Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@10:39:15 GMT

آقای دایی؛ دلار فقط برای فوتبالیست‌ها گران شده؟!

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۰۸۰۱

آقای دایی؛ دلار فقط برای فوتبالیست‌ها گران شده؟!

آقای علی دایی ستاره محبوب فوتبالمان در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره پرداخت های نجومی در فوتبال پاسخ هایی داده است که از جهات مختلف قابل بررسی است.

آقای دایی به افزایش قیمت دلار اشاره کرده و اینکه دلار در ۳ سال پیش ۴۲۰۰ تومان بود و حال ۳۰ هزار تومان است. بنابراین عددهای میلیاردی مورد اشاره منتقدان دیگر میلیون است نه میلیارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر اینکه کسانی که باعث خوشحالی مردم می شوند حق شان است که این رقم ها را دریافت کنند به علاوه اینکه این پرداخت ها در مدت کوتاهی است و فوتبالیست های لیگ برتر اگر مصدومیتی نداشته باشند حداکثر ۱۰ سال از این حقوق ها برخوردارند که باید از همین منبع به فکر آینده و بازنشستگی شان هم  باشند. آقای دایی در تایید سخنان خود به عنوان مثال این را هم گفته است که همین بازیکنان برای خرید یک خانه ۱۰۰ متری در منطقه یک تهران باید ۳۵ میلیارد تومان بپردازد.

متاسفانه هیچ کدام از این دلایل در یک بررسی منصفانه قابل دفاع نیستند. البته به عنوان مقدمه باید گفت نقد این پرداخت های نجومی باید متوجه پرداخت کنندگان باشد نه فوتبالیست های گیرنده این دستمزدها. 

اما درباره دفاعیه آقای دایی باید گفت وضعیت دلار یا اساسا وضعیت اقتصادی کشور فقط فوتبالیست ها را متاثر نمی کند بلکه همه اقشار جامعه در همین اوضاع زندگی می کنند اما تقریبا هیچکدام از این اقشار دریافتی هایی اینچنین از بودجه عمومی کشور ندارند. بارها گفته شده که باشگاهای فوتبال کشور مستقیم و غیر مستقیم از دولت تغذیه می شوند ، اگر این باشگاه ها کاملا خصوصی بودند شاید می شد گفت هر قدر که می خواهند دست و دلبازی کنند و فقط مالیاتشان را بدهند. اما همه می دانیم که چنین نیست. حتی این استدلال که چنین پرداختی هایی در بخش های دیگر دولتی (حکومتی) نیز وجود دارد طبیعتا نافی نقد وارده به پرداخت ها در فوتبال نیست . هر جا که چنین ولخرجی از جیب مردم  در بودجه عمومی به نفع اقلیتی از جامع صورت می گیرد باید سریعا وارد عمل شد.

آقای دایی گفته است فوتبالیست ها مردم را خوشحال می کنند. به یاد بیاوریم زمانی را که در فوتبال ایران از این بریز و بپاش ها خبری نبود اما موفقیت های فوتبال نیز ادامه داشت و ذره ای هم از خوشحالی هواداران این ورزش کم نمی شد! از آقای دایی که از فضایل اخلاقی زیادی هم در زندگی شخصی خود برخوردار است می پرسیم آیا فقط فوتبالیست ها هستند که کارشان باعث خوشحالی و رضایت مردم است؟! سایر مشاغل بسیار مهم و حساس دیگری نیز در جامعه وجود دارند که تعطیلی ولو کوتاه مدت کار آنان صدمات گاه جبران نانپذیری به زیست یک جامعه می زند اما نه تنها دریافتی آنچنانی ندارند بلکه متاسفانه گاه از حداقل های دریافتی نیز محروم اند. دفاع آقای دایی در این زمینه مبتنی بر برخی مشهورات نادرست درباره قشربندی اجتماعی است که مشاغل مهم را صرفا در برخی حوزه‌های خاص تعریف می کند.

پرداخت های نجومی به فوتبالیست های لیگ برتری و از آن مهمتر ستاره های مشهور، برخلاف نگرانی آقای دایی یقینا به اندازه ای هست که نه تنها برای امروز بلکه برای فردایشان هم کفایت کند. به یاد داشته باشیم که رفاه، یک مفهوم نسبی است و یقینا با این اعداد فوتبالیست های یاد شده نه فقط خودشان بلکه دو نسل آینده خودشان را نیز  بیمه می کنند. فرصت کوتاه درآمد زایی که آقای دایی در استدلال خود  به نفع این فوتبالیست ها به آن شاره می کند از قضا اگر آن طرف ماجرا را هم ببینیم امتیاز مهمتر دیگری است که به آنان داده شده است.  آن طرف ماجرا این است که ورزشکاران یاد شده در مدت کوتاهی درآمدی از بودجه عمومی کشور دارند که یک کارمند با حقوق متعارف در طول عمر خود نیز آن را دریافت نمی کند. 

اما عجیب ترین بخش از اظهارات ورزشکار محبوب ما آقای علی دایی این است که فوتبالیست هایی که دستمزدهای نجومی دارند فقط برای خرید خانه در منطقه یک تهران باید ۳۵ میلیارد تومان بپردازند!  مطمئنا آقای دایی اعتقاد ندارد که دستمزد پرداختی به فوتبالیستها را باید با قیمت آپارتمانی که آنان مایلند خریداری کنند، سنجید و پرداخت کرد! بسیاری از ستارگان فوتبال این کشور به گفته خودشان از مناطق کم برخوردارتر و بلکه محروم به این جایگاه رسیده اند و به علاوه مجموعه مدیریت فوتبال کشور در دهه ۶۰ و ۷۰ را نیز همه به یاد دارند. آیا در آن زمان‌ها که فوتبال ما موفقیت های ملی و آسیایی نیز کم نداشت مسوولان فوتبال و ستارگان هنوز بی همتای آن این طور چرتکه می انداختند؟! 

 

 

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: فوتبالیست ها آقای دایی پرداخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۰۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • مرد در سایه به زودی مدیرعامل استقلال می شود؟ | مدیری که علی دایی را آبی‌پوش کرد!
  • بنزین برای پنجمین بار در اسرائیل گران شد
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • گران فروشی در نمایندگی فروش خودرو، گران تمام شد
  • تمرین نارنجی‌پوشان با حضور رئیس هیئت مدیره باشگاه مس رفسنجان
  • علی دایی در خانه خبرنگار ورزشی و مادر ۸۹ساله‌اش!
  • این زن اصلا مدال نداشته که به علی دایی تقدیم کند!
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟