Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: حق‌آبه تالاب‌ها مشخص شده و وزارت نیرو نیز آن را تأکید کرده است اما دلیل عدم تخصیص این حق آبه‌ها سوء مدیریت وزارت نیرو در مدیریت منابع آب و رهاسازی به موقع آب پشت سدهاست. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید کریم حسینی, نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی و نماینده مرد خوزستان در مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه مثبت سلامت در رابطه با معضل گرد و غبار در کشور اظهار کرد: گرد و غبار پدیده‌ای است که در 10سال گذشته در خوزستان شدت بیشتری گرفته و از سال 1395 دولت مجبور شد که به موضوع گرد و غبار در استان ورود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم خوزستان معتقدند که تا زمانی که گرد و غبار به مرکزنشینان نرسد اقدامی در این رابطه صورت نمی‌گیرد. ما در این رابطه از قبل هشدار داده بودیم که اگر اقدامی برای مهار کانون‌های داخلی و کانون‌های موجود در کشورهای همسایه صورت نگیرد این معضل گریبان‌گیر بیشتر استان‌های کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: مسئولین باید هم در برنامه‌ریزی و هم در بودجه‌ریزی برای مهار ریزگردها برنامه‌های جدی داشته باشند و ما در مجلس شورای اسلامی بارها این موارد را تذکر داده‌ایم. در حال حاضر علاوه بر کانون‌های خارجی, 7 کانون شناسایی شده در اطراف خوزستان هم می‌توانند نقش بسزایی در ایجاد طوفان‌های گرد و غبار داشته باشند.

نایب‌‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در رابطه با پیگیری مجلس در خصوص کانون‌های خارجی گفت: ما در چهارمین جلسه ستاد سیاست‌گذاری موضوع گرد و غبار, اعلام آمادگی کردیم تا از دیپلماسی پارلمانی و جایگاه مجلس برای پیگیری این موضوع کمک کنیم. کشور ترکیه سهم 50 درصدی در بحران‌های کم‌آبی و گرد و غبار منطقه دارد و این موضوع ورود مجامع جهانی را می‌طلبد. نیاز است که در این مورد اقدامات جدی شود و مجلس این موضوع را پیگیری می‌کند.

حسینی اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارشات سازمان محیط زیست بیان شده که با سفرای کشورهای عرق سوریه و ترکیه در این مورد صحبت شده و مقرر شده است که در تیر ماه نیز نشستی با حضور همه کشورهای درگیر در این موضوع برگزار شود.

وی در خصوص کانون‌های داخلی اظهار کرد: در خوزستان 7 کانون فعال گرد و غبار وجود دارد که تنها در یکی از این 7 کانون در جنوب شرق اهواز, دولت در سال 1396 اقدام به نهال‌کاری کرده است و این اقدام نیز در حالی است که کارشناسان معتقدند که نهال‌کاری در بستر تالاب‌های خشک شده نفعی ندارد. این طرح شتاب‌زده اجرا شد و در حال حاضر بسیاری از این نهال‌ها از بین رفته و علی‌رغم صرف هزینه نتیجه‌ای نیز حاصل نشده است.

نماینده مرد خوزستان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با حق‌آبه زیست‌محیطی تالاب‌ها توضیح داد: این حق‌آبه‌ها محاسبه شده و وزارت نیرو نیز آن را تأکید کرده است اما دلیل عدم پرداخت این حق‌آبه‌ها مشکل مدیریتی است و اگر مدیریت منابع آب در پشت سدها و رهاسازی آب به درستی انجام شود, حق‌آبه تالاب‌ها, دریاچه‌ها, رودخانه‌ها و ..., تخصیص داده می‌شود و در نتیجه آن طوفان ریزگردها نیز تا حد زیادی فروکش خواهد کرد.

حسینی به مشکلات زیست محیطی استان خوزستان اشاره کرد، گفت: متأسفانه حق‌آبه تالاب هورالعظیم و رودخانه کرخه داده نمی‌شود و سدهایی که بالادست این تالاب‌ها و رودها هستند, حق‌آبه‌ها را رهاسازی نمی‌کنند. تخصیص حق‌آبه علاوه بر کاهش ریزگردها به رونق کسب و کارهای وابسته به آب و همچنین رونق زندگی مردم بومی این مناطق کمک می‌کند و سود این فعالیت‌ها به کل کشور می‌رسد.

وی ادامه داد: ما از ابزارهای قدرت خود برای اجبار کردن وزارت نیرو استفاده کردیم اما سوء مدیریت‌ها ادامه دارد و آبی که می‌تواند به تدریج از پشت سدها رهاسازی شود و به احیا تالاب‌ها کمک کند, در موارد ضروری به یک‌باره رهاسازی شده و هدر می‌رود. به دستور مقام معظم رهبری مقرر شده 550 هزار هکتار کشاورزی در استان‌های ایلام و خوزستان انجام می‌شود اما به دلیل عدم تخصیص حق‌آبه, 50 درصد این کار مغفول مانده است. خوزستان قطب کشاوزی و دامپروری کشور است و پرداختن به ظرفیت آن می‌تواند اقتصاد کشور را دگرگون کند.

نایب‌‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: میزان اعتبارات در نظر گرفته شده برای مهار ریزگردها حدود 325 میلیارد تومان و بودجه بیابان‌زدایی 3 هزار میلیارد تومان است که به عقیده کارشناسان کافی نیست. اگر اعتبارات لازم تأمین شود و حق‌آبه تالاب‌ها نیز تخصیص داده شود, می‌توان امیدوار بود که معضل ریزگردها در کشور تا حد زیادی حل شود.

"سد مارون 2"؛ ضربه نهایی بر پیکره نیمه‌جان تالاب شادگان عربستان و ترکمنستان بیشترین کانون‌های غبارخیز در اطراف ایران را دارند نقش تغییرات اقلیمی در تشدید ریزگردهای خاورمیانه چیست؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران گرد و غبار در خوزستان تالاب هورالعظیم تالاب های ایران وزارت نیرو بحران گرد و غبار در خوزستان تالاب هورالعظیم تالاب های ایران وزارت نیرو مجلس شورای اسلامی حق آبه تالاب وزارت نیرو گرد و غبار حق آبه ها دلیل عدم تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۳۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان

  مدیرکل دفتر سرمایه انسانی وزارت نیرو در این آیین با بیان اینکه بهره‌گیری از دانش در حل مسائل شرکت توزیع برق همدان جای قدردانی دارد، گفت: مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان پیش نیازهایی، چون تفکر، دانش‌ورزی و ارتقای بهره‌وری را پشت سر گذاشته و حرکت به سمت بهره‌گیری از علم و دانش در حل مسائل دارد.

مصطفی شاه بوداغیان با بیان اینکه تصمیمات آینده ما بر مبنای داده‌ها و هوش مصنوعی است که باید به بهترین شکل از آن‌ها برخوردار شد، اظهار کرد: ستادی در وزارت نیرو شکل می‌گیرد که نیرو‌های شرکت توزیع برق استان همدان می‌تواند با ارتباط‌گیری با آن سرعت پیشرفت کار خود را را در پیشبرد برنامه‌های مورد نظر بیشتر کنند.

شاه بوداغیان با بیان اینکه امیدواریم به سمتی حرکت کنیم که در حوزه‌های مختلف پیش‌بینی‌هایی را با درصد خطای بسیار پایین داشته باشیم، گفت: شرکت توانیر و مجموع شرکت توزیع در این مسیر قدم گذاشتند و امیدواریم در آینده نزدیک به سمتی حرکت کنیم که همه فرآیند‌ها بر مبنای واقعیت‌ها و داده‌ها باشد و تصمیمات کاملا علمی شکل گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان نیز در این آیین گفت: سال گذشته ناترازی در صنعت برق داشتیم بنابراین باید تغییر در حوزه مصرف صورت بگیرد و به اعتدال در مصرف برسیم.

امیرضا یوسفیان با بیان اینکه امروز حرکت به سمت انرژی تجدیدپذیر اجتناب‌ناپذیر است، گفت: از صرفه‌جویی می‌توانیم به سمت تامین تولید برویم تا نیازی به واردات نداشته باشیم.

او با تاکید بر اینکه در موضوع مصرف در همه حوزه‌ها ناترازی وجود دارد بر فرهنگ مصرف انرژی در کشور تاکید کرد و گفت: در خیلی از حوزه‌ها از جمله آب اهل اسراف هستیم و امروز فروچاله‌هایی که به وجود آمده، نتیجه مصرف بی‌رویه ماست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با اشاره به تامین آب شرب شهر همدان با تلاش‌های انجام شده و اهتمام دولت، گفت: سال گذشته با وجود خشکسالی و کمبود ذخایر منابع آبی توانستیم آب لازم را تامین کنیم تا مشکل آب همدان حل شود، با این حال از آب برای شستشوی منازل و خودرو‌ها استفاده می‌کنیم که این مسائل نیاز به تحلیل رفتار‌های فرهنگی دارد.

او با بیان اینکه کارگر ماهر و پرانگیزه رکن جهش تولید است، افزود: نگاه وزارت نیرو به کار و کارگر و نیروی انسانی منطبق بر نگاهی است که دین اسلام تبیین و تاکید کرده است.

منبع ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • تأکید نماینده مردم شهرستان بروجن بر تصویب و اجرایی شدن تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع