Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری اردبیل،  سیدحامد عاملی روز پنجشنبه در آئین تجلیل از فعالان برتر صنعت استان که به مناسبت روز ملی صنعت و معدن برگزار شد، افزود: در تمام کشورهای توسعه یافته راهبردهایی برای طی روند توسعه صنعتی تعیین شده و مجموعه‌هایی برای رصد و بازنگری این راهبردها ایجاد شده و فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: با توجه به اینکه راهبردهای اساسی در حوزه صنعت ایجاد نشده ، باید در شناساندن اهمیت صنعت و تاثیر آن در توسعه تلاش کرده و زمینه تدوین راهبردهای بلند مدت برای حمایت از فعالان این بخش فراهم شود.

استاندار اردبیل به تلاش‌های جهادگونه صنعتگران در تمام برهه‌ها بویژه زمان تحریم اشاره کرد و گفت: صنعتگران و تولیدکنندگان در زمان‌های تحریم چراغ اقتصاد کشور را روشن نگه داشتند و روز به روز نیز بر این روشنایی افزوده می‌شود.

عاملی با بیان اینکه موانع تولید و صنعت باید برای سهولت فعالیت صنعتگران برداشته شود، خواستار مطالبه‌گری فعالان این بخش از بخش‌های دولتی و متولیان امر، برای روان‌سازی فعالیت‌های تولیدی و صنعتی شد.

وی حل مشکلات حوزه صنعت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: قصور و تاخیر در رفع مشکلات این بخش در آینده مشکل‌ساز شده و تبعات منفی آن در دراز مدت نمایان می‌شود. 

استاندار اردبیل توجه به نیازهای توسعه صنعتی و سرمایه‌گذاری های تولیدی را از ضرورت‌های این حوزه ذکر کرد و گفت: اگر می‌خواهیم تولید بهتر پیش برود ، باید زیرساخت‌های مرتبط در شهرک‌های صنعتی ، راه‌های ارتباطی و اتصالات ریلی را تقویت کنیم.

عاملی به وضعیت و رتبه پایین استان در زمینه اتصال بزرگراهی به مرکز کشور اشاره کرد و افزود: در خصوص دارا بودن استان‌های کشور از راه‌های چهار خطه ، میانگین کشوری ۲۴ درصد بوده و این در حالی است که ۱۱ درصد راه‌های استان چهار خطه است که کمتر از نصف میانگین کشوری می‌باشد.

وی به سفر رئیس‌جمهوری در سال گذشته به استان اشاره کرد و از جذب هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در جریان این سفر به استان و تزریق به پروژه‌های مختلف عمرانی ، راه و راه‌آهن

خبرداد.

عاملی استقبال ویژه سرمایه‌گذاران برای فعالیت در شهرک‌های صنعتی استان را یادآور شد و اظهار کرد: در همین راستا اقداماتی چون تصفیه‌خانه شهرک صنعتی در حال اجرا بوده و حدود ۱۰ میلیارد تومان از محل سفر رئیس‌جمهور به این پروژه اختصاص یافته و مابقی روند اجرای آن در حال انجام است.

استاندار اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل سالانه به ۹ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی تولیدی نیاز دارد ، گفت: در صورت تحقق این امر می‌توانیم شکاف بین توسعه صنعت در استان را نسبت به میانگین کشوری بهبود بخشیم

وی به سرمایه‌گذاری‌های متعدد و بزرگ در استان اشاره کرد و خواستار تلاش بیش از پیش متولیان بخش صنعت و نیازمندی‌های زیرساختی شهرک‌های صنعتی برای سرعت‌بخشی به فعالیت‌های سرمایه‌گذاری شد.

عاملی همچنین از تدوین برنامه پیشرفت استان در حوزه‌های مختلف با حضور فرمانداران و مدیران کل استان خبرداد و گفت: باید برای اجرای این برنامه رویکردها و راهبردهای تحول آفرین داشته باشیم و علاوه بر بخش صنعت در حوزه های گردشگری و کشاورزی نیز زیرساخت‌هایی برای بهرمندی بیشتر از این بخش‌ها و تولید ثروت ایجاد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در بخش ظرفیت‌های طبیعی و خدادادی استان در زمینه‌های گردشگری و کشاورزی ثروت‌آفرینی چندانی با توجه به نبود زیرساخت‌ها و امکانات لازم در استان شده و لازم است نسبت به ایجاد امکانات و زیرساخت‌ها برای بهره‌برداری مفید به نفع استان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم.

استاندار اردبیل پشتیبانی مسئولان استان در بخش‌های اجرایی، قضایی ، بانک‌ها و متولیان بخش خصوصی از سرمایه‌گذاران را مشوقی مناسب برای این بخش دانست و خواستار ادامه این حمایت‌ها از سرمایه‌گذاران شد.

وی بر تامین زیرساخت‌ها و تهیه بسته‌هایی از امکانات فراهم شده برای سرمایه‌گذاری تاکید کرد و خواستار برگزاری همایش سرمایه‌گذاری برای جذب سرمایه گذاران به استان شد.

در این آیین بیش از هفت صنعتگر و تولید کننده نمونه استانی و صاحبان ۱۲ واحد صنعتی این استان تجلیل شدند.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت سید حامد عاملی اشتغال زایی اردبیل سرمایه گذاری استانداری اردبیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت سید حامد عاملی اشتغال زایی وزارت صنعت معدن و تجارت سید حامد عاملی اشتغال زایی اردبیل سرمایه گذاری استانداری اردبیل استاندار اردبیل سرمایه گذاران سرمایه گذاری توسعه صنعت زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۸۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول

  رهبر معطم انقلاب نیز ضمن توجه بر اهمیت سند تحول آموزش و پرورش، بر به‌روز‌رسانی و تهیه نقشه راه برای اجرای سند تحول تاکید کرده‌اند. همچنان‌که در دیدار سال گذشته با معلمان فرمودند: «اولا بایستی سند تحول دائما به‌روزرسانی بشود. درست است که سند تحول تنظیم شد و سند خوبی هم هست اما آیه‌ قرآن نیست‌؛ نه این‌که حالا هر روز به یک شکلی دربیاورند اما بایستی افراد صاحب‌نظر آن را به‌روزرسانی کنند و تکمیل کنند. ثانیا برای اجرای سند تحول یک نقشه‌ راه لازم است‌، این نقشه‌ راه تا حالا تنظیم نشده» اما ببینیم ضرورت بازنگری سند تحول و اشکالات آن چیست.سند تحول آموزش‌وپرورش به‌عنوان سند مادر در آموزش‌وپرورش در آذر ۱۳۹۰ توسط رئیس‌جمهور وقت کشور رونمایی شد. براساس این سند، نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی، نهادی است که اجتماعی و فرهنگی و سازمان یافته که به‌عنوان مهم‌ترین عامل انتقال، بسط و اعتلای فرهنگ در جامعه اسلامی ایران، مسئولیت آماده‌سازی دانش‌آموزان را برای تحقق مرتبه‌ای از حیات طیبه در همه ابعاد به‌عهده دارد که تحصیل آن مرتبه برای عموم افراد جامعه لازم یا شایسته باشد. در این سال‌ها یعنی از زمان رونمایی سند تا کنون، میزان اجرایی شدن این سند چندان مطلوب نبوده به‌گونه‌ای که براساس گزارش‌های رسمی بین ۱۰تا ۳۰ درصد از این سند تاکنون اجرایی شده است. 
     
سندی که میزان اجرای آن دلشاد کننده نیست! 
رهبر معظم انقلاب ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در جمع معلمان نمونه وقتی می‌خواستند درباره سند تحول صحبت کنند این جمله را به کار بردند: «مسأله سند تحول مسأله دلشادکننده‌‌ای واقعا نیست.» 
ایشان تاکید کردند: «اگر چنانچه مسئولان و مدیران آموزش‌وپرورش معتقدند که ایرادی در این سند هست، خیلی خب، به‌روز کنند آن را‌؛ سند را به‌روز کنند، کامل کنند، مشکلش را برطرف کنند.» 
امسال نیز رهبری در دیدار معلمان فرمودند: «سرفصلی که از همه مهم‌تر است، مسأله‌ تحوّل است.چند سال درگذشته این سند تحول را گذاشتیم در کشو، درش را هم بستیم، هیچ تحرکی انجام نگرفت، ضرر کردیم. حال بحمدا...شنیدم سند مورد بازنگری قرار گرفته که رو به اتمام و در حال نهایی شدن است. نقشه‌ راه برای اجرای آن آماده شده. این سند را جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش وپرورش اثرخودش را ببخشد. نگذارید وقفه ایجاد بشود. این سند روزبه‌روز باید بیشتر و بهتر ترمیم شود.»
     
چرایی ضرورت بازنگری 
اما چرا سند تحول نتوانست کارآمدی لازم را داشته باشد و به اهداف خودش دست پیدا کند؟این سؤالی است که جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به آن ضمن تاکید براین‌که مجریان سند باید نسبت به آن اعتقاد، ایمان و باور داشته باشند تا به تحولی مثبت در کارکردهای آموزش‌وپرورش منجر شود، می‌افزاید: « بازنگری به این دلیل در دستور کار قرار گرفت که سند مرتبط با تحول آموزش‌وپرورش باید واقع‌گرایانه نوشته شود وهدف‌گذاری مشخصی برای مجریان و گروه‌های هدف داشته باشد تا علاوه بر این‌که مجریان به اجرای سند باور داشته باشند، جامعه نیز پذیرای آن باشد.»از نگاه این نماینده مجلس یکی از ایرادات مهم وارد بر سند تحول آموزش‌وپرورش ناظر بر کپی کاری‌هایی بود که از مدل‌های سایر کشورها و فرهنگ‌ها گرفته شده و در سند جاگذاری شده بود، در حالی که انتظار می‌رود تحول آموزش‌وپرورش بر مبنای آموزه‌های دینی باشد. ایراد دیگر بر سند پیشین درگیر نکردن بدنه آموزش‌وپرورش در تحولات بنیادین موردنظراست، یعنی ازظرفیت معلمان، دست اندرکاران آموزش‌وپرورش ودانش‌آموزان دراجرای سند تحول به‌درستی استفاده نشده است. اگر همه بدنه مرتبط با آموزش‌وپرورش در تنظیم سندنقش داشته باشند، قطعا در اجرای آن نیزاحساس مسئولیت می‌کنند، بنابراین برای اجرای درست آن تلاش خواهند کرد. 
     
غفلت از عدالت آموزشی و عوامل بیرونی
محسن حاجی میرزایی، وزیر اسبق آموزش‌وپرورش هم در نقد سند تحول این‌گونه توضیح می‌دهد: دسترسی برابر و یکسان همه شهروندان به فرصت آموزش و یکسانی و رعایت عدالت درکیفیت این فرصت از جمله مهم‌ترین مأموریت‌های دولت و از مسلم‌ترین حقوق ملت است اما سند تحول بنیادین درتشریح محورهای عمده این مسئولیت غفلت کرده است.از نگاه وی نظام آموزش‌وپرورش یک نظام از مجموعه نظام‌های موجود در مسیر تعالی و پیشرفت شهروندان و جامعه است. در سند این ضرورت بزرگ و راهبردی اهمیتی درخور نیافته ومفهوم بسیار مهم مشارکت نظام‌مند را در حد توسعه تعاون، نیکوکاری، مشارکت خانواده‌ها، واقفین و خیرین مدرسه‌ساز و توسعه مدارس غیردولتی تنزل داده است. حاجی میرزایی می‌افزاید: ‌نکته مهم دیگر آن‌که عدالت در برخورداری از فرصت‌های آموزشی و تأمین نصیب آموزشی برابر یکی از مهم‌ترین ضرورت‌ها و همچنین اهداف نظام تعلیم و تربیت اسلامی است. مرور سند حاکی از سهم اندک به مقوله بسیار مهم عدالت آموزشی و تربیتی است. به باور وی هرچند سند با بهره‌گیری از آسیب‌شناسی‌های پیشین تدوین شده اما به نظر می‌رسد از تأثیرگذاری گسترده عوامل محیط بیرونی غفلت کرده است. به‌عنوان نمونه، نیروی انسانی مهم‌ترین رکن تعلیم‌وتربیت است و سند تحول برای برخورداری از معلمان با کیفیت ایده تأسیس و راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان را مصوب کرده اما همزمان از میزان تأثیرگذاری مصوبات مجلس شورای اسلامی که در ۱۰سال اخیر قریب به نیمی از معلمان جذب شده را از مسیر دیگری تدبیر کرده‌اند، غفلت کرده است. اگر نیروی انسانی مهم است، باید همه ورودی‌های آن از کیفیت هماهنگ و یکسانی برخوردار باشد. داشتن درک روشن و تبیین دقیق از قوت‌ها و ضعف‌های محیط داخلی و فرصت‌ها و تهدیدهای محیط بیرونی سهم بسزایی در شناسایی راهبردهای صحیح دارد. عوامل بسیاری از قبیل مدرسه، خانواده، مدیر، معلمان و کادر آموزشی، برنامه درسی، سنجش و ارزشیابی، تأمین و تخصیص منابع مالی، فضا و تجهیزات، فرآیندها، روش‌ها و صلاحیت‌های مدیریتی در توفیق نظام آموزشی و تربیتی برای نیل به اهداف مصوب دخیل هستند. 
     
تکلیفی ملی برای تحول 
سند تحول آموزش‌وپرورش یک سند کلی است که همه دستگاه‌ها را پای کار می‌آورد. رضامراد صحرایی، وزیر آموزش‌وپرورش با تاکید بر این‌که همه‌ دستگاه‌ها و نهادها به‌ویژه رسانه ملی در اجرای این سند تکلیف دارند، می‌گوید: وزیر آموزش‌وپرورش مکلف بوده‌ که سالی یک‌بار در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اقدامات سایر دستگاه‌ها درباره سند گزارش بدهد اما سال گذشته وقتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش دادم به من گفته شد این نخستین گزارش وزرای آموزش‌وپرورش از اجرای سند است. از نگاه وی اجرای این سند به حدود ۲۰ قانون آیین‌نامه یا مقرره نیاز دارد و یک نگاشت رسانه‌ای هم لازم داشته اما در این سال‌ها هیچ‌کدام از اینها متأسفانه تهیه نشده بود یا اگر هم تهیه شده بود جنبه قانونی پیدا نکرده بود. مرادصحرایی درباره اقدامات خود برای بازنگری و اجرای سند تحول این‌گونه توضیح می‌دهد: کاری که ما انجام دادیم و تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بود، تهیه نقشه بود. نقشه مبتنی بر همه تجربه‌های پیشین است. برای تهیه آن سندی نبوده که موجود باشد و از آن بهره نبرده باشیم. از همه وزرای پس از تدوین سندتحول بنیادین هم مستقیم وغیرمستقیم درنشست‌ها مشورت گرفته‌ام وهمه آنهادغدغه‌مند تحول بودند.درنهایت باید گفت بازنگری سند تحول آموزش‌وپرورش به این دلیل بسیار مهم است که در سند تلاش می‌شود شاهد تغییراتی اساسی و دگرگونی مثبتی در دانش‌آموزان و جوانان کشور باشیم، زیرا مبنا و بنیان توسعه و آینده‌سازی ایران اسلامی به شمار می‌رود. 
وی درعین حال تاکید می‌کند: ترمیم سند هم لازم است و ضمیمه‌ای برای این کار پس از اجرا در دوره‌های یک‌ساله پیش‌بینی شده و توجه به فناوری‌های نوین ازجمله هوش مصنوعی در نقشه راه در نظر گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • توسعه باغداری و گردشگری در شهرستان گرمی دنبال می‌شود
  • چرخش تحول‌آفرین از مقاله‌گرایی غیرهدفمند به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • سرمایه‌گذاری‌های بزرگ صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد
  • برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه آزاد خرم‌آباد با بیش از ۳۰ واحد تولیدی و صنعتی
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • فعالان اقتصادی به کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر ملحق شوند
  • برای تحقق رشد اقتصادی نیازمند اجرای برنامه‌های تحول آفرین هستیم
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول