Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@20:18:18 GMT

آماده تبعات بلندمدت تحریم‌ها باشیم

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۶۹۲۹

آماده تبعات بلندمدت تحریم‌ها باشیم

عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران می‌گوید صنعت و معدن کشور نیاز به برنامه ریزی کلان و بلندمدت برای مقابله تهدیدها دارد.

به گزارش ایسنا، کیوان کاشفی، اظهار کرد: در این حوزه صنعت و تولید چند مؤلفه اساسی داریم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تحریم و تأثیر آن بر فعالیت‌های حوزه تولید و تجارت کشور است.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها یکی از مهم‌ترین متغیرهایی است که فضای تولید و خصوصاً صنعت و معدن کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: اگرچه تحریم‌ها موضوع تازه‌ای نیست و سالیان است که کشور ما با این مسئله مواجه بوده اما استمرار تحریم‌ها شرایط جدیدی را پیش روی حوزه تولید و تجارت کشور قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق کرمانشاه با دسته‌بندی تبعات تحریم‌ها به سه بخش کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارد، یادآور شد: هم‌اکنون به دوره میان‌مدت تبعات تحریم‌ها رسیدیم و اگر این شرایط ادامه پیدا کند و وارد دوره بلندمدت شویم تبعات شدیدتری را شاهد خواهیم بود.

کاشفی نگرانی اصلی که در زمینه تبعات بلندمدت تحریم‌ها وجود دارد را نگرانی از کاهش رقابت‌پذیری صنایع در بلندمدت دانست که درنهایت منجر به کاهش صادرات خواهد شد و گفت: اگر روزی درهای کشور به روی جهان باز شود که به‌هرحال باید صورت بگیرد، صنایع ایران با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد.

وی با بیان اینکه همین حالا واردات حدود بیش از هزار قلم کالا در کشور ممنوع است و برای واردات ده‌ها قلم کالای دیگر نیز تعرفه‌های زیاد وارداتی وضع شده، تأکید کرد: اگرچه این روند در شرایط کنونی و برای حمایت از صنایع کشور و حتی مصرف‌کنندگان ضروری است اما اگر درهای کشور باز شود ممکن است صنایع نتوانند با کشورهای روز دنیا خود را مطابقت دهند.

کاشفی، معتقد است اینکه طی سال‌های اخیر مقام معظم رهبری بارها به موضوع استارتاپ‌ها و حوزه دانش‌بنیان توجه داشتند برای رفع این خلأها است.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه از مهم‌ترین تبعاتی که تحریم‌ها بر حوزه تولید و تجارت کشور دارد هم یاد کرد و یکی از مهم‌ترین آنها را فاصله شدید و عجیب با تکنولوژی روز دنیا اعلام کرد.

کاشفی با بیان اینکه امروز عمده صنایع دنیا از تکنولوژی‌های مدرن در زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنند، گفت: استفاده از تکنولوژی روز مزیت‌های متعددی برای صنایع جهان به همراه دارد که ما به‌ناچار با توجه به شرایطی که در اقتصاد و صنعت کشور با آن مواجهیم تا حدودی مجبور به گذر از این مزیت‌ها شدیم.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران یکی از مهم‌ترین این موارد را صرفه‌جویی و مدیریت مصرف انرژی شامل آب، برق گاز و ... اعلام کرد.

کاشفی با اشاره به فاصله قابل‌توجهی که میزان مصرف انرژی صنایع ایران با دنیا دارد، خاطرنشان کرد: باوجوداینکه طی سال‌های اخیر قیمت حامل‌های انرژی در ایران تا حدودی تعدیل شده اما هنوز فاصله قیمتی فراوانی با جهان داریم.

رئیس اتاق کرمانشاه موضوع محیط‌زیست و آلودگی ناشی از صنایع را نیز از دیگر موارد مرتبط با استفاده از تکنولوژی روز در جهان دانست و عنوان کرد: اکنون بسیاری از صنایع دنیا میزان پساب‌ها و آلودگی خود را بر اساس پروتکل‌های بین‌المللی کنترل می‌کنند و به نظر می‌رسد ماهم در کشور دیگر نمی‌توانیم مانند گذشته به آلوده کردن و این شیوه تولید پساب ادامه دهیم.

وی موضوع دیگری که مرتبط با استفاده از تکنولوژی روز است را آموزش اپراتور و نیروهای کار ماهر دانست و با بیان اینکه بسیاری از کشورهای دنیا هم‌زمان با تکنولوژی روز در این عرصه نیز قدم گذاشتند، تأکید کرد: این اقدامات به ارتقا راندمان این واحدها کمک کرده است.

وی دیگر موضوع مهمی که در حوزه تولید و تجارت کشور با آن مواجهیم و اکنون علاوه بر ظرفیت‌هایی که دارد دچار چالش‌هایی هم هست را بخش صادرات اعلام کرد و به سایت اتاق ایران گفت: تجربه نشان داده هر واحدی که در بازارهای فروش خصوصاً در بازارهای صادراتی حضور دارد اشتغال و آینده پایدار دارد و کمتر از تکانه‌های اقتصادی تأثیر می‌پذیرد.

کاشفی از ظرفیت‌های متعددی که در حوزه صادرات داریم یاد کرد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها را وجود بازارهای غنی در کشورهای همسایه ایران دانست و یادآور شد: به لحاظ تنوع در بازارهای همسایه و همچنین مسیرهای دسترسی به آن را ازجمله مسیر خشکی، ریلی و دریایی ظرفیت‌های زیادی داریم و کشورهای متعددی در حاشیه خلیج‌فارس کشورهای همسایه شمالی، افغانستان و پاکستان و خصوصاً عراق از بازارهای صادراتی مهم ما هستند.

کاشفی تأکید کرد: کشور عراق امروز با درآمد حدود ۱۴۰ میلیارد دلار در سال از فروش نفت به کشوری ثروتمند تبدیل شده که بازار بسیار خوبی را برای ما فراهم می‌کند.

وی حضور در بازارهای صادراتی را نیازمند برخی از اقدامات دانست و عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین این موارد حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی و معرفی تولیدات و توانمندی‌های ایران است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران تأکید کرد: از سوی دیگر باید توان رقابتی کالاهای تولید کشور را بالا ببریم تا بتوانند با موارد مشابه خود در سایر کشورها رقابت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تحريم اتاق بازرگاني حوزه تولید و تجارت کشور یکی از مهم ترین تکنولوژی روز تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۶۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

آنگونه که مهر روایت کرده، وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس دولت سیزدهم افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید. خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد.

رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز بشر را رفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متأسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌ها است، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌ها است، اظهار داشت: تحریم نوعی جنگ است اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‌تواند به آن دست یابد، محروم کند.

رئیسی گفت: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با اتکا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900143

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • تحریم های جدید انگلیس علیه صنایع نظامی ایران / اسامی
  • تداوم سریال تحریم‌های انگلیس علیه صنایع نظامی ایران
  • تداوم تحریم‌های انگلیس علیه صنایع نظامی ایران