Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در حاشیه همایش افشای حقوق بشر آمریکایی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: آمریکا از ناقضان اصلی حقوق بشر در عرصه داخلی و بین المللی است و حقوق بشر برای آمریکا صرفا ابزاری برای اعمال فشار سیاسی بر کشورهای مستقل جهت حصول به اهداف سیاست خارجی خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اقدامات آمریکا با هیچ وسیله‎‌ای قابل توجیه نیست، آمریکا بزرگ‌ترین دشمن بشریت است. وقت آن فرا رسیده است که جامعه بین المللی آمریکا را بابت جنایت‌هایش پاسخگو کنند؛ سازمان‌های بین المللی متاسفانه سیاست زده شدند و به همین دلیل باید از افکار عمومی شروع کرد و این فشار در ادامه از طریق سازمان‌های بین المللی تداوم یابد.

غریب آبادی همچنین در مورد اقدام‌های انجام شده برای آزادی شماری از افراد بازداشت شده در آمریکا که به اتهامات واهی در زندان به سر می برند، گفت: در بحث حمایت از اتباع و نیز دیپلمات‌های ایرانی آسیب دیده بر اثر اقدامات کشورهای خارجی به ویژه آمریکا قانونی در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه تصریح کرد: آیین نامه اجرایی این قانون در زمینه حمایت از اتباع ایرانی که با ادعاهای واهی توسط دولت های خارجی دستگیر و زندانی می شوند، متاسفانه ساکت است. وظیفه حاکمیت است که در کنار حمایت از کارکنان دستگاه های اجرایی و یا افرادی که ماموریتی از این دستگاه ها دریافت می کنند، از اتباع عادی که بی اساس و بدون هیچ جرمی در خارج از کشور به زندان می افتند و در کنار آن متحمل خسارات مالی هم می شوند، حمایت کند. حداقل این حمایت، شامل اخذ وکیل و حمایت های دیپلماتیک است. به عنوان ستاد حقوق بشر از دستگاه های ذیربط اجرایی درخواست می کنیم تا آیین نامه اجرایی این قانون را اصلاح و تکمیل کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تعدادی از ایرانیان به بهانه‌های واهی دور زدن تحریم های غیرقانونی در آمریکا در زندان به سر می برند، بیان کرد: وظیفه ما پیگیری این گروگان گیری ها از سوی رژیم آمریکاست و در این خصوص اقدامات مختلفی نیز تاکنون انجام شده است، البته باید اقدامات بیشتری انجام شود.

غریب‌آبادی در خاتمه گفت: یکی از اقداماتی که تاکنون انجام شده، پاسخ مثبت به ایده های تبادل زندانیان در چند مرحله بوده است، علیرغم این که از نظر نظام قضایی متخلفین متعلق به کشورهای خارجی باید تا روز آخر مجازات خود را طی کنند، اما با رویکرد حمایت از اتباع بی گناه خود، با تسامح به چنین طرح هایی نظر مساعد نشان داده است. ما به اقدامات مختلف برای آزادی اتباع خود ادامه خواهیم داد.

منبع: ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: آمریکا دبیر ستاد حقوق بشر ایرانیان گروگان گرفته بین المللی غریب آبادی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران

رئیس قوه قضاییه در جمع هزار نفری کارگران هرمزگانی راه‌هایی را برای حمایت از حقوق کارگران مطرح کرد که "دایر کردن شعب و مراجع قضایی تخصصی" از جمله آنها بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان هرمزگان، به مناسبت روز کارگر با جمعی هزار نفری از کارگران این استان دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این دیدار ضمن گرامیداشت روز کارگر اظهار کرد: کارگران بخش قابل توجهی از نیروی شاغل در کشور را تشکیل می‌دهند؛ از همین‌رو مشارکت آن‌ها در تحقق شعار سال می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقاء شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا همه کارگران از حقوق بازنشستگی و بیمه برخوردار هستند؟ چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه اظهار داشت: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضاییه است. باید کارگران بدانند که مرجع تجدیدنظر درباره برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضاییه است. کارگران با دانستن و آشنایی با این قبیل اطلاعات و موضوعات است که می‌توانند از بخش‌های مربوطه و مقامات و مسئولان ذی‌ربط مطالبه‌گری کنند. 

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اقداماتی که قوه قضاییه می‌تواند در قبال حقوق کارگران انجام دهد، گفت: ما در قوه قضاییه می‌توانیم از طریق دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع تجدیدنظر مصوبات مربوط به حقوق کارگری و همچنین قاضی‌ای که عضو کمیسیون‌های کارگری است به حمایت ویژه از حقوق کارگران بپردازیم؛ همچنین می‌توانیم شعب و مراجع قضایی تخصصی را برای حمایت از حقوق کارگران دایر کنیم. علاوه بر این‌ها من به عنوان رئیس قوه قضاییه از طریق جلسه سران قوا و شورا‌های عالی ذیربط، اقدامات لازم را برای رفع مشکل شما کارگران انجام خواهم داد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «تاجیک» نماینده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان از قرارداد‌های موقت کارگری و دستمزد پایین کارگران انتقاد کرد و گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که همیشه میزان حقوق کارگران از تورم عقب‌تر باشد در حالی که طبق ماده 41 قانون کار، به صراحت یکی از معیار‌های تعیین حداقل دستمزد کارگران، درصد تورم اعلامی بانک مرکزی است.

خانم «احمدی» نماینده کارگران منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس نیز به طرح مباحثی در رابطه با ایمنی و حفاظت بهداشت کار پرداخت و خواستار در نظر گرفتن شعب تخصصی از سوی قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده‌های ناشی از این موضوع شد.

«اسدی» نماینده کارگران شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس نیز در این دیدار به طرح مباحثی در رابطه با ضرورت تامین مسکن برای کارگران پرداخت. 

«پرویزی» نماینده شرکت فولاد هرمزگان نیز در این جلسه به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای رفاه حال کارگران این مجتمع اشاره کرد. 

«فریبرزی» نماینده شرکت پالایش نفت آفتاب نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و بیکار شدن کارگران، به بیان مطالبی در رابطه با ضرورت تامین امنیت شغلی کارگران از سوی مسئولان پرداخت. 

«شاهین‌زاده» نماینده یکی از مجتمع‌های تاسیساتی استان هرمزگان نیز در این مراسم، برخی اقدامات صورت گرفته در واحد تولیدی متبوع خود را تشریح کرد. 

انتهای پیام/864

دیگر خبرها

  • آبشار لوه این هفته برای دومین بار قربانی گرفت؛ امروز مسافر سبزواری سقوط کرد
  • غریب‌آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • غریب آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان آزاد می‌شوند
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا