Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@16:10:05 GMT

شهید بهشتی حق و عدالت را تبیین می‌کرد

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۸۹۶۴

شهید بهشتی حق و عدالت را تبیین می‌کرد

حجت الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی گفت: شهید بهشتی در معرفی اسلام و افشای ظلم رژیم پهلوی و تبیین حق و عدالت، نقش تاثیر گذاری داشت. شهید سید محمد حسینی بهشتی، از شاگردان علامه طباطبائی بود، ریاست دیوان عالی کشور، دبیر کلی حزب جمهوری اسلامی و عضویت در مجلس خبرگان، از مسئولیت‌های شهید بهشتی بود. او در راه انقلاب و اسلام فعالیت‌ها می‌کرد و سرانجام همراه جمعی از یارانش، در هفتم تیر ماه در دفتر مرکزی حزب جمهوری، توسط منافقین به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آیت الله بهشتی در عرصه قلم نیز فعالیت‌های داشت و کتابی به نام «نماز چیست؟» در بین آثارش دیده می‌شود. برای شناخت شخصیت دینی، علمی و سیاسی آیت الله بهشتی با حجت الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی استاد خارج فقه گفتگو کردیم.

از آموزش دروس دینی به روش جدید تا مبارزات سیاسی

حجت الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی گفت: وی از معدود روحانیان تحصیل‌کرده دانشگاهی و آشنا به زبان‌های انگلیسی و آلمانی بود، او از بنیان‌گذران و اساتید مدرسه علمیه حقانی است که دروس دینی را به روش‌های جدیدتر آموزش می‌داد و دبیرستان دین و دانش را نیز با هدف تقویت علمی جوانان مذهبی تاسیس کرد.

به گفته استاد خارج فقه، سوابق علمی و شخصیت علمی ایشان از نگاه حوزه و دانشگاه قابل تقدیر است، شهید بهشتی شاگرد ممتاز شخصیت‌هایی مثل علامه طباطبایی، امام خمینی (ره)، مرحوم آیت الله بروجردی بوده اند.

او می‌گوید: شهید بهشتی از مخالفان نظام سلطنتی پهلوی حاکم بر ایران بود و علیه آن مبارزه سیاسی می‌کرد به همین دلیل مدتی از ایران خارج شد و در این مدت در مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان فعالیت می‌کرد که در سال ۱۳۴۹ به ایران بازگشت و بر فعالیت‌های فرهنگی از جمله تدوین کتب درسی دانش‌آموزان متمرکز شد.

آیت‌الله بهشتی در علوم اسلامی و انسانی صاحب نظر بود

حجت الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی گفت: آیت الله بهشتی مجتهدی متفکر، در جامعیت علمی کم نظیر و در اکثر علوم اسلامی و انسانی معاصر صاحب نظر بودند، علاوه بر این با سایر علوم روز هم آشنایی داشتند، ایشان مفسر قرآن، مسلط به فلسفه و کلام اسلامی، مسلط بر فقه و اصول و تاریخ اسلام و اهل بیت بودند.

به گفته استاد خارج فقه، این‌ها همه در کنار تدبیر، عقل و درایت ایشان موجب شده تا شهید بهشتی بتواند فهمی جامع از مسائل اسلام و مسلمین و آنچه در جهان اسلام جاری بود داشته باشد.

عدالت در کلام و رفتار آیت الله بهشتی منحصربه فرد است

او می‌گوید: فهم و معرفت شهید بهشتی نسبت به اسلام و مکتب اهل بیت موجب شده بود که زندگی ایشان بازتابی از دین اسلام باشد، همچنین تسلط بر احساسات، مدیریت بر خود و تفکرات خویش، خارج نشدن از مسیر اعتدال و حق، توجه به ضعیفان و مستضعفان جامعه، عدالت در کلام و رفتار ایشان از او شخصیتی منحصر به فرد ساخته است.

به گفته حجت الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی، اخلاق و تقوی، نظم، التزام به امور خانواده و وفای به عهد، خودداری از برچسب زدن و نسبت دادن صفت‌های مذموم و ناروا حتی نسبت به مخالفین از دیگر ویژگی‌های رفتاری شهید بهشتی است.

نقشه راه دکتر بهشتی مکتب تشیع بود

استاد خارج فقه گفت: شهید بهشتی یکی از فعالان سیاسی است که نقشه راهش را مکتب تشیع مشخص می‌‎کرد، ایشان در سال ۱۳۴۲ به جرم فعالیت‌های انقلابی علیه رژیم شاه از اقامت در قم ممنوع و از آن شهر تبعید شد، آن شهید بزرگوار در اثر مبارزه و حرکت در مسیر اهداف نهضت الهی امام خمینی در فاصله سال‌های ۴۹ تا ۵۷ سه بار توسط ساواک دستگیر شد، او از عناصر فعال جامعه روحانیت بود که در سازماندهی و رهبری تظاهرات و راهپیمایی‌های میلیونی مردم مسلمان ایران نقشی بزرگ به عهده داشت.

او گفت: آخرین باری که ساواک او را دستگیر کرد به او گفتند تو را دستگیر کرده ایم تا راهپیمایی‌های تاسوعا و عاشورا صورت نگیرد و شهید بهشتی در پاسخ گفت اشتباه شما در همین است چه مرا آزاد کنید و چه نکنید این راهپیمایی‌ها صورت خواهند گرفت، این کار‌ها قائم به شخص نیست.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شهید شهید رجایی شهید حججی شهید زاده شهید بهشتی شهید آوینی آیت الله بهشتی شهید بهشتی فعالیت ها خارج فقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۸۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود

حجت الاسلام و المسلمین لطف الله اشراقی استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب ارتباط مسالمت آمیز حضرت صادق(ع) با اهل سنت را از سیره ایشان دانست و اظهار داشت: امام صادق علیه السلام دستوراتی به رهبران مذاهب اسلامی داشتند، از جمله این دستورات به احترام متقابل به یکدیگر ، شرکت در تشییع جنازه یکدیگر و عیادت مرضای همدیگر بروید و تقابل نداشته باشید، ایشان به عنوان منادی وحدت مذاهب اسلامی مطرح هستند و در آن برهه زمان در بین حکومت بنی امیه و بنی عباس ، علوم فقه ،تاریخ و علوم اسلامی در رشته های متفاوت بیان نمودند و باعث شد مسلمانان مرکزیتی برای وحدت داشته باشند و امام صادق علیه السلام را به عنوان یک شخصیت علمی و با تقوا و فرزند پیامبر اسلام صلوات الله علیه قبول داشته باشند و منشاء وحدت و تقریب لحاظ کنند.

وی افزود: امام صادق علیه اسلام می فرمایند: " لولانا ما عرف الله"اگر ما اهل بیت نبودیم ، خداوند شناخته نمی شد، "لولانا ما عبد الله" اگر ما نبودیم ، عبادت خداوند انجام نمی گرفت و این ویژگی در مقام اهل بیت و به خصوص امام صادق علیه السلام وجود داشت که مذهب جعفری و حقائق علوم آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین را رواج داند.

حجت الاسلام اشراقی بیان کرد: سیره ایشان در ارتباط با تعامل با اهل سنت ، ایجاد ارتباط مسالمت آمیز به عنوان برادران دینی بوده است و  از صفات بارز امام صادق علیه السلام بصیرت شناسی و جبهه شناسی با نگاه فراجناحی بوده است.

وی ادامه داد: امام صادق علیه السلام در مدینه منوره 4هزار شاگرد در حوزه علمیه خود داشتند که از بین این 4هزار نفر ، 17 نفر با بصیرت و ولایت مدار وجود نداشت، شخصی نزد امام آمد و عرض کرد ، شما با این تعداد شاگرد چرا قیام نمی کنید ، امام فرمود: اگر به تعداد انگشتانم یار داشتم ، قیام می کردم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عبدالله بن ابی یعفور یکی از محدثین و راویان می باشند که بدلیل مریضی مبتلا به شرب خمر بوده است، نزد امام آمد و عرض کرد من مریض هستم و اجازه بفرمائید من شروع کنم به استفاده از مشروب که ایشان فرمودند: خیر ، این شیطانی است که موکل تو شده است و اگر تو اراده کنی او مایوس می شود، او قسم خورد وگفت: "والله لا اشرب من..." و به امام عرضه داشت اگر شما اناری را به نیم کنید و نیمی را حرام و نیمی را حلال بگویید من نیز به همان عمل می کنم زیرا فرمایشات شما از روی هوای نفس نیست و بر مبنای دستورات الهی است؛ ما حوزویان باید با پیروی از امام صادق علیه اسلام ولایت مدار بوده و با نصرت از اهل بیت علیهم السلام در راستای اسلام گام موثر برداریم.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • ۸ دادگاه علنی برخط در مجتمع قضایی شهید بهشتی برگزار می‌شود
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • BRT کرج، خوب یا بد؟
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین محسوب می‌شوند
  • امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند
  • امام صادق (ع) مبانی درست اسلام را دقیق تبیین کرد