Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان یک روش کارآمد جدید برای تبدیل متان به متانول در دمای اتاق ایجاد کرده اند. این تکنیک می‌تواند به کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمک کند و راهی با آلودگی کمتر برای تولید محصولات کلیدی ارائه کند.

در حالی که دی اکسید کربن بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، این تنها گاز گلخانه‌ای نیست که آب و هوای زمین را تغییر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متان در مقادیر کمتری منتشر می‌شود، اما ۳۴ برابر قوی‌تر است؛ بنابراین کاهش سطح آن همچنان در اولویت است. متان اضافی حاصل از فرآیند‌های صنعتی اغلب سوزانده می‌شود، اما CO۲ تولید می‌کند.

این ایده، یک جایگزین رایج برای تبدیل متان به متانول است که می‌تواند برای تولید طیف وسیعی از محصولات مانند سوخت، پلاستیک و مصالح ساختمانی استفاده شود.

مشکل این است که فرآیند تبدیل معمولاً به دما و فشار بالا نیاز دارد که باعث می‌شود آن را پر انرژی کند.

در سال‌های اخیر، دانشمندان روی کاتالیزور‌های جدیدی آزمایش کرده‌اند که در تبدیل متان به متانول در دمای اتاق و فشار محیط، از جمله کاتالیزور تیتانیوم و مس و راه‌هایی برای بهبود بلور‌های زئولیت آهن، امیدوارکننده هستند.

برای مطالعه جدید، محققان دانشگاه منچستر و آزمایشگاه اوک ریج، تکنیک جدیدی را با استفاده از چارچوب فلزی-آلی (MOF) به عنوان کاتالیزور توسعه دادند.

این ساختار‌ها بسیار متخلخل هستند و در این مورد آن منافذ حاوی اجزای مختلفی هستند که هر کدام در فرآیند کاتالیزوری نقش دارند.

ابتدا متان و اکسیژن با آب مخلوط می‌شوند و سپس به طور مداوم از طریق دانه‌های MOF جریان می‌یابد. قرار دادن MOF در معرض نور خورشید یک واکنش شیمیایی را ایجاد می‌کند و متان گازی را به متانول مایع تبدیل می‌کند که سپس می‌تواند به راحتی از آب استخراج شود.

نکته اصلی که این تبدیل خاص را بسیار دشوار می‌کند، شکستن پیوند کربن-هیدروژن در متان به منظور وارد کردن یک اتم اکسیژن برای تشکیل پیوند جدید و ساخت متانول است.

در این حالت، اجزایی که در MOF نگهداری می‌شوند، نور را جذب می‌کنند و الکترون‌ها را تولید می‌کنند که سپس به اکسیژن و متان جریان می‌یابند و باعث می‌شوند که آن‌ها با هم ترکیب شوند و متانول را تشکیل دهند.

در آزمایش‌ها، کاتالیزور جامد می‌توانست به طور موثر کار کند و حداقل ۱۰ بار شسته شود و دوباره استفاده شوند که برای حداقل ۲۰۰ ساعت زمان واکنش قابل استفاده است. با اصلاح بیشتر، این تکنیک می‌تواند به کاهش انتشار متان و همچنین ردپای زیست محیطی تولید متانول کمک کند.

مارتین شرودر، نویسنده مسئول این مطالعه گفت: این فرآیند به عنوان عنصر طلایی کاتالیزور نامیده می‌شود.

به جای سوزاندن متان، اکنون ممکن است بتوان گاز را مستقیماً به متانول تبدیل کرد. یک ماده شیمیایی با ارزش بالا که می‌تواند برای تولید سوخت‌های زیستی، حلال ها، آفت کش‌ها و افزودنی‌های سوخت برای وسایل نقلیه استفاده شود.

این ماده جدید MOF همچنین می‌تواند انواع دیگر واکنش‌های شیمیایی را به عنوان نوعی لوله آزمایش که در آن می‌توانیم مواد مختلف را ترکیب کنیم تا نحوه واکنش آن‌ها را مشاهده کنیم، تسهیل کند.

این تحقیق در مجله Nature Materials منتشر شده است.

منبع: سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: متان متانول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۲۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهادکشاورزی در حاشیه بازدیدی که از شرکت دامداران شهرستان نیشابور با اشاره به  استفاده از  بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام گفت:پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا وبازماند‌های این بخش دارد.

سید احمد رضا سید علیان افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

 معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور درهم دراین بازدید با بیان اینکه شهرستان نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام در خراسان رضوی است گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

علی مبارکی افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده ویا به دور ریخته می‌شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور صدور مجوز‌ها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماند‌ها به چرخه خوراک دامضروری است.

وی گفت: شرکت تعاونی دامداران با داشتن زنجیره‌ای کامل از شیر خام، کارخانه تولید خوراک دام و تاسیس کارخانه تولید خوراک دام از بقایا و پسماند‌های بخش کشاورزی و ارائه مشاوره‌های آموزشی به دامداران، از شرکت‌های نمونه کشوری و استانی در شهرستان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • پسکوف: پارلمان اروپا «ماشین روس هراسی» است
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • بزودی، راه اندازی شرکت تولید خودرو نیسان در خرمشهر
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق