Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@20:05:52 GMT

پدرها برای کودکان لالایی بخوانند

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۷۱۵۱

پدرها برای کودکان لالایی بخوانند

کولیک وضعیتی آزاردهنده است که نشانه آن بیقراری و گریه بیش از حد و تسلی ناپذیر نوزاد برای بیش از سه ساعت در روز، سه روز در هفته و به مدت بیش از سه هفته است. نوزادان مبتلا به کولیک اغلب هر روز در یک زمان خاص گریه می کنند و بیشترین دوره های گریه معمولا اواخر بعدازظهر یا عصر اتفاق می افتد. ابتلا به کولیک در میان نوزادان شایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر عباس عوض‌پور فوق تخصص گوارش کودکان پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: همین طور بغل‌کردن و راه بردن نوزاد، استفاده از صدای وسایلی مثل جاروبرقی، سشوار و اخیرا اپلیکیشن‌هایی که صدای این وسایل را تقلید می‌کند در آرام کردن این نوزادان کمک‌کننده است.
وی اضافه کرد: استفاده از روش قنداق کردن این نوزادان در زمان‌های بی‌قراری هم می‌تواند کمک‌کننده باشد. توصیه دیگر این است که این نوزادان را در ماشین گذاشته و به گردش بروند. قطعا به آرامش نوزاد کمک می‌کند.
به گفته عوض‌پور، کولیک یا قولنج یکی از شایع ترین شکایت‌ها و دلایل مراجعه والدین به متخصصین کودکان و فوق تخصص‌های گوارش و نوزادان است. این اتفاق به خصوص در والدین جوانی که به تازگی دچار فرزند شده‌اند و تجربه اول فرزندآوری‌شان است با شدت بیشتری مشاهده می‌شود.
وی بیان کرد: شکایت شایع در والدین این گونه است که می‌گویند الگوی خواب فرزندم به هم خورده، شب تا صبح گریه می‌کند و هنگامی که ما را خسته کرد، نوزاد آرام می‌گیرد و می‌خوابد. مادری که فرزند مبتلا به کولیک دارد از دور مشخص است، نوعی استیصال و اضطراب را در چهره والدین می‌توان مشاهده کرد.
به گفته وی کولیک شیرخوارگی معمولا از سنین ٢ تا سه هفتگی شروع شده و نوزاد به مدت سه ساعت در ٢٤ ساعت گریه می‌کند و این حملات تا ٦هفتگی ادامه یافته و رفته رفته تا  سه ماهگی رو به بهبودی می‌رود، ولی گاهی بعد از این دوران هم شاهد ادامه کولیک هستیم. معمولا پزشک درمانگر بعد از معاینه نوزاد و مشاهده رشد و وزنگیری و رد علل پاتولوژیک به تشخیص می‌رسد.
عوض‌پور حمایت از مادر خانواده را در این شرایط بسیار مهم دانست و گفت: مهمترین اقدام پزشک، دادن اطمینان خاطر به والدین و تأکید براین نکته است که این یک وضعیت طبیعی است و به زودی رفع خواهد شد.
وی افزود: توصیه اول به مادران شیرده این است که از مصرف حبوبات و غذاهای نفاخ پرهیز کنند. درباره مصرف لبنیات، اگر مادر مشاهده کرد که علائم کولیک نوزاد شدت یافته است باید مصرف لبنیات را مدتی به تأخیر بیندازد. اصلا و ابدا توصیه به مصرف شیر خشک و جایگزین کردن شیر خشک به جای شیر مادر نمی‌شود.
این فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به محصولات تجاری متنوعی که در بازار برای درمان کولیک وجود دارد گفت: تأثیر آن‌ها معمولاٌ آن گونه که تبلیغ می‌شود برای پزشکان روشن نیست. تنها مورد، مصرف پروبیوتیک‌ها(باکتری‌های مفید روده) به مدت محدود حداکثر یک ماه در شرایط پاسخ‌دهی مناسب مورد قبول است که پذیرش یا عدم پذیرش آن هم نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.
به گفته وی در نتیجه مهم‌ترین کار دادن آرامش به خانواده و تکرار چندین باره این مطلب مبنی بر گذرا بودن این دوران و تأکید بر سالم بودن نوزاد است.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها دانشگاه های علوم پزشکی جهرم بیماری نوزاد بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه های علوم پزشکی جهرم بیماری دانشگاه های علوم پزشکی جهرم بیماری نوزاد بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۷۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«طرح نفس» جان ۱۴ نوزاد کرمانشاهی را نجات داد

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان کرمانشاه گفت: طرح «نفس» که مخفف «نجات فرزندان سقط» است، از ابتدای فروردین‌ سال ۱۴۰۲ آغاز شده و تاکنون جان ۱۴ کودک در معرض سقط عمدی را نجات داده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رضا منصوری امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح نفس مخفف نجات فرزندان سقط، در استان کرمانشاه با محوریت سازمان بسیج جامعه پزشکی کرمانشاه و با هدف کار همه جانبه برای نجات فرزندان سالم سقط عمدی (جنایی) فروردین ۱۴۰۲ تأسیس شد و شروع به کار کرد.

وی افزود: فرهنگ‌سازی، شبکه‌سازی و شناسایی والدینی که قصد سقط فرزند سالم خود دارند با ارائه مشاوره مذهبی و روانشناسی، خدمات حمایتی درمانی و معیشتی برای مادران با مشکل مالی از اقدامات اصلی انجام شده در این طرح است.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان کرمانشاه️ تصریح کرد: سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰ جلسه با مسئولان و مدیران ارشد استان، حوزه‌های بسیج خواهران و کمیته اجرایی داخلی در راستای پیگیری اهداف طرح تشکیل شد.

منصوری ادامه داد: طی هشت روز نمایشگاه مناسبتی برگزار و ۳۹ مورد مشاوره انجام شده است و با یک دستاورد بزرگ، ۳۱ مورد انصراف از سقط جنین ادامه دادند و ۱۴ نوزاد متولد شدند.

وی اضافه کرد: در این راستا به ۱۲ خانواده سبد معیشتی تقدیم و خدمات رایگان درمانی، مشاوره و پاراکلینیکی ارائه شد.

کد خبر 748793

دیگر خبرها

  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • (تصاویر) تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • «طرح نفس» جان ۱۴ نوزاد کرمانشاهی را نجات داد
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است