Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از افراد بعد از غذا خوردن احساس خواب آلودگی می کنند. این می تواند نتیجه طبیعی الگوی هضم و چرخه خواب باشد.

به گزارش برنا؛ برخی از انواع غذاها و زمان وعده های غذایی نیز می توانند احساس خستگی به خصوص بعد از غذا را در افراد ایجاد کنند. کاهش سطح انرژی بعد از غذا خوردن را خواب آلودگی بعد از غذا می نامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان نظریه های مختلفی در مورد علت خستگی بعد از غذا خوردن دارند ، اما آنها به طور کلی اتفاق نظر دارند که این یک واکنش طبیعی است و معمولاً جای نگرانی ندارد.

چرا مردم بعد از غذا خوردن احساس خستگی می کنند؟

احساس خستگی یا مشکل در تمرکز بعد از غذا نسبتاً شایع است. بسته به اینکه چه چیزی ، چه موقع و چه مقدار غذا بخورد ، فرد ممکن است احساس خستگی ویژه کند.

در زیر ، برخی از دلایل اینکه فرد ممکن است بعد از غذا احساس خستگی کند و چگونگی پیشگیری از آن صحبت می کنیم.

وعده های غذایی حاوی کربوهیدرات و پروتئین می توانند احساس خستگی در فرد ایجاد کنند

• نوع غذایی که می خورید

غذاهای غنی از پروتئین و کربوهیدرات ها باعث می شود که افراد نسبت به سایر غذاها احساس خواب آلودگی بیشتری داشته باشند.

برخی از محققان معتقدند که فرد پس از غذا خوردن احساس خستگی می کند زیرا بدنش سروتونین بیشتری تولید می کند. سروتونین یک ماده شیمیایی است که در تنظیم چرخه های خواب و تنظیم خلق و خو نقش دارد.

یک اسید آمینه به نام تریپتوفان که در بسیاری از غذاهای غنی از پروتئین وجود دارد ، به بدن در تولید سروتونین کمک می کند. کربوهیدرات ها به بدن در جذب تریپتوفان کمک می کنند.

به همین دلایل ، خوردن یک وعده غذایی غنی از پروتئین و کربوهیدرات ممکن است باعث خواب آلودگی در فرد شود.

تریپتوفان در غذاهایی وجود دارد که سرشار از پروتئین هستند. این شامل:

- ماهی سالمون

- مرغ 

- تخم مرغ

- اسفناج

- دانه

- شیر

- محصولات سویا

- پنیر

غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات هستند عبارتند از:

- ماکارونی

- برنج

- نان سفید و کراکر

- کیک ، کلوچه ، دونات و مافین

- بلال ذرت

- شیر

- شکر و آبنبات

مردم اغلب قبل از خواب ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات مانند غلات با شیر می خورند.

• چه مقدار غذا می خورید

ممکن است فرد بعد از صرف یک وعده غذایی بزرگ خواب آلودگی بعد از غذا را تجربه کند.

افرادی که ناهار زیادی می خورند ممکن است خواب آلودگی بعد از ظهر را بیش از کسانی که ظهر کمتر می خورند تجربه کنند. غذا خوردن باعث بالا رفتن قند خون می شود و ممکن است کاهش انرژی به دنبال آن رخ دهد.

عوامل دیگری که می توانند باعث خستگی بعد از خوردن غذا شوند:

• خواب ضعیف در شب ، که می تواند منجر به خستگی در طول روز شود.

• نوشیدن الکل همراه با وعده غذایی ، به خصوص در طول روز

• زمان خوردن وعده های غذایی 

ساعت طبیعی بدن یا ریتم شبانه روزی فرد می تواند بر احساس او پس از خوردن غذا تأثیر بگذارد. بنیاد ملی خواب گزارش داده است که مردم به طور طبیعی ساعت 2 بامداد و دوباره در ساعت 2 بعد از ظهر انرژی کمتری دارند ، این ممکن است سنت چرت زدن ، یا خواب نیمروز را بعد از وعده غذایی ظهر توضیح دهد.

نور روز و تاریکی در تنظیم ریتم شبانه روزی ضروری است ، اما زمان بندی وعده های غذایی نیز ممکن است تأثیرگذار باشد.

درمان خواب آلودگی بعد از غذا

جلوگیری از احساس خواب آلودگی پس از خوردن ناهار

داشتن خواب کافی با کیفیت بالا می تواند از خستگی بعد از غذا جلوگیری کند.

احساس خستگی بعد از غذا می تواند ناامیدکننده باشد ، به خصوص پس از ناهار ، زمانی که فرد نیاز به هوشیاری دارد.

افت انرژی در طول روز می تواند به خصوص برای افرادی که در شرایط خطرناک کار می کنند مانند افرادی که با ماشین آلات یا وسایل نقلیه کار می کنند خطرناک باشد.

راهکارهای زیر می توانند از خستگی بعد از غذا جلوگیری کنند:

• کم و مرتب غذا بخورید. به جای خوردن وعده های غذایی بزرگ ، هر چند ساعت یک بار وعده های غذایی و میان وعده های کمتری بخورید تا سطح انرژی شما حفظ شود. یک قطعه میوه یا یک مشت آجیل باید به اندازه کافی برای درمان افت انرژی کافی باشد.

• خوب و با کیفیت بخوابید. فردی که شب به اندازه کافی بخوابد ، کمتر دچار افت انرژی قابل توجهی بعد از ناهار می شود.

• به پیاده روی بروید. انجام ورزش های سبک در طول روز ، به ویژه بعد از غذا خوردن ، به افراد کمک می کند احساس خستگی کمتری داشته باشند.

• در طول روز یک چرت کوتاه بزنید.

• نور درمانی را امتحان کنید. نویسندگان یک مطالعه در سال 2015 دریافتند که قرار گرفتن افراد در معرض نور شدید پس از ناهار باعث کاهش خستگی می شود.

• از نوشیدن قهوه و کافیین و الکل در کنار وعده های غذایی خودداری کنید. الکل می تواند احساس خستگی بیشتری در افراد ایجاد کند.

احساس ضعف بعد از خوردن غذا

چه موقع برای خواب آلودگی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر فردی پس از غذا خوردن به طور مداوم خسته است و این روی کیفیت زندگی وی تأثیر می گذارد ، باید با پزشک صحبت کند.

شرایط پزشکی زیر می تواند باعث خستگی مفرط پس از خوردن غذا شود:

- عدم تحمل غذایی یا آلرژی

- بیماری سلیاک

- کم خونی

- دیابت

بسیاری از افراد پس از خوردن غذا دچار افت انرژی می شوند. وعده های غذایی بزرگ و وعده های غذایی غنی از پروتئین و کربوهیدرات به احتمال زیاد باعث خواب آلودگی در افراد می شود. 

در بیشتر موارد ،افت انرژی بعد از غذا خوردن یک واکنش بیولوژیکی طبیعی است.

با این حال ، اگر این امر مانع فعالیت های روزمره شود ، بهتر است فرد در محتویات و زمان وعده های غذایی خود تغییر ایجاد کند. اگر این نوع تغییرات کمکی نکرد ، به پزشک مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خواب آلودگی پروتئین و کربوهیدرات خواب آلودگی بعد از غذا بعد از غذا خوردن خستگی بعد از غذا غنی از پروتئین وعده های غذایی خوردن غذا احساس خستگی پس از خوردن وعده غذایی طول روز افت انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۱۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید

محققان به‌تازگی دریافته‌اند که خوردن برخی مواد غذایی خاص مانند سبزیجات فاقد نشاسته قبل از کربوهیدرات‌ها می‌تواند به کاهش قند خون و قرار گرفتن آن در محدوده مناسب کمک کند. به‌خصوص در وعده صبحانه، مصرف سبزیجات در شروع صبحانه هورمون‌هایی را که در طول روز باعث گرسنگی می‌شوند، سرکوب می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز، کربوهیدرات‌ها ذاتا بد نیستند. آن‌ها منبع اصلی انرژی برای سیستم عصبی‌اند و فیبر بدن موردنیاز بدن را که در هضم و کاهش کلسترول موثر است، تامین می‌کنند. البته کربوهیدرات‌ها در غذا‌های ناسالم مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم یافت می‌شوند، اما در مواد غذایی سالم مانند میوه‌های فراوری‌نشده و همچنین عدس و لوبیا که به مغز و ماهیچه‌ها انرژی می‌دهند، هم به وفور وجود دارند. با وجود این، برخی مواد غذایی پرکروبوهیدرات می‌توانند یک‌تنه سطح قند خون را که به گلوکز معروف است، از حد ایده‌آل بالاتر ببرند، به‌ویژه اگر به مقدار زیاد مصرف شوند و اگر این افزایش سطح قند خون طی سال‌ها مدام تکرار شود، سلول‌ها پاسخ و واکنش به انسولین را متوقف می‌کنند. انسولین هورمونی است که به طور معمول به سلول‌ها پیام می‌فرستد برای صرف انرژی از گلوکز استفاده کنند. مشکل به‌وجودآمده که مقاومت به انسولین نام دارد، باعث تجمع قند در بدن می‌شود و یکی از مشخصه اصلی ابتلا به دیابت است.

افراد زیادی در سراسر جهان بیماری دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. حدود یک نفر از هر سه آمریکایی هم در مرحله پیش‌دیابت قرار دارد که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها از آن بی‌خبرند. بسیاری از این افراد به دیابت نوع ۲ مبتلا خواهند شد که عواقب احتمالی آن آسیب عصبی، از دست دادن بینایی و کوتاه شدن عمر است. در حالی که با تغییر ترتیب غذا خوردن هم می‌توان کربوهیدرات مصرف کرد و میزان قند خون مناسبی داشت. به قول باربارا، «این کار مجانی است و به اراده فوق بشری هم نیاز ندارد.»

وقتی اول سبزیجات می‌خوریم، فیبر موجود در آن‌ها در روده یک فیلتر ایجاد می‌کند. هنگامی که کربوهیدرات‌ها وارد میدان می‌شوند، این فیلتر هجوم آن‌ها را کند می‌کند؛ مثل شن و ماسه که جلو سیلاب را می‌گیرد و گلوکز به جای هجوم آوردن، قطره قطره و به‌آرامی وارد جریان خون می‌شود. در این حالت انسولین کمتری نیاز است تا سلول‌ها این ذرات را جذب کنند و به لوزالمعده فشار کمتری وارد می‌شود.

دکتر آلپانا شوکلا در این زمینه می‌گوید: «مجموع تحقیقات این ایده را که توالی و ترتیب غذا‌ها افزایش ناگهانی گلوکز پس از صرف غذا را کاهش می‌دهد، تقویت می‌کند» این روش نه‌تن‌ها برای افراد مبتلا به پیش‌دیابت و دیابت که برای افرادی که میزان قند خونشان طبیعی است هم فایده دارد.

شوکلا می‌گوید که سبزیجات را ۱۰ دقیقه قبل از خوردن کربوهیدرات مصرف کنید. حتی اگر این وقفه را هم در نظر نگیرید، در هر حال خوردن سبزیجات پیش از کربوهیدرات مزیت‌هایی دارد. از طرفی لازم نیست سبزیجات را به‌تن‌هایی مصرف کنید تا مفید واقع شوند. مصرف سبزیجات با پروتئین قبل از کربوهیدرات نقطه اوج و افزایش گلوکز را در افراد مبتلا به پیش‌دیابت ۴۶ درصد کاهش می‌دهد. به گفته شوکلا، این ترکیب حتی از مصرف سبزیجات به‌تن‌هایی هم بهتر جواب می‌دهد.

مزیت دیگر قرار دادن سبزیجات پیش از کربوهیدرات این است که تا سه ساعت پس از صرف غذا، احساس سیری می‌کنید. زیرا مصرف سبزیجات و پروتئین در ابتدا ترشح هورمونی به نام «گرلین» را که عامل گرسنگی است، سرکوب می‌کند. در نتیجه ممکن است کالری کمتری مصرف کنید. در حالی که وقتی افراد همین وعده غذایی را با ترتیب متفاوت و مصرف کربوهیدرات شروع می‌کنند، طی این سه ساعت با سطح بالاتری از گرلین مواجه می‌شوند.

یافته‌های این گزارش به معنی درمان قطعی یا جایگزین دارو برای مبتلا به بیماری‌ها از جمله دیابت نیست و بیماران باید تحت نظر پزشک برنامه دارویی و رژیم غذایی خود را تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • هر شانه تخم مرغ چند؟
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند/ تغییر نام جزیره ابوموسی
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند