Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:24:36 GMT

خطرات وبا برای کودکان/ علامت اسهال را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۷۵۲۴

خطرات وبا برای کودکان/ علامت اسهال را جدی بگیرید

ایسنا/کرمانشاه یک فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به شناسایی برخی موارد ابتلا به وبا در سطح کشور، گفت: بیماری وبا برای کودکان می تواند خطرآفرین شود و نیاز است که والدین به علامت "اسهال" در فرزندان خود توجه کرده و حتما در کوتاهترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنند.

دکتر کیقباد قدیری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به خطرات بیماری وبا برای کودکان، گفت: کودکان با توجه به سطح ایمنی ضعیف جزو گروه های در معرض خطر این بیماری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این بیماری به ندرت در کودکان زیر دو سال رخ می دهد، گفت: این کودکان با توجه به اینکه بخشی از تغذیه شان از شیر مادر است و با توجه به پروتکسین موجود در شیر تا حدی محافظت در برابر این بیماری دارند. البته ابتلا این کودکان به بیماری وبا هم وجود دارد و ممکن است در برخی موارد هم شدید شود.

قدیری گفت: برای سایر کودکان بیماری وبا با خطرات جدی همراه است و از دست دادن یکباره آب بر اثر وبا می تواند بیماران را در معرض خطر جدی قرار دهد.

این فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به نقش موثر کودکان در انتقال بیماری وبا گفت: با توجه به اینکه عمده کودکان بهداشت فردی را آنطور که باید رعایت نمی کنند، احتمال ابتلای آنها به وبا و انتقال بیماری توسط آنها به سایر افراد بسیار زیاد است، بنابراین والدین باید مراقبت بیشتری از آنها داشته باشند.

قدیری گفت: بسیار مهم است که به کودکان آموزش داده شود که حتما پیش از مصرف هر نوع خوراکی و یا نوشیدنی دست های خود را با آب و صابون با دقت بشویند. همچنین باید به کودکان آموزش داد که از خوردن هر نوع سبزی و میوه نشسته به طور جد خودداری کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص خرید خوراکی از دستفروشان هم هشدار داد و افزود: والدین نباید اجازه خرید و مصرف هر نوع خوراکی فاقد بسته بندی بهداشتی را به فرزندان خود بدهند.

قدیری در ادامه با بیان اینکه نشانه بارز بیماری وبا درکودکان اسهال شدید است، گفت: وبا در تمامی افراد با اسهال شدید خود را نشان می دهد و با توجه به خطراتی که کم آبی برای کودکان دارد، به محض مشاهده این علامت افراد و بویژه کودکان باید به مراکز درمانی منتقل شوند.

وی با تاکید بر لزوم جبران هرچه سریعتر مایعات برای فرد مبتلا گفت: بهترین مایع برای جبران آب از دست رفته، استفاده از محلول ORS است و والدین باید سریعا این مایع را به کودکان مبتلا بدهند.

این فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان با اشاره به کشنده بودن بیماری وبا در صورت عدم درمان به موقع و از دست رفتن آب بدن، از والدین خواست که علامت اسهال در کودکان را جدی گرفته وحتما به پزشک مراجعه کنند و در این مدت هم مایعات زیاد به کودک بدهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه منطقه کرمانشاه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای کودکان بیماری وبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۷۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  معاون بهداشت رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت:واکسیناسیون پنوموکوک از ۱۰ اردیبهشت‌و همزمان با هفتۀ جهانی واکسیناسیون در مجموعۀ زیر پوشش  دانشگاه آغاز خواهد شد.

دکتر محمد قربانی با بیان این‌که برنامۀ توسعۀ ایمن‌سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائۀ خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳ بوده است، گفت: فراهم‌آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به‌موقع واکسن و به‌کارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب گردید که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یک سال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به‌بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و به‌لطف الهی و در سایۀ تلاش خدمت‌گزاران نظام سلامت کشور، در ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

وی افزود: حاصل این تلاش‌ها، حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشم‌گیر موارد شدید بیماری سل در دورۀ کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجۀ مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال بوده است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه هم با بیان اینکه پنج درصد بیماری‌های تهاجمی و ۸۳ درصد مننژیت‌ها در کودکان زیر دو سال رُخ می‌دهد، گفت: استرپتوکوک پنومونیه از علت‌های اصلی بیماری‌های پنومونی، مننژیت، سینوزیت، اوتیت مدیا و سپتی سمی است که در سال ۲۰۱۵ این عفونت‌ها، عامل مرگ حدود ۳۰۰ هزار کودک زیر پنج سال بوده است.

جواد علی‌نژاد زرمهری با اشاره به این‌که این واکسن از واکسن‌های کم‌عارضه در گروه هدف کودکان زیر یک سال است، افزود: ایمنی‌زایی این واکسن تا پایان عمر می‌باشد و کودکان زیر یک سال در سه نوبت این واکسن را دریافت می‌کنند که اولین نوبت نیز در دو ماهگی کودکان تزریق می‌گردد.

وی گفت: واکسیناسیون پنوموکوک از ۱۰ اردیبهشت‌در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و ایلام آغاز و بعد از تامین واکسن مورد نیاز، در سراسر کشور اجرا می شود
پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است. این باکتری عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) است. این باکتری‌ می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت،  اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس،  مننژیت،  استئومیلیت،  آرتریت، سپتیک،  اندوکاردیت،  پریتونیت،  پریکاردیت،  سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند

دیگر خبرها

  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • خانم معلمی که کلاس درسش را در بیمارستان بر پا کرد
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه