Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، یک روانشناس گفت: افزایش دمای هوا و گرمای شدید در روزهای تابستانی ممکن است به اثرات منفی در رفتار افراد منجر شود که حفظ سلامت روان برای پیشگیری از بروز آن ضروری است.

فاطمه نوری روز پنجشنبه افزود: در روزهای گرم سال به خصوص اواسط تابستان، مشکلات رفتاری به خصوص پرخاشگری، نزاع فردی و گروهی و اختلالات خلقی و اضطرابی افزایش یافته و نیازمند راهکاری پیشگیرانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: بررسی مراجعه افراد به مراکز درمانی و اداره پلیس نشان داده که فصل تابستان و تابش نور شدید آفتاب بر خلق و خوی افراد تاثیر می‌گذارد، البته در خصوص اثر تغییرات دمایی و اقلیمی بر سلامت روان مطالعات بسیاری در جهان انجام شده که در این میان تاثیر گرما بسیار حایز اهمیت بوده است.

نوری بیان داشت: کشورهایی که بیشترین تغییرات اقلیمی را دارند بیش از سایر کشورها با تغییرات سلامت روان مردم روبرو هستند که کشور ایران با توجه به روزهای گرم سال و خشکسالی‌های متوالی با این مخاطرات مواجه است.

این روانشناس با بیان اینکه انسان دارای ساختاری جسمانی و روانی است، گفت: تاثیر گرما بر سلامت روان و جسم افراد یک چرخه به هم پیوسته است، یعنی ممکن است هر کدام از جسم و روان فرد شروع کننده یک خطر و بحران رفتاری در انسان باشند که ریشه همه آن‌ها را گرما شامل می‌شود.

به گفته نوری، اولین تاثیر گرما بر سلامت روان فرد که کوچکترین اثر آن تلقی می‌شود، احساس تعرق و تحریک پذیری نسبت به کنش‌های محیطی است که نشانه‌هایی از تغییرات جسمی را بیان می‌کند، سپس در موارد شدیدتر بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی افزایش یافته و به حملات اضطرابی و اختلافات خلقی و پرخشاگری منجر می‌شود.

وی وجود برخی از ویژگی‌های محیطی و اجتماعی را عامل تشدید و بحرانی شدن سلامت روان دانست و گفت: وقتی افراد در معرض گرما قرار می‌گیرند، طیف وسیعی از مسائل محیطی و اجتماعی می‌تواند سرعت رفتارهای منفی را در آن‌ها بیشتر کند، مثلا این که فرد از نظر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارای یکسری بسترهایی باشد که شخص را در مقام واکنش‌های شدیدتری قرار دهد.

نوری در خصوص راهکاری لازم برای پیشگیری و جلوگیری از تاثیرات منفی بر سلامت روان افراد در روزهای تابستان گفت: در این فصل از سال لازم است که فرد کمتر خود را در معرض تابش نور آفتاب قرار دهد، بنابراین در بعد فردی باید به جای استفاده از لباس‌های پلاستیکی از پارچه‌های نخی استفاده کند و در منزل و محل کار با نوشیدن مایعات و قرار گرفتن در مکان‌های خنک اثر گرما را خنثی کند.

این روانشناس ادامه داد: دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی نیز باید با افزایش کیفیت سیستم سرمایشی در محل کار و همچنین وسایل حمل و نقل عمومی دمای محیط را تعدیل کرده و اجازه ندهند که فرد در معرض گرمای شدید قرار گرد.

نوری خاطرنشان کرد: در بعد روانشناختی هم نیاز به خودآگاهی افراد داریم و اینکه چگونه باید با خودکنترلی از استرس و اضطراب اجتناب کرد، البته این موارد نیاز به اموزش دارد که رسانه‌ها و فضای مجازی باید در این راستا پیشگام باشند.

منبع: ایرنا لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر سلامت روان اخبار مرتبط تاب آوری و علل نیاز ما به تاب آوری در زندگی + فیلم ۱۴۰۱/۳/۲۲ برای گفتن خبرهای بد به این نکات توجه کنید ۱۴۰۱/۳/۱۹ برای سلامت روان خود چه کنیم؟ ۱۴۰۱/۳/۱۸ فرسودگی شغلی چیست؟ ۱۴۰۱/۱/۱۸ بهترین رژیم غذایی برای سلامت روده و مغز ۱۴۰۱/۱/۵ ۱۱ ترس رایج در جهان ۱۴۰۰/۱۲/۲۳ آخرین ویدیو ها متلک های جناب خان به هندوانه خوردن رامبد جوان + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۹ ۱۰:۳۵ آب پاکی وزیر علوم؛ کنکور حذف شدنی نیست! ۱۴۰۱/۰۴/۰۹ ۱۰:۲۹ دستگاه عجیب پوست کن سیب! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۹ ۱۰:۲۴ چرا قرارداد وریا غفوری با استقلال تمدید نشد؟ ۱۴۰۱/۰۴/۰۹ ۰۹:۱۴ تصویری بی‌نظیر و زیبا از کوسه نهنگ در شب ۱۴۰۱/۰۴/۰۹ ۰۹:۱۱ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۱:۲۹ تقلب گسترده برای رشته های پزشکی و دندانپزشکی در کنکور ۱۴۰۰/ برخی نمایندگان مجلس مانع آزمون مجدد از قبولی های مشکوک شدند! ۱۱:۲۸ طول عمرتان را با این تست ساده تخمین بزنید ۱۱:۲۷ قیمت مرغ بسته بندی شده در بازار امروز / بال مرغ چند؟ ۱۱:۲۴ قیمت نفت دوباره صعودی شد ۱۱:۲۲ پوتین: مشکلی که با اوکراین داریم، با سوئد و فنلاند نداریم ۱۱:۲۲ سوالاتی که باید در هنگام عصبانیت از خودتان بپرسید ۱۱:۲۰ گروگان گرفتن دو مرزبان ایرانی توسط طالبان؟ ۱۱:۲۰ محدویت اینترنتی در مناطق برگزاری کنکور ۱۴۰۱ ۱۱:۱۹ معرفی ۵ مکان برتر خاورمیانه در دبی + عکس ۱۱:۱۵ قطع رابطه اوکراین و سوریه ۱۱:۱۵ نکاتی برای حفظ سلامت روان در روزهای داغ تابستان ۱۱:۱۵ جدیدترین قیمت انواع پنیر در بازار / ۴۰۰ گرم پنیر لاکتیکی ۵۴ هزار تومان ۱۱:۱۳ چند نکته برای ازدواج در سن ۴۰ سالگی ۱۱:۱۲ بازگشت پیکرهای ۳۵ شهید تازه تفحص شده به کشور ۱۱:۰۶ ۶ حمام گِلی معروف جهان؛ از چال های جذاب چابهار تا دروازه جهنم نیوزلند ۱۱:۰۵ مجری تلویزیون به سرطان مبتلا شد ۱۱:۰۱ تداوم رکودزنی های تولید در فولاد مبارکه ۱۰:۵۵ فال حافظ امروز با تفسیر دقیق؛ ۹ تیر ۱۰:۵۱ قیمت دلار امروز ۹ تیر ماه ۱۴۰۱ ۱۰:۵۰ مسن ترین شهید خط مقدم جبهه کیست؟ + عکس ۱۰:۴۵ یک کارت انتخاب کن و از اتفاقات امروز آگاه شو ۱۰:۴۵ دختران از چه مردهایی متنفر هستند؟ ۱۰:۴۲ مهاجم خارجی پرسپولیس در راه تهران ۱۰:۳۹ چرا گادوین منشا پرسپولیسی نشد؟ ۱۰:۳۸ افزایش وبا در کردستان ۱۰:۳۷ کاربرد شگفت انگیز وسایلی که تا کنون نمی دانستید! + عکس ۱۰:۳۶ قیمت بنزین افزایش نمی یابد ۱۰:۳۵ چند نکته درباره تیم والیبال زنان سردار آزمون ۱۰:۳۴ تداوم گرمای هوا طی امروز و فردا ۱۰:۳۱ دروغ بزرگ درباره مهدی طارمی؟ ۱۰:۳۰ تاثیرات عجیب کرونا بر رفتار ۱۰:۲۹ آب پاکی وزیر علوم؛ کنکور حذف شدنی نیست! ۱۰:۲۹ چگونه همیشه خانه ای مرتب و تمیز داشته باشیم ۱۰:۲۴ دستگاه عجیب پوست کن سیب! + فیلم ۱۰:۱۸ جشن تولد ١۵سالگی اولین گوشی آیفون ۱۰:۱۱ ودیعه میلیاردی برای املاک شمال پایتخت! ۱۰:۰۸ متولدین کدام ماه زندگی شادتری دارند؟ ۰۹:۵۷ مرندی: مذاکرات دوحه شکست نخورده و ادامه دارد ۰۹:۵۶ مجسمه فردوسی دوررنگ شد، دلیل: شست و شوی نیمه کاره! ۰۹:۵۴ تاکید رییسی و پوتین بر توسعه همکاری ها ۰۹:۵۲ انحلال باشگاه خبرنگاران جوان تکذیب شد ۰۹:۲۴ با بودجه ۴ میلیارد‌ تومان در چه منطقه ای یک واحد نوساز بخریم؟ ۰۹:۱۴ چرا قرارداد وریا غفوری با استقلال تمدید نشد؟ ۰۹:۱۱ تصویری بی‌نظیر و زیبا از کوسه نهنگ در شب ۰۹:۰۶ دومین روز کنکور ۱۴۰۱؛ آغاز رقابت داوطلبان ۲ گروه آزمایشی علوم انسانی و ریاضی ۰۹:۰۲ امضای قرارداد مهاجم پرسپولیس با تیم پرتغالی تکذیب شد ۰۹:۰۰ ناکامی احسان حدادی در کسب سهمیه قهرمانی جهان ۰۹:۰۰ قیمت موبایل سامسونگ چند؟ (جدول مشخصات) ۰۹:۰۰ نسخه جدید همراز و همراه بانک تجارت ویژه ios ۰۷:۳۰ ۴ روز سفر به آنکارا چقدر هزینه دارد؟ + جدول اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سلامت روان بر سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۸۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مه مغزی» عارضه جدید کرونا

به گزارش قدس خراسان، سرفه‌های خشک، تنگی نفس، تب، کاهش اکسیژن خون و گاهی مرگ، سناریو تلخی بود که در دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان چین برای جهان نوشته شد و همه را درگیر کرد؛ اما این همه ماجرا نبود و با پایان همه‌گیری این بیماری مرگبار، حالا در میان روزمرگی‌هایمان شاهد تنگی نفس و سرفه‌های خشک روح و روانمان هستیم که بی‌صدا در گوشه‌ای از زندگی خزیده‌اند، گاه مضطرب و دستپاچه، گاه افسرده و زمانی گیج و منگ روی پاهایی لرزان، جسم خسته و بی‌جانشان را جابه‌جا می‌کنند و حتی در خواب هم آرام و قرار ندارند و با کابوس‌های شبانه درگیرند. عواقبی که بیشتر از همه گریبانگیر کادر درمان خط مقدم مبارزه با کرونا شد.

تأثیرات روحی- روانی کرونا بر کادر درمان پررنگ‌تر از بقیه بود

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: اگرچه استرس شغلی در همه مشاغل وجود دارد؛ اما در حرفه‌هایی که با سلامتی انسان‌ها مرتبط هستند، این موضوع اهمیت و فراوانی بیشتری پیدا می‌کند. هرچند کادر درمان، نقش مهمی در حفظ و بهبود سطح کیفی مراقبت‌های بالینی و سلامت جامعه ایفا می‌کند؛ اما این قشر از جامعه به اقتضای وظایف شغلی و شرایط خاص محیط کار در مواجهه با تهدیدهایی هستند که می‌تواند با اعمال فشارهای شدید روانی، سلامت آن‌ها را در ابعاد مختلف جسمانی، روانی و اجتماعی به مخاطره انداخته و موجب تضعیف عملکرد کاری آنان شود.

۶۰درصد کادر درمان در برخی از جوامع، از فرسودگی شغلی رنج می‌برند

دکتر زنیره سلیمی اضافه می‌کند: شیفت‌های کاری فشرده و زیاد، مشاهده رنج و مرگ بیماران، استرس ناشی از بیماری، تصمیم‌گیری‌های بالینی دشوار، مسئولیت‌های حرفه‌ای و مراقبت از بیماران از جمله شایع‌ترین عوامل استرس‌زایی هستند که پرسنل، روزانه در محیط‌های بیمارستانی و درمانی با آن روبه‌رو می‌شوند و گاهی سلامت روان آن‌ها را به مخاطره می‌اندازد و گاهی عملکردشان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه به دلیل استرس مزمن در این افراد، ریسک بالای بروز اضطراب و فرسودگی شغلی نیز برای آن‌ها در درازمدت محتمل است، عنوان می‌کند: بر اساس مطالعات صورت گرفته، مشخص شده حدود ۶۰درصد کادر درمان در برخی جوامع از فرسودگی شغلی رنج می‌برند.

این روان‌پزشک یادآور می‌شود: چنین حوادث تروماتیکی، می‌توانند احساس امنیت افراد را کاهش دهند، واقعیت مرگ را به آن‌ها یادآوری کنند و عوارض مضری بر سلامت روان افراد داشته باشند.

سلیمی متذکر می‌شود: علائم و اثرات روان‌شناختی منفی این همه‌گیری از جمله اختلال استرس پس از سانحه، اضطراب، افسردگی، ترس، استرس و مشکلات خواب، فرسودگی شغلی و تغییر عملکرد روزانه در کادر درمان بسیار شایع بود. همچنین برخی ویژگی‌های اختصاصی کووید۱۹ مانند همراهی آن با بیماری شدید و مرگ و میر، قدرت سرایت بالا و اینکه بسیاری از مبتلایان بدون علامت هستند، زمینه‌ساز افزایش اضطراب سلامتی در افراد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کادر درمان به ویژه جزو گروه‌های آسیب‌پذیر در این دوران بی‌سابقه بودند، می‌گوید: این افراد به دلیل افزایش احتمال تماس با ویروس در محیط بالینی، در خطر بالاتری برای ابتلا به عفونت بوده و ترس زیادی از انتقال آن به اعضای خانواده و عزیزانشان داشتند. سایر عوامل استرس‌زا شامل اضطراب سلامتی، طولانی شدن زمان قرنطینه، ناامیدی، نگرانی، درماندگی، خستگی، کمبود لوازم محافظتی، اطلاعات ناکافی و آگاهی محدود از این ویروس، شایعات مختلف در سطح جامعه، ابهام و غیرقابل پیش‌بینی بودن شرایط، مسائل مالی، باورهای منفی درباره واکسیناسیون و انگ ناقل بودن منجر به کاهش سلامت روان و افت کیفیت زندگی کاری کادر درمان شد.

سلیمی خاطرنشان می‌کند: در کل می‌توان گفت نگرانی از ابتلا به بیماری و مرگ یا انتقال بیماری به خانواده، فشار کاری زیاد، شیفت‌های متناوب و ساعت کاری زیاد، نگرانی از کمبود وسایل محافظتی، فشار فیزیکی ناشی از تجهیزاتی مانند ماسک، شیلد و گان، محدود شدن استقلال و دستورالعمل‌هایی که موجب افزایش کار و نبود فراغت و مرخصی برای آن‌ها می‌شد، نگرانی از ناتوانی در انجام درست کارها، مواجهه با خشم و پرخاشگری بیماران و خانواده‌هایشان، مواجهه با مرگ بیماران و سوگواری خانواده‌ها، تنش و نگرانی در مورد مدیریت امور خانواده، مواجهه با انگ بیماری و طرد شدن به خاطر کار در محیط پرخطر، همه و همه موجب فشار مضاعف روانی بر کادر درمان شد تا جایی که هنوز هم با گذشت چند سال از همه‌گیری کرونا برخی افراد درگیر مشکلات روحی ناشی از آن هستند. به خصوص افرادی که سوگوار شدند و عزیزانشان را از دست دادند؛ چراکه اغلب در آن شرایط امکان برگزاری مراسم عزاداری به صورت کامل وجود نداشت و این افراد سوگ حل نشده دارند و برخی همچنان به ما مراجعه می‌کنند و تحت درمان هستند.موضوع سوگ پایان نیافته و تبعات آن در کادر درمان خیلی پررنگ‌تر بود.

بروز اختلال شناختی در ۴۵ درصد افرادی که کرونا را تجربه کردند 

وی متذکر می‌شود: اختلالات شناختی ناشی از کرونا یکی از تبعات این بیماری بود. ویروس کرونا می‌تواند تأثیرات مخربی روی مغز انسان داشته باشد به طوری که سبب مشکلات حافظه، تمرکز، نقص توجه و سایرعملکردهای شناختی مغز می‌شود. این مشکلات شناختی حتی در افرادی که بیماری خفیف کووید را تجربه کردند نیز دیده می‌شود.

سلیمی ادامه می‌دهد: در ۴۰ تا ۴۵ درصد افرادی که مبتلا به کرونا شدند، اختلال شناختی بروز کرده و ۲۷ درصد افرادی که دچار این بیماری شدند، عملکرد حافظه و توان مغزیشان به وضوح دچار افت شده است. این اختلال در برخی بیماران بهبود یافته شدید بوده به طوری که پس از مدت‌ها هم که دوباره مورد بررسی قرار گرفتند، تغییر چندانی در عملکرد شناختی آن‌ها رخ نداده بود.

این استاد دانشگاه تشریح می‌کند: اختلالات شناختی طیف وسیعی دارد و از یک مشکل کوچک در حافظه و تمرکز و نقص توجه تا بیماری‌های سنگین و جدی مانند آلزایمررا در بر می‌گیرد. در واقع افرادی که به کووید مبتلا می‌شدند به خصوص افراد جوان، وقتی پیش ما می‌آمدند، اظهار می‌کردند حافظه‌شان مثل قبل نیست و نمی‌توانند تمرکز کافی در انجام کارها داشته باشند.

بروز اختلال خواب در ۷۰ درصد افراد 

این روان‌پزشک اضافه می‌کند: بیماری کرونا عملکرد اجرایی مغز را تحت تأثیر قرار داده؛ یعنی علاوه بر تأثیر مستقیمی که ویروس بر سلول‌های مغز ‌گذاشت، اختلال خوابی که ایجاد می‌کرد موجب تشدید اختلال شناختی می‌شد تا ۷۰ درصد بیماران کووید به ویژه در کادر درمان دچار اختلال خواب شدند و با علائم بی‌خوابی، پرخوابی، خواب‌آلودگی‌های روزانه، کابوس‌های شبانه و خواب‌های منقطع به ما مراجعه می‌کنند.

سلیمی تشریح می‌کند: کووید در مناطق مهمی از مغز سبب تسریع پیری سلول‌های مغزی می‌شود و احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و سایر بیماری‌های شناختی را افزایش می‌دهد. ما به وضوح دیدیم سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای داشتند، دچار اختلالات شناختی جدی و مزمن شدند، به خصوص علائم آلزایمر تشدید شد.

وی می‌گوید: دربیماران آلزایمر مراجعه‌کننده، پس ازهمه‌گیری کووید، عواملی همچون قرنطینه کرونا و کاهش روابط اجتماعی و رفت و آمدهای حضوری، سبب تشدید علائم شناختی شده بود. در افرادی که بر اثر کرونا بستری می‌شدند، مشکلات شناختی خیلی واضح‌تر از بقیه بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به یکی دیگر از تبعات کرونا اشاره و اظهار می‌کند: کرونای طولانی علائمی شبیه سندرم مزمن دارد و بسیاری از افرادی که کووید را از سر گذراندند، به سندرم خستگی بعد ویروس مبتلا شدند که شامل مجموعه‌ای از علائم است؛ علائم و نشانه هایی که پس از بهبود بیماری کرونا در افراد بروز کرد و آن‌ها را برای هفته‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها درگیر خستگی و دردهای مزمن، احساس مه‌مغزی، تنگی نفس و اختلال در حافظه و توجه و افسردگی کرد. بروز این نشانه‌ها در خانم‌ها، افرادی که سن بیشتر یا بیماری زمینه‌ای داشتند، بیشتر بود و با استراحت هم برطرف نمی‌شد البته خیلی‌ها با گذشت زمان به تدریج بهبود یافتند.

بروز مه‌مغزی در ۳۰ درصد افرادی که به کووید ۱۹ دچار شده‌اند

سلیمی عنوان می‌کند: حدود ۳۰ درصد افرادی که به کووید۱۹ دچار شده‌اند، یک وضعیت روان‌شناختی طولانی با عنوان مه‌مغزی را گزارش کرده‌اند؛ این اختلال شامل علائم کاهش و ضعف حافظه و مشکل در تمرکز است و توضیحی که بیماران در مراجعه به ما داشتند این بود که انگار وضوح ذهنی‌مان کم شده، فعالیت‌های روزانه را فراموش می‌کنیم، در انتخاب کلمات مشکل داریم و وقتی می‌خواهیم صحبت کنیم، در به یاد آوردن کلمات مشکل داریم. احساس سردرگمی و کند پیش رفتن کارهایی که پیش از این به راحتی و در زمان کمتری انجام می‌شد، آشفتگی افکار، کاهش انرژی، بی‌حسی عاطفی و تغییرات خلق و خو از دیگر نشانه‌های مه‌مغزی است. در واقع مه‌مغزی روی حافظه، تمرکز و عملکرد روزانه فرد اثر می‌گذارد و متأسفانه در برخی افراد هنوز پس از گذشت یکی دو سال از تمام شدن همه‌گیری کرونا همچنان علائم با شدت و ضعف گزارش می‌شود، به ویژه در کادر درمان چون استرس‌های روزانه‌شان بیشتر است.

وی ادامه می‌دهد: ما در گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد چندین مطالعه درخصوص اثرات کرونا بر بروز یا تشدید اختلالات روانی و شناختی داشتیم و نتایجی که بدست آمد، خیلی شبیه نتایج مطالعات بین‌المللی بود. در پژوهشی که داشتیم متوجه شدیم کادر درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا کار می‌کردند بیشتر در معرض اضطراب کرونا، اضطراب سلامتی، افت کیفیت زندگی، افسردگی و استرس مزمن قرار داشتند. همچنین کادر درمانی که ساعات بیشتر و شیفت‌های متوالی‌تری در بخش‌های کرونا کار کردند، نسبت به افرادی که در بخش‌های کم‌خطرتر فعالیت داشتند، مشکلات روان‌شناختی بیشتری را تجربه کردند. در تمام پرسشنامه‌ها و مصاحبه‌هایی که در این پژوهش انجام دادیم، فرسودگی شغلی کادر درمان نسبت به سایر پرسنل غیر درمان، بسیار بیشتر بود.

خبرنگار: مـعصومـــه مؤمنیــان

معصومه مؤمنیان

دیگر خبرها

  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • یک پیش‌بینی ترسناک از هوای تابستان امسال
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • قیمت لیفان در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳