Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، امیر کرم‌زاده با اعلام این خبر افزود: «خانه "اویس کسائیان" در مهدی‌شهر، خانه "ذبیحی نژاد" در سمنان،خانه "طاهریان" در سمنان، خانه "اردشیر تک" در مهدی‌شهر، "مقبره ابن یمین فرومدی" در میامی،"آب انبار جنب عمارت خیل‌خان" در مهدی‌شهر،"عمارت باغ سراب" در شاهرود و "خانه خطیبی" در سمنان در جلسه شورای ملی ثبت آثار فرهنگی‌تاریخی به ثبت ملی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: «امیر فخرالدین محمود بن امیر یمین‌الدین طغرائی مستوفی فرومدی مشهور و متخلص به ابن یمین از نامدارترین شاعران قطعه‌سرای زبان فارسی در اواخر قرن هفتم و هشتم هجری قمری است.»

کرم‌زاده گفت: «آرامگاه ابن یمین در فرومد واقع در شهرستان میامی، در مسیر شاهرود به سبزوار قرار دارد.»

او افزود: «بنا بر اسناد موجود، آرامگاه این شاعر در دهه ۵۰ هجری‌شمسی با اهتمام انجمن آثار ملی و ظاهراً با طراحی محسن فروغی بنا شده است، این بنا که برخی آن را نماد کلاه سربداران و برخی به شکل گلی در حال شکفته شدن می‌دانند، تجربه‌ای ارزشمند از خلق ترکیبی معاصر از اشکال معماری ایرانی است.»

عمارت باغ سراب شاهرود متعلق به دوره قاجاریه است. این خانه بین اهالی به خانه امیر اعظم و یا خواهر امیر اعظم مشهور بوده است. امیر اعظم مشهورترین حاکم ایالت قومس (استان سمنان فعلی) بوده که خاندان عضدی شاهرود از اعقاب وی هستند.

قدمت ساخت آب انبار خیل‌خان به اواخر قاجار می‌رسد و از نوع آب‌ انبارهای روستایی است. خانه اردشیر تک در تملک یکی از شخصیت‌های به نام شهر بوده و علاوه بر آن از نظر موقعیت قرارگیری در مهدی‌شهر موقعیت مناسبی دارد. فضاها و طرح نما و پلان این بنا بیانگر سبک معماری زمان خود و سبک زندگی آن پهلوی دوم است.

خانه اویس کساییان در شهر مهدی‌شهر قرار گرفته و از جمله بناهای باارزش متعلق به دوره پهلوی است.

خانه ذبیحی نژاد در سمنان نیز متعلق به دوره پهلوی است. خانه طاهریان و خانه خطیبی در سمنان نیز از یادگاران دوره قاجار است.

کد خبر 1646272

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان سمنان استان سمنان مهدی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۲۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  در این همایش پروفسور گرون آرون عضو هیات رییسه موسسه تحقیقاتی ایسکارسا و استاد دانشگاه در ترکیه و پروفسور نیلگون الگون عضو تخصصی موسسه ایسکارسا درباره نتایج تحقیقاتشان برحفظ ونگهداری بنا‌های تاریخی سخنرانی کردند
امضای تفاهم نامه همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان مبنی بر همکاری‌های دوجانبه برای بکارگیری فناوری‌های نوین و حمایت از دانش بنیان‌های این بخش از برنامه‌های این همایش بود
فاطمه داوری مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی این همایش گفت: از ۱۹ هزار بنا و محوطه تاریخی در کشور ۱۴ هزار بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ازاین رقم ۱۰ هزار بنا درمالکیت بخش خصوصی و مابقی در مالکیت دستگاه‌های دولتی است
داوری با بیان اینکه این بنا‌ها در معرض انواع بحران هاو حوادث طبیعی قرار دارند افزود:در بودجه امسال ۲۰۰ میلیاردتومان به عنوان منابع متمرکز حفاظت از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی کشور در نظر گرفته شده واما این رقم تا اعتبار مورد نیاز فاصله زیادی دارد و بهمین علت برای جلب مشارکت مردم ازپارسال انجمن خیران میراث فرهنگی فعال شده و تا پایان اردیبهشت هم شعبات استانی این انجمن فعال خواهد شد
مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: چند سالی است مطالعات مربوط به حفظ و الگوسازی بنا‌های تاریخی شیخ علا الدوله سمنانی با تمرکز بر شناخت و تبیین فرایند اجرای این طرح بابهره گیری از فناوری‌های نوین برای الگوسازی در دانشگاه سمنان آغاز و نتایج خوبی نیز حاصل شده شده است. در این همایش هم به همین علت این طرح مطرح و بررسی شد
۶۰۰ بنای تاریخی استان سمنان در فهرست آثار ملی ثبت شده که ازاین تعداد ۴۰۰ بنا مربوط به دوران پیش از قاجار است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • امیر آشتیانی: راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • شور و هیجان وصف ناشدنی در مسابقات کشتی نونهالان استان سمنان
  • عملیات کنترل آفت در ۵۰۰ هکتار از تاغزارهای شاهرود آغاز شد
  • ۱۹ کارگر در استان سمنان جان خود را از دست دادند
  • انجام ۳ ماموریت پلیسی در استان سمنان/کلاهبردار به دام پلیس افتاد
  • دستگیری سارقان سیم و کابل در شاهرود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • انتظار ۹ ساله تمام شد/ پرواز حجاج استان سمنان در آسمان سرزمین وحی