Web Analytics Made Easy - Statcounter

از ابتدای هفته جاری تاکنون مهم‌ترین سیگنالی که به بازار ارز رسیده، احتمال توافق هسته‌ای ایران و آمریکاست. خبری که توانست قیمت دلار را کمی کاهش دهد و حداقل از قله قیمتی جدید خود دور کند.

اگرچه بازار همچنان اخبار مذاکرات هسته‌‎ای را با احتیاط دنبال می‌کند و به نظر می‌رسد تجربیات قبلی مذاکرات هسته‌ای، معامله‌گران را محتاط کرده و دلار در برابر اخبار سیاسی مثبت مقاومت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون همانقدر که امکان توافق وجود دارد، امکان عدم توافق هم وجود دارد.

سیگنال‌های سیاسی برای بازار

برخی به از سرگیری مذاکرات امیدوارند و می‌گویند احتمالا موانع پیشین برطرف شده که طرفین به سر میز مذاکره برگشته‌اند. این گروه به سخنان سخنگوی وزارت خارجه استناد می‌کنند که گفت آمریکا تعهد داده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل و انتفاع اقتصادی ایران را تضمین کند.

از طرف دیگر روز گذشته شبکه خبری المیادین در خبری اعلام کرد «موضوع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مذاکرات پشت پرده مورد توافق قرار گرفته است و بعداً از لیست تروریستی آمریکا خارج خواهد شد.» البته نکته جالب اینکه بازار به این خبر توجهی نشان نداد.

اما گروه دوم به سخنان مقامات ایرانی و اروپایی در این هفته استناد می‌کنند. مانند اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گفته بود «نمی‌دانم ایران و آمریکا قادر خواهند بود بر مشکلات سیاسی خود غلبه کنند یا خیر.»

ابراهیم رئیسی هم در سخنرانی اول هفته خود اعلام کرد: ما ازمواضع خود عقب‌نشینی نمی کنیم. این دسته معتقدند اکنون برای تغییر مسیر دلار زود است و باید منتظر ماند.

سیگنال دلار هرات به بازار تهران

اما قرار است قیمت دلار چه شود و روند آن چگونه است؟ قیمت دلار در هفته جاری بیش از هزار تومان کاهش قیمت داشت. اما همچنان کانال ۳۰ هزار تومانی را رها نکرده است. دلار هرات دو روز پیش به ۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان هم رسید.

کارشناسان معتقد بودند که اگر قیمت دلار هرات به زیر ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان برسد و در این محدوده ماندگار شود، احتمالا ریزش بیشتر قیمت دلار در بازار تهران هم وجود دارد.

روز گذشته قیمت دلار هرات برای ساعاتی به بالای ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید اما برخی از کانال‌ها می‌گویند قیمت دلار فردایی هرات کمی پایین‌تر از این رقم است.

بازار ارز به چه اخباری نیاز دارد؟

به گفته مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی، قیمت این ارز از این جهت مهم است که هرات یکی از منابع ارزی رسمی کشور است و کاهش و افزایش قیمت آن بر بازار ارز ایران تاثیر می‌گذارد.

بررسی‌های میدانی هم می‌‌گوید تقاضا برای خرید دلار در بازار همچنان وجود دارد و اگرچه سیگنال‌ها همه کاهشی است اما گویا معامله‌گران اصلی هنوز سیگنال کاهش و فروش را دریافت نکرده‌اند و همچنان خریدار دلار هستند.

پیش از این هم کارشناسان اقتصادی معتقد بودند که بازار ارز دیگر به سادگی تحت تاثیر اخبار مثبت برجامی قرار نمی‌‌گیرد و برای واکنش و ریزش بیشتر به اخبار قطعی‌تری نیاز دارد.

کارشناسان چه می‌گویند؟

علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی به تجارت‌نیوز گفت: من احتمال می‌دهم قیمت دلار بیشتر از این کاهش داشته باشد. اما ممکن است این ریزش قیمت موقتی باشد. اگر قیمت دلار اگر تا ۲۷ هزار تومان برسد احتمال تثبیت دارد.

مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی هم در گفتگو با تجارت‌نیوز روند قیمت دلار را نزولی پیش‌بینی کرد و گفت: با توجه به حرکت دولت به اسم جراحی اقتصادی و آزادسازی قیمت‌ها فنری از دید تورمی در جامعه آزاد شده که خود را در قیمت دلار آزاد نشان داد .اگر اتفاق خاصی در فضای سیاسی جامعه رخ ندهد نرخ دلار تا حدودی تعدیل می‌شود.

مرتضی افقه، استاد دانشگاه شهید چمران اهواز هم در پیش‌بینی خود گفته بود: اگر برجام احیا شود در ابتدا شوکی به دلار وارد خواهد شد و ممکن است دلار تا ۲۷ هزار تومان یا کمی بیشتر کاهش یابد، ولی بعد از عادی شدن و تا آخر سال دلار دوباره روند صعودی دارد.

علی شریعتی، عضو اتاق ایران هم اعلام کرد: در شرایط امروز این‌که انتظار داشته باشیم نرخ دلار به ۲۵ هزار تومان کاهش یابد، اتفاق نمی‌افتد. به گمان من آغاز مذاکرات جلوی شیب و جهش فنری دلار را گرفت و کنترل کرد. برای همین من گمان نمی‌کنم نرخ دلار به رقمی کمتر از رقم فعلی بازار برسد.

منبع: تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: بازار ارز قیمت دلار اخبار سیاسی هزار تومان بازار ارز قیمت دلار دلار هرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۷۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

نگارعلی_ کاهش تنش‌ها در منطقه به کاهشی شدن روند قیمت نفت کمک کرده‌است؛ نفت خام برنت در معاملات اواسط صبح آسیا به زیر ۸۹ دلار در هر بشکه سقوط کرد و وست تگزاس اینترمدیت کمی بیش از ۸۳ دلار قیمت خورد. از ابتدای صبح تا با به امروز، نفت برنت توانسته‌است کمی خود را بازیابی کند و ۸۹ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه قیمت خورده‌است.

انتظارات تغییر کرد

روز جمعه، وزارت بازرگانی آمریکا نرخ تورم ماه مارس را ۲.۷ درصد در مخارج مصرف شخصی گزارش کرد که نسبت به نرخ سالانه ۲.۵ درصدی در فوریه افزایش داشت.

از آغاز سال، داده‌های تورم ایالات متحده همچنان بازارها را شگفت‌زده کرده است و منجر به کاهش انتظارات فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شده است. همان‌طور که گفته شد انتظارات از روند نرخ بهره در حال تغییر است؛ با توجه به سطوح بالا از تورم، بازار باید بر امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو غلبه کند؛ دورنمای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو سیگنل صعودی برای بازار نفت است، چراکه نرخ‌های بهره بالا دلار آمریکا را گران می‌کند و حجم عظیمی از نفت در بازارهای جهانی با دلار آمریکا معامله می‌شوند و در نتیجه هزینه خریداران در بازار نفت بیشتر می‌شود.

ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

در جبهه خاورمیانه، کاهش تنش‌ها امیدها برای پایان دادن به درگیری ها را دوباره زنده می‌کند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت باید کاهش بیشتری پیدا کند زیرا خطر اختلال در عرضه با درگیری پایان می‌یابد. بلومبرگ، به نقل از وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای ING، گفت که "خطرات ژئوپلیتیکی به میزان قابل توجهی کاهش یافته‌است."

گفتنی است که متغیرهای زیادی بر نزولی شدن روند قیمت نفت تاثیر گذشته‌اند؛ یکی از مولفه‌های تاثیرگذار، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۲.۷ میلیون بشکه‌ای موجودی انبارهای این کشور بود. از طرف دیگر محدود شدن انتظارات در خصوص به خطر افتادن عرضه در نتیجه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه بر ادامه روند کاهش قیمت نفت تاثیر بیشتری گذاشته‌است. در واقع ضعف کوتاه مدت قیمت نفت منعکس‌کننده برخی انتظارات است که تنش‌ها ممکن است مهار شود. در واقع مشکل بازار نفت در حال حاضر مهار شدن تنش‌ها است؛ اجتناب از درگیری گسترده‌تر به معنای کاهش ریسک در بازارهای مالی و انرژی و توقف صعود قیمت نفت است.

بازار نفت در مشت اوپک پلاس

کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس کنترل بازار نفت را دوباره در دست خواهد گرفت؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بازار به شدت محدود خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار رشد فزاینده‌ای را در ماه‌های پیش رو تجربه خواهد کرد. با آمدن تابستان انتظار رشد قوی تقاضای جهانی و محدودیت‌های عرضه، از جمله کاهش تولید اوپک و روسیه، به افزایش قیمت‌ها در بازار نفت دامن خواهد زد. بنابر پیش‌بینی بانک‌های سرمایه‌گذاری، در صورتی که قیمت نفت برنت از بشکه‌ای ۹۰ دلار گذر کند، شرایط برای افزایش بیشتر قیمت‌ها مساعد است.

به گفته سباستین باراک، رئیس بخش کالا در غول صندوق تامینی سیتادل، مسیر قیمت نفت در سال آینده عمدتاً در دست ائتلاف اوپک پلاس از تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه و روسیه است.

داده‌های رسمی روز شنبه نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این نشان‌دهنده ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می‌دهد بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم‌انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می‌کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901033

دیگر خبرها

  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار