Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالاخره مذاکرات از سر گرفته شد اما اینبار در دوحه قطر و با حضور نمایندگان ایران، طرف‌های اروپایی و البته آمریکا. حالا در این شرایط آیا می‌توان گفت که این دور از مذاکرات، آخرین دور خواهد بود و نتیجه نهایی امضا و در پی‌اش تحریم‌ها رفع می‌شود؟

عزت‌الله یوسفیان‌ملا، فعال و تحلیلگر سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «مسلم است که در چهار-پنج‌ روز آینده نتیجه نهایی مذاکرات امضا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در تنگنای بسیار سختی قرار دارند. اروپا از یک سو مشکل سوخت دارد و در شرایطی که با روسیه دچار مشکلات فراوان است هراس دارد که هر زمان روسیه سوخت خود را قطع کند، به مشکل بر بخورد و از آن سو عربستان و سایر کشورهای نفتی و البته گازی هم نمی‌توانند تولید نفت نفت و گاز خود را بالا ببرند. آمریکا هم بسیاری از منابع نفتی و گازی خود را عرضه کرده و دیگر شرایطی مانند سابق ندارد. در این شرایط اروپایی‌ها نیاز دارند که در وهله اول ایران و سپس ونزوئلا را به بازارهای نفتی بازگردانند».

او ادامه داد: «اروپایی‌ها اگر نتوانند به بازارهای نفتی ایران دست پیدا کنند، عملا باید پرچم تسلیم در برابر روسیه بالا ببرند و هرچه روسیه گفت را انجام دهند؛ از جمله آنکه روسیه می‌گوید باید بهای انرژی را به واحد پول روسیه پرداخت شود که اروپایی‌ها بر این موضوع مشکل دارند».


بیشتر بخوانید :

نماینده مجلس : رسیدن به توافق در یکی دو هفته آینده ، دور از انتظار نیست عبدی : امضای برجام در طرف ایرانی نهایی شده

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «ایران هم از این‌سو می‌خواهد تحریم‌ها رفع شود و حتی در موضوع تحریم‌های سپاه هم گویا تحریم‌های بخش اقتصادی سپاه حذف خواهد شد. به هر حال همه طرف‌ها دیگر نمی‌خواهند مذاکرات فرسایشی شود؛ به همین دلیل می‌بینیم که در دوحه صرفا یک نمایده از ایران، یک نماینده از کشورهای اروپایی و یک نماینده از آمریکا مذاکره خواهند کرد».

یوسفیان‌ملا در پایان گفت: «ارتباط احتمالی با اروپا و فروش نفت به این کشورها به معنای خدشه‌وارد شدن به روابطمان با روسیه نیست. اگر مذاکرات به نتیجه برسد و تحریم‌ها برداشته شود، ما به شرایط قبل از وضع تحریم‌ها برمی‌گردیم و مانند آن زمان نفت می‌فروشیم و قرار نیست برای مقابله با روسیه تولیداتمان را دو برابر کنیم و روسیه این اطمینان را دارد که امضای توافق به معنای دوستی با آمریکا نیست. علاوه بر اینها ایران کشوری مستقل است که مراودات اقتصادی خود را دارد و در عین حالل که با روسیه و چین ارتباط خوبی داریم، در عرصه بین‌المللی هم فعالیت خودمان را انجام می‌دهیم».

۲۱۲۲۰

کد خبر 1646277

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: برجام توافق هسته ای ایران مذاکرات وین مجلس یازدهم ایران و آمریکا اروپایی ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۶۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است

دولت سوئیس امروز (پنجشنبه) اعلام کرد، ده‌ها کشور برای گفت‌وگوهایی که قرار است اواسط ژوئن با هدف کمک به برقراری صلح در درگیری بین مسکو و اوکراین در سوئیس برگزار شود، دعوت شدند اما «در این مرحله» روسیه دعوت ندارد.

به گزارش ایسنا، دولت سوئیس که بیش از ۱۶۰ هیئت را دعوت کرده است، گفت همیشه برای دعوت از روسیه آماده بوده است، با این حال، مسکو بارها تاکید کرده است که علاقه‌ای به شرکت در مذاکرات اولیه ندارد. روسیه اما این اجلاسی که بدون حضور آن برنامه‌ریزی شده، محکوم کرد.

دولت سوئیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سوئیس متقاعد شده است که روسیه باید در این روند مشارکت داشته باشد. روند صلح بدون روسیه ممکن نیست.»

دولت اوکراین به نوبه خود سودمندی مشارکت روسیه در مذاکراتی را که قرار است از ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در نزدیکی شهر لوسرن سوئیس برگزار شود، زیر سوال برده است.

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین پیشتر در مصاحبه‌ای با مجله فارن پالسی گفت: «می‌دانیم که اگر نتوانید اطمینان حاصل کنید که روسیه با حسن نیت عمل می‌کند، وجود روسیه در میز مذاکره منطقی نیست.» کولبا گفت اعمال فشار بر روسیه در میدان نبرد و گرد هم آوردن کشورهایی که «اصول مشترک» دارند، باید به تمایل بیشتر مسکو برای مشارکت در گفت‌وگو کمک کند.

مقامات روسی به تصویب تحریم‌های کرملین از طرف اتحادیه اروپا و تایید از سوی سوئیس اشاره و استدلال می‌کنند که اقدام این کشور به‌عنوان یک واسطه بی‌طرف فاقد اعتبار است. سوئیس در ژانویه اعلام کرد به درخواست رئیس‌جمهور اوکراین میزبان این نشست خواهد بود.

دولت سوئیس گفت مذاکرات بر اساس «فرمول صلح زلنسکی» و سایر پیشنهادات صلح مبتنی بر منشور ملل متحد و اصول کلیدی حقوق بین‌الملل استوار است. سوئیس گفت هیأت‌های دعوت‌شده شامل اعضای گروه ۷، گروه ۲۰، گروه‌ بریکس، اتحادیه اروپا، سازمان‌های بین‌المللی و دو نماینده مذهبی هستند.

هدف از این گفت‌وگوها ایجاد چارچوبی برای صلح پایدار و نقشه‌راه برای مشارکت روسیه در این روند اعلام شده است. دولت سوئیس گفت: «هدف اصلی این اجلاس الهام بخشیدن به یک روند صلح در آینده است.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • جدیدترین موضع گیری حماس درباره مذاکرات آتش بس غزه
  • پیشرفت‌ چشمگیر در روند مذاکرات مربوط به آتش بس در غزه
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • آخرین شانس صلح؛ مذاکرات آتش‌بس در قاهره نتیجه بخش است؟
  • رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است
  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • فعال اصولگرا: نماز خواندن پشت صدیقی باطل است!
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است