Web Analytics Made Easy - Statcounter

الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: سطح گوشت ممکن است در طول کشتار، در اثر میکروارگانیسم‌های دستگاه گوارش و سطح خارجی لاشه آلوده شود. همچنین کارگران، تجهیزات و وسایل حمل و نقل نیز می‌تواند عامل انتقال آلودگی به لاشه باشد.

او گفت: در صورتی که شرایط برای رشد هریک از این میکروارگانیسم‌ها مساعد باشد، فساد محصول اتفاق می‌افتد؛ بنابراین خرید گوشت از مراکز مورد تایید و دارای مهر بهداشتی، اهمیت بسزایی در حفظ سلامت مصرف کننده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باباعلی گفت: گوشت پس از تولید، در سردخانه نگهداری می‌شود. نکته قابل توجه این است که در این دما نیز برخی از میکروارگانیسم‌های مقاوم به سرما در صورتی که شرایط نگهداری و بهداشتی مناسب نباشد، رشد می‌کند و موجب فساد گوشت می‌شود.

نخستین نشانه‌های فساد گوشت

او گفت: فساد ناشی از باکتری‌های سرمادوست در ابتدا با بوی نامطبوع و سپس با تشکیل لایه‌ای لزج در سطح گوشت و گاه تغییر رنگ گوشت به رنگ سبز، قهوه‌ای یا خاکستری مشخص می‌شود.

 کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: وقتی سطح گوشت خیلی خشک باشد یا دام از آنتی بیوتیک استفاده کرده باشد، کپک‌ها عامل اصلی فساد سطحی گوشت است و می‌تواند باعث لزج شدن، طعم کهنگی و ایجاد خال‌های سیاه، سفید یا لکه‌های سبز یا حالت کرک مانند سفیدی در سطح گوشت شوند.

بابا علی گفت: از آنجا که بیشترین آلودگی گوشت مربوط به سطح آن است، با افزایش سطح گوشت در اثر خرد کردن یا چرخ کردن و افزایش تماس با اکسیژن، تعداد میکروارگانیسم‌ها افزایش یافته و محصول فسادپذیرتر می‌شود.

او گفت: انواع فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس نیز فساد پذیر بوده و پس از تهیه باید در دمای یخچال نگهداری شود. خروج این محصولات از یخچال و قرار دادن در محیط گرم، باعث ایجاد لایه‌ای لزج در سطح خارجی پوشش، در اثر مخمر‌ها و برخی باکتری‌ها می‌شود.

این کارشناس دانشگاه گفت: در رطوبت پایین‌تر نیز کپک‌ها حالتی کرکی همراه با تغییر رنگ ایجاد می‌کند. در قسمت زیر پوشش ممکن است در اثر فعالیت باکتری‌هایی مثل لاکتیک اسید باکتری ها، حالت ترشیدگی ایجاد شود. علاوه بر این موارد، برخی باکتری‌ها می‌تواند در این قسمت‌ها رشد کرده و باعث تولید پراکسید هیدروژن شود. پراکسید هیدروژن باعث ایجاد رنگدانه‌ای سبز می‌شود که به محض برش محصول، به صورت حلقه سبز زیر سطح سوسیس‌های بزرگ یا به صورت مغز سبز رنگ در سوسیس‌های کوچک، دیده می‌شود.

او گفت: به دلیل فساد سریع گوشت لازم است پس از خرید به سرعت در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد یخچال نگهداری شود و در طی یک تا دو روز مصرف شود. گـوشـت هـای بـا قطعات بزرگتر مثل گوشت استیک را می‌توان حدود چهار روز هم بدون انجماد نگهداری کرد.

بابا علی گفت: گوشت چرخ کرده آسیب پذیرتر از گوشت خرد شده است و بیشتر از یـک شبانه روز نـمـی تـوانـد در یخچال نـگـهـداری شـــود. همچنین بعد از خرد کردن گوشت از شستن آن پرهیز کنید، زیرا باعث افزایش فساد پذیری گوشت و از دست رفتن مواد مغذی می‌شود.

او گفت: در مواردی که نیاز به نگهداری طولانی مدت گوشت است، آن را منجمد کرده و در دمای ۱۸- درجه سانتیگراد نگهداری شود. اگر طی نگهداری گوشت، فریزر نوسان دمایی داشته باشد، رطوبت در سطح گوشت افزایش یافته و میکروارگانیسم‌های سرما دوست، مولد فساد و به ویژه رشد کپک می‌شود.

 کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: گوشت نباید در مرحله قبل از انجماد بیش از دو ساعت در دمای اتاق قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فساد گوشت علوم غذایی شیراز میکروارگانیسم ها باکتری ها سطح گوشت او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۸۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز بهداشتی را اعلام کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت را که فاقد مجوز بهداشتی بوده یا ادعای درمانی داشته‌اند، اعلام کرد.

سازمان غذا و دارو فرآورده گیاهی قطره تقویت جنسی Desi Mumy، فرآورده‌های گیاهی سیلی بین Silibin، فرآورده گیاهی SATONiNE، فرآورده‌های perfecto و Vitomixو فرآورده "تیزن مخلصه سعال حکیم مومن تبریز" را به دلیل نداشتن مجوزهای بهداشتی غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

براساس این اطلاعیه همچنین محصولاتی چون چای گیاهی لاغری (گیاهان شفا بخش)، فرآورده معجون فاقد مجوز Lukaci Epimediumlu،شربت گیاهی تری تراپیست(مدبرغدیر) و فرآورده پودر گیاهی بهنوشان 2 از سوی اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می‌شوند.

گلایه رئیس سازمان غذاودارو از فروش اقلام غیرمجاز در عطاری‌ها

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلام این‌که این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیرمجاز در سطح عرضه صورت می‌گیرد، از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آن‌ها اقدام لازم را به عمل آورند.

در پایان، شماره تلفن 66462026 روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکان‌های عرضه فرآورده‌های غیرمجاز اعلام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • فرآیند پرورش میلیون‌ها کبوتر گوشتی توسط چینی‌ها (فیلم)
  • توصیه پلیس در خصوص پیشگیری از سرقت احشام
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • فروش بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان فرآورده‌های نفتی
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند