Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آئین رونمایی از اولین کتاب از سری کتاب‌های ثبت اصفهان با عنوان «خیابان و محله‌های مسجد سید» شامگاه پنجشنبه برگزار شد.

محمد رضا رحیم زاده، استادیار معماری دانشگاه هنر اصفهان، در این آئین رونمایی اظهار داشت: مستند نگاری امروزه بسیار مهم است و هرچه از زمان گذشته به زمان حال حرکت کردیم این اهمیت بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه منطق مکانیکی و زور بازو خیلی بیشتر از توان تغییر خودمان رشد کرده است. علم در وهله اول قرار بوده است که پنجره‌ای به درون انسان باز کند ولی از یک زمان به بعد علم به چیزی تبدیل شد که انسان به وسیله آن دنیای بیرونی خود را تغییر دهد. ضرب‌المثل معروفی وجود دارد که می‌گوید «ما کارهای خیلی سخت را آنی انجام می‌دهیم اما کارهای محال کمی طول می‌کشد.»

وی افزود: سرعت تغییرات در دنیای امروز به شدت زیاد شده است و چون ما یاد گرفته‌ایم مطابق با آنچه خودمان می‌خواهیم جهان خود از جمله شهرها را تغییر بدهیم، زبان طبیعت و شهر را یاد نگرفته‌ایم بنابراین در یک حالت گفتگو با طبیعت و شهر قرار نداریم و همانند فرمانده‌ای هستیم که فقط دستور می‌دهد. این مسئله نیز پیامدهای صدمه‌باری به دنبال داشته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان گفت: امروزه تقریباً به جایی رسیده‌ایم که هر اقدامی انجام می‌دهیم به محیط زیست ضربه می‌زند، بنابراین باید روش خود را تغییر دهیم. در این دوره رشد شتابان که با شعار «جدیدتر، بهتر است» مواجه هستیم، به نظر می‌رسد همه چیز در حال تغییر است. به همین دلیل در این دوره سند و مستندنگاری بسیار اهمیت دارد.

رحیم زاده گفت: عکس‌هایی که ۳۰ سال پیش گرفته شده؛ امروز به اسناد ارزشمندی تبدیل شده است. برای اینکه بتوانیم اتفاقات رخ داده را مطالعه کنیم، به این اسناد نیاز داریم. تولید و نگه داشتن سندهایی که واقعاً شرایط سند بودن را داشته باشد، می‌تواند یکی از مهم‌ترین ملزومات هر شهر مدرن باشد؛ حتی در شهر کاملاً مدرنی مثل شیکاگو، چه برسد به شهری مانند اصفهان. عکاسی این کار را بسیار آسان کرده است. مجموعه کتاب ثبت اصفهان، مجموعه نفیسی از زندگی مردم است که بسیار ارزش دارد. امیدوارم این فعالیت ادامه پیدا کند و در این مرحله متوقف نشود. متأسفانه در برهه‌ای از زمان قرار داریم که یک اقدام شهری مثل ساخت ساختمان یا خیابان می‌تواند بخشی از آثار گذشته را از بین ببرد.

وی اظهار داشت: نکته دوم که به مراتب از نکته اول مهم‌تر است، به فضیلت خویش‌مستندنگاری یا خویش‌نگاری به مثابه نوعی از خویش‌کاری مربوط می‌شود. مستند کردن خوب است اما زمانی که ما خودمان بتوانیم به خودمان توجه کنیم و خودمان را مستند کنیم، مزیت بیشتری نسبت به وقتی که عکاسان خارجی این کار را انجام می‌دهند، ایجاد می‌شود. مستند کردن فقط نوشتن یا عکس گرفتن نیست که اگر این‌گونه بود دوربین‌های مداربسته بهترین مستندنگار بود اما این‌گونه نیست. مستند ساز و مستند نگاری حاضر یک مواجهه خلاق و طرح پرسش برخواسته از حیرت به وجود می‌آید.

عضو هیئت علمی معماری دانشگاه هنر اصفهان با بیان اینکه یادداشت دهخدا به دلیل اینکه چیزی را مستند می‌کند ارزش دارد، گفت: بنابراین مستند کردن خود از خود، یک توجه را نشان می‌دهد و به همین دلیل ارزش ویژه‌ای دارد. اصفهان در این مسیر پیشرو بوده است و امیدواریم سایر شهرها نیز این مسئله را یاد بگیرند.

رحیم زاده با اشاره به اهمیت «حیرت» بیان داشت: ما نمی‌توانیم در زندگی روزمره حیرت کنیم، حیرت مخصوص افراد خاص است. کسی که به این سینا یا سهره‌وردی تبدیل می‌شود، کسی است که به حال حیرت رسیده و این کاری است که توسط یک هنرمند انجام می‌شود؛ هنرمند متفکر. فلسفه و هنر هر دو با حیرت آغاز می‌شوند. درک حیرت آغاز معماری و خوشنویسی است؛ کارهای خارق‌العاده از اینجا شروع می‌شود. این خارق‌العاده بودن یک وجه مثبت و یک وجه منفی دارد. گاه فرد برای خارق العاده بودن زندگی روزمره خود را رها می‌کند که درست نیست اما در گونه دیگر فرد ضمن پیوند داشتن با زندگی روزمره به حیرت دست پیدا می‌کند که این حالت دوم ارزشمند است.

وی افزود: عکاسی وابسته به یک چیز بیرونی است و بنابراین نشان از اتصال عکاس با سوژه دارد. اگر بتوانیم با به وسیله عکاسی با جهان زاینده‌ای که این عکس را به وجود آورده ارتباط برقرار کنیم، می‌توانیم به حیرت دست یابیم. ما در حال تبدیل شدن به توریست شهرهای خود هستیم. ما امروز اسم سخیف صنایع دستی را روی هنری و ابزاری می‌گذاریم که برای زندگی بهتر انسان به وجود آمده اما با این تغییر اسم به وسیله‌ای تبدیل می‌شود که هیچ کاربردی ندارند یا به میراث فرهنگی خود می‌گوئیم «آثار باستانی» و یا به آثار حکمی می‌گوئیم «ادبیات». شهر خلاق شهری است که به سرچشمه‌های هنر خود وصل است.

استادیاری معماری دانشگاه هنر اصفهان با تقدیر از پروژه ثبت اصفهان گفت: این نشان می‌دهد هنوز کسانی در این شهر وجود دارند که ظرافت‌ها را درک می‌کنند. باید این پروژه معرفی شود تا شهرهای دیگر هم آن را یاد بگیرند.

رحیم زاده اظهار داشت: سومین نکته مهم درباره این پروژه این است که یک سواد بصری برای قرائت کردن نگارگری‌ها، کتیبه‌ها و همه اسنادی که از گذشتگان برای ما باقی مانده است، ایجاد می‌کند البته مشروط بر اینکه توسعه یابد.

وی اضافه کرد: وقتی موقعیت‌های مختلفی را در این عکس‌ها می‌بینیم، در می‌یابیم که الگوهای ثابتی بین ما و گذشتگان ما وجود دارد؛ ما هنوز فرزندان افرادی هستیم که هزاران سال پیش در این مکان می‌زیسته‌اند. تغییرات کوچک و سطحی به قدری ما را به خودمان مشغول کرده که تصور می‌کنیم در دنیای دیگری زندگی می‌کنیم و برای آن اسم‌هایی مثل عصر ارتباطات و کامپیوتر می‌گذاریم در حالی که اگر به خوبی دقت کنیم متوجه وجود شباهت‌هایی بین خودمان و پیشینیانمان می‌شویم. ما نباید مثل یک نقطه سرگردان در جهان عمل کنیم.

شهرام احمد زاده ترکمانی، سرپرست پروژه ثبت اصفهان، نیز در این مراسم اظهار داشت: ایده اولیه این پروژه از سال ۹۶ در کانون عکاسان شکل گرفت. عکاسی پتانسیل بسیار بالایی در انجام پژوهش‌ها دارد و ما تا پیش از این از این مهم غافل بودیم. پیشتر پروژه «فقدان» درباره خشکی زاینده رود و بافت تاریخی اصفهان که با زاینده رود شکل گرفته بود و اکنون در حال تغییر است، انجام شد که مقدمه‌ای بر اجرای پروژه ثبت اصفهان شد.

وی افزود: عکاسان زیادی در اصفهان وجود دارد اما اگر به صورت واقع‌بینانه نگاه کنیم، در می‌یابیم که بسیاری از آن‌ها نمی‌دانند باید چه کاری انجام دهند. بیشتر این افراد دوست دارند شبیه فرد دیگری شوند اما این تقلیل عکاسی است. ما می‌توانیم از عکاسان کی گروه تشکیل دهیم و به صورت هدفمند به انجام یک کار ارزشمند بپردازیم.

پس از سخنرانی سرپرست پروژه ثبت اصفهان، اولین کتاب از سری کتاب‌های پروژه ثبت اصفهان با عنوان «خیابان و محله‌های مسجد سید» با حضور محمد رضا رحیم زاده، ناصر نوروززاده چگینی، شهرام احمد زاده، سید محمد طباطبایی، احمد نوری، علی عطریان و پریسا فهامی رونمایی شد.

کد خبر 5527737

منبع: مهر

کلیدواژه: عکاسی میدان نقش جهان اصفهان اصفهان آثار تاریخی بوشهر کرمانشاه مشهد خراسان رضوی ویروس کرونا مواد مخدر اردبیل ایلام سنندج شیراز آمار کرونا کنکور بیرجند همدان دانشگاه هنر اصفهان پروژه ثبت اصفهان رحیم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۴۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولتیماتوم استاندار لرستان برای مصوبات سفر رئیس‌ جمهور

استاندار لرستان مهم‌ترین برنامه‌ها و اولویت‌های خود را برای تولید، اشتغال و برون‌رفت این استان از محرومیت تشریح کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ابوطالب شفقت شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: لرستان سرشار از منابع غنی طبیعی، دامداری و کشاورزی است.

وی با اشاره به قابلیت لرستان در توسعه صنعت آبزی‌پروری اضافه کرد: پرورش ماهیان سردابی یکی از ظرفیت‌های این استان در بخش شیلات است.

استاندار لرستان با تأکید به وجود معادن غنی و ذخایر سنگ در این استان، بیان کرد: سنگ گوهره یکی از سنگ‌های باارزش کشور است که از معادن لرستان تولید و استخراج می‌شود.

شفقت با اعلام اینکه صنایع تبدیلی در لرستان تا حدودی مغفول مانده‌ است، تأکید کرد: زنجیره کشاورزی در این استان برای ایجاد اشتغال‌زایی و بهبود معیشت باید بیش‌ازپیش موردتوجه قرار بگیرد.

وی با بیان ظرفیت‌ها و قابلیت توسعه گیاهان دارویی در لرستان، خاطرنشان کرد: اگر کارخانه عصاره گیاهان دارویی ایجاد شود فعالیت کشاورزان نیز در این حوزه افزایش می‌یابد.

استاندار لرستان یادآور شد: موقعیت جغرافیایی و قرارگیری این استان در کریدور شمال-جنوب در ارتقای صنعت گردشگری و ایجاد فعالیت‌های تجاری، حمل‌ونقل و بازرگانی اثرگذار است.

شفقت با اشاره به سیل 1398 در لرستان متذکر شد: آبخوان‌داری و آبخیزداری، هدایت آب‌های سطحی و سدسازی برای جلوگیری از بروز خسارت‌های سیل در این استان باید تقویت شود.

وی با تأکید به ضرورت احداث سد معشوره در لرستان، خاطرنشان کرد: این استان با بیش از 540 میلی‌متر بارش استان چهارم در میزان افزایش بارندگی در کشور است.

استاندار لرستان با اشاره به پیگیری برای مصوبات سفر رئیس‌جمهور، اذعان کرد: این مصوبات نباید معطل بماند و ده‌ها نامۀ پیگیری برای راه‌اندازی پروژه‌ها را به وزارتخانه‌های ذی‌ربط ارسال کرده‌ام.

شفقت با بیان تشکیل جلسه با نهادهای حمایتی در لرستان، گفت: محرومیت‌زدایی و توانمندسازی مددجویان این استان را در دستور کار قرار داده‌ام.

وی با تأکید به بازدید از پروژه‌های نیمه‌کاره در خرم‌آباد، اضافه کرد: کارگاه هتل صخره‌ای باید فعال شود و بنیاد شهید و شهرداری نیز برای بهره‌برداری از برج‌های دوقلو باید به تفاهم و تعامل برسند.

استاندار لرستان با اعلام پیگیری برای احیای پروژه راه‌‌آهن در این استان، تأکید کرد: افتتاح هرچه سریع‌تر این پروژه جزو اولویت‌های کاری‌ام است.

شفقت با بیان اینکه ساختمان جدید استانداری لرستان جزو پروژه‌های نیمه‌کاره این استان است، یادآور شد: این پروژه تا حدود پنج ماه دیگر باید افتتاح شود و معاون عمرانی استانداری نیز برای سرعت در عملیات اجرایی باید در ساختمان جدید استانداری مستقر شود.

وی با اشاره به بازدید از پروژه‌های ماشین‌سازی، فولاد و پارسیلون در خرم‌آباد، بیان کرد: این پروژه‌ها را برای تقویت صنعت و ایجاد اشتغال در لرستان باید فعال کنیم.

استاندار لرستان بیان کرد: پروژه کشت و صنعت جزو ظرفیت‌‌های خوب این استان است و بیشتر شهرستان‌های لرستان قابلیت احداث کشت و صنعت را دارد.

شفقت با تأکید بر حفظ منابع طبیعی و بلوطستان لرستان، گفت: جنگل‌های بلوط سرمایه عظیم این استان است و رفع آفات این جنگل‌ها را در دستور کار داریم.

وی با بیان اینکه انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در خرم‌آباد و چگنی به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود، عنوان کرد: کاندیداهای مجلس برنامه‌های خود را برای توسعۀ لرستان در اختیار ما قرار دهند.

انتهای پیام/ 644/

دیگر خبرها

  • معناهای آشکار و پنهان در پوستر نمایشگاه امسال کتاب تهران
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • اولتیماتوم استاندار لرستان برای مصوبات سفر رئیس‌ جمهور
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش