Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-03@15:31:09 GMT

ماجراى یک استارت جنجالی در مسابقات كارتينگ

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۱۱۸۳

ماجراى یک استارت جنجالی در مسابقات كارتينگ

به گزارش ورزش سه، با فروکش کردن پاندمی کرونا در کشور تقویم مسابقات ورزشی به شکل منظم و پرتعداد سابق خود بازگشته و شور و شوق برای مسابقه دادن در برخی رشته‌های ورزشی کاملا مشهود به نظر می‌آید. به خصوص در مسابقاتی مثل اتومبیلرانی و موتورسواری که قهرمان آنها در پی یک فصل مسابقه مشخص می‌شود، میل به مسابقه دادن با وجود همه مشکلات و چند برابر شدن هزینه‌ها مضاعف شده اما در همین شرایط امیدوار کننده، بروز اتفاقاتی در مسابقات می‌تواند منجر به کاهش انگیزه‌ها و دلسردی ورزشکاران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جمعه دو هفته قبل در پیست سوپر کارت آیلند، دور دوم از مسابقات فصل جدید کارتینگ (روتکس مکس) در حالی برگزار شد که 25 راننده در دو گروه اصلی به میدان آمدند تا رقابتی جذاب‌تر نسبت به گذشته را رقم بزنند. راند دوم این مسابقات که از رقابت‌های پایه اتومبیلرانی محسوب می‌شود به دلیل حضور اسپانسر و جوایز نقدی، می‌توانست یکی از رقابتی‌ترین مسابقات اخیر باشد اما به دلیل برخی تخلف‌ها و بی‌توجهی به اعتراضات، مسابقه پایان خوش و منصفانه‌ای نداشت.

بعد از برگزاری تایم‌گیری برای مسابقه اصلی و توضیح کلی مسابقه، 25 راننده از سه نسل متفاوت آماده رقابتی حساس و نفسگیر شدند که شاید نمونه آن در سایر رشته‌های اتومبیلرانی ایران کمتر باشد. نزدیک‌بودن خودروها از نظر توان و پرفورمنس از یک سو و پشتوانه خوبی که شاید نظیر آن در منطقه کمتر یافت شود سبب شده که مسابقات کارتینگ راهی برای رسیدن به آرزوهای رانندگان جوان به رقابت‌های آینده‌دار بین‌المللی تلقی شود با این حال بروز رفتارهای غیرورزشی ممکن است این انگیزه‌ها را از بین ببرد و رقابت سالم را قربانی کند.

پیچیدگی‌های یک رقابت
راند دوم مسابقات کارتینگ قهرمانی کشور با اتفاقات عجیب و برخوردهای متعددی همراه بود که منجر به هیجان‌انگیزتر شدن این رقابت و البته اعتراض برخی رانندگان برای تغییر نتایج کلی در این رقابت شد. گروه اول مسابقه که به گروه سینیور مشهور است در گرمای عصرگاه و چشم در برابر تیغ آفتاب شدید در منطقه زرندیه، کارشان را آغاز کردند در حالی که در بر اساس رکوردهای تایم‌گیری آرین فرهادی، آرمان رکنی و مهربد شاملی به ترتیب خطوط اول تا سوم را در اختیار داشتند. در این گروه حضور علی منصوریان با نزدیک به 50 سال سن و هیربد کریمی 11 ساله از جذابیت‌های مسابقه بود و در عین حال سوشیانس باقری نیز نشان داد که رو به رشد است و قصد دارد به نفرات پیشتاز نزدیک شود. حضور دنیا موسوی به عنوان راننده زن نیز از دیگر نکات جذاب مسابقه بود.
دور اول گروه سینیور درحالی آغاز شد که راننده‌ها با حفظ رده‌ها دور اول گرم کردن را طی کردند اما مارشال مسابقه اجازه استارت را نداد تا آنها یک دور دیگر را نیز به صورت «فورمیشن لپ» طی کنند. اتفاقا ماجرا از همین لحظات شروع شد یعنی لحظاتی که باید خودروها در کوریدور دوگانه خط استارت حرکت می‌کردند و ترتیب خود را حفظ می‌کردند. طبق قانون باید راننده‌ها با سرعت یکنواخت به خط استارت نزدیک شوند اما در این مسابقه چند نفری بعضا با گاز و ترمز پیاپی سعی کردند راننده‌های پشت سر خود را گیج و مضطرب کنند. با اعلام استارت، نظم لازم بین خودروها به هم ریخت و چرخ برخی از خودروها از خط‌کشی کوریدورهای دوگانه بیرون زد اما هر چه بود مسابقه آغاز شد و راننده‌ها با تخت کردن پدال گاز به سمت پیچ اول حمله بردند. طبیعتا راننده‌های پیشتاز سعی کردند با حرکت در مسیر کوتاه‌تر پیچ اول جایگاه خود را حفظ کنند و مانع سبقت‌گیری نفرات بعدی شوند. همین موضوع باعث شد در پیچ‌های اولیه یکی دو برخورد صورت بگیرد و آرین فرهادی پیشتاز بماند و مهربد شاملی از جایگاه سوم به چهارم برود.
رقابت گروه پیشتاز بین آرین فرهادی، آرمان رکنی، مهربد شاملی و سوشیانس باقری تا آخرین لحظه به شدت ادامه داشت اما در پایان 8 دور مسابقه سرانجام مهربد شاملی توانست رتبه سوم را پس بگیرد. در همان دور نخست یا لِگ اول البته مشخص بود که رقابت پرالتهابی در جریان است و دور دوم مسابقه قطعا آبستن حوادثی خواهد بود.

باز هم خطای کوریدور
دور دوم مسابقه گروه سینیور با همان چیدمان تایم‌گیری انجام شد اما در دور وارم آپ یا فورمیشن لَپ، اتفاقات عجیبی رخ داد. در حالی که راننده‌های گروه پیشتاز سرعت یکنواختی نداشتند و بر خلاف قوانین باز هم سرعت خود را تند و کُند کردند تا شاید تمرکز نفرات پشت‌سر را بر هم بزنند، فرمان استارت صادر شد. عجیب اینکه باز هم چرخ  برخی از خودروها از خط‌کشی کوریدورهای دوگانه بیرون زد که این موضوع تخلف آشکار محسوب می‌شود. با این حال خودروها با حداکثر فشار به سمت پیچ اول حمله بردند تا از گزند سبقت نفرات بعدی مصون بمانند و طبیعتا راننده‌ها به سمت مسیر کوتاه‌تر و بریدن پیچ شتاب گرفتند.
در حالی که ترتیب راننده‌ها به هم ریخته بود که این نیز از جمله خطاهای خط استارت محسوب می‌شود ناگهان آرین فرهادی با وجود پیشتازی به سمت بیرون پیچ رفت و سعی کرد با دایره بزرگتری به پیچ اول حمله کند، در حالی که چنین تکنیکی کمتر از سوی نفر اول و پیشتاز بروز می‌کند.
این حرکت منجر به برخورد او با مهربد شاملی و سپس برخورد مهربد با سوشیانس شد و با همین ضربات ترتیب اولیه به هم ریخت و آرمان رکنی به عنوان پیشتاز از این مخمصه بیرون آمد. در این فعل و انفعال سوشیانس باقری تا رده دوم جلو رفت و مهربد شاملی نیز تا رتبه پنجم عقب کشید. مسابقه با فشار و التهاب زیادی ادامه یافت و تا دور سیزدهم مهربد شاملی خود را تا رتبه چهارم بالا کشید اما دیگر فرصتی برای سبقت گرفتن نبود و به ترتیب آرین فرهادی، آرمان رکنی و سوشیانس باقری از خط پایان عبور کردند. نکته جالب این بود که با وجود پیش افتادن آرمان رکنی در پیچ اول، کمی بعد آرین فرهادی با یک سبقت نه چندان ریسکی از او عبور کرد و دوباره جلودار شد و به عنوان نفر اول از خط پایان گذشت. در حالی که رانندگان دور آرام (کول داون) را برای بازگشت به گاراژ طی می‌کردند، روی سکوها صحبت از اتفاقات و خطاهای پیش آمده آغاز شده بود و انتظار می‌رفت تیم برگزاری و کلرک مسابقه سراغ بازبینی تصاویر بروند.

*اعتراض‌هایی که پاسخ داده نشد
این اما پایان ماجرا نبود و پس از بازگشت خودروها به گاراژ، چند نفر به اتفاقات رخ داده اعتراض کرده و به صورت کتبی و آماده کردن فیلم‌هایی که از دوربین روی کلاه ایمنی آنها ضبط شده بود، خواستار بازبینی مسابقه و بررسی تخلف‌ها شدند. البته بر اساس قوانین جاری مسابقات کارتینگ و فیلم‌های ارائه شده، طبیعتا باید به خاطر جامپ استارت و پیچیدن بی‌ملاحظه به سمت پیچ و برخورد با خودرویی که داخل پیچ را در اختیار گرفته باید آرمان رکنی، سوشیانس باقری و آرین فرهادی، پنالتی (جریمه) زمانی و جایگاهی بگیرند و قاعدتا باید سکوی مسابقه تغییر کند. اعتراض مهربد شاملی و تیم او نیز به همین موضوع بود و با توجه به تخلف آشکار دو سه راننده و پنالتی‌هایی که از 3 تا 10 ثانیه در قانون پیش‌بینی شده و حتی در برخی موارد باید راننده 10 پوزیشن جریمه شود، کلا باید سکوی مسابقه تغییر می‌کرد.
اما در شرایطی که این امکان وجود داشت که مدارک و مستندات اعتراض به فاصله کمی بعد از پایان مسابقه مورد بررسی قرار گیرد، کمیته برگزاری مراسم سکو را بر پا کرد و نهایتا روز دوشنبه برای رسیدگی به اعتراض‌ها اعلام شد. عجیب‌تر اینکه در جلسه رسیدگی نیز مشخص شد کمیته بررسی یا داوران، به صورت دقیق و کامل مستندات را کنترل نکرده یا شاید نخواستند که این کار را انجام دهند و در مقابل از بررسی مستندات نامحکمی حرف زدند که به راحتی می‌شد آنها را نقض کرد. عجیب‌تر از همه اینکه داوران بی آنکه حکم کتبی و مستند به قوانین مصرح در این زمینه بدهند، اعلام کردند که مهربد شاملی به خاطر دیر ترمز کردن باید 10 ثانیه پنالتی بگیرد و اساسا او باید راه را برای کسی که از بیرون پیچ ناگهان وارد شده و ضربه زده، باز می‌کرده است! حکمی که متناسب با قوانین منطبق نیست و بیشتر به نظر شخصی شبیه است.

*نظر شفاهی به جای بیانیه کتبی
با اعتراض تیم پشتیبانی مهربد شاملی، باز هم قرار بر این شد که اعتراض مجدد صورت بگیرد در حالی که تیم بررسی از دیدن مدارک و مستندات هم ابراز تعجب کرده و مدعی شدند که این مستندات را ندیده‌اند! در عین حال تا قبل از جلسه بررسی اعتراض مجدد، بیش از همه فرهاد موسوی در اعلام نظر گروه داوران فعال بود که خود تجربه مسابقات برون‌مرزی داشته و از مدتی قبل به عنوان رئیس کمیته کارتینگ از رئیس فدراسیون حکم گرفته است. نکته‌ای که به نظر خارج از عرف ورزش و دور از اخلاق حرفه‌ای است چرا فرهاد موسوی خود در گروه DD2 همین مسابقه شرکت داشت و برای چندمین بار هم برنده شد اما قاعدتا و بر اساس آیین‌نامه‌های ورزشی اگر در مقام ورزشکار می‌خواهد در مسابقه شرکت کند طبیعتا باید به صورت مطلق از سیستم برگزاری و داوری دور باشد وگرنه ذی‌نفع محسوب شده و این خود یک تخلف آشکار است، آنچنانکه برخی در روز مسابقه نیز معتقد بودند منافع مشترکی بین او و برخی رانندگانی که در مسابقه سینیور مقام کسب کردند و از قضا مورد اعتراض هم بوده‌اند وجود داشته است.
نکته مهم دیگر این است که بر اساس قوانین بین‌المللی اگر اعتراضی از سوی افراد ارائه می‌شود کمیته داوری یا برگزاری پس از بررسی متن اعتراض و شواهد و مستندات نهایتا اقدام به انتشار یک حکم یا بیانیه رسمی و مکتوب می‌کند که امضای اعضای ارشد کمیته روی آن است و به آن سندیت می‌بخشد. انتشار این حکم به نوعی جنبه آموزشی دارد و باعث می‌شود در مسابقات بعدی رانندگان دچار آن خطا یا اشتباه مورد بحث نشوند اما در مورد این مسابقه هیچ حکم کتبی و رسمی هم ارائه نشده که این نیز یک اشتباه از سوی برگزاری است.
به هر صورت صحنه ورزش در دنیا عرصه‌ای است که تا حد امکان سعی شده در آن انصاف و برابری رعایت شود که اگر چنین نباشد در نخستین گام همان ورزش در دچار خسارت و نقصان جبران‌ناپذیر خواهد شد و کیفیت و رقابت در آن رو به کاستی خواهد گذاشت. اتفاقات مسابقه دوم کارتینگ در فصل جاری شاید امری طبیعی و ناشی از تمایل ورزشکاران برای پیروز شدن تلقی شود اما بررسی حرفه‌ای و بدون جانبداری برای صدور حکم قانونی و دقیق نیز از مهم‌ترین وظایف برگزارکنندگان مسابقه است نه اینکه به اعتراضات پاسخ داده نشود.
شنیده شده که قرار است یک دیوان عالی ورزشی شبیه به دادگاه عالی جهانی ورزش (CAS) در سیستم ورزش ایران نیز راه بیفتد که به نظر به درد چنین روزهایی خواهد خورد، خصوصا برای ورزش‌هایی که پیچیدگی‌های فنی زیادی دارند و تصمیم‌گیرندگان آن نیز بسیار محدود هستند.

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: کارتینگ مهربد شاملی راننده ها بر اساس پیچ اول باز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۱۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو

میلاد فریدونی، مدیر مرکز نوآوری و شتاب‌دهنده یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه صنعت مکانیزاسیون صنعت نشاء در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: رسالت اصلی این شرکت دانش‌بنیان، نوآوری در دانش کشاورزی، گلخانه داری و مکانیزاسیون بخش کشاورزی است.

وی افزود: این شرکت در حال حاضر تمام نیاز‌های صنعت مکانیزه نشاء کشور را تامین می‌کند. این شرکت با حمایت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری دو طرح کلان ملی نشاء جذبی و دستگاه نشاء کار برنج را دردستور کار دارد. طرح‌هایی که هر کدام انقلاب صنعتی بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد می‌کنند و فرصت اشتغال زیادی برای هزاران فرد در کرمانشاه و سایر استان‌های دیگر به وجود می‌آورند.

این دانشجوی دکترای کشاورزی افزود: اگر این طرح به ثمر برسد، سرعت کشت نشاء می‌تواند به وسیله ماشین آلات روزی به چندین هزار هکتار برسد. اکنون میزان آن کمتر از یک هکتار در روز است. علاوه بر آن محصولاتی مانند گیاهان روغنی که قابلیت نشاء کاری ندارند را نیز می‌توانیم نشاء کاری کنیم.   سطح زیر کشت گیاهانی هم که امکان کشت دیم ندارند نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: مرکز نوآوری و شتاب‌دهنده  این مجموعه نیز شامل تحقیق و توسعه است که وظیفه حمایت مادی و معنوی، مشاوره و منتورینگ ایده‌های جدید را برعهده دارد. ما در این مرکز سعی می‌کنیم با برگزاری رویداد‌های سالیانه، ایده‌های جدید و افراد با استعداد حوزه مکانیزسیون کشاورزی را کشف کنیم.

وی تصریح کرد: بخش ما استارت‌آپ ساز است. چالش‌های همه استارت‌آپ‌ها را به جان می‌خرد؛ ما مشکلات استارت‌آپ‌ها و افرادی که فقط ایده خام دارند و هیچ چیز مادی و معنوی دیگری از خودشان ندارند را حمایت مالی و معنوی می‌کنیم. همچنین این افراد به سرمایه گذاران فرشته متصل می‌شوند. در واقع یک شبکه‌ای از سرمایه گذران خیرین استارت‌آپ ساز در کشور ساخته ایم.

به گفته وی، سرمایه گذاری بخش تحقیق و توسعه شرکت ما محدود به استان کرمانشاه نیست. اکنون در استان اردبیل نیز یک شهرک گلخانه ده هکتاری خریداری کرده ایم و پروژه نشاء کشت بافتی را اجرا می‌کنیم. در این طرح، بذر‌هایی که به لحاظ علمی قابلیت کشت مجدد ندارند و همه وارداتی بوده اند و همچنین هزینه‌هایی حدودا ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان داشتند به روش علمی و با شیوه کشت بافت پرورش داده می‌شوند. این گیاه تحت لیسانس خارج از کشور نیست. وقتی عملیاتی شود دیگر انحصار معنایی نمی‌دهد.

وی ادامه داد: 9 پروژه زیر مجموعه بخش تحقیق و توسعه این شرکت است که هر کدام روی لبه علم حرکت می‌کنند. سبزیجات میکروبیلدینگ با هدف ترویج کشاورزی عمودی، بازار نشاء با هدف کوتاه کردن دست دلالان از شبکه تجارت و فروش و محصولات کشاورزی نهاد‌ها و ادوات و خدمات کشاورزی، نشاء کشت بافتی، طرح کلان نشا جذبی و ... از جمله این طرح هاست. طبیعتا اجرای این طرح‌ها نیز هزینه زیادی به همراه دارد.

دریافت تسهیلات مالی؛ مهمترین مشکل شرکت‌های شتاب‌دهنده

فریدونی گفت: هرچند در حال حاضر حمایت خوبی از سوی پارک علم و فناوری کرمانشاه شده ایم، اما مهمترین مشکلی که با آن مواجه هستیم، مسئله مالی است که نیاز به حمایت‌های بیشتر صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری دارد.

مدیر مرکز نوآوری و شتاب‌دهنده یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه صنعت مکانیزاسیون صنعت نشاء افزود: فلسفه شتاب دهنده چند سالی است که خیلی مورد حمایت قرار گرفته است. خوشبختانه امروزه برای مراکز نوآوری و شرکت‌های شتاب‌دهنده یک سری تسهیلات  در برنامه بودجه در نظر گرفته اند. همه این تسهیلات اثر بخش و حمایت کننده هستند، اما این حمایت‌ها به صورت بالفعل به دست می‌رسد. بین سرمایه‌ای که بالفعل می‌رسد تا سرمایه‌ای که بالقوه است فاصله زیادی وجود دارد. این فاصله یک مقدار ما را تحت فشار قرار می‌دهد. اگر این سرمایه زودتر و دقیق‌تر به دست ما برسد، مطممئنا تحقیق و توسعه مان خیلی بهتر انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: ما به عنوان مرکز نوآوری یکی از اصلی‌ترین محل درآمدمان تسهیلاتی است که از سوی دولت داده می‌شود تا ایده‌ها را حمایت کنیم. اگر فرآیند‌های اداری گرفتن این تسهیلات خیلی راحت‌تر و به شرکت‌های فناور اعتماد بیشتری شود، اقبال اجرای بسیاری از طرح هایمان افزایش می‌یابد.

استارت‌آپ‌ها بازار سنجی علمی انجام نمی‌دهند

وی به مشکلات استارت‌آپ‌ها برای اجرای ایده هایشان پرداخت و در این خصوص به آنا گفت: طبق استاندارد دنیا، ۹۰ استارت‌آپ‌ها محکوم به شکست هستند. مهمترین دلیلش نیز این است که علمی برخورد نمی‌کنند. بازار سازی و بازار سنجی شان علمی انجام نمی‌دهند. یک مرحله در طرح استارت‌آپی به نام همخوانی ایده بازار، همخوانی مسئله راه حل وجود دارد. استارت‌آپ‌ها مسئله راه حل را ابتدا باهم همخوانی نمی‌کنند. یک ایده خوب در ذهن شان است و تصور می‌کنند خیلی خوب جواب می‌دهد. نمی‌روند بازار را بسنجند. بازار این ایده را با افراد اقلیت پیشگام که با این مسئله مواجه اند مطرح نمی‌کنند و نتیجه آنها را نمی‌سنجند.

وی گفت: آنها پول پس انداز یا وام شان را وارد استارت‌آپ و ایده شان می‌کنند. در نهایت کالایشان را تولید می‌کنند که اقبالی در بازار ندارد. در نهایت سرمایه‌ای که برای تولید این ایده خرج کرده اند به هدر می‌رود و با شکست مواجه می‌شوند.

 فریدونی بیان کرد: این فرد خوش فکر و متخصص پس از سرخوردگی اش دیگر حتی به عنوان کارشناس هم در این حوزه فعالیت نمی‌کند. رسالت اصلی ما کمک به این افراد است. در این مجموعه یک استارت‌آپ بار‌ها مورد بازنگری قرار می‌گیرد و اصلاح می‌شود. ما استارت‌آپی را داشته ایم که پس از دو سال قانع اش کرده ایم که ایده او به درد بازار حداقل بازار ایران نمی‌خورد، بنابراین باید ایده اش را تغییر دهد، زیرا اگر ده سال وقت و انرژی اش را نیز صرف کند، بازهم محکوم به شکست است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه اغلب این نیرو‌های دانشگاهی که افراد خوش فکر با پتانسیل بالقوه هستند، شناختی نسبت به بازار ندارند. با استارت‌آپ به صورت علمی برخورد نمی‌کنند. سعی می‌کنند در سال اول شرکتی به نام خودشان ثبت کنند و هیات مدیره شان را بچینند. این همان قانونی است که باعث شکست‌شان می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استارت ستاره بایرن برای بازگشت مقابل رئال (عکس)
  • معرفی نفرات برتر مسابقات دستجات آزاد اسکیت فری استایل در شاخه بتل
  • معرفی برترین‌های مسابقات دستجات آزاد اسکیت فری استایل
  • بررسی ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در رویداد استیج اینوتکس ۲۰۲۴
  • شرکت بیش از ۲۳ هزار نفر در مسابقات قرآنی آران و بیدگل
  • طرح تو طرح در رویداد طرحی نو، مسابقات معماری در ایران را به بوته‌ی نقد گذاشت
  • وقتی رافائل نادال وسط مسابقه تنیس خود، پیگیر نتیجه بازی بایرن مونیخ و رئال مادرید می‌شود! / فیلم
  • معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز آغاز شد
  • تهران میزبان مسابقات دارت قهرمانی کارگران کشور
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو