Web Analytics Made Easy - Statcounter

بریتیش پترولیوم از رشد ۳.۱ درصدی تولید گاز طبیعی ایران در سال ۲۰۲۱ خبر داد و ایران را چهارمین تولیدکننده و چهارمین مصرف‌کننده بزرگ گاز طبیعی در جهان طی این سال معرفی کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم در بخشی از گزارش جدید خود موسوم به گزارش مرور آماری انرژی جهان 2022 از رشد 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 درصدی تولید گاز طبیعی جهان طی سال 2021 خبر داده است. کل تولید گاز طبیعی جهان در سال 2020 بالغ بر 3861.5 میلیارد مترمکعب بوده که این رقم در سال 2021 به 4036.9 میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

*ایران چهارمین تولیدکننده بزرگ گاز جهان شد

ایران با تولید 256.7 میلیارد مترمکعب که معادل 6.4 درصد کل تولید گاز طبیعی جهان در سال 2021 است به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ گاز جهان در این سال شناخته شده است.

آمریکا با تولید 934.2 میلیارد مترمکعب گاز و اختصاص سهم 23.1 درصدی از کل تولید جهانی بزرگترین تولیدکننده گاز طبیعی در جهان شناخته شده و روسیه با تولید 701.7 میلیارد مترمکعب و سهم 17.4 درصدی از تولید گاز جهان در رتبه دوم و چین با تولید 209.2 میلیارد مترمکعب و سهم 5.2 درصدی از کل تولید جهانی سومین تولیدکننده بزرگ گاز جهان در سال 2022 شناخته شده‌اند.

*رشد تولید گاز طبیعی ایران بیش از 2 برابر متوسط جهانی با وجود تحریم‌ها

 بر اساس این گزارش تولید گاز طبیعی در ایران از سال 2011 همواره روندی صعودی را طی کرده و تحریم‌های آمریکا که به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای علیه ایران وضع شده نتوانسته رشد تولید گاز در ایران را متوقف یا معکوس کند. طی این سال‌ها تولید گاز طبیعی در ایران به طور متوسط سالانه 5.4 درصد رشد کرده است که بیش از دو برابر رشد متوسط جهانی بوده است. تولید گاز طبیعی جهان در این دوره 10 به طور متوسط 2.2 درصد در سال رشد داشته است.

در سال 2021 نیز تولید گاز طبیعی ایران نسبت به سال قبل از آن رشد 3.1 درصدی داشته و از 249.5 میلیارد مترمکعب در سال 2020 به 256.7 میلیارد مترمکعب طی این سال افزایش یافته است.

*ایرانی‌ها به اندازه نصف کل قاره اروپا گاز مصرف کردند

این گزارش همچنین از رشد 3.2 درصدی مصرف گاز طبیعی در ایران طی سال 2021 نسبت به سال قبل از آن خبر داده و کل مصرف گاز طبیعی در ایران طی سال 2021 را 241.1 میلیارد مترمکعب اعلام کرده است. بنابراین رشد مصرف گاز طبیعی در ایران طی این سال از رشد تولید بیشتر بوده است. ایران در سال پیش از آن 234.3 میلیارد مترمکعب گاز مصرف کرده بود. متوسط رشد 10 ساله مصرف گاز طبیعی در ایران بین سال‌های 2011 تا 2021 بالغ بر 4.6 درصد در سال بوده است.

در سطح جهان 4037.5 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی طی سال 2021 مصرف شده که این رقم با رشد 5.3 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. ایرانی‌ها 6 درصد از کل گاز مصرفی جهان در این سال را مصرف کرده‌اند و چهارمین مصرف‌کننده بزرگ گاز جهان در این سال شناخته شده‌اند.

تنها سه کشور آمریکا، روسیه و چین مصرف گاز بیشتری نسبت به ایران در سال 2021 داشته‌اند که وسعت و جمعیت هر یک از این کشورها چند برابر ایران است. مصرف گاز طبیعی در ایران حدوداً معادل نصف کل مصرف گاز طبیعی در قاره اروپا بوده است (42 درصد). کشورهای اروپایی در سال 2021 بالغ بر 571.1 میلیارد مترمکعب گاز مصرف کرده‌اند.

آمریکا 826.7 میلیارد مترمکعب گاز در سال 2021 مصرف کرده که معادل 20.5 درصد از کل گاز مصرفی جهان است. این کشور بزرگترین مصرف‌کننده گاز جهان طی این سال بوده است و روسیه با سهم 11.8 درصدی از کل گاز مصرفی جهان و چین با سهم 9.4 درصدی به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار داشته‌اند.

*ایران 17.3 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سال 2021 صادر کرد

بریتیش پترولیوم در بخش دیگری از گزارش خود کل تجارت جهانی گاز طبیعی در جهان از طریق خط لوله طی سال 2021 را 704.4 میلیارد مترمکعب اعلام کرده است که فقط 2.4 درصد از این رقم سهم ایران بوده است. ایران با وجود این که سهم 6.4 درصدی از کل تولید گاز طبیعی در جهان را داراست به دلیل بالا بودن مصرف داخلی تنها توانسته است سهم 2.4 درصدی از بازار جهانی گاز را تصاحب کند.

کل صادرات گاز طبیعی ایران در سال 2021 بالغ بر 17.3 میلیارد مترمکعب محاسبه شده است که 9.1 میلیارد مترمکعب از این رقم به ترکیه و 7.7 میلیارد مترمکعب به عراق صادر شده است. 0.5 میلیارد مترمکعب از صادرات گاز ایران نیز به مقصد کشورهای CIS بوده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مصرف گاز طبیعی در ایران تولید گاز طبیعی ایران تولید گاز طبیعی جهان میلیارد مترمکعب گاز گاز طبیعی در جهان بزرگ گاز جهان ایران در سال گاز جهان درصدی از کل شناخته شده طی این سال مصرف کرده طی سال 2021 سال 2021 گاز مصرف کل تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۱۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: بیشترین حجم ذخیره سازی در این سه روز، به ترتیب مربوط به شهرستان‌های طبس، بشرویه و زیرکوه بوده است.

نصرآبادی افزود: در مجموع حجم آبگیری سازه‌های آبخیزداری از ابتدای سال آبی ۱۴۰۲، ۲۵ میلیون متر مکعب برآورد شده است.

وی گفت: خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۰۰ سازه آبخیزداری با حجم ذخیره ۹۴ میلیون مترمکعب روان آب دارد.

مدیرکل منابع طبیعی استان با اشاره به مشارکت قرارگاه امام حسن (ع) برای اجرای طرح‌های آبخیزداری افزود: در انتظار تصویب و ابلاغ ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های آبخیزداری امسال هستیم تا پس از تخصیص، بلافاصله اجرای طرح‌ها آغاز شود.

دیگر خبرها

  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • حمایت دانشگاهیان قائمشهر از قیام جهانی دانشجویان
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • اجتماع دانشجویان قائم شهر در حمایت از قیام جهانی دانشجویی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟