Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بهبهان، مخاطبان کمپینی با عنوان «درخواست ممانعت از ساخت سد مارون۲» در سامانه «فارس من» ثبت کردند

در همین راستا رستم عیدی پور سرپرست فرمانداری بهبهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بهبهان اظهار کرد: با توجه به وضعیت بحرانی حوزه سدمارون طی نامه‌ای دلایل کارشناسی عواقب احداث سدمارون۲ را به استاندارخوزستان ارسال کرده و خواستار پیگیری جدی جهت مخالفت با احداث سد مارون ۲ شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: حسب اعلام کارشناسان و متخصصان محیط زیست جایابی سد مارون ۲ در استان کهگیلویه و بویراحمد و بالادست سد مارون در شهرستان بهبهان در منطقه متراکم از رویشگاه بلوط و درختچه‌های ارزشمند است یعنی به بهانه ساخت مخزن ۱۳۰ میلیون مترمکعبی متاسفانه هزاران پایه درخت ارزشمند زاگرس را از دست خواهیم داد.

عیدی‌پور افزود: این در شرایطی است که حدود ۳۰ درصد از رویشگاه راهبردی ایران و تامین کننده ۴۵ درصد آب شیرین کشور در طول دو دهه اخیر از حیز انتفاع ساقط شده و تحت هیچ شرایطی نباید خودخواسته بر شمار کمی و کیفی این تخریب افزوده شود.

سرپرست فرمانداری بهبهان خاطر نشان شد: گنجایش سد مارون در بهبهان خوزستان ۱.۳ میلیارد متر مکعب است و در تمام این سال‌هایی که ساخته شده یعنی در بازه‌ی ۲۰ سال گذشته فقط یک بار پر شده است و در حال‌حاضر آورد کل سالانه رودخانه مارون کمتر از ۹۰۰ میلیون مترمکعب است.

 رستم عیدی پور افزود: بر اساس این آورد، بارگذاری زیادی در پایین دست به خصوص در رامشیر و جایزان بهبهان شده و تنها منبع آب شیرین تالاب بین‌المللی شادگان هم همین آب رود مارون است. از سویی با توجه به وضعیت تغییر اقلیم و جهان گرمایی انتظار می‌رود که وضعیت هر سال بدتر از شرایط فعلی هم بشود یعنی اگر سدمارون ۲ ساخته شود ما با دو سد نیمه خالی روبرو خواهیم بود و این یعنی سد مارون ۲ یک ضربه مهلک به سد مارون یک خواهد زد.


فرماندار بهبهان تصریح کرد: چرا وقتی سد مارون خودش با بحران جدی مواجه است می‌بایست در بالادست آن تن به بارگذاری‌های بیشتر بدهند، مگر در دو کشور مختلف قرار است این دو سد احداث گردد، چگونه میخواهند ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به اراضی کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد به پشتوانه آب سد مارون دو اضافه کنند وقتی هم اکنون در تامین حقابه ۱۱۰ هزار هکتاری اراضی پایین دست سد مارون بهبهان با مشکلات جدی مواجه هستیم. 

فرماندار بهبهان خطاب به استاندار خوزستان افزود: به ازای اراضی کشاورزی که میخواهند در کهگیلویه و بویراحمد اضافه کنند دست کم دو تا سه برابرش را در خوزستان و در پایاب حوضه آبریز مارون یک از دست خواهد رفت. مضافاً با توجه به فقدان ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی مناسب در حوضه آبریز سد مارون دو عملاً ایجاد اراضی کشاورزی جدید به معنای تغییر کاربری اراضی و نابودی بیشتر رویشگاه راهبردی زاگرس خواهد شد.

فرماندار بهبهان در پایان تصریح کرد: جهت جلوگیری از خسارت های جبران ناپذیر احداث سد مارون ۲ استاندار خوزستان و مجمع نمایندگان استان باید اقدامات لازم را انجام بدهند‌.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سد مارون۲ بهبهان فرماندار بهبهان سد مارون استاندار خوزستان سد مارون ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از اتمام رفع تداخلات اراضی در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سیدمحمدرضا سیدحسینی اظهار کرد: در راستای رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین موازی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و بر اساس عکس‌های هوایی دهه ۴۰ که در دسترس استان قرار گرفته است، از ابتدای اجرای این قانون از تعداد ۱۰۱۲ پلاک موجود در استان، ۴۹۰ پلاک، مشمول رفع تداخلات اراضی تشخیص داده شده است.

وی افزود: در دولت سیزدهم رفع تداخلات اراضی ۴۹۰ پلاک مشمول شهرستان‌های سیستان و بلوچستان در سطح حدود ۱۱ میلیون هکتار به پایان رسیده است که بر این اساس ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار ملی و ۲۸۷ هزار هکتار غیر ملی تشخیص داده شده و با این اقدام ارزشمند پس از ۶۰ سال زمینه صدور اسناد کشاورزی فراهم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از اثرات بارز رفع تداخلات اراضی، تضمین امنیت سرمایه‌گذاری و امنیت غذایی و در نتیجه کاهش پرونده‌های حقوقی در محاکم قضائی است.

کد خبر 749924

دیگر خبرها

  • قلع و قمع ۴۱ بنای غیرمجاز در شهرستان قزوین
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • خوزستان آماده برای سیل احتمالی / نگرانی برای نابودی گندم‌ها
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • پست برق ۱۳۲ ‌کیلوولت‌ شاهد بهبهان برق‌دار شد
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد