Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد: تحریم‌های قهری یکجانبه آمریکا، تهیه و تامین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز جانبازان شیمیایی را به شدت دشوار کرده است.

حسین امیر عبدالهیان وزیر امورخارجه کشورمان به مناسبت گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت و روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک در پیامی نوشت: سی و پنج سال از بمباران شیمیایی دهشتناک شهر سردشت به دست رژیم سفاک بعثی، سپری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در طول هشت سال جنگ تحمیلی بیش از سیصد بار از سلاح و بمب‌های شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان ایرانی در کلیه استان‌های نوار مرزی غرب ایران استفاده شد، اما حمله شیمیایی تیرماه ۱۳۶۶ به چهار نقطه شهر سردشت و برخی روستاهای اطراف آن شهر، غم انگیز ترین وجه از جنایات رژیم صدام و شرکای غربی اش را به تصویر کشید.

وی ادامه داد: بدین مناسبت و نامگذاری آن به عنوان "روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک"، یاد و خاطره شهدای والا مقام و جانبازان معزز شیمیایی را گرامی می‌دارم و برای بازماندگان و خانواده آن عزیزان از خداوند متعال صبر و شکیبایی مسالت می‌نمایم.

امیرعبداللهیان در این پیام تاکید کرد: برای اولین بار در تاریخ بشر نظامیان و شهروندان غیرنظامی ایرانی در معرض کاربرد وسیع عوامل شیمیایی از جمله خردل و اعصاب قرار گرفتند. دانش فنی مورد نیاز تولید سلاح شیمیایی، مواد شیمیایی اولیه، تجهیزات تولید سلاح شیمیایی و کمک‌های مالی از سال‌ها قبل با چراغ سبز برخی دول غربی از سوی برخی شرکتها و اتباع کشورهای غربی به ویژه آمریکا، انگلیس و آلمان در اختیار رژیم صدام قرار گرفته بود.

وی افزود: سکوت و همدستی قدرتهای جهانی و آنها که خود را جامعه بین المللی می‌خوانند، بدون شک بیشترین نقش را در جسارت وقیحانه رژیم بعث در بکارگیری سلاح شیمیایی علیه مردم شهر سردشت به عنوان اولین شهر مسکونی مورد تجاوز شیمیایی ایفا کرد.

وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد: کاربرد وسیع سلاح شیمیایی علیه ایران در دوران جنگ تحمیلی یکی از عوامل کلیدی در سطح بین المللی جهت تدوین و انعقاد کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی و نیز تقویت هنجار ممنوعیت کامل سلاح‌های شیمیایی به‌شمار می‌رود. جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاح شیمیایی در دوران معاصر، کاربرد این سلاح‌های غیر انسانی را در هر زمان، توسط هر کس و تحت هر شرایطی، محکوم می‌نماید.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ایران تجارب بی نظیر و ارزنده‌ای در حوزه پزشکی و درمان مجروحان شیمیایی دارد و همواره آمادگی دارد تجربیات خود را با جامعه جهانی به اشتراک بگذارد. با اغتنام فرصت مایلم از جامعه پزشکی کشورمان که در طول سال‌های جنگ تحمیلی و پس از آن و نیز در ایام همه گیری ویروس کرونا با روحیه جهادی و ایثار، منشأ خدمات ارزنده و گرانبهایی در درمان مصدومین شیمیایی بوده و هستند، صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم.

وی افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران سیاست فعالانه‌ای را در مجامع حقوقی و بین‌المللی جهت پیگیری و احقاق حقوق معنوی و مادی شهدا و جانبازان عزیز شیمیایی دنبال کرده است. پیشنهاد تأسیس شبکه بین المللی کمک و حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی، ایجاد صندوق کمک به مصدومان شیمیایی و حمایت از اقامه دعوی علیه شرکت‌ها و اتباع خارجی از جمله اقدامات به عمل آمده می‌باشند. بدیهی است که این اقدامات مستلزم پیگیری تا حصول به نتیجه می‌باشد.

امیرعبداللهیان در ادامه با بیان اینکه در طول چهار دهه اخیر، تلاش‌های بین المللی برای تسکین آلام جسمی و روحی جانبازان معزز شیمیایی با موانعی از جمله موارد زیر روبرو بوده است، گفت: نبود اراده سیاسی لازم از سوی برخی دول تها و وجود نقایص نظام کنونی حقوقی و کیفری بین المللی جهت سپردن عاملان و مباشران حملات شیمیایی به دست عدالت، که موجب دشواری پیگیری مسیر حقوقی گردیده است؛

وی افزود:. در حالی که جانبازان شیمیایی جزو گروه‌های آسیب پذیر در برابر ویروس کوید -۱۹ بوده‌اند، اعمال تحریم‌های قهری یکجانبه آمریکا و همراهی برخی کشورها و شرکت‌های دارویی از آن، باعث تشدید آسیب پذیری آنها گردید. موقع را مغتنم شمرده و شهادت تعدادی از جانبازان شیمیایی در اثر ویروس کوید -۱۹ را به ملت بزرگ ایران و خانواده معظم آنها تبریک و تسلیت عرض می‌نمایم.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: عدم پیش بینی ایجاد یک سازوکار بشردوستانه الزام آور و کارآمد جهت مساعدت به مجروحین شیمیایی در چارچوب کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی، یکی دیگر از مشکلات و موانع می‌باشد. انتظار می‌رود سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و دول عضو، اتخاذ اقدامات ملموس از جمله تقویت همکاری‌های بین‌المللی و تعبیه سازوکارهای الزام آور بشردوستانه برای کمک به مجروحین شیمیایی را به عنوان مأموریت‌های اصلی این سازمان دنبال نماید.

وی افزود: فقدان توجهات شایسته بین المللی به شهر سردشت به عنوان اولین شهر مسکونی مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت، موجب یاس و ناامیدی مردم دلاور و مظلوم سردشت از جامعه جهانی و افکار عمومی شد. انتظار می‌رود وضعیت بین المللی شهر سردشت به‌گونه‌ای همانند شهرهای هیروشیما و ناگازاکی که بواسطه حملات هولناک سلاح اتمی به آن مشهور شدند، شناسایی و برجسته گردد.

وزیر امورخارجه در ادامه آورده است: علیرغم مشکلات، موانع و بی مهری‌های فوق، وزارت امور خارجه در چارچوب وظایف ذاتی خود جهت صیانت از حقوق و منافع اتباع دولت جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین المللی و نیز وفق مصوبات مجلس محترم شورای اسلامی به ویژه «قانون الزام دولت به پیگیری حقوق جانبازان و قربانیان جنگ شیمیایی علیه جمهوری اسلامی ایران» و «قانون شناسایی و حمایت از مصدومان شیمیایی»، از هیچ تلاشی جهت احقاق حقوق شهدا و جانبازان شیمیایی از مجاری ذیربط حقوقی و بین المللی، فروگذار نکرده و نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: جهان، بدون شک صبر و بردباری را از ایمان و تعهد راسخ جانبازان گرانقدر شیمیایی هشت سال دفاع مقدس الهام می‌گیرد و صلح و امنیت برآمده از ممنوعیت کاربرد سلاح‌های ضدبشری را وامدار ایمان و شکیبایی این عزیزان می‌داند.در پایان، از خداوند منان برای شهدای عزیز شیمیایی علو درجات و برای جانبازان عزیز شیمیایی سلامتی و طول عمر مسالت دارم. همچنین برای خانواده‌ها و بازماندگان شهدا و جانبازان شیمیایی صبر و اجر آرزو می‌کنم.به امید تحقق عاجل عدالت و صلح واقعی و پایدار در سایه حکومت جهانی حضرت حجت (عج)./مهر

منبع: فردا

کلیدواژه: امیرعبداللهیان جمهوری اسلامی ایران سلاح های شیمیایی جانبازان شیمیایی وزیر امورخارجه شیمیایی علیه سلاح شیمیایی شهر سردشت بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۵۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست

 وزیر امور خارجه ضمن استقبال از تداوم گفت وگو بین اتحادیه اروپا و ایران در راستای پیشبرد همکاری‌های مشترک گفت:‌ همکاری آژانس و ایران در مسیر خوبی قرار دارد و از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می‌کنیم.  

به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جوسپ بورل نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، در گفت وگوی تلفنی درباره مناسبات اتحادیه اروپا و ایران و مسائل منطقه ای تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان ضمن تاکید بر لزوم پایان دادن هر چه سریع‌تر تر به نسل‌کشی و جنایات رژیم اسراییل در جنگ علیه غزه، تحرک جدی منطقه‌ای و بین المللی با نقش آفرینی واقعی سازمان ملل با در نظر گرفتن خواسته ها و آمال بحق فلسطین را مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین الملل شد.

امیرعبداللهیان اقدام نظامی ایران در پاسخ به حمله رژیم اسراییل به سفارت ایران در دمشق را در چارچوب دفاع مشروع خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور از تداوم گفت وگو میان اتحادیه اروپا و ایران در راستای پیشبرد همکاری های فیمابین استقبال کرد.

امیرعبداللهیان در پاسخ به بورل با یادآوری تلاش های صورت گرفته و گام های مثبت کشورمان در دیپلماسی لغو تحریم‌ها، به زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات اشاره کرد و افزود: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می کنیم.

مسئول امور خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا نیز در این گفت وگوی تلفنی با تاکید بر این که اتحادیه اروپا خواهان تنش با جمهوری اسلامی ایران نیست، از اقدامات سازنده و گام های مثبت، همزمان با تداوم رایزنی های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا استقبال کرد.

جوسپ بورل با اشاره به مطالبات گسترده بین المللی برای دستیابی هر چه سریعتر به آتش بس در جنگ غزه و تبادل اسرا، خواستار تمرکز همه طرف ها برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار از طریق تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد.

وی همچنین از نقش مثبت ایران در کاهش تنش ها و بازگرداندن صلح و ثبات به منطقه استقبال کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • آنتونوف: اتهام‌زنی آمریکا درباره تسلیحات شیمیایی نفرت‌انگیز است
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران