Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان بر اساس نتایج اخیر رتبه‌بندی لایدن (CWTS Leiden Ranking ۲۰۲۲)، دانشگاه کردستان برای نخستین بار در لیست موسسات علمی برتر جهان قرار گرفت.

مرکز مطالعات علم و فناوری دانشگاه لایدن CWTS هلند از سال ۲۰۰۷ میلادی با ارائه شاخص‌های جدید، رتبه‌بندی موسسات علمی را آغاز کرد.

نظام رتبه‌بندی لایدن در سال ۲۰۲۲، دانشگاه‌های سراسر جهان را در قالب چهار معیار کلی: ۱- تاثیر علمی شامل تعداد کل انتشارات، مقالات ۵۰درصد برتر، مقالات ۱۰درصد برتر، مقالات ۵درصد برتر و مقالات ۱درصد برتر به صورت تعداد و سهم از کل، مجموع و میانگین تعداد استنادهای انتشارات دانشگاه همچنین مجموع و میانگین تعداد استنادات نرمال شده (به رشته و سال) دانشگاه، ۲- همکاری‌های علمی شامل تعداد کل انتشارات، همکاری علمی، همکاری بین‌المللی، همکاری صنعتی، همکاری علمی با فاصله جغرافیایی کمتر از ۱۰۰ کیلومتر و همکاری علمی با فاصله جغرافیایی بیشتر از ۵۰۰۰ کیلومتر (به صورت تعداد و سهم از کل)، ۳- دسترسی آزاد به انتشارات و ۴- تنوع جنسیتی نویسندگان مورد ارزیابی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه کردستان، این ارزیابی بر اساس تولیدات علمی نمایه‌شده دانشگاه‌ها در پایگاه اطلاعاتی Web of Science در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ صورت گرفته است و شرط لازم برای قرار گیری در لیست ارزیابی اولیه، انتشار حداقل ۸۰۰ مقاله خالص (با احتساب مقالات حاصل از همکاری با موسسات علمی دیگر به صورت درصدی) بوده است.

در رتبه‌بندی اخیر لایدن، تعداد ۴۴ دانشگاه ایرانی در لیست ۱۳۱۸ دانشگاه برتر که شرایط لازم برای ارزیابی را احراز کرده اند، حضور دارند. دانشگاه کردستان نیز با مجموع ۱۴۷۵ مقاله (۸۹۰ مقاله خالص) در بازه مذکور و رتبه ۱۲۳۵ برای نخستین بار در این لیست قرار گرفت همچنین از لحاظ همکاری‌های بین‌دانشگاهی، همکاری‌های بین‌المللی و همکاری با صنعت به ترتیب دارای ۹۶۴، ۵۱۶ و ۲۸ تولیدات علمی بوده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد جایگاه دانشگاه کردستان در نظام‌های مختلف رتبه‌بندی به صفحه رتبه‌بندی وب‌سایت مدیریت امور بین‌الملل دانشگاه مراجعه فرمایید.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه کردستان رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۸۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور

ایسنا/فارس معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه جهرم گفت: با انتشار گزارش اشپرینگر نیچر، رتبه دانشگاه جهرم در بین دانشگاه‌های ایران با صعود نسبت به سنوات گذشته، به رتبه ۲۳ ارتقا یافته است.

محمد قناعتیان در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این جایگاه دانشگاه جهرم را از نظر پژوهشی بالاتر از ۸۹ دانشگاه و موسسه پژوهشی دیگر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این نظام رتبه‌بندی سالانه مؤسسه‌های جهان را بر پایه سنجه‌های گوناگون ارزیابی می‌کند، اظهار کرد: بر پایه گزارش اشپرینگر نیچر در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۱۲ مؤسسه ایرانی توانستند در لیست نیچرایندکس قرار گیرند.

قناعتیان بیان کرد: بر پایه این گزارش مقاله‌های منتشر شده از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۲، ۱۵۰ نشریه برتر نیچر در حوزه‌های شیمی، علوم محیط، زمین‌شناسی، علوم زیست، بهداشت و علوم فیزیکی، شمارش و ارزیابی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این رتبه‌بندی بر پایه بخش محدودی از برون‌دادهای پژوهشی مؤسسه‌ها انجام می‌شود و برای فهم بهتر جایگاه مؤسسه‌ها باید نظام‌های رتبه‌بندی دیگر نیز بررسی شوند.

هیچ یک از مؤسسات ایرانی نتوانسته‌اند در میان موسسه‌های برتر جهان در رتبه‌بندی آکادمیک نیچرایندکس جای گیرند. نیچر ایندکس به رتبه‌بندی مؤسسه‌های سراسر جهان بر پایه خروجی‌های پژوهشی با کیفیت بالای آن‌ها در سال گذشته می‌پردازد.

نیچر ایندکس با شمارش تعداد مقاله‌های پدیدآوران در نشریات نمایه‌ شده‌اش، رتبه‌های مؤسسات را بر پایه‌ی دو سنجه شمار آثار و میزان مشارکت در پدیدآوری آثار، شدنی می‌کند.

رتبه ملی مؤسسه‌های ایرانی در لیست بر پایه میزان مشارکت گزارش شده است و میزان مشارکت به شمار پدیدآورندگان یک مقاله بستگی دارد.

دانشگاه علوم پزشکی جهرم با رتبه ۶۱ در جایگاه میانی این فهرست قرار دارد. دانشگاه شیراز در فهرست نیچرایندکس ۲۰۲۳ رتبه نخست دانشگاه‌های ایران را کسب کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر