Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@02:50:06 GMT

شهید مزاری؛ شهید جهادگر سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۲۹۹۷

شهید مزاری؛ شهید جهادگر سیستان و بلوچستان

شهید مزاری، یکی از شهدای جهادگر و مدرسه ساز و از عالمان سیستان و بلوچستان بود که در سال۱۳۶۹ به دست وهابیون تروریست به شهادت رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، شهدای روحانی در همه عرصه‌های دفاع مقدس، جنگ‌های اعتقادی و مبارزه با طاغوت روحانیت در خط اول بودند، تبلیغ دین و دفاع، تربیت روحی و آرامش جامعه، حفظ وحدت و یکپارچگی، احترام به مذاهب مختلف، مبارزه با خرافات و پرهیز از افراطی‌گری، از مهمترین رسالت‌های روحانیت در دنیای امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی مزاری (ره) در سال ۱۳۲۳ در روستای مزارکوه بیرجند که مدفن یکی از نوادگان امام باقر علیه السلام است به دنیا آمد و عالم مجاهدی که در کنار مجاهدت‌های علمی، هیچگاه از رسیدگی به حال فقرا و سامان دادن به اوضاع فرهنگی و اجتماعی غافل نشد.

روحانی شهیدی که به سبک مولا علی(ع) شبانه و به‌صورت ناشناس درب منازل فقرای آبرومند شهر می‌رفت و برایشان آذوقه و لباس می‌برد و عالم مجاهدی که در کنار مجاهدت‌های علمی، هیچگاه از رسیدگی به حال فقرا و سامان دادن به اوضاع فرهنگی و اجتماعی غافل نشد.

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شهید مزاری سنگر را ترک نکرد، بلکه محور اصلی فعالیت خود را تبلیغ مسائل فرهنگی قرار داد و مجاهد خستگی ناپذیر، شهید مزاری در طول دفاع مقدس همراهی ویژه‌ای با رزمندگان اسلام داشت.
        
مردمی ترین روحانی شهر پس از آیت الله کفعمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت های گسترده فرهنگی و اجتماعی در سطح استان پرداخت، تدریس در حوزه علمیه و نهادها و تربیت طلاب فاضل، امامت جماعت مسجد محوری شیعه در زاهدان بنام حضرت علی ابن ابیطالب (ع)، تأسیس اولین کانون فرهنگی مساجد در استان، تعظیم شعائر اسلامی با برگزاری با شکوه ولادت و شهادات ائمه اطهار،حضور مستمر تبلیغی در جبهه ها و ارسال کاروان های تدارکاتی به جبهه های جنگ و احداث چهارده باب مدرسه بنام چهارده معصوم علیهم السلام و یک باب مدرسه بنام شهدای مسجد امام علی (ع) بخشی از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی وی بود.

وی اهتمام ویژه ای در رسیدگی پنهانی نسبت به ایتام و محرومان داشت که پس از شهادت ایشان گستردگی این خدمات مشهود شد و فرزندان شهید جهت استمرار این کار ارزشمند موسسه خیریه ای را با نام شهید تاسیس نمودند که از چهلم شهادت ایشان تا کنون فعال است.

پس از اتمام جنگ، یکی از مشکلات کشور با توجه به ازدیاد جمعیت، کمبود فضای آموزشی بود. شهید مزاری با آغاز جهاد مدرسه‌سازی به ساخت ۱۴ باب مدرسه به نیت چهارده معصوم و یک مدرسه به نیت شهیدان مسجد امام علی (ع) ساخت و با به یادگار گذاشتن این مدارس در مناطق شهر زاهدان، نام خود را در زمره طلایه داران مدرسه سازی در کشور ثبت کرد.

سرانجام تروریست‌های کوردل که از اسلام ناب محمدی کینه داشته در شامگاه ۱۸خرداد ۱۳۶۹، او را در حالی که از مسجد بازمی‌گشت، در مقابل دیدگان همسر و فرزندانش به آماج گلوله بستند و به شهادت رساندند.

به قلم احمد محمدی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرهنگی و اجتماعی شهید مزاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۲۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۶۷ درصد پرونده‌های ارجاعی به مشاوران کلانتری‎های سیستان و بلوچستان

سرهنگ علی رحیمی با حضور در همایش گرامیداشت روز روانشناس به ارائه گزارشی از اقدامات حوزه مشاوره، مددکاری و خدماتی که توسط مشاوران روانشناس در طول یک سال گذشته توسط آنان ارائه شده پرداخت.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس استان با اشاره به نقش پر رنگ مراکز مشاوره و مددکاری در حوزه پیشگیری از آسیب ها، بیان کرد: آمار کل مراجعین به مرکز مشاوره و دوایر مددکاری اجتماعی کلانتری‌ها در سال۱۴۰۲ بالغ بر ۳۰ هزار و ۵۲۲ پرونده بوده است.

رحیمی گفت: از این تعداد ۲ هزار و ۵۴۷ پرونده به مرکز مشاوره و ۲۷ هزار و ۹۷۵ پرونده به دوایر مددکاری اجتماعی کلانتری‌ها ارجاع شده است که از پرونده های ارجاعی به کلانتری‌ها تعداد ۶۷ درصد منجر به مصالحه شده است.

معاون سیاسی  اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: نیاز به نشاط اجتماعی در جامعه با توجه به جغرافیای خاص اجتماعی استان باید یکی از اولویت‌های روانشناسان و مشاوران در سطح استان قرار گیرد.

شریفی افزود: جغرافیای اجتماعی استان دارای گستردگی و تنوع های خاصی است که نیازمند نشاط اجتماعی و حال خوب در جامعه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: تمامی دستگاههای اجرایی وظیفه مشارکت و گره گشایی در این زمینه را دارند تا انسجام اجتماعی در جامعه تحقق یابد. این امر با همت و کمک روانشناسان و مشاوران تحقق می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • امسال برای اشتغال فارغ‌التحصیلان برنامه ریزی شده است
  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • تلاش برای پیوند منزل، محله، مدرسه و مسجد در سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع
  • وزارت کار بخشی از سهم اشتغال کشور را به فارغ‌التحصیلان اختصاص داده است
  • سازش ۶۷ درصد پرونده‌های ارجاعی به مشاوران کلانتری‎های سیستان و بلوچستان
  • 7 شهید در حمله به نمازگزاران در هرات افغانستان
  • حمله به نمازگزاران در هرات افغانستان/ ۷ نفر شهید شدند
  • حمله به نمازگزاران در هرات افغانستان/ ۶ نفر شهید شدند