Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@05:50:25 GMT

افزایش دیوانه وار بهای سوخت در لبنان

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۹۱۱۷

افزایش دیوانه وار بهای سوخت در لبنان

لبنان نیز مانند دیگر کشورهای جهان از بحران سوخت و گندم به عنوان یکی از پیامدهای عملیات روسیه در اوکراین و تحریم مسکو توسط غربی ها که همه کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده است، رنج می برد.

به گزارش مشرق، این بحران جهانی، اوضاع بد لبنان را بدتر کرده است زیرا این کشور از سال ۲۰۱۹ براثر سیاست های پولی و تکیه بر اقتصاد رانتی به جای تولید و محاصره اقتصادی اعلام نشده از طرف آمریکا به منظور گرسنگی دادن و فقیر کردن مردم این کشور برای تسلیم شدن، از یک بحران اقتصادی رنج می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توطئه آمریکا برای گرسنگی دادن ملت لبنان با دستور به صاحبان سرمایه و بانک های بزرگ برای قاچاق دارایی های خود به خارج از کشور و جمع آوری ارز از بازار آغاز شد.

محمود جباعی کارشناس اقتصادی در این باره گفت: بهای دلار در برابر لیره لبنان از سه سال پیش تاکنون ۲۰ برابر شده است و اگر بخواهیم این موضوع را با درصد حساب کنیم، بهای دلار ۲۰۰۰ درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید:

کمبود شدید آرد در لبنان

وی افزود: پول لبنان تاکنون ۹۶ درصد از ارزش خود را از دست داده و تورم ۱۰۰۰ درصد افزایش یافته است، به این معنا که قیمت ها ۱۰ برابر افزایش یافته و حتی برخی از کالاها و بویژه کالاهای وارداتی تا ۲۰ برابر افزایش قیمت داشته است.

دلارآمریکا که پیش از آغاز این بحران ۱۵۰۰ لیره بود اکنون به ۳۰ هزار لیره رسیده است و پول لبنان به طور بی سابقه ای ارزش خرید خود را از دست داده است و حقوق ها در مقابل افزایش بهای کالاها توانایی مقاومت را از دست داده اند.

سوخت: افزایش متوالی قیمت ها

بهای سوخت روز به روز افزایش می یابد و به جایی رسیده است که از توان خرید شهروند لبنانی خارج است درحالی که با تلاش های احتکارگران برای کسب سود هرچه بیشتر از جریان افزایش قیمت ها، بازار سوخت گرفتار نوعی آشفتگی شده است و زمزمه هایی از حذف مختصر یارانه این بخش نیز به گوش می رسد.

بانک مرکزی لبنان یارانه سوخت را به صورت دلاری و با قیمت هر دلار ۲۴۹۰۰ لیره یعنی ۵۰۰۰ لیره پایین تر از بهای دلار در بازار سیاه، به شرکت های نفتی می پردازد.

حذف یارانه سوخت توسط بانک مرکزی به معنای آزادسازی قیمت سوخت و تامین دلار از بازار سیاه برای خرید مشتقات نفتی از خارج است.

بهای مشتقات نفتی در لبنان براساس جدولی که به صورت روزانه توسط وزارت انرژی و براساس بهای جهانی نفت و بهای دلار در لبنان، صادر می شود تعیین می شود.

بر اساس آخرین جدول منتشر شده از طرف وزارت انرژی، بهای ۲۰ لیتری بنزین "اکتان ۹۵" روز دوشنبه ۷ هزار لیره و بنزین "اکتان ۹۸" ۸ هزار لیره و مازوت ۱۰ هزار لیره و سیلندر ۱۰ کیلویی گاز ۵ هزار لیره افزایش یافته است.

پس از این افزایش قیمت، بهای ۲۰ لیتر بنزین "اکتان ۹۵" به ۶۷۷ هزار لیره، ۲۰ لیتر بنزین "اکتان ۹۸" ۶۸۸ هزار لیره، ۲۰ لیتر مازوت ۷۶۲ هزار لیره و سلیندر گاز به ۳۵۶ هزار لیره رسید.

زمانی که دولت لبنان از وارد کردن سوخت ناتوان بود، جمهوری اسلامی ایران درخواست سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان را پاسخ گفت و ۵ نفتکش حامل سوخت مازوت از طریق سوریه و با به چالش کشیدن تحریم های آمریکا و درحالی که هیچ کشور غربی حاضر نشد دست لبنان را در اوج بحران شدید اقتصادی بگیرد، به ملت لبنان رساند.

بحران نان و نانوایی ها

 بحران ها یک به یک بر سر ملت لبنان فرود می آید و اینک بعد از سوخت، با کاهش گندم موجود و افزایش بهای هر بسته نان ۸۵۰ گرمی که قیمت رسمی آن در نانوایی ها ۱۳ لیره است به ۳۰ تا ۴۰ هزار لیره در بازار سیاه یعنی بیش از دوبرابر قیمت رسمی آن،  صف ها در مقابل نانوایی ها طولانی و طولانی تر می شود.

امین سلام وزیر اقتصاد و تجارت با تاکید براینکه گندم یارانه ای کافی برای یک تا دو ماه در انبارها وجود دارد، فقط به تهدید بازرگانان اکتفا و آن ها را متهم به استفاده از گندم یارانه ای در تولید محصولات با سود بیشتر متهم کرده است.

این درحالی است که اتحادیه نانوایی ها، کمبود گندم را به اختصاص نیافتن بودجه از طرف بانک مرکزی و به تبع آن ناتوانی کارخانه های آرد از تولید آرد مربوط می داند.

سلام از وجود ۲۰ هزار تن گندم در لبنان غیر از آنچه از خارج سفارش داده شده است خبر داد و گفت: یک کشتی حدود ۱۰ هزار تن و کشتی دیگر که آزمایش های بهداشتی آن با تاخیر روبرو شده حدود ۸ هزار تن گندم دارد. و براین اساس حدود ۳۸ هزار تن گندم وجود دارد که می تواند نیاز یک ماه لبنان را تامین کند.

لبنان ۷۰ درصد از گندم مورد نیاز خود را از اوکراین وارد می کند و دولت با وجود وعده های مختلف نتوانسته است جایگزینی برای آن پیدا کند.

در این شرایط و با وجود اینکه احزاب و جریان های سیاسی، مسئولیت را به گردن یکدیگر می اندازند، و در سایه نبود مسئولیت پذیری، این شهروند لبنانی است که زیر بار این بحران ناشی از محاصره و فساد خرد می شود.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت لبنان افزایش قیمت بنزین در لبنان قیمت بنزین در لبنان خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت افزایش یافته هزار لیره نانوایی ها بهای دلار هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این همایش ضمن تقدیر از زحمات فعالان زنجیره تولید نان از مرحله داشت تا سر سفره مردم در استان، اظهارکرد : با اقداماتی از جمله اجرای الگوی کشت، اجرای کشت قراردادی و جهش تولید در دیمزارها، افزایش قابل توجه تولید گندم در برای سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نسبت به سال زراعی گذشته در سطح کشور و استان اتفاق افتاد و آذربایجان غربی به رتبه 5 کشوری در تولید گندم ارتقا یافت.

شهبازی تصریح کرد: شرایط محیط زیستی ثابتی برای تولید گندم ضرورت دارد که در بسیاری از کشورها وجود دارد و به رشد بالاتر تولید سالانه منجر می‌شود که بر اساس آمار فائو کشور چین بالاترین رکورد تولید گندم جهان را دارد و ایران نیز در رده 17 جهان با تولید بیش از 10 میلیون تن گندم قرار گرفته است.

 سطح زیر کشت گندم دیم در سال زراعی جاری 303 هزار هکتار و گندم آبی 105 هزار هکتار است و در حال حاضرمزارع از وضعیت سبز مطلوبی برخوردارند.

وی تاکید کرد: برای دست یابی به گندم با کیفیت باید برنامه ریزی جامعی برای کنترل آفت سن غلات در طول سال داشت و در این راستا ترویج و ترغیب زارعان در امر مبارزه با سن گندم الزامی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بر لزوم افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و راندمان تولید و توجه ویژه به انبارداری این محصول در سیلوها، افزایش ضریب نفوذ دانش در بین زارعین و افزایش ضریب مکانیزاسیون در مزارع غلات تاکید کرد.

وی افزود : اجرای روش های به زراعی با محوریت مدیریت مصرف آب در مزرعه واصلاح الگوی کشت، جهش تولید در دیمزارها با ایجاد پایگاه های نو آوری دیم برای افزایش راندمان تولید و ترویج ارقام جدید گندم وجو برای افزایش تولید در دیمزارهای استان در جهت تحقق شعارسال با مشارکت بهره برداران در سال زراعی جاری در دستور کار قرار دارد.

برپایی نمایشگاهی از فرآورده های نان و گندم و سیاه چادر عشایری و پخت نان تازه توسط بانوان عشایری و تجلیل از زحمات فعالان زنجیره تولید نان از برنامه های جانبی این همایش بود.

شورای انقلاب فرهنگی ۱۱ مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که ۷ مناسبت از جمله "روز ملی گندم و نان" در ضمیمه تقویم رسمی کشور بنا بر جشن‌ها و آئین‌های شکرگزاری محصولات کشاورزی با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا است.

 

 

 

دیگر خبرها

  • تکمیل سامانه ملی اسکان و تعیین سقف افزایش اجاره‌بها براساس مصوبه مجلس
  • حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به تانکر حامل سوخت در لبنان
  • حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به تانکر حامل سوخت در لبنان+ فیلم
  • لحظات دیوانه‌وار و عجیب در دنیای فوتبال / فیلم
  • تخلفات راهنمایی و رانندگی و مبلغ جریمه ها در کشورهای همسایه چگونه است؟
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • افزایش بهای جهانی نفت
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن