسابرسی این مجموعه به اتمام رسیده، بعد از این موضوع، ادامه کار به کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع داده می‌شود و کارشناسان دادگستری نیز نسبت به ارزش گذاری سهم اقدام می‌کنند و در نهایت بانک‌ها متناسب با میزان طلبی که دارند از سهم برخوردار می‌شوند و متناسب با آن در راه اندازی مجموعه مشارکت می‌کنند.

جعفری با تاکید تاکید کرد: «پارسیلون» در سنوات گذشته در زمینه نخ نایلون فعالیت می کرده و الان نیز برنامه دارند که در صورت راه اندازی مجدد، نخ پلی استر تولید کند، تولید نخ پلی استر نیز مستلزم سرمایه گذاری‌های جدید است که شرکت اظهار کرده نیاز به ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات برای تأمین نقدینگی و تعیین تکلیف مطالبات این مجموعه دارد.

حسابرسی مجموعه در حال جمع بندی نهایی است

وی تاکید کرد: اینها همه منوط به حسابرسی ویژه است که فعلاً در دست انجام است و در مرحله ارزیابی سهم و تعیین سهم قرار دارد.

مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی نیز اخیر در سخنانی با اشاره به برگزاری جلسه با مدیرعامل پارسیلون و نماینده شرکت حسابرسی اظهار داشت: با اخذ دستور وزیر اقتصاد، بخشودگی جرایم مالیاتی از ۸۰ درصد قبلی به ۱۰۰ درصد رسیده است.

وی افزود: حسابرسی ویژه این مجموعه در حال جمع بندی نهایی است.

بنا بر این گزارش، در حالی «پارسیلون» خرم آباد چشم انتظار تبدیل شدن به منطقه ویژه اقتصادی و یا راه اندازی مجدد مانده که مصوبه سفر دولت سیزدهم به لرستان را نیز در کارنامه خود دارد و باید منتظر ماند و دید که آیا چرخ تولید این واحد صنعتی دوباره بعد از سال‌ها به حرکت در می‌آید یا نه.

کد خبر 5526236

منبع: مهر

کلیدواژه: کارخانه پارسیلون خرم آباد سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان واحدهای صنعتی مطالبات مردم لرستان از دولت بوشهر خطبه های نماز جمعه قوه قضاییه شیراز مواد مخدر ویروس کرونا سنندج آمار کرونا اردبیل کرمانشاه مشهد خراسان رضوی ایلام بیرجند منطقه ویژه اقتصادی معدن و تجارت لرستان رئیس سازمان صنعت حسابرسی ویژه راه اندازی بخش خصوصی خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۶۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد

مدیریت شهری در دوازدهمین ایستگاه بازدید‌های نظارتی خود به شهرداری منطقه ۲ شیراز رسید. در بازدید نظارتی مدیریت شهری در شهرداری منطقه ۲ شیراز مطابق سلسله بازدید‌های پیشین که با هدف تکریم ارباب رجوع، خدمت‌رسانی بهتر و ایجاد امیدآفرینی انجام شد، میز خدمت مردمی، گفت‌وشنود با مدیران و کارکنان منطقه و جلسه بررسی مسائل به منظور رفع موانع و پیشبرد امور انجام گرفت.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این بازدید نظارتی اظهار کرد: شهرداری منطقه ۲ ویژگی خاص خود را دارد و علاوه بر نقاط قوت بسیار زیاد که قابل مقایسه با سایر مناطق نیست، این منطقه مسائل و مشکلات ویژه‌ای دارد که این موضوعات به بافت فرسوده و قدیمی بودن آن بر می‌گردد.

سید ابراهیم حسینی تصریح کرد: بخشی از این منطقه به عنوان شناسنامه شیراز است و ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد که در سایر مناطق نیست؛ از سوی دیگر با بخش‌های فرهنگی نیز این منطقه دارد و علاوه بر آن یک‌سوم دانشگاه فرهنگیان در این منطقه قرار دارد.

او با اشاره به اینکه شهرداری منطقه ۲ شیراز استعداد‌های خاص خود را دارد، ادامه داد: این درخواست را مطرح کردیم که معاونین شهردار شیراز بخش‌های مختلف آن را فعال کنند و آن را به شکوفایی برسانند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص عملکرد اجرایی شهرداری در این منطقه گفت: اقدامات مدنظر و قابل پیگیری که از سوی شهرداری و ناظر شورای اسلامی شهر در این منطقه صورت گرفته است، رضایت بخش بوده و پیشرفت منطقه صعودی است و رضایتمندی مردم از مجموعه اقدامات بسیار بالاست. 

حسینی ضمن قدردانی از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، شهردار منطقه و کارکنان و یاوران شورا این منطقه، خاطر نشان کرد: با اقداماتی که در دستور کار است، افق مناسبی را در این منطقه شاهد هستیم و امید است شاهد شکوفایی و پیشرفت در این منطقه باشیم؛ چراکه این منطقه مستعد بهترین ارائه خدمات است.

رفع مسائل شهروندان مناطق در دیدار‌های چهره به چهره 

 شهردار کلان‌شهر شیراز نیز اظهار کرد: دوازدهمین مرحله بازدید از مناطق و برگزاری میز خدمت در شهرداری منطقه ۲ شیراز بود که این میز خدمت به اتفاق رئیس، ناظر و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و همکاران شهرداری در حوزه ستادی و برخی از معاونین در این منطقه برگزار شد. 

محمدحسن اسدی افزود: یکی از اهداف اصلی بازدید و سرکشی از مناطق برگزاری میز خدمت با حضور شهروندان مناطق است که شهروندان منطقه ۲ به جهت رفع مسائل و مشکلات خود تقاضای برگزاری میز خدمت و گفتگو با مدیران شهری را داشتند.

او عنوان کرد: در این بازدید که با مراجعین و شهروندان ساکن در منطقه دیدار داشتیم، درخواست‌های آنها مورد بررسی قرار گرفت؛ ضمن اینکه مسائل و مشکلات یاوران شورای محلات نیز بررسی شد.

شهردار شیراز افزود: بر اساس مسائل مطرح شده، ارجاعات و دستورات لازم صادر شد.

اسدی بیان کرد: در ادامه دیدار مستقیم و بدون واسطه با همکارانم در منطقه ۲ داشتیم که خوشبختانه با روحیه خوب و با نشاطی مشغول به کار و خدمات‌رسانی به مردم بودند.

این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز به ارائه گزارش عملکرد اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیش رو توسط شهردار منطقه ۲ نیز اشاره کرد.

او گفت: عملکردها، مسائل، مشکلات و موضوعات گفته‌شده مورد بررسی قرار گرفت و راهکار‌های پیش رو تبیین شد. 

شهردار شیراز ضمن اظهار خرسندی از عملکرد شهرداری منطقه ۲ بیان کرد: جلسات بسیار خوبی از سال گذشته تاکنون به صورت مستمر توسط مدیریت ارشد شهری برگزار شده و از مزایای خوب این دیدارها، بی‌واسطه و چهره به چهره بودن آن است و که در وهله نخست باعث رضایتمندی مراجعین و شهروندان است و بعد از آن مشکلات همکاران خودمان به واسطه این دیدار‌ها به حداقل ممکن رسانده می‌شود.

استقبال شهروندان از میز‌های خدمت 

نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید تصریح کرد: در بازدید‌های انجام شده، استقبال بسیار خوبی از سوی مردم صورت گرفت و در این میز خدمت‌هایی که برگزار می‌شود، دیدار و گفتگوی بی واسطه مردم با اعضای شورا و مدیران شهری فراهم می‌شود.

محمدتقی تذروی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی، ارتباط چهره به چهره با مردم است و در موضوعاتی که نیاز است شهردار شیراز دستورات را مستقیم اعلام کند، این اقدام صورت می‌گیرد تا مشکلات شهروندان حل و فصل شود. 

او اضافه کرد: در بسیاری از مواقع مردم با حضور خود در میز خدمت‌ها، بسیاری از مشکلات و موضوعات را اطلاع‌رسانی می‌کنند. 

عضو و ناظر شورای اسلامی شهر در شهرداری منطقه ۲ شیراز ضمن قدردانی از یاوران شورای این منطقه که مسائل و مشکلات را با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مطرح داشتند، گفت: مسائل و مشکلاتی که از سوی شهروندان در این منطقه مطرح می‌شود، یقینا در برنامه‌ریزی برای آینده و تخصیص بودجه، تاثیرگذار خواهد بود. 
 
تذروی همچنین با قدردانی از شهردار منطقه ۲ شیراز اضافه کرد: در اوایل این موضوع را شاهد بودیم که مراجعات مردمی بسیار زیاد بود، اما با دیدار چهره‌به. چهره و رفع مشکلات شهروندان در این منطقه، مراجعه شهروندان نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است و این موضوع نشان از اثرگذاری ارتباط مردمی بین مسئولین و مردم است.

مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری

نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند‌سازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید اظهار کرد: نخستین میز خدمت در سال جاری در منطقه ۲ برگزار شد.

محمود صفایی ابراز امیدواری کرد: حضور شهردار شیراز و سایر مدیران شهرداری و رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر منجر به کاهش، رفع مشکلات و مسائل مطرح شده از سوی شهروندان این منطقه شود. 

او ادامه داد: شهروندان در این منطقه مسائل عمده‌ای مطرح کردند که اغلب موضوعات در خصوص زمین و تملکات بود. 

نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند‌سازی شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: برخی از یاوران شورای اسلامی شهر موضوع خدمات زیربنایی را در محلات خود مطرح کردند و دستورات لازم از سوی شهردار شیراز و رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ابلاغ شد. 

صفایی خاطرنشان کرد: برخی از مشکلات شهروندان در این میز خدمت رفع شد و برخی از مسائل دیگر مقرر شد در جلساتی که در شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز برگزار می‌شود، پیگیری شود. 

او ابراز امیدواری کرد: همچون سال گذشته جلسات میز خدمت به صورت مستمر با حضور مدیران شهری و مردم برگزار شود تا علاوه بر رفع مشکلات شهروندان، مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد.

ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری به شهرداری منطقه ۲ شیراز 

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در دوازدهمین بازدید نظارتی با حضور در شهرداری منطقه ۲ شیراز اظهار کرد: این منطقه یکی از مناطقی است که بیشترین تعداد محلات محروم را دارد و در سطح محلات برای احصا و رفع مشکلات همواره از یاوران شورا و رابطین و ظرفیت آنها استفاده شد و کار محرومیت‌زدایی در این منطقه از محلات از مردم محله برای مردم محله اولویت‌بندی می‌شود. 

سیده مریم حسینی افزود: نیاز است از سوی مدیریت شهری به صورت ویژه به این منطقه نگاه شود و این موضوع با درنظر گرفتن بودجه و کارمندانی که دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند مدنظر است.

او خاطرنشان کرد: کارمندان شهرداری منطقه ۲ در این منطقه همواره معتقد هستند نهایت رأفت قانونی در برخورد با شهروندان در این منطقه صورت می‌گیرد تا مشکلات آنها رفع شود و این اقدام به معنای نگاه یک شهروند به شهروند دیگر نه نگاه یک مسئول به یک شهروند است. 

رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز ابراز امیدواری کرد: با تنوع فعالیت‌هایی که در این منطقه صورت می‌گیرد روزبه‌روز در رفع محرومیت برای مردم این منطقه گام‌های بیشتری برداریم.

ایجاد پرچم سومین حرم اهل‌بیت (ع) در شهرداری منطقه ۲ شیراز

شهردار منطقه ۲ شیراز نیز در این بازدید نظارتی از دیدار چهره به چهره شهردار کلان‌شهر و رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز با مردم شریف این منطقه خبر داد.

محمد مقدس‌زاده گفت: این بازدید منجر به تسهیل در تصمیم‌گیری‌های مثبت و تأثیرگذار در جهت احصای نیاز‌های مردم و ایجاد انگیزه و نشاط اجتماعی و امیدآفرینی در بین مردم شد.

او اظهار کرد: در شهرداری منطقه ۲ ظرفیت‌های مختلف فرهنگی، سرمایه‌گذاری، اقتصادی، عمرانی، خدمات شهری و زیست محیطی وجود دارد.

شهردار منطقه ۲ شیراز با اشاره به ظرفیت مذهبی این منطقه بیان کرد: اقدامات خوبی در این راستا انجام که برای نخستین بار پرچم سومین حرم اهل‌بیت علیهم السلام طراحی، قرارداد آن منعقد و در حال اجراست.

مقدس‌زاده با توجه به ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری عنوان کرد: قراردادی به اعتبار ۱۴۰۰ میلیارد تومان جهت اجرای پروژه بنکداران در نقطه‌ای کم‌برخوردار تعریف، طراحی و قرارداد منعقد شد. 

او با توجه به پهنا و وسعت منطقه ۲ گفت: از میدان امام حسین (ع) تا پل شهدای نیروی دریایی در کمربندی، پروژه‌های متفاوتی از قبیل ساماندهی بولوار خلیج فارس، پروژه آبش خاتون با زیرساخت‌های گردشگری در چهارراه دفاع مقدس و ساماندهی خیابان لطفعلی‌خان زند از معابر کهن شهر شیراز در دستور کار شهرداری منطقه ۲ قرار گرفته است.

شهردار منطقه ۲ شیراز گفت: در راستای اجرای پروژه‌های بزرگ توسط این منطقه با مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز، بولوار ۴۵ متری محراب جهت تأمین دسترسی و اتصال بلوار مدرس به کمربندی با دارابودن زیرگذر زیرسطحی در دستور کار قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • بازدید استاندار لرستان از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد
  • بازدید استاندار از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد
  • امام جمعه خرم آباد:فروپاشی دژ سست استعمار در منطقه
  • افتتاح مجموعه ورزشی پشته حسین آباد خرم آباد
  • اتمام ۱۰ پروژه عمرانی بلاتکلیف در شمال تهران
  • ابر دولت در مرکز داده پیام راه‌اندازی می‌شود