Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای امنیت سازمان ملل جلسه‌ غیرعلنی را در خصوص فاجعه‌ روز جمعه گذشته در شهر "ملیله" برگزار کرد که در آن دست کم ۲۳ مهاجر آفریقایی در اثنای تلاش برای ورود به این شهر از خاک مراکش جان خود را از دست دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری روسیا الیوم،به گفته دیپلمات‌ها ۱۵ عضور این شورا نتوانستند بر سر یک موضع واحد در باره این پرونده به توافق دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنیا که خواهان برگزاری این نشست بود، پیشنهاد صدور بیانیه‌ای را مطرح کرد تا درد و رنج مهاجران آفریقایی در امتداد ساحل دریای مدیترانه را محکوم کند و از مراکش و اسپانیا خواست تا تحقیقات در خصوص این فاجعه را فورا آغاز کنند.

به گفته دیپلمات‌ها این متن که خشم آمریکا را به دنبال داشت با اجماع لازم برای صدور آن از سوی شورای امنیت رو به رو نشد.

در همین رابطه، یک منبع دیپلماتیک که خواست هویتش فاش نشود، اعلام کرد، اختلافات در خصوص این موضوع به سه عضو آفریقایی این شورا از جمله غنا، گابن و کنیا رسید زیرا این سه کشور نتوانستند در مورد نحوه برخورد شورای امنیت با فاجعه ملیله به موضع واحدی دست یابند.

معاون سفیر کنیا در سازمان ملل از پاسخ به سوالی در خصوص پیشنویس بیانیه تهیه شده توسط کشورش خودداری و خطاب به خبرنگاران تاکید کرد که رایزنی‌های در خصوص این بیانیه همچنان ادامه دارد.

دیپلمات‌ کنیایی پس از این نشست بیانیه‌ای را صادر و در آن تاکید کرد، مهاجران آفریقایی در جریان تلاششان برای ورود به ملیله در معرض اقدامات وحشیانه و خشونت‌بار نیروهای امنیتی قرار می‌گیرند. هدف از برگزاری این نشست شورای امنیت فراخواندن به "رفتار و عملکرد انسانی" با مهاجران آفریقایی و تاکید بر لزوم پاسخگویی به خواسته‌های امنیتی آفریقایی‌هایی است که از جنگ و نبود امنیت در کشورشان فرار کرده‌اند.

وی ضمن اشاره به شیوه بسیار متفاوت برخورد شورای امنیت با بحران اوکراین، گفت، شورای امنیت و اعضای آن نسبت به سرنوشت پناهجویان فراری از سایر درگیری‌ها نگران هستند. مهاجران آفریقایی نیز مستحق همان احترام هستند.

از سوی دیگر، دیده‌بان حقوق بشر  اعلام کرد که کشته شدن دست کم ۲۳ آفریقایی در مرزهای بین ملیله و مراکش نیازمند انجام تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه است که بتواند مشخص کند چه کسی مسئول چنین تلفات جانی است.

در همین رابطه، جودیت ساندرلند، معاون مدیر اروپا و آسیای مرکزی دیده‌بان حقوق بشر خاطرنشان کرد، فیلم‌ها و عکس‌ها اجسادی را نشان می‌دهد که در برکه‌ای از خون افتاده‌اند و نیروهای امنیتی مراکش به مردم لگد می‌زنند و گارد مدنی اسپانیا به سمت کسانی که به دیوار مرزی تکیه کرده بودند گاز اشک آور شلیک  می‌کند.

وی در ادامه گفت، مقامات اسپانیا، مراکش و اتحادیه اروپا باید این خشونت را محکوم و تحقیقات موثر و بی‌طرفانه‌ای را برای تحقق عدالت در حق کسانی که جان خود را از دست داده‌اند، آغاز کنند.

در همین راستا، دیده بان حقوق بشر اعلام کرد، مقامات باید تمامی تلاش خود را برای شناسایی کشته شدگان و مطلع کردن خانواده‌ آنها انجام دهند.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین تاکید کرد، تحقیقات معتبر در خصوص آنچه رخ داده باید شامل کارشناسان و ناظران بین‌المللی باشد تا استقلال، کارآمدی و شفافیت تقویت یابد.

پیشتر سازمان ملل، مقامات مراکش و اسپانیا را به استفاده از "زور بیش از حد" در تعامل با حدود ۲ هزار مهاجر غیرنظامی متهم کرد که تلاش داشتند به دیوار مرزی بین مراکش و شهر ملیله تحت کنترل دولت اسپانیا یورش ببرند.

در ۲۴ ژوئن، این مهاجران که بیشتر آنها از کشورهای آفریقایی، صحرای جنوبی و سودان بودند، به امید رفتن به اسپانیا تلاش کردند به دیوار مرزی هجوم ببرند، اما مقامات مراکشی و اسپانیایی آنها را نپذیرفتند و ۲۳ تن از آنها جان خود را از دست دادند.

مهاجران غیرنظامی وابسته به کشورهای آفریقایی از جنگ و تنش‌های امنیتی و مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و امیدوارند که در اروپا فرصت‌های شغلی و زندگی بهتری داشته باشند.

انتهای پیام   

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شوراي امنيت ديده بان حقوق بشر دیده بان حقوق بشر مهاجران آفریقایی شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۰۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفو بین‌الملل: گور‌های دسته جمعی در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است

کشف چندین گور دسته جمعی در نوار غزه به ویژه در ۲ بیمارستان ناصر و الشفا که طی ماه‌های اخیر محل عملیات‌های ارتش رژیم صهیونیستی بوده اند، محکومیت‌های گسترده بین المللی را به همراه داشت. گرچه آمریکا و متحدانش چشم خود را به روی این مسئله بسته اند، اما نهاد‌های مستقل بین المللی به دنبال جلب توجه جهانی به این موضوع هستند. 

به گزارش الجزیره، سازمان عفو بین الملل امروز (چهارشنبه) خواستار انجام تحقیقات مستقل پیرامون کشف گور‌های دسته جمعی در غزه شد. 

اریکا گوارا روساس، یکی از مقامات ارشد عفو بین الملل در این باره گفت: ما شاهد کشف گور‌های دسته جمعی با صد‌ها پیکر فلسطینیان در غزه هستیم. کشف دلخراش این گور‌های دسته جمعی بر ضرورت اطمینان از دسترسی فوری بازرسان حقوق بشر از جمله کارشناسان پزشکی قانونی به نوار غزه به منظور اطمینان از حفظ شواهد موجود، تاکید دارد. 

وی خاطر نشان کرد: عدم دسترسی بازرسان حقوق بشر به غزه، انجام تحقیقات موثر در مورد ابعاد کامل نقض حقوق بشر و جنایات براساس قوانین بین المللی انجام شده در شش ماه گذشته در این باریکه را مختل کرده و امکان مستندسازی تنها بخش کوچکی از این تخلفات را فراهم کرده است. 

تاکنون تنها در گور‌های جمعی بیمارستان الشفا، اجساد بیش از ۳۰۰ نفر کشف شده است. 

مقامات صهیونیست می‌گویند این گور‌ها را ارتش رژیم صهیونیستی حفر نکرده، اما در راستای انجام تحقیقات برای یافتن اسرای خود، بخشی از این اجساد را نبش قبر کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • الجزایر:کمک‌های هوایی ۰.۰۳% نیازهای غزه را برآورده می‌کند
  • عفو بین‌الملل: گور‌های دسته جمعی در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است
  • احمدیان و دبیر شورای امنیت روسیه دیدار کردند
  • ‌اجرای طرح تأمین امنیت بوستان‌ها در محلات کم برخوردار شیراز
  • کمک دولت اسپانیا به رئال مادرید برای خرید امباپه
  • سند تک برگ ۱۴۲ میلیون مترمربع از اراضی شهر جدید امیرکبیر صادر شد
  • (ویدئو) حضور پرتعداد و عجیب مهاجران آفریقایی در آلمان!