Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، مذاکرات برای رفع تحریم‌ها پس از حدود وقفه سه و ماه نیمه به صورت حضوری این بار در دوحه از سرگرفته شده است و تلاش‌های دوحه برای توافق موجب شد که این بار دوحه به عنوان پایتخت گفت‌وگوهای دیپلماتیک ایران انتخاب شود.

از طرفی عدم حضور چین و روسیه و سایر اعضای اروپایی برجام موجب ابهامات زیادی در فضای بین‌المللی و سیاسی داخل شده است و تحلیل‌های متفاوتی را در برداشته است، در حالی که موضوعات باقی مانده عمدتا بین ایران و آمریکا است و اعضای اروپایی برجام و همچنین چین و روسیه، موضوعات باقی‌ مانده‌ای ندارند، در این دور از گفت‌وگوها شرکت نکردند، لذا این دور از گفت‌وگوها در دوحه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص فرمت گفت‌وگوها نیز باید گفت که همچنان به شکل غیرمستقیم و با تبادل پیام از طریق انریکه مورا صورت می‌گیرد و محتوای مذاکرات نیز عمدتا به چند موضوع باقی مانده تحریمی مربوط می‌شود که آمریکا مطابق برجام باید آن‌ها را رفع کند.

امیر عبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان نیز در این خصوص گفت:«وزیر امور خارجه ادامه داد: در موضوعات محتوایی توافق نیز طبعاً جمهوری اسلامی ایران کاملاً منطقی و مستدل در مذاکرات حضور پیدا می‌کند و دستور کار مشخص است. ما در نهایت این آمادگی را داریم چنانچه این دور از گفت‌وگوها با واقع‌بینی آمریکا و سه کشور اروپایی همراه باشد، بتوانیم به نتایج مورد نظر همه طرف‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به اجرای تعهداتشان در قراردادی که در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا شد، برگردند و برسیم.»

اینکه مذاکرات تا چه زمانی ادامه پیدا کند، هنوز مشخص نیست اما به نظر می‌رسد تا به این جا گفت‌وگوها در مسیری جدی دنبال شده است. هرچند که در حال حاضر در مراحل ابتدایی این گفت‌وگوها هستیم، قضاوت دقیق‌تر نیازمند کمی زمان بیشتر است.

گفت‌وگوها در دوحه، به واسطه ابتکار عمل ایران و نقشه راهی که تهران برای از سرگیری گفت‌وگوها و حل موضوعات باقی مانده ارائه شده، در حال برگزاری است و پیشنهادات ایران همواره با واکنش‌های مثبت طرف غربی مواجه شده است.

حال باید دید که آیا آمریکا در عمل می‌تواند به تصمیمی برای بازگشت به برجام برسد یا خیر چراکه ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران، راه را برای بهانه ‌جویی طرف مقابل بسته است و این دور از مذاکرات، آزمونی برای طرف‌های مقابل در بازگشت به تعهدات خودشان است.

از طرفی ادامه مذاکرات برای لغو تحریم‌ها موجب نخواهد شد که جمهوری اسلامی ایران همواره از رویدادهای مهم سیاست خارجی یعنی اولویت با همسایگان ، روابط راهبردی و دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه باز بماند.

بر اساس این گزارش، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد ایران و انریکه مورا هماهنگ‌کننده مذاکرات رفع تحریم، روز گذشته در دوحه قطر دیدار و گفت و گو کردند و امروز نیز مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد.

بر اساس اظهارات مقامات کشورمان آنچه که برای تهران اهمیت دارد، انتفاع اقتصادی از برجام است و هر آنچه که به نفع ایران از توافق را تحت شعاع قرار بدهد، از منظر تهران غیرقابل قبول خواهد بود.

برچسب‌ها برجام جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا برجام جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی ایران گفت وگوها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۰۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است

به گزارش قدس آنلاین، ان بی سی نوشت که کاخ سفید ماه‌هاست که به دنبال توافق آتش‌بس برای آزادی اسیران دربند حماس است، اما دور کنونی مذاکرات در یک برهه حساس جنگی و انتخاباتی انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی پیش نویس توافق فعلی را آخرین و بهترین نسخه می ‌دانند، چرا که به عقیده آنها اسرائیلی‌ها در این دور از مذاکرات با شروط کلیدی موافقت کرده‌ و در مورد آنها سازش کرده‌اند.

یکی از مقام های آمریکایی در این خصوص گفت: "رئیس جمهوری بدان روی بسیار نگران میزان حساسیت برهه کنونی است که دیگر برگی برای بازی برایش باقی نمانده است.

به نوشته ان بی سی، در ماه‌های اخیر مذاکرات بر سر توافقی که شامل آتش‌ بس موقت و آزادی برخی از اسیران می‌شود به مرحله حساسی رسیده و سپس فروپاشیده است. اما به گفته مقام ها، اکنون که اسرائیل مصر است به‌رغم مخالفت‌ های آمریکا، حمله نظامی به شهر رفح را انجام دهد، شکست مذاکرات آتش‌ بس فرصتی برای احیای آن‌ باقی نمی گذارد. به گفته این مقام ها، این بار شکست در حصول توافق می تواند به تشدید جنگ و تهدید بیشتر جان اسیران منجر شود.

این بزنگاه تاریخی با اعتراض های فزاینده دانشگاهی و تهدید به تظاهرات در برنامه های انتخاباتی بایدن و سایر مقام های ارشد دولت در تابستان پیش رو همزمان شده است. برخی از مقام های دولتی به طور خصوصی گفته اند که یکی از مزیت های مهم در گشایش دیپلماتیک جنگ غزه می تواند تأثیر آن بر این اعتراضاتی باشد که در برخی از موارد به خشونت کشیده شده است.

برخی از مقام های آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق آتش بس ابراز خوش بینی کرده و گفته اند که هدف آمریکا آن است که آتش بس موقت طولانی تر شده و راه را برای پایان جنگ هموار کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • لاپید: نتانیاهو هیچ بهانه‌ای برای رد توافق تبادل اسرا ندارد
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • بلینکن در دیدار با هرتزوگ: آمریکا اکنون خواهان آتش‌بس است
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • به بهانه الکلاسیکوی ایران؛ بریس نیکبخت و ضربه سر کریم باقری مقابل سپاهان / فیلم