Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان دانشیار دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر گفت: سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص داخلی در کشورهای اتحادیه اروپا ۵۰ درصد و در کشور ما تنها ۲ درصد است که این به مسائل ۱۰۰ سال اخیر در کشور برمی‌گردد اما اکنون زمان عبور از این مرحله و پرداختن به اقتصاد دانش‌بنیان دریامحور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر بیتا ارچنگی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص لزوم توسعه اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: در بحث اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار دریامحور، علاوه بر استفاده از منابع نفت و گاز تمرکز اصلی و شاخصه اصلی، نیروی انسانی است؛ نیروی انسانی متخصص و کارآزموده‌ای که می‌تواند در این حوزه فعالیت داشته باشد.

وی ادامه داد: اقتصاد دانش‌بنیان در واقع به معنای تولید، توزیع و کاربرد دانش است. اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان همگی اهداف کلانی برای این است که ماحصل تلاش‌ها در این حوزه را در آسایش اقتصادی مردم ببینیم؛ ماحصل راهکارها باید در زندگی مردم دیده شود.

دانشیار دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر گفت: در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان و صنایع دریایی در دانشگاه شروع به کار کرده‌ایم و پیشرفت‌های خوبی در این حوزه داشته‌ایم. با وجود سختی‌ها و محدودیت‌های موجود باز هم نیاز به تلاش بیشتری داریم. قانون حمایت از کسب و کار دانش‌بنیان در راستای اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی تصویب و در این قانون تعریف شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و اهداف و وظایف آن‌ها شرح داده شده است.

ارچنگی با بیان اینکه هدف اصلی در اقتصاد دانش‌بنیان این است که از بندر محوری به سمت دانش‌بنیانی حرکت کنیم، تاکید کرد: در حوزه علوم و فنون دریایی نیز وضعیت این گونه است و پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم. بر اساس آمار بانک جهانی، نرخ بازگشت سرمایه در بخش کشاورزی حدود ۳۰ درصد، صنعت ۵۰ درصد و خدمات ۱۰۰ درصد است بنابراین اغلب کسب و کارهای دانش‌بنیان در حوزه خدمات می‌توانند بسیار فعال و مؤثر باشند.

وی بیان کرد: کشور ما یک کشور قدرتمند دریایی از بابت حضور در منطقه ژئوپلیتیک و استراتژیک است. مرزهای آبی‌ ایران ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر در هفت استان ساحلی است و جمعیت بیش از ۲۰ میلیون نفری در این استان‌ها ساکن هستند که البته توزیع آن‌ها نامتوازن است.

دانشیار دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر افزود: در بحث اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه اصلی نیروی انسانی توانمند و علمی است. دسترسی به آب‌های آزاد و قرار گرفتن در کریدورهای جمعیت بین‌المللی از جمله مزایای کشور ما است. سالانه بیش از ۳۵ هزار کشتی از مرزهای آبی ایران عبور می‌کنند و ۶۰ درصد از نفت جهان از خلیج فارس تامین می‌شود. استحصال بیش از ۲ میلیون تن از منابع آبی (آبزیان) را داریم که در خلیج فارس انجام می‌شود  و بخشی از آن مربوط به آب‌های سرزمینی ایران است.

ارچنگی با اشاره به وضعیت درآمدزایی ایران از اقتصاد دریا گفت: سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص داخلی در کشورهای اتحادیه اروپا ۵۰ درصد و در کشور ما تنها ۲ درصد است که این به مسائل ۱۰۰ سال اخیر در کشور برمی‌گردد اما اکنون زمان عبور از این مرحله و پرداختن به اقتصاد دانش‌بنیان دریامحور است.

وی با اشاره به فرصت های موجود در اقتصاد دریا بیان کرد: در بحث اقتصاد آبی فعالیت‌های سنتی از جمله گردشگری دریا، شیلات، حمل و نقل،‌ کشتی‌سازی و منابع زیرسطحی و صنایع جدید مطرح هستند. بر اساس آمار، ارزش منابع دریایی قابل استحصال با فناوری‌های موجود حدود ۲۵ تریلیون دلار تخمین زده شده که سهم شیلات و آبزی‌پروری حدود ۶۰ درصد است. ما در استان خوزستان این ظرفیت‌ها را به صورت بالقوه داریم و می‌توان در این مسیر حرکت کرد.

دانشیار دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر تاکید کرد: توسعه پایدار دریامحور تمام شاخصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را دربرمی‌گیرد و به این دلیل در سند چشم‌انداز ۱۴۲۴ مقام دوم اقتصاد کشور با اقتصاد دریا هدف‌گذاری شده است که با استفاده از نیروی متخصص در این حوزه امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: در بخش صنایع دانش‌بنیان دریایی دو محور وجود دارد؛ محور اول تربیت و پرورش نیروی کارآزموده دریا است که دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر می‌تواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند و محور دوم، توسعه صنایع دانش‌بنیان دریایی است. ده‌ها محصول دانش‌بنیان در حوزه علوم زیستی، زیست فناوری و نانوفناوری و بیش از یک هزار قطعه از تجهیزات بندری و سازه‌ها در حوزه مهندسی دریا تولید شده است و این محصولات به تجاری‌سازی رسیده‌اند.

ارچنگی با اشاره به اهداف راهبردی در توسعه اقتصاد دریامحور گفت: ما باید این گنج عظیم را حفظ کنیم. به ویژه در منطقه خلیج‌فارس و استان خوزستان باید حفظ و حراست از تنوع زیستی را در اولویت قرار دهیم. فعال‌تر کردن تحقیقات دریایی نیز از اولویت‌های ما است. باید بتوانیم نتایج این کارها را در معیشت مردم ببینیم و برابری اجتماعی، پویایی اقتصادی، اشتغال و محیط زیست سالم در توسعه پایدار باید در نظر گرفته شوند.

دانشیار دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در پایان عنوان کرد: صنایع مختلف ساحلی در استان خوزستان باید مدیریت یکپارچه داشته باشند تا تعارض منافع با یکدیگر پیدا نکنند و در کنار یکدیگر کار کنند. مقابله با تهدیدات و آلاینده‌ها بحث بسیار مهم در حوزه دریا است و نیاز است که بخش صنعت از تجربیات و تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و دیگر دانشگاه‌ها استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان دانش بنیان اقتصاد دریایی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر اقتصاد دانش بنیان دانش بنیان اقتصاد دریا کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۱۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری اصفهان گفت: هدف از برگزاری رویداد پنجشنبه‌های فناور کمک گرفتن از توانمندی‌ شرکت‌های دانش‌بنیان برای رشد و توسعه مدیریت شهری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در برنامه پنجشنبه‌های فناور (فصلی نو در حمایت از زیست بوم فناوری)، ارزش آفرینی از دارایی‌های دیجیتال در حوزه‌های حمل‌ونقل و ترافیک، اصفهان کارت اظهار کرد: هدف از برگزاری رویداد پنجشنبه‌های فناور کمک گرفتن از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان برای رشد و توسعه مدیریت شهری است. که امروز یازدهمین برنامه را برگزار کردیم.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد در حوزه آب و پساب به ارزش ۱۱ میلیارد با شرکت‌های فعال در شهرک علمی و تحقیقاتی افزود: تصفیه پساب به کمک نانو ازن را در مرحله پایلوت که ۵۰ لیتر بر ثانیه بود، پاسخ گرفتیم، در ادامه این شیوه به دیگر تصفیه خانه‌ها با انعقاد قرارداد تسری پیدا می‌کند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی، شرکت‌های دانش‌بنیان تولید کلاه هوشمند را که بتواند یک سری داده به آتش‌نشان مخابره کند، در دستور کار دارند، افزود: به‌تازگی موضوع مهم در شهرداری، اقتصاد دیجیتال است، در این راستا چند پنجشنبه فناور با این موضوع برگزار می‌شود.

نصوحی ادامه داد: یکی از سیاست‌های مهم در این حوزه مولد سازی دارایی‌ها است که دارای طبقه‌بندی‌های مختلف همچون دارایی فیزیکی و اطلاعاتی است، اما در این برنامه دارایی‌های اطلاعاتی و داده‌ای شهرداری مدنظر است.

وی ادامه داد: در اصفهان کارت داده‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند مبنای ارائه خدمات بهتر به شهروندان باشد، البته به دنبال آن کسب‌وکار هم شکل می‌گیرد.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری دوربین‌های مختلف دارد که بسیاری از داده‌ها روزانه در آن موجود است، تصریح کرد: ممکن است سرورهای ما پاسخگو نباشد و نتوانیم داده‌ها را دائمی نگهداری کنیم، از این‌رو با کمک شرکت‌های دانش بنیان می‌توان بعضی خدمات و فعالیت ارزش افزا شوند تا همه شرکت‌ها و مردم منتفع شوند.

وی یادآور شد: بسیاری از شرکت‌ها علاقه‌مند به داشتن داده‌های شهرسازی هستند که در جلسات آینده به صورت اختصاصی برنامه‌ای را برای داده‌های خاص در حوزه شهرسازی خواهیم داشت که کسب و کار اصلی شهرداری به این حوزه اختصاص دارد و داده‌های موجود در حوزه شهرسازی با اصناف مختلف مرتبط است.

نصوحی گفت: شعار شهرداری توسعه شهر هوشمند و توجه به موضوع فناوری بوده و موضوع اقتصاد دیجیتال دارای اهمیت است.

کد خبر 747785

دیگر خبرها

  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان