Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مشاور امور خانواده با بیان اینکه فرزند آرام و ساکت را کودک باتربیت می‌دانیم، گفت: شدت ترس محیطی منجربه نداشتن اعتمادبه‌نفس می‌شود و خانواده‌ها نقش مؤثری در شکل‌گیری اعتمادبه‌نفس جوانان و نوجوانان دارند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حمید حبشی مشاور امور خانواده در همایش «تربیت بهشتی» با محوریت نقش آزادی در تربیت کودک و نوجوان، اظهار کرد: اگر به تاریخ زندگی افرادی مانند شهید بهشتی، مطهری، باهنر و چمران نگاه کنیم همه آنها در زندگی خود نقش تربیتی برای دوستان، افراد مرتبط و خانواده خود داشته‌اند، افرادی که در حاکمیت نقشی داشته یا نقش مربی در هر جایی دارند لازم است به امر تربیت به شکل جدی بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عامل موفقیت انسان‌ها خانواده است، اظهار کرد: تربیت یعنی فعال بودن و طالب شدن که ثبات و ریشه دارد و زمینه‌ساز پرورش استعدادهای درونی افراد است. باید نقش همه اعضای یک خانواده را در رشد خانواده مؤثر دانست. بدیهی است فرزندان نیازهایی دارند و والدین نیز در قبال آینده و امنیت فرزندان خود را مسئول می‌دانند؛ لذا با تدبیری مناسب می‌توان فرزند را به خواسته‌اش رساند و امنیت خاطر از آینده وی داشت.

تعریف معمول والدین از تربیت

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه اهداف و انگیزه در تربیت فرزندان مشخص است اما در حوزه عمل، شاید آنچه که انتظار داریم اتفاق نیفتد، ادامه داد: به طور معمول تعریف والدین از تربیت سکون و راکد بودن، مطیع محض، اطلاعات عمومی داشتن، منحصر به برخی رفتارها و گفتارهای خاص، شیک بودن و رفتارهای دینی و ظهور و بروز آنها است.

وی با بیان اینکه هر یک از موارد شش‌گانه فوق تأثیرات سویی از نظر جسمی و روانی دارند، تصریح کرد: برای هر عملیات موفقی باید دانش و مهارت لازم را داشته باشیم و در غیر این صورت تلاش‌ها نتایج ناچیزی به همراه خواهد داشت. می‌توان یکی از علت‌ها را ابزارهای متعدد تأثیرگذار در این عرصه دانست که اجازه نمی‌دهند تربیت تأثیر خود را بگذارد.

حبشی با اشاره به اینکه اولین مبحثی که از تربیت انتظار داریم سکون و رکود است و فرزند آرام و ساکت را کودک با تربیت می‌دانیم، اضافه کرد: انتظار مطیع محض بودن داریم و اعتقاد داریم فرزندی خوب است که هر چه والدین گفتند را بپذیرد.

تأثیر سکون و رکود فرزند بر جسم و روان

وی با تاکید بر اینکه سکون و رکود بر جسم و روان تأثیر سوئی دارد، گفت: از نظر جسمی فرزند به علت رکود تمایل به غذا ندارد و از یک سو با کاهش رشد و تغذیه روبه‌رو خواهد شد و از سوی دیگر از سمت خانوادهبه لحاظ روانی تحت فشار است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: با فعالیت نداشتن، بدن کودک و نوجوان رشد نمی‌کند؛ در واقع این‌گونه نیست که قد بلندها بسکتبالیست شده باشند بلکه بسکتبال افراد را قد بلند می‌کند. از سوی دیگر کاهش رشد باعث فشار خانواده از نظر روانی به فرزند می‌شود زیرا فرزند خود را با افرادی قوی‌تر مقایسه می‌کنند.

وی اظهار کرد: کاهش رشد و کاهش تغذیه نیز بر جسم فرد تأثیر دارد، فرزند را ضعیف می‌کند و بدن او را مستعد بیماری خواهد کرد. همچنین از نظر روانی سکون و رکود باعث کاهش هوش می‌شود زیرا با نبود بهره‌مندی صحیح، مهارتی به آن داده نشده است.

نقش بازی و فعالیت در افزایش هوش اجتماعی کودک

حبشی دیگر مسئله روانی در تربیت فرزندان را ترس محیطی دانست و افزود: هنگامی که کودک همیشه خدمات بگیرد و خود رکود داشته باشد، ترس محیطی دارد. والدین میدان‌ها را نبندند، نیازی نیست کار تربیتی خاص دیگری انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه شدت ترس محیطی منجر به نداشتن اعتماد به نفس می‌شود، ادامه داد: خانواده‌ها نقش مؤثری در شکل‌گیری اعتماد به نفس جوانان و نوجوانان دارند اما نوعی انتظارات تربیتی سنتی موجب دوری از این مسیر می‌شود.

این متخصص حوزه جوانان و خانواده با بیان اینکه بازی و فعالیت تأثیر مهمی در افزایش هوش اجتماعی کودک دارد، تصریح کرد: مطیع بودن محض در فرزندان موجب کاهش استقلال و اعتماد به نفس آنها می‌شود و توانایی نه گفتن در آنها کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین در نتیجه کودک پس از ورود به اجتماع دچار مشکل شده و ممکن است دعوت‌های غلط دوستان نظیر سیگار کشیدن را بپذیرد چراکه اعتماد به نفس و قدرت کافی برای انتخاب درست را ندارد.

وی با بیان اینکه وارد کردن فرزند برای به دست آوردن توانایی‌های مختلف و اطلاعات عمومی و تخصصی متعدد نیز روند نامناسب دیگری است که در برخی خانواده‌ها دنبال می‌شود، اضافه کرد: این موضوع اعتماد به نفس کاذب در فرزندان پدید می‌آورد، در بزرگسالی دچار خودبینی می‌شود، تنها حرف خود را قبول دارد و در برابر آموزش و یادگیری نیز مقاوم می‌شود.

امتیاز گرفتن به شرط انجام رفتارها، پرورش ریاکاری است

حبشی با اشاره به اینکه روش امتیاز گرفتن به شرط انجام برخی رفتارها به کودک آموزشی اشتباه می‌دهد که این نوعی پرورش ریاکاری و دروغ است، گفت: به طور معمول مادران به شیک بودن، تربیت می‌گویند. اگر کودک را به شیک بودن و حساس شدن روی ظاهر مجبور کنیم در آینده روحیه جلوه‌گری را بروز می‌دهد و انتظارات بی‌پایانی دارد که اگر برآورده نشود رنجوری در وی شکل می‌گیرد.

این استاد روانشناسی ادامه داد: باید دقت کرد که کودک تا چهارسالگی چندان متوجه مفهوم شیک بودن نیست و به ظاهر اهمیت نمی‌دهد، این تاکید از طرف والدین به خصوص از جانب مادر است که بچه را به سمت جلوه‌گری می‌برد و در نوجوانی خود را بروز می‌دهد.

وی با بیان اینکه اگر معیار تربیت رفتارهای دینی و براساس توقع و فشار خانواده باشد، برحسب «سطح توقع» و «سطح فشار» فرد را به سه سو می‌برد، خاطرنشان کرد: اگر توقع و فشار والدین بر این امر زیاد باشد ممکن است در آینده فرزند دین‌ستیز شود و اگر فشار متوسط و توقع زیاد باشد که این امر نیز دین‌گریزی را درپی دارد.

حبشی تصریح کرد: باید به کودکان اجازه داد حتی در صورت خطا بسیاری از وظایف خود را انجام دهند تا شخصیت آنها به شکل مستقل و با اعتماد به نفس شکل بگیرد نه اینکه به علت خطاهای عادی آنها را سرزنش کرد و از انجام وظایف خود باز داشت.

مهر والدین بزرگترین پایه تربیت فرزندان

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین و مهم‌ترین پایه تربیت فرزندان مهر مادر و پدر است، اظهار کرد: پرعاطفه‌ترین پدر نمی‌تواند فرزند را یک هفته بدون مادر راضی نگه دارد و بی‌عاطفه‌ترین مادر نیز نمی‌تواند بدون فرزند زندگی کند اما متأسفانه مادر از یک سو مراقب مهر مادری خود نیست و با کوچک‌ترین مسئله، بهصورت کلامی با فرزند برخورد می‌کند و از سوی دیگر پدر را در تقابل با فرزند قرار می‌دهد.

این مدرس دانشگاه افزود: تربیت مانند هر مقوله‌ای دارای اصول و قوانین و پایه‌هایی است که مهم‌ترین آنها مهر مادری و پدری است و شخصیت‌سازی با استفاده از ابزارهایی نظیر توانمند کردن و دادن حق رأی به فرزندان صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه باید به فرزندان نشان داد که هم آنها و هم والدین در زندگی نیازهایی دارند که باید به آنها توجه شود، تصریح کرد: آزادگی به معنای وسعت وجودی نه آزادی عمل و در نهایت شناخت به معنی قدرت تحلیل، تفکر و تحلیل و ارزیابی است.

حبشی با اشاره به آثار تأمین نشدن شخصیت در فرزندان، خاطرنشان کرد: یکی از نتایج این پدیده، جایگزین کردن شهرت و ثروت و جلوه به جای ارزش شخصیت در نگاه کودکان و دیگری انحرافات نظیر دشنام دادن و جیغ کشیدن در کودکان یا دعوا کردن و رفتارهای پرخطر در نوجوانان و جوانان خواهد بود.

کد خبر 584737

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نظام تعلیم و تربیت تربیت فرزندان تربیت کودک تربیت و یادگیری خانواده و تربیت فرزندان پدر و تربیت فرزند مشکلات خانواده ها در تربیت فرزندان مهارت های رفتاری آموزش مهارت های زندگی آموزش مهارت های زندگی برای زوجین مهارت های اجتماعی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تربیت فرزندان اعتماد به نفس سکون و رکود شیک بودن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۹۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

tags # خدمت سربازی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • بی هویتی جوانان و نوجوانان هدف دشمن است
  • نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم
  • معاون رئیس جمهور: پرورش در مدارس مورد کم توجهی قرار گرفته است
  • غفلت از سرکشی به والدین شهدا پذیرفتنی نیست
  • دیدار با والدین شهید قربان پیری در نقده
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • جذب ۳ هزار و ۱۰۱ حامی جدید برای حمایت از فرزندان ایتام و محسنین