Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@08:19:06 GMT

کدام شرکت‌های بورسی رشد سریعتری دارند؟

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۳۵۳۸

کدام شرکت‌های بورسی رشد سریعتری دارند؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه رمقی برای رشد و جانی برای نزول ندارد. افت و خیز بورس در روزهای گذشته جنگ میان خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهد که هریک در بازار سهام  به دنبال منافع خود هستند.

اما همه مولفه‌های بنیادی بازار سرمایه حکایت از رشد بورس در کوتاه مدت و میان مدت می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که سهامداران کمی صبور باشند، می‌توانند از این بازار سود خوبی کسب کنند.

مولفه‌هایی همچون تورم، رشد اقتصادی، قیمت‌های جهانی، نوسان نرخ دلار و ... از جمله مواردی هستند که هریک می‌تواند بازار سرمایه را به سمتی حرکت دهد. سهم های ریالی و دلاری بازار سرمایه در این روزها نظاره گر اتفاقات در سایر بازارهای مالی هستند و سهامداران خرد نیز در حال خارج کردن پول خود از این بازار بوده و از سقوط دوباره بورس گزینه احتیاط را انتخاب کرده‌اند.

در جریان معاملات امروز تعداد نمادهای سبز و قرمز بازار سهام تقریبا برابر بود، اما نمادهای کوچک و متوسط عمدتا سبزپوش بودند و بزرگان افت قیمت داشتند. 

* تورم و رشد اقتصادی عوامل رشد بورس

حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: رشد بازار سرمایه از دو منظر یا محل خواهد بود؛ تورم و رشد اقتصادی. اگر در اقتصاد کشور تورم وجود داشته باشد، انتظار می‌رود شاخص بازار سرمایه هم متناسب با تورم رشد کند.

وی ادامه داد: با این وضعیت شرکت هایی که افزایش ظرفیت تولید داشته اند، هم در رشد اقتصادی سهم دارند و هم تورم را پوشش می دهند یا از مزیت نسبی در تولید برخوردارند، گزینه های کم ریسک تری برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه محسوب می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: تمامی شرکت‌های بورسی با تورم رشد می‌کنند و شرکت‌هایی که از مزیت نسبی برخوردار هستند، رشد سریع تری را تجربه می‌کنند.

* تقابل سهم‌های کوچک با شاخص سازها

در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با کاهش 716 واحدی نسبت به روز سه‌ شنبه به رقم یک میلیون و 513 هزار و 717 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی پنج صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم وزن بورس نیز با رشد 388 واحدی در سطح 421 هزار و 481 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 9 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 27 واحد پائین آمد و در سطح 20 هزار و 411 واحد قرار گرفت. 

* رشد ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 9 هزار و 355 میلیارد تومان کاهش یافت که نسبت به روز گذشته با افت 15 درصدی روبرو شده است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه دو هزار و 519 میلیارد تومان بود که 26 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می ‌دهد.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 23 میلیارد تومانی درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم سه هزار و 472 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سرمایه 37 درصد بوده است.

* افزایش خروج پول از بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دوازدهمین روز متوالی منفی شد و 436 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته افزایش 66 درصدی داشته است.

گروه‌های خودرو و ساخت قطعات و فرآورده‌های نفتی و کک بیشترین خروج پول و گروه عرضه برق، گاز و بخار آب شاهد بیشترین ورود پول حقیقی بودند.

در معاملات روز چهارشنبه برای دومین روز پی در پی بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) اختصاص داشت و نمادهای خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و شفا (شرکت سرمایه‌گذاری شفا دارو) در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. نمادهای وبملت (بانک ملت)، وساپا (سرمایه گذاری سایپا) و بفجر (فجر انرژی خلیج فارس) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* رشد ارزش صف‌های خرید بورس

در جریان معاملات روز چهارشنبه، 315 نماد رشد قیمت و 315 سهم نیز افت قیمت داشتند، اما تعداد 23 سهام در صف خرید و 9 نماد نیز در صف فروش باقی ماندند.

در پایان معاملات امروز ارزش صف ‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 21 درصد افزایش یافت و 89 میلیارد تومان شد. ارزش صف ‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 28 درصد رشد کرد و در رقم 294 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نماد کسرا (شرکت سرامیک‌های صنعتی اردکان)، حپترو (شرکت حمل و نقل پتروشیمی) و ختراک (شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد سکرد (شرکت سیمان کردستان)، کدما (معدنی دماوند)، فمراد (آلومراد) تعلق داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام شرکت های بورسی ارزش صف های خرید خروج پول حقیقی از بورس میلیارد تومان بازار سرمایه سرمایه گذاری ارزش معاملات رشد اقتصادی نسبت به روز بازار سهام امروز ارزش پول حقیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۳۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم

مصطفی صفاری گفت: اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی که از عوامل خارجی است کاهش پیدا کند می‌توان پیش‌بینی کرد، امسال شاهد بهبود شاخص‌ها در بورس خواهیم بود.

مصطفی صفاری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: شوک‌های سیاسی کوتاه مدت هستند و سریعا از بین می‌روند. اما شوک‌های اقتصادی اینطور نیستند و اثر بلند مدت دارند، گرچه اگر شوک سیاسی تبدیل به شوک اقتصادی شود، اثر آن بلند مدت می‌شود.

صفاری در ادامه بیان کرد: مرداد سال ۹۹ که ارزش بازار ۴۳۰ میلیارد دلار شده بود، سقوط وحشتناکی را تجربه کرد. پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ارزش بورس به ۲۲۰ میلیارد دلار رسیده بود و آقای رئیسی قول دادند که به این وضعیت رسیدگی کنند. اما به دلیل برخی سیاست‌های اقتصادی که در این دولت انجام شد و شوک‌های سیاسی که اتفاق افتاد، ارزش بورس به ۱۲۰ میلیارد دلار رسید.


این کارشناس اقتصادی درباره وضعیت آینده بازار بورس گفت: هرچقدر که حوادث سیاسی کمتر اتفاق رخ دهد، طبیعی است که انتظار داشته باشیم بازار سرمایه جاماندگی خود را برطرف کند. دو سال است که شاخص بورس جا مانده است. پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران این است که اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی صورت نگیرد، امسال شاهد افزایش شاخص بورس خواهیم بود. البته در قانون بودجه امسال مواردی ذکر شده بود که مخالف صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های بورس است امیدواریم مجلس جلوی آن‌ها را بگیرد.


وی درخصوص اعتراض شرکت‌های تامین سرمایه درباره بند ۳ بودجه ۱۴۰۳، گفت: قانون بند ۳ این بود که افراد حقیقی تا ۵۰ میلیارد و افراد حقوقی تا ۵۰۰ میلیارد مشمول معافیت‌های مالیاتی می‌شوند و بیش از این مقدار باید مالیات بپردازند. واقعیت این بود که اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهاد‌های مالی و هزار فعال بازار گفتند که این قانون مخالف سرمایه‌گذاری غیرمستقیمی است که قانونگذار تعیین کرده بود. در واقع قرار بود که این قانون کمک‌کننده باشد و این موضوع را برای بازار سرمایه مستثنی کنند.

وی در پایان گفت اگر بازار بورس مثبت شد، مردم مانند سال ۹۹ سریعا سرمایه خود را وارد بازار نکنند و از طریق سبدگردان‌های یا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟