Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@02:41:59 GMT

آیا کولبری جرم است؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۷۹۹۹

کولبری یکی از معضلات اجتماعی و اقتصادی پیچیده می باشد که در وضعیت فعلی اقتصادی دامنگیر جامعه ایران شده است این معضل می تواند ریشه در مسائل مختلفی داشته باشد اما مهم ترین آنها اقتصاد می باشد. اقتصاد ایران به نحوی میباشد که دچار رکود تورمی گردیده است و نرخ بیکاری به بالاترین سطح رسیده است از سوی دیگر این معضل در مناطق مرزی رایج بوده و با مسائل امنیتی بویژه امنیت مرزهای کشور رابطه مستقیمی دارد و همین که موجب گردیده است که این مسأله دو چندان بغرنج گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اشخاص معمولاً به علت این که هیچ شغلی ندارند ناچار می باشند که برای امرار معاش کولبری نمایند. ناطقان: هرچند کولبری با توجه به اینکه کار بسیار سخت و طاقت فرسایی می باشد می تواند در دسته پدیده هایی قرار گیرد که برخلاف شأن و جایگاه انسان بوده و کرامت انسانی را زیر سؤال می برد اما واقعیت این است که در غالبی موارد کولبران جهت تأخیر معاش و هزینه های خانواده خود مجبور به انجام آن می باشند. در حقیقت شرایط اضطراری باعث گردیده است که علیرغم سخت و مشقت بار بودن چنین شغلی افرادی به چنین مشاغلی رو بیاورند. آنچه که مشخص است این است که کولبران در دو دسته قرار می گیرند دسته ای که دارای کارت مجاز تردد می باشند و دسته ای که دارای چنین کارتی نمی باشند و به طور غیرمجاز در مرز تردد می کنند اما نکته بسیار مهمی که در این خصوص نیاز به ذکر دارد این است که اساساً کولبری با قاچاق کالا دو مفهوم متفاوت می باشند و بلحاظ اجتماعی و دیدگاه مردم و حتی حاکمیت بین کولبری و قاچاق کالا تفاوت قائل می شوند و آنها را یکسان تلقی نمی نمایند.

معمولاً مقامات مسئول اعلام می نمایند که کولبری جرم تلقی نمی گردد و هدف از مبارزه با قاچاق کولبرانی که فقط چند کیلو بار جابه جا می کنند نیستند و همین اظهارات مشخص می نماید که چنین پدیده ای جرم تلقی نمی گردد بین کولبری و قاچاق کالا تفاوت فاحشی وجود دارد با این اوصاف و نظر به اینکه در قوانین ایران تاکنون قانون بطور خاصی در خصوص کولبری وضع قاعده ننموده است به نظر می رسد کولبری را نتوان جرم قلمداد نمود زیرا به موجب قانون مجازات اسلامی بویژه ماده (2) هر فعل یا ترک فعلی که قانونگذار برای آن مجازات تعیین نموده است جرم تلقی می گردد و در این خصوص چون مجازات برای کولبری بطور خاص تعیین نگردیده است این عمل را نمی توان جرم تلقی نمود از سوی دیگر گفته شده که کولبری با قاچاق کالا نیز متفاوت می باشد زیرا تفاوت های بین آنها کاملاً محرز می باشد و کولبری باعث اختلال درنظام اقتصادی در کشور نخواهد شد.

باید توجه داشته باشیم که کولبران بعلت نبود شغل به این کار تن می دهند زیرا که بدیهی است که اگر شرایط اقتصادی به نحوی باشد که آنها بتوانند معاش خود و خانواده خود را تأمین نمایند هرگز حاضر نخواهند بود چنین کاری را انجام دهند. به نظر می رسد چنانچه به توسعه مناطق مرزی و ایجاد زیر ساخت های اقتصادی توجه ویژه گردد و حمایت بیشتری از این قشر به عمل آید و کیفیت کالای ایران نیز به نحوی بالا برود که نیاز به قاچاق کالا وجود نداشته باشد این پدیده به تدریج کم رنگ خواهد شد از سوی دیگر باید به یک نکته دیگر نیز توجه نماییم و آن این است که بر فرض که بخواهیم کولبری را در ردیف قاچاق کالا تلقی نمائیم چون کولبر در اثر شرایط اضطر اری و از روی ناچاری جهت تأمین معاش خود و خانواده تن به چنین کاری می دهد بنابراین این شرایط باعث میشود که با توجه به قاعده اضطرار از مسئولیت معاف گردد. برچسب ها: کولبری ، جرم ، شغل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کولبری جرم شغل قاچاق کالا جرم تلقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۷۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد

استاندار سمنان با بیان اینکه موضوع احتکار به‌هیچ‌عنوان پسندیده نیست و قاچاق کالا به‌نوعی عملاً روند تولید را مختل می‌سازد، گفت: با کسی در سطح استان در این زمینه تعارف نداریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سیدمحمدرضا هاشمی عصر امروز در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که در محل سالن جلسات غدیر استانداری برگزار شد، اظهار داشت: بازدید‌ها و نظارت بر انبارها در این بخش برای جلوگیری از احتکار با جدیت در دستور کار قرار داشته باشد.

وی درباره لزوم مقابله با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق کالا به دلیل سودآوری بالا، زمینه و بستر ایجاد رقابت در بین تولیدات کالاهای داخلی برای ارتقاء کیفیت را از بین خواهد برد‌.

وی از برگزاری منظم جلسات کمیسیون مبارزه قاچاق کالا و ارز استان قدردانی کرد و گفت: تاکنون بالغ‌ بر 95 جلسه در سطح استان تشکیل و مصوبات نیز اجرایی شده است.

استاندار سمنان گفت: کالا و ارز قاچاق شده بدون پرداخت مالیات و عوارض در مدت‌زمان کوتاه در بازار عرضه‌شده و سودآوری بسیاری دارد، لذا این موارد افراد سودجو را به قاچاق سوق می‌دهد.

هاشمی گفت: اشباع کالاهای بی‌کیفیت قاچاق در سطح بازار، عرصه رقابت در بین تولیدات و کالاهای داخلی را از بین می‌برد.

وی با اشاره به آسیب‌های مهم قاچاق کالا گفت: قاچاق کالا به‌نوعی عملاً روند تولید را مختل می‌سازد.

استاندار سمنان از قاچاق سوخت به‌عنوان نوعی دیگر از قاچاق نام برد و گفت: این نوع قاچاق نیز به دلیل سودآوری مورد توجه است.

هاشمی گفت: جلسات قاچاق کالا و ارز برای کشف و جلوگیری از وقوع این مهم باید به‌صورت مستمر و پرقدرت برگزار شود.

انتهای پیام/361

دیگر خبرها

  • توقیف کاروان خودروهای حامل قاچاق کالا در دیلم
  • محکومیت قاچاقچیان کالا در اردبیل
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • جریمه ۳ میلیارد ریالی برای قاچاق کود شیمیایی
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • جریمه ۱۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریالی قاچاقچیان کالا در شیراز
  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان