Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار مشتاقیان، جهت ساخت مرکز بازسازی ریوی و فیزیوتراپی ویژه جانبازان شیمیایی اصفهان اقداماتی را انجام داده است، اما جولان کرونا طی دو سال اخیر، هزینه‌های ایجاد چنین مکانی و تجهیزات از یک‌سو و بوروکراسی‌های اداری از سوی دیگر فاصله میان آرزو تا رسیدن را با مشکل روبه‌رو کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، قهرمان‌ها را همیشه نباید از میان سطور خاک خورده، قصه‌ها یا آن‌طرف هفت‌آسمان و قعر دریاها پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهرمان‌های واقعی گاهی همین حوالی، عابر خیابان‌های شهر، خریدار داخل مغازه‌ها، بیننده صفحه تلویزیون، رهگذر پارک‌ها، روی‌تخت بیمارستان‌ها و خیلی عادی در کنار ما زندگی می‌کنند، بدون آنکه بدانیم، سرگذشت و روزگار از آنها یک اسطوره ساخته است. قهرمان‌ها در همین میانه، خاموشان جمع‌های امروز و خروشان صحنه‌های دیروز هستند که به همین سادگی، بدون هیچ ادعایی در کنار آدم‌های معمولی، ناشناس زندگی می‌کنند. قهرمان‌ها، همین‌انسان‌های معمولی، امّا کمی متفاوت‌تر از دیگران هستند با یادگارهایی که گاهی به صدای خِس خِس نفس‌ها، آستین یا شلواری تا شده به چشم می‌خورند.

قهرمان‌هایی که هرگز ادعایی برای قهرمانی نداشته‌اند و لابه‌لای حوادث و سطر به سطر تاریخ، خود را پنهان کرده‌اند تا آوازه رشادت‌ها، شرف و مردانگی‌شان در جای‌جای صفحه‌های تاریخ پنهان بماند و قصه عظمت ایران، بدون نام قهرمان‌هایش زبان به زبان، نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شود.

قصه آدم‌های جنگ، روایت امروز و دیروز نیست، خط به خط و نقطه به نقطه زندگی مردان و زنانی است که از تمام هست و نیست و آرزوهای خود می‌گذرند تا برای ساختن آینده‌ای نامعلوم به جاده‌ها و سرزمینی قدم بگذارند که انتهایش بی‌انتها است. غیور مردان و شیر زنانی که از تانک‌های غول پیکر، راکت، موشک، هواپیماهای جنگی، رگبار مسلسل، سربازان زره‌پوش، جراحت و مرگ نمی‌ترسیدند و امروز، نامشان آزاده، جانباز، ایثارگر و شهید است.

سردار محمدعلی مشتاقیان، یکی از همان قهرمان‌هایی است که برای شناختش اگر تمام عمر هم وقت بگذاری، اشتباه نکرده‌ای، جانباز و شهید زنده‌ای که انگشت به دهان می‌گزی که مگر هستند، انسان‌هایی که ده‌ها بار مجروح و شیمیایی شوند، امّا هربار پرقدرت‌تر از گذشته به خاکریز جبهه‌ها بازگردند و امروز بعد از ده‌ها سال همچنان پا به رکاب این سرزمین نشسته است تا مبادا گَردی و غباری بر چهره ایران بنشیند تا با همین تن شیمیایی، چشمانی کم‌سو از اثرات شیمیایی، پایی که در جبهه به جا مانده و ریه‌هایی که هوایش بوی گازهای سمی خردل و تولینوم، توکسین، سارین و وی لیکس می‌دهد، لباس رزم بپوشد و برای نگهبانی از وجب به وجب این خاک از بندبند تنش بگذرد.

اصفهان ۸۵۰۰ جانباز شیمیایی دارد

نوجوان ۱۸ ساله دیروز و سردار و جانباز امروز، محمدعلی مشتاقیان، نیروی اطلاعات عملیات لشکر هشت نجف‌اشرف، مسئول محور عملیات، گاهی جانشین و گاهی مسئول اطلاعات عملیات، حضور در لشکر ۱۴ امام حسین (ع) بعد از عملیات والفجر هشت و جانشین اطلاعات عملیات، فرماندهی گردان مالک‌اشتر از ریز و درشت گذر ثانیه‌های عمر یادگار جنگی است که با صدایی پر اقتدار، امّا فروتنانه از آن سوی خط تلفن به کنجکاوی‌ های من جواب می‌دهد.

مدیر جمعیت حمایت از مصدومین شیمیایی شعبه اصفهان از ۷۰ هزار جانباز شیمیایی کل کشور سخن می‌گوید که ۸۵۰۰ نفر از این تعداد در استان اصفهان زندگی می‌کنند. ۱۱۰ نفر از جانبازان شیمیایی اصفهان ۷۰ درصدی هستند و مابقی آنها از سه ناحیه ریه، چشم، پوست آسیب دیده‌اند. آسیب‌هایی که جانبازان شیمیایی با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند در این سه بخش با شدّت آسیب شدید، متوسط و خفیف دسته‌بندی می‌شوند، هرچند عارضه‌های ناشی از شیمیایی ممکن است به صورت هم‌زمان با درگیر ساختن ریه، پوست یا چشم جانبازان خود را نشان می‌دهد.

سردار مشتاقیان، جمعیت حمایت از مصدومین شیمیایی شعبه اصفهان را تشکلی مردمی، معرفی می‌کند که هدف آن حمایت از مجروحان شیمیایی است و هدف نمایندگی آن در شهر اصفهان، ارتقا و سلامت جسمی و روحی جانبازان است. این انجمن از زمان تأسیس تا به امروز به منظور کاهش آلام و تسکین روحیه جانبازان شیمیایی تحت پوشش، گردهمایی‌های استانی و کشوری برگزار کرده است که سفر ۳۰۰ عضو به استان کرمان و زیارت مزار شهید سلیمانی در روزهای اخیر از اقدامات تفریحی این انجمن بوده است. جمعیت حمایت از مصدومین شیمیایی با همکاری و مشارکت جانبازان اداره می‌شود و به صورت گاه‌به‌گاه نیز حمایت‌هایی را از دستگاه‌های متولی یا ارگان‌های علاقمند دریافت می‌کند، پیگیری مباحث جهاد تبیین، حضور در فضای مجازی و مشارکت در کانال‌های فضای‌مجازی از جمله فعالیت‌های جانبازان عضو این انجمن است.

سردار و آرزوی ایجاد مرکز توانبخشی ویژه جانبازان شیمیایی

ایجاد مرکز توانبخشی، مهّم‌ترین دغدغه برای اعضا جمعیت حمایت از مصدومین شیمیایی و ۸۵۰۰ جانباز شیمیایی اصفهانی است تا با خرید دستگاه‌های لازم، امیدی جهت بازسازی ریوی انسان‌هایی فراهم شود که آن روزها، آسمان آبی خانه‌های خود را رها کردند و به خاک سرزمینی قدم گذاشتند که در آسمانش صدای سوت موشک و هیاهوی انفجار به جای جیک و جیک گنجشکان می‌پیچید. مردانی که صدای خِس، خِس و نفس‌های تنگ سینه‌هایشان چشم انتظار است تا اگر آسمان آبی، حس زیبای تنفس بدون هیچ دستگاه و کپسول و ساکشن را سال‌ها قبل برای پایداری این خاک، بدون ادعا و چشم داشتی رها کردند، آرامش یک نفس راحت، سنگینی تنفس این روزهایشان را آرام کند.

سردار مشتاقیان، جهت ساخت مرکز بازسازی ریوی و فیزیوتراپی ویژه جانبازان شیمیایی اصفهان جلساتی را با مجمع خیرین سلامت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داشته است و پروپوزال‌های طرح را نیز ارائه کرده است، هم‌چنین متخصصین این حوزه در رابطه با آموزش توان‌بخشی قلب، ریه و طب پزشکی به پزشکان و پرستاران اعلام آمادگی کرده‌اند، اما وضعیت جسمی این جانباز ۷۰ درصد از یک سو، جولان کرونا طی دو سال اخیر و همچنین هزینه‌های ایجاد مکان، تجهیزات و بوروکراسی‌های اداری از سوی دیگر فاصله میان آرزو تا رسیدن را با مشکل روبه‌رو کرده و چشمان منتظر سردار و جانبازان شیمیایی به امید فرداهای بهتر است.

وی وضعیت تهیّه دارو و تجهیزات درمانی برای جانبازان شیمیایی را با توجّه به وضعیت تحریم‌ها بسیار دشوار می‌داند، چرا که همین مسئله باعث نبود یا کندی دسترسی جانبازان شیمیایی به داروهای مورد نیاز می‌شود. همچنین برخی داروهای وارداتی جایگزین از تأثیر لازم بر سلامت جانبازان شیمیایی برخوردار نیستند و باعث اختلال در وضعیت دریافت‌کنندگان می‌شود.

کد خبر 585030

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جانبازان شیمیایی دفاع مقدس جنگ تحمیلی مرکز توانبخشی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جانبازان شیمیایی جانباز شیمیایی شیمیایی اصفهان قهرمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۶۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود

سرطان‎ها گروه بزرگی از مرگ و میر‌ها را به خود اختصاص می‎دهند و گسترش علم پزشکی و تجهیزاتی از یک سو و افزایش مراقبت‎های فردی و حاکمیتی از سوی دیگر، از هولناکی و رعب و وحشت این بیماری صعب‎العلاج کاسته است.

سرطان‎ها سومین عامل مرگ و میر در گیلان

دکتر سیّد محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفته است که سرطان‎ها در استان گیلان بعد از علل قلبی و عروقی، دومین عامل مرگ و میر هستند و سالانه دو هزار و ۲۰۰ تا دو هزار و ۳۰۰ تن در این استان در اثر ابتلا و دست و پنجه نرم کردن با سرطان‎ها جان خود را از دست می‎دهند.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۱، مرگ و میر در استان گیلان در اثر سرطان‎ها حدود دو هزار و ۶۰۰ تن بوده که معادل ۱۶ درصد کل مرگ و میر‌ها می‎شد.

گیلان فاقد مرکز جامع سرطان است

درمان سرطان در گیلان و به‎ویژه در مرکز استان با تمام توان بخش دولتی و خصوصی در حال پیگیری است، اما این استان علیرغم اینکه از استان‎های درگیر انواع سرطان‎ها به شمار می‎رود، فاقد مرکز جامع سرطان است تا فرایند غربالگری، نمونه‌برداری، تشخیص و درمان را توأمان با یکدیگر آغاز و به درمان نهایی بیمار ختم کند.


آغاز راه ‎اندازی مرکز جامع سرطان در گیلان به همت دولت سیزدهم

خوشبختانه در دولت مردمی سیزدهم، راه‎اندازی نخستین مرکز جامع سرطان در استان گیلان کلید خورده و اقدامات ارزشمندی نیز در راستای آن انجام شده است.


دکتر محمدتقی آشوبی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از دریافت مجوز راه‎اندازی مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت خبر داده و گفته است که این مرکز در راستای مردمی‌سازی دولت سیزدهم و با بهره‎گیری از ظرفیت بخش خصوصی در دست اقدام است.

خرید دستگاه رادیوتراپی ۶ و نیم میلیارد تومانی انرژی بالا

به گفته وی، یک دستگاه شتاب دهنده خطی انرژی بالا (رادیوتراپی‌های انرژی) به ارزش ریالی ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خریداری شده است.


قرارگیری دستگاه شتاب دهنده با انرژی بالا در هر مرکزی نیازمند ابنیه‎ای مخصوص به نام بونکر است. ساخت بونکر، مهندسی پیچیده و منحصربه‎فردی را می‎طلبد که این فناوری در دنیا و کشور تقریبا می‎توان گفت انگشت شمار است، اما در عین حال با تلاش و ممارست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با شرکت ذی‎صلاح ساخت بونکر، قراردادی منعقد شده و به‌زودی ساخت این الزامات فنی و عمرانی نیز در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت با اعتبار بالغ بر ۲۵ میلیارد تومان آغاز می‌شود.

 رضا محمدی کوچصفهانی- مدیر طرح‌های عمرانی و منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ساخت بونکر رادیوتراپی به دلیل مسائل حفاظت پرتو‌ها از اهمیت خاصی برخوردار بوده و سازه پیچیده، دارای سقف و دیوار‌های قطور بتن مسلح با ضخامت تا سه متر است.

به گفته وی، تاسیسات بنکر هم بسیار مهم و حساس بوده و انتخاب پیمانکار دارای تجربه بسیار مهم است که با توجه به اینکه روند حضور خیرین یا سرمایه گذار علیرغم پیگیری‌های مکرر در ماه‌های گذشته به نتیجه نرسیده، دانشگاه راساً مناقصه انتخاب پیمانکار را برگزار و پیمانکار مشخص شده است.

ناگفته نماند که نصب و راه‎اندازی رادیوتراپی و بونکر در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت مطابق احداث هر ابنیه‌ای در شهر نیازمند دریافت مجوز از شهردای است که به گفته دکتر مصطفی گل‌شکن- معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه پیگیری‌ها در این راستا به صورت مستمر در حال انجام بوده و پس از پیگیری‌های مکرر، مشکلات صدور پروانه ساخت پروژه با همکاری و تفاهم شهرداری رشت، رفع و عملیات تجهیز کارگاه ساخت از چند روز پیش توسط پیمانکار آغاز شده است.

راه‌اندازی مرکز جامع سرطان علاوه بر رادیوتراپی کم یا با انرژی بالا، مستلزم فراهم آوردن مجموعه‌ای از زیرساخت‎ها از جمله پت‎اسکن است. پت‎اسکن به عنوان توموگرافی انتشار پوزیترون شناخته می‎ شود و نوعی مطالعه تصویربرداری است که می‎تواند به پزشکان نشان دهد چه اتفاقی در بدن در حال رخداد دادن  است و چگونه کار می ‎کند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • در انتظار حرف آخر هواداران به ژاوی
  • شهادت جانباز ۷۰ درصد سیلاوی در اهواز
  • ورود اولین دستگاه رادیوتراپی به کهگیلویه و بویراحمد بعد از سال‌ها انتظار
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • قهرمان لیگ برتر ایران همزمان فدراسیون و AFC را تهدید کرد
  • قهرمان لیگ برتر و تهدید توامان فدراسیون و AFC!
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • رئال مادرید در انتظار لطف بزرگ والنسیا
  • رکورددار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب