Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@02:28:29 GMT

آمریکا در وضعیت اضطرار

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۱۹۱۳

آمریکا در وضعیت اضطرار

براساس اعلام طرف غربی گفت‌وگوها به‌دلیل تکرار برخی خواسته‌های حل‌شده از سوی طرف ایرانی به نتیجه نرسیده ،
حال آنکه امیرعبداللهیان این دور از مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده است.از طرفی محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز بازگشایی پرونده موسوم به pmd از سوی غرب را شاهدی بر به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوهای دوحه عنوان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
اما واقعاً این دور از مذاکرات چه نتیجه‌ای داشته و برای ادامه چه اقداماتی باید صورت پذیرد. پنج کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با قدس از زوایای مختلف این مذاکرات را ارزیابی کرده‌اند: پیام مذاکرات دوحه
  دکتر روح الله مدبر، تحلیلگر ارشد مسائل اوراسیا معتقد است: اقدامات رسانه‌ای غربی‌ها پیش و پس از مذاکره قطر، علیه‌ ایران و برای القای ترس و امتیازگیری یک‌جانبه بود. سیاست‌خارجی متوازن دوستی ایران با همسایگان و دعوت از دکتر رئیسی برای حضور در اجلاس بریکس (اجلاس اقتصادهای نوظهور) ضمن تأکید همه‌جانبه بر مزیت‌های ترانزیتی ایران در اقتصاد سیاسی منطقه اهمیت بالایی دارد. روس‌ها اعتراف کرده‌اند روابطشان با تهران راهبردی شده و این به منزله پیچیده‌شدن معادلات ایران و روسیه است. رشد مزیت‌های ترانزیتی ایران با همسایگان به‌مرور موجب کم‌اثر شدن تحریم‌ها خواهد شد. تلاش ایران برای تداوم مشارکت در ائتلاف‌های بین‌المللی اهمیت بالایی دارد. مذاکرات قطر اثبات کرد طرف‌غربی، دچار اضطرار در گفت‌وگو است. تداوم مقاومت موجب احقاق حقوق ما خواهد شد. «القای دروغ بزرگ» خطر رفتن ایران به ذیل اصل هفتم منشور ملل متحد از اکاذیبی است که جریان‌های رسانه‌ای غرب‌گرای داخلی و خارجی به‌دنبال القای آن به نفع یک‌جانبه‌گرایی آمریکا هستند. 
انتخاب قطر به عنوان میزبان مذاکرات چه معنایی دارد؟
دکتر علی سروش استاد دانشگاه و کارشناس مسائل غرب‌آسیا در پاسخ به این پرسش می‌گوید: تغییر مکان مذاکرات از وین به قطر به پیشنهاد ایران حاکی از نیاز طرف مقابل به گفت‌وگو در هر زمان و مکانی است. برگزاری این نشست به درخواست مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حاکی از اثرگذاری دیپلماسی‌ فعال ایران است. مذاکره موفق، مستلزم تغییر راهبرد طرف غربی است. ایران به‌دنبال تضمین‌ جدی و راستی‌آزمایی ادعاهای طرف مقابل است. طرف آمریکایی تصور می‌کند می‌تواند با تداوم سیاست مذاکره برای مذاکره امتیازگیری یک‌سویه را رقم بزند، اما راهبرد ما مذاکره برای تحقق منافع ملی است. ایران باید رویکرد فعال‌تری در اعمال محدودیت بر سر راه آژانس داشته باشد تا طرف غربی کوتاه بیاید.  مذاکرات مثبت بود، زیرا...
دکتر ثمانه اکوان، کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با قدس ضمن اشاره به مثبت بودن مذاکرات دوحه می‌گوید: نقش‌آفرینی قطر به‌عنوان میانجی در مذاکرات احیای برجام اقدام حمایتی قابل توجهی است. برگزاری مذاکره در منطقه غرب آسیا یعنی تنزل اروپا به واسطه سیاسی و بازیکن درجه۲ میدان دیپلماسی آمریکایی‌ها. در گفت‌وگوهای قطر، آمریکایی‌ها با تکرار پیش‌نویس برای مذاکرات وین آمده بودند تا بار دیگر اهداف خود را به تیم ایرانی بقبولانند، اما با هوشمندی ایران، این اتفاق نیفتاد چرا که هدف آمریکا بازگشت به برجام بدون اجرای تعهداتش بود. این اقدام آمریکایی‌ها ناشی از فشار محور عبری-عربی منطقه است که نمی‌خواهند ایران از برجام انتفاع داشته باشد. جمهوری اسلامی می‌داند آمریکا و رژیم صهیونیستی و اعراب منطقه در نهایت به برجام نیاز دارند، پس همچنان به مذاکرات امیدوار است.  اقناع افکار عمومی را دست‌کم نگیریم!
دکتر مهدی خورسند پژوهشگر مسائل اوراسیا نیز ضمن تأکید بر اهمیت افکار عمومی می‌گوید: برگزاری یک‌باره گفت‌وگوها در دوحه این پیام را به ذهن‌ها متبادر کرد که انگار قرار است ایران و آمریکا مستقیم مذاکره کنند. وزارت امورخارجه نسبت به آماده‌سازی افکار عمومی برای چنین خبری کم‌کاری کرد. ما در این دور می‌توانستیم از ابزارهای چین و روسیه برای تقویت گفت‌وگوها بهره بگیریم، اما حضور تنهایی ایران و آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا در این جلسات  کفه ترازو را کمی به سمت طرف غربی یا به طرف آمریکایی سنگین‌تر می‌کرد. رفتار آمریکایی‌ها حاکی از آن است که در حال نزدیک شدن به انتهای مسیر مذاکرات احیای برجام هستیم. دروغ‌پردازی آمریکا مبنی بر طرح مجدد مسائل حل‌شده قبلی از سوی ایران، وارونه نمایی رسانه‌ای است. صحبت بر سر تضمین برای حقوق ملت ایران است. دستاورد ما از برجام به واسطه سهل انگاری و مثبت اندیشی دولت قبل تقریباً هیچ بوده است. اما این‌بار چنین نیست. ارزیابی مثبت ایران از مذاکرات، به این دلیل است که جمهوری اسلامی توانسته است حرف خودش را به طرف مقابل تفهیم بکند و به آن‌ها بقبولاند که قرار نیست از حقوق ملی‌مان کوتاه بیاییم. علل ماندگاری آمریکا در برجام 
دکتر ابوالفضل بازرگان کارشناس مسائل حوزه آمریکا هم درباره اصرار ایالات متحده بر ادامه مذاکرات می‌گوید: در دورانی که جهان به واسطه بحران‌هایی نظیر تلاش آمریکا برای مهار چین، بحران انرژی، بحران غذا در اروپا، بحران مهاجران‌ و... دگرگون شده، قطعاً کارت‌های بازی ایران در نظام روابط بین‌الملل بیشتر است. جمهوری اسلامی بسیار راحت‌تر از توافق سال ۲۰۱۵ می‌تواند روی شروط خودش ایستادگی کند. اینکه طرف مقابل حاضر نیست شروط ما را بپذیرد برمی‌گردد به اینکه برنامه‌ای طولانی مدت برای مهار ایران دارد و می‌خواهد برنامه‌های موشکی و منطقه‌ای ایران را نیز مورد مذاکره قرار دهد. در این مسئله پای لابی رژیم صهیونیستی وسط است. اینکه ایالات متحده فعلاً شکست برجام را اعلام نمی‌کند، به دو موضوع برمی‌گردد. نخست اینکه ایده جایگزین مناسبی برای ادامه بازی با ایران در دست ندارد؛ یعنی مانند قبل نمی‌تواند بگوید یا جنگ یا توافق؛ تهدید به جنگ و یا افزایش تحریم‌ها نیز  به واسطه مقاومت ایران بی‌اثر شده‌اند و فشار حداکثری آن‌ها موجب افزایش توانایی هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای و پهپادی ما شده است. دوم ، آمریکا انتخابات کنگره را در نوامبر امسال پیش رو دارد. دولت بایدن دولت ضعیفی است و همراهی زیادی در کنگره با او وجود ندارد، به‌همین خاطر نمی‌تواند توافقی را به کنگره بدهد که به نفعشان نباشد. همین مسئله، سبب شده آمریکا در حالتی بماند که نه مذاکرات شکست بخورد و نه امتیاز خاصی به ما بدهد.

خبرنگار: حسین محمدی اصل

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا برجام آمریکایی ها گفت وگو طرف مقابل طرف غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۱۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت:‌ مذاکرات با دشمن صهیونیستی در قاهره به مراحل سرنوشت سازی رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «محمد الحاج موسی» در گفت‌ وگو با پایگاه «عربی ۲۱» اظهار کرد: مقاومت تمام تلاش خود را برای برداشتن موانع به منظور دستیابی به توافق برقراری آتش بس و پایان دادن به تجاوز دشمن صهیونیستی انجام داده و به این تلاش‌ها ادامه می‌دهد.

وی افزود: این توافق باید محکم و صریح و دشمن به بندها و شروطی که به منظور تأمین منافع ملت فلسطین در آن گنجانده شده است، پایبند باشد.

الحاج موسی ادامه داد: ما به دنبال یک توافق واضح و غیرقابل تفسیر هستیم، زیرا اصطلاحات مبهم ممکن است به دشمن اجازه تفسیر آن را به شکل دلخواه خود بدهد.

وی تصریح کرد: گروه‌های مقاومت در پاسخ به طرح پیشنهادی، خواستار تغییرات ریشه‌ای در آن نشدند، بلکه کلمات و اصطلاحات مبهمی در آن وجود داشت که مقاومت خواستار اصلاح آن در متن توافق نهایی شد.

سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین اظهار کرد: ساعات سرنوشت سازی پیش رو داریم تا به جدیت اشغالگران برای دستیابی به توافق پی ببریم، زیرا در مذاکرات گذشته بارها شاهد وقت کشی، فرار و تأخیر رژیم صهیونیستی بودیم.

الحاج موسی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی در مذاکرات گذشته گاهی مقاومت و گاهی میانجی‌ها را مانع دستیابی به توافق معرفی می‌کرد، در حالی که تنها مشکل در این مسیر، خود اشغالگران بودند و اکنون نیز مشکل اصلی خود آنها هستند.

وی افزود: در چند ساعت آینده، موضع دشمن به طور کامل مشخص می‌شود و همه خواهند دید که آیا او برای دستیابی به توافق جدی است و یا اینکه مانند گذشته وقت کشی می‌کند.

الحاج موسی بیان کرد: مقاومت خواستار تضمین‌های بین‌المللی برای اجرای توافق از سوی دشمن صهیونیستی است، ما آمریکا را فرمانده جنگ علیه نوار غزه می‌دانیم و این آمریکاست که پوشش سیاسی، نظامی و اطلاعاتی برای آن تأمین می‌کند.

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: مقاومت با دید مثبت در مذاکرات جاری شرکت کرده و امیدوار است که به نتیجه برسد و هیچ طرفی نباید درباره مقاومت فکر دیگری کند.

به گزارش ایمنا، مذاکرات برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه در پایتخت مصر ادامه دارد و شبکه اخباریه قاهره به نقل از یک منبع بلندپایه در هیأت امنیتی مصر که میانجیگری در روند مذاکرات رژیم اسرائیل و حماس را بر عهده دارد، افزود که دو طرف در مورد بسیاری از موارد اختلاف نظر به اجماع رسیدند.

این منبع به شبکه اخباریه قاهره گفت که پیشرفت محسوسی در مذاکرات حاصل شده است.

در همین حال یک منبع امنیتی مصر به رویترز گفت که نتایج مذاکرات این بار در قاهره با دفعات قبل متفاوت خواهد بود.

این منبع که به نام آن اشاره‌ای نشده با بیان اینکه «ما در بسیاری از موارد به توافق رسیده ایم» افزود: اما چند نکته باقی مانده است.

وی ادامه داد: این بار اوضاع بهتر به نظر می‌رسد، اما اینکه آیا به زودی توافقی حاصل می‌شود، بستگی به این دارد که اسرائیل آنچه را که برای دستیابی به آن لازم است ارائه می‌دهد یا خیر.

منبع: ایرنا

کد خبر 750711

دیگر خبرها

  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • آغاز مذاکرات پرسپولیس برای تمدید قرارداد بازیکنان
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس/ گفتگو‌ها به روز دوم کشیده شد
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است