Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین،رییس دفتر نمایندگی شمال و شرق وزارت امور خارجه گفت: استان های مرزی و به خصوص حوزه جغرافیایی خراسان رضوی یکی از محورهای مذاکرات جاری بین ایران و ترکمنستان در نشست ها و مناسبات اقتصادی و سیاسی بین ۲ کشور است.

محمد بهشتی منفرد  افزود: سال گذشته در سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به ترکمنستان مذاکرات  دو جانبه دنبال شد که بخش مهمی از موضوعات در ارتباط با حوزه خراسان رضوی و ترکمنستان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ترانزیت جاده ای و ریلی، بازگشایی مرزها، فعال شدن بازارچه مرزی باجگیران، برداشت آب از سد دوستی، هماهنگی گمرکات مشترک و استفاده از ظرفیت‌های خدمات مهندسی شرکتهای ایرانی و خط سوم انتقال برق از مهمترین موارد مطروحه‌ مرتبط با این استان بوده است که بر اقتصاد خراسان رضوی به خصوص در حوزه کشاورزی و صنایع استان اثر گذار است.

رییس دفتر نمایندگی شمال و شرق وزارت امور خارجه گفت: بنابر اظهار سفیر کشورمان نیازهای ترکمنستان خاصه در بخش ساخت و ساز و مصالح ساختمانی از خراسان رضوی تامین می شود.

بهشتی منفرد افزود: الان بسیاری از فروشگاه ها و مراکز خرید در شهرهای بزرگ ترکمنستان تولیدات ایرانی به خصوص لبنیات و دیگر محصولات تولید شده در کارخانه های خراسان رضوی را عرضه می کنند.

خراسان رضوی یکی از محورهای مذاکرات جاری بین ایران و ترکمنستان است

وی اضافه کرد: با توجه به سفر رییس جمهور ایران در سال گذشته به ترکمنستان و سفر اسفند پارسال آقای "سرداربردی محمد اف" معاون وقت رییس جمهور ترکمنستان به تهران و سفر ماه قبل ایشان به عنوان رییس جمهور جدید ترکمنستان به کشورمان و همچنین سفر امروز چهارشنبه آقای دکتر رئیسی به عشق آباد می توان گفت روابط دو کشور در مسیر توسعه بیشتر قرار گرفته و مشکلات یکی پس از دیگری، در دولت سیزدهم در حال برطرف شدن است.

رییس دفتر نمایندگی شمال و شرق وزارت امور خارجه گفت: بعد از برگزاری ششمین اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر در ترکمنستان و انجام گفت و گوهای روسای جمهور ایران و ترکمنستان، در آینده نزدیک شاهد گسترش بیشتر روابط با همسایه شمالی خواهیم بود.

بهشتی منفرد افزود: حمل و نقل ریلی از سرخس به ترکمنستان روز به روز افزایش پیدا می کند و حجم زیادی از مبادلات تجاری از طریق ریل انجام خواهد شد، علاوه بر آن هم اکنون حجم زیادی از محصولات ایرانی از طریق مرز زمینی سرخس به مقاصد ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان صادر می شود و در ادامه، این روابط تجاری بیشتر نیز خواهد شد.

بررسی آمار پنج ماهه مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و ترکمنستان نشان می دهد که از ابتدای دولت سیزدهم بیش از یک میلیون تن کالا به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار بین ایران و ترکمنستان مبادله شده است که این رقم رشدی ۸۰ درصدی را در مقایسه با بازه زمانی مشابه نشان می دهد.

خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد که این مرز در محدوده شهرستان های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد واقع است.

ترکمنستان دارای چهار گذرگاه در ایران است که گذرگاه مرزی سرخس، لطف آباد، باجگیران (هر سه در خراسان رضوی) و اینچه برون (در گلستان) است و عمده ترددهای تجاری ریلی و جاده ای بین ۲ کشور به ترتیب از طریق گذرگاههای سرخس، اینچه برون و لطف آباد انجام می شود.


انتهای پیام/


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بین ایران و ترکمنستان خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۳۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند

علی اسماعیلی گفت: این وظیفه مجریان قانون است که توجه ویژه ای به موضوع قانون جهش تولید دانش بنیان داشته باشند و وظیفه خود می‌دانیم برای این اولویت کاری شبانه روز اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: توجه به افراد متخصص و همچنین نخبگان دانشگاهی در هر ۲ حوزه سیاست‌گذاری و اجرا، امری ضروری است. بر همین اساس این ۲ حوزه باید به صورت هماهنگ عمل کنند تا بتوانند موفقیت‌های مطلوبی را در راستای توسعه اقتصادی و فناوری کشور ایجاد کنند.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت:خراسان رضوی به عنوان مرکز (هاب) انرژی و یکی از موثرترین مراجع پرورش شرکت‌های فعال در حوزه انرژی گازی و نفتی کشور شناخته شده است که این موضوع نشان می‌دهد این استان با وجود فاصله جغرافیایی با شرکتهای فعال در جنوب کشور می تواند با وجود سرمایه‌های انسانی نخبه و هوشمند و منابع و ظرفیت‌های ارزشمند راهگشای بزرگی در صنایع حوزه انرژی کشور باشد.

اسماعیلی افزود: این مساله نقطه قوت خراسان رضوی به شمار می‌رود و نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی‌های مناسب و استفاده از تخصص‌ها و منابع موجود می‌تواند به توسعه‌ اقتصادی منطقه و کشور کمک شایانی کند.

وی ادامه داد: در پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نخبه در حال فعالیت هستند و حفظ و حمایت واقعی از این نخبگان جزو وظایف و ماموریتهای این مجموعه به شمار می‌رود.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: با توجه به رویکرد دولت خدمتگزار بر ساخت مسکن، می توان ایده و طرح مسکن فناوران را برای نیروهای نخبه نیز پیگیری کرد.

اسماعیلی افزود: امید است با حمایت های مسوولان خراسان رضوی و حرکت رو به جلوی دولت سیزدهم در انگیزه بخشی و اعتبار بخشیدن به نخبگان کشور قدمی شایسته برداشته شود.

"قانون جهش تولید دانش بنیان" که با عنوان طرح به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۱/۲/۱۱ مجلس و تایید شورای نگهبان ابلاغ شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۸۲ مصدوم در تصادفات مشهد
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمانی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • «گل‌غلتان» آیینی زیبا با عطر مدهوش‌کننده گل محمدی
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • نگاهی به وضعیت بارندگی‌ها و سیلاب در نقاط مختلف انابد + فیلم
  • فیلم/ جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه در استان خراسان رضوی
  • شناگران خراسان رضوی قهرمان مسابقات قهرمانی شنای جانبازان کشور شدند 
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود