Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@15:58:04 GMT

وقتی زخم گاز خردل هنوز پابرجا است

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۸۳۹۷

وقتی زخم گاز خردل هنوز پابرجا است

هشت تیرماه، روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نام گرفته است، سلاح‌هایی که روی صلح را شرمگین ساختند و عرق شرم را بر پیشانی زمین نشاندند، سلاح‌هایی که باعث شدند در یک چشم برهم زدن جنازه‌ها بدون خداحافظی بر زمین بیفتند تا نه مادری بماند که به دنبال کودکش بگردد و نه پدری که نان‌آور خانه باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هشت تیرماه، روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نام گرفته و ایران، یکی از بزرگ‌ترین قربانیان به‌کارگیری این سلاح‌ها است، سلاح‌هایی که دشمن بعثی با کمک بعضی از کشورهای اروپایی به کار گرفت تا انتقام رشادت و مجاهدت رزمندگان اسلام در خط مقدم جبهه‌ها را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اولین بار در سال ۱۳۵۹ در جنگ ناجوانمردانه عراق، تن سرزمین چون طلای ناب جنوب، چهار بار از گاز خردل تاول تاول شد تا شهدایش با تن‌هایی هُرمان گرفته به ملکوت پَر بکشند.

خاک جبهه‌های جنوب در سال ۱۳۶۰ با گازهای تاول‌زا شیمیایی شد و ۱۰۱ نفر به شهادت رسیدند.

در سال بعد مناطق غرب و جنوب ۱۲ بار مورد اصابت بمب‌های شیمیایی قرار گرفت.

داغ تاول و سوزش و خارش دردآور تاول‌ها بر تن مردم هنوز تسکین نیافته بود که در سال ۱۳۶۲ جبهه میانی، غرب، شمال‌غرب و بخشی از استان‌های ایلام، آذربایجان غربی، اردبیل، باختران، کردستان و سلیمانیه در عملیات‌های والفجر دو و چهار ناجوانمردانه ۶۴ بار مورد اصابت بمب‌های شیمیایی از نوع تاول‌زا (خردل) و اعصاب (تابون) قرار گرفت و صدها نفر شهید و هزاران نفر مجروح شیمیایی، تحفه این حمله شیمیایی بود.

دو هزار و ۲۲۵ مصدوم و ۴۰ شهید حاصل ۵۸ بار بمباران شیمیایی با بمب‌های تاول زا، اعصاب، خفه کننده و آلوده کننده خون در عملیات‌های خیبر و بدر سال ۱۳۶۳ بود.

در عملیات والفجر هشت و ابتدای والفجر ۹ در مناطق جنوب ۷۶ بار بمباران با سلاح شیمیایی انجام شد که حاصل آن ۷۷ شهید و ۱۱ هزار و ۶۴۴ نفر مصدوم بود.

عراق در پاسخ به حملات رزمندگان اسلام و به خاطر شکست سنگین در عملیات کربلای دو، چهار، پنج و شش ۱۰۲ بار از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد که چهار هزار و ۷۲۰ نفر مصدوم و ۱۰۷ نفر به شهادت رسیدند.

۴۳ بار بمباران شیمیایی عراق در مناطق شلمچه، سردشت، خوزستان، بصره، کردستان، دیاله و ایلام نه هزار و ۴۴۰ مصدوم و ۴۴۲ کشته در سال ۱۳۶۵ برجای گذاشت.

هفتم تیر سال ۱۳۶۶ نیروی هوایی عراق در بمباران سردشت با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت را هدف قرار داد؛ در این حمله ۱۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر کشته و هشت هزار نفر دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و مسموم شدند.

معاهدات بین‌المللی در زمینه سلاح‌های شیمیایی انجام شده است و کنفرانس‌های فراملی با حضور کشورهای عضو انجام شده است، اما هنوز هم گاز خردل و سایر سلاح‌های شیمیایی و میکروبی در برخی نقاط جهان بر تن مردم بی‌گناه، زخم تاول، مرگ بی‌صدا و زندگی دردآور به ارمغان آورده است.

کد خبر 584825

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی سلاح هاي شيميايي و ميکروبي بمباران سردشت جنگ تحمیلی گاز خردل تاول شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سلاح های شیمیایی سلاح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان وی تصریح کرد:تحولات ارزی ‌و‌افرایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی در آغاز سال جاری این استان را با چالش های اساسی و کشاورزان را دچار تنش افزایش قیمت و  بستن بودن سامانه پایش مواد کودی برای صدور حواله کرده بود.
 وی تصریح کرد: پتروشیمی ها نیز در فروردین ماه سال جاری، تحویل سهمیه‌کود‌اوره را به این استان متوقف کرده بودند و فقط سهمیه‌کود اوره اسفند ماه سال۱۴۰۲ تحویل دادند.
  ضیائی همچنین درباره سهمیه انواع کود کشاورزی یارانه ای در سال۱۴۰۳ گفت: فعلا برای این شرکت سهمیه سال جاری همانند سهمیه سال گذشته به میزان۱۸۲ هزار و۷۵۴تن شامل: کود های ازته، فسفاته و پتاسه تعریف و مشخص شده است. ‌که تاکنون ۱۲ درصد ازسهمیه ابلاغی به میزان۲۱هزار و ۹۲۴ تن تامین شده است که این رقم در سال گذشته۲۰ هزار و۸۳۸ تن، بوده است. 
  وی خاطر نشان کرد: با این وجود برای تامین کود سرک اوره نیز باکمبود مواجه نبودیم و درحال حاضر نیز بیش از دوازده هزارو۵۶۸ تن انواع کود پایه پر مصرف شامل یک هزار و ۲۲۵ تن ازته، چهار هزار و۳۹۴ تن پتاسه‌و شش هزارو۹۴۹ تن برای کشت بهاره ذخیره سازی شده است‌و روانه۳۵۰ الی۴۰۰ تن کود از مبادی و پتروشیمی های و کارخانجات تولید داخل به انبار های استان حمل و تخلیه می گردد و جای هیچ گونه دغدغه و‌نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
ضیایی بصورت ‌مصداقی بیان کرد: در حال حاضر یک کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره با قیمت ۱۹۵ هزار تومان، یک کیسه ۵۰ کیلویی کودسوپر فسفات تریپل با قیمت ۷۱۵ هزار تومان و یک کیسه ۵۰ کیلویی کود سولفات پتاسیم نیز با قیمت ۸۱۲ هزار تومان به کشاورزان تحویل می شود.
وی افزود: این سهمیه کودهای شیمیایی با قیمت های اشاره شده به صورت قیمت های یارانه ای به کشاورزان تحویل می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت آزاد یک کیسه کود اوره در بورس بیش از ۸۰۰ هزار تومان و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز تا حدود دو میلیون تومان است که دولت مابه التفاوت این نرخ ها می پردازد.

دیگر خبرها

  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟
  • عادی نیست که پرسپولیس از تیم دهم جدول ۱۰ گل بخورد | درویش در تمدید قرارداد اوسمار حوصله کند | او تیم را خلع سلاح کرد | آدم به کارهای اوسمار شک می کند
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • روزی که رژیم بعث عراق به کاربرد سلاح‌های شیمیایی محکوم شد
  • پیکر جانباز شهید «پاسبان» در تربت جام آرام گرفت
  • مقاومت ترموود در برابر آتش
  • مقاومت ترموود در برابر آتش یک ویژگی مهم این چوب صنعتی است