Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان آلمانی در جدیدترین یافته‌های خود از روشی جدید برای تشخیص سرطان پستان خبر داده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، اگر یک توده مشکوک در سینه بیمار کشف شود، معمولا عملیات بافت‌برداری انجام می‌شود و پزشک، بخش‌های کوچکی از بافت را از توده برداشته و آنها را در آزمایشگاه بررسی می‌کند. این امر که پزشکان درک کنند آیا آن توده مشکوک یک زخم معمولی در بافت است یا نشانه بیماری و تومور است، بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، بیماران باید چندین روز برای مشاهده نتایج صبر کنند. علاوه بر این، آزمایش بافت برداری گران و دردناک است و به دلیل اینکه یک روش تهاجمی است خطرات خاصی مانند عفونت در محل زخم یا آسیب دیدن بافت جانبی را نیز به همراه دارد.

اخیرا دانشمندان مرکز فراونهوفر آلمان تمرکز خود را برای آزمایش بافت برداری معمولی که برای تشخیص سرطان پستان استفاده می‌شود، قرار دادند و در نهایت به فکر توسعه روشی غیرتهاجمی برای تشخیص این سرطان افتادند. دکتر "نوس فلیو تورس"(Neus Feliu Torres) که رهبری این پژوهش را بر عهده داشت، گفت: در پروژه LIBIMEDOTS، ما در حال کار بر روی شناسایی سرطان پستان از طریق سلول‌های تومور در گردش هستیم.

اگر تومور در بدن به عنوان مثال در پستان وجود داشته باشد، تعدادی از سلول‌های تومور ممکن است وارد جریان خون و سایر مایعات بدن شوند. اگر بتوان این سلول‌ها را به جای بافت‌برداری از تومور در آنجا شناسایی کرد، مزایای بیشماری برای بیماران خواهد داشت. این روش دو مزیت خواهد داشت که غیرتهاجمی بودن اولین مورد آن است و پزشک به سادگی می‌تواند از بیمار آزمایش خون بگیرد. ثانیا، نتایج فقط در عرض چند ساعت در دسترس هستند. با دنبال کردن این رویکرد، محققان امیدوارند که علاوه بر کشف سریع‌تر و غیرتهاجمی‌تر تومورهای پستان در مراحل اولیه، میزان موفقیت آمیز بودن درمان را ارتقا دهند.

غنی‌سازی و شناسایی سلول‌های تومور

اصل این روش بر دو رکن استوار است. اولین مورد شامل غنی‌سازی(Enriching) سلول‌های تومور در خون است تا بتوان آنها را شناسایی کرد. در مقایسه با سایر سلول‌های سوماتیک، سلول‌های تومور موجود در خون تنها به نسبت یک در یک میلیون وجود دارند. بنابراین یافتن و شناسایی آنها بسیار دشوار است. برای غنی‌سازی سلول‌های تومور، محققان در حال توسعه نانوذرات مغناطیسی هستند.

این امر سلول‌های تومور را قادر می‌سازد تا توسط یک میدان مغناطیسی، جمع آوری شوند. رکن دوم اتصال ویژه ذرات فلورسنت به سطح سلول‌های تومور غنی شده به منظور شناسایی آنها است. این به محققان امکان می‌دهد از سطح سلول‌های تومور برای اتصال ذرات فلورسنت استفاده کنند.

یاخته‌های پیکری یا سلول‌های سوماتیک(somatic cell) به یاخته‌هایی گفته می‌شود که در پیدایش بافت‌ها و اندام‌های بدن نقش‌آفرینی می‌کنند. در برابر یاخته‌های پیکری، یاخته‌های جنسی هستند که به پیدایش کامه‌ها(گامت‌ها) شامل نرینگی(اسپرم) و تخمک می‌انجامند. تمام یاخته‌های سوماتیک ممکن است محتوای ژنی هسته ‌ی نداشته باشند مانند گلوبول‌های قرمز.

از آنجایی که سلول‌های تومور در گردش از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است، استفاده از یک نوع ذره فلورسنت کافی نیست، بنابراین محققان در حال توسعه طیف وسیعی از ذرات مختلف با ویژگی‌های اتصال خاص برای کشف سلول‌های تومور هستند. این فرآیند، تشخیص را حساس‌تر، خاص‌تر و سریع‌تر و همچنین مقرون به صرفه‌تر می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان پستان بافت برداری سلول های تومور بافت برداری سرطان پستان برای تشخیص سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین

 تارنمای خبری آکسیوس افشا کرد که دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی آمریکا در همکاری با پلیس این کشور و با استفاده از نرم‌افزار‌ها و سخت‌افزار‌های نظارتی، معترضان هوادار فلسطین را شناسایی می‌کنند.

این وبگاه نوشت: مجریان قانون هنگام بررسی اعتراض‌های دانشگاهی [در ایالات متحده]و معترضان دستگیر شده، به ابزار‌های تشخیص چهره و نظارت بر رسانه‌های اجتماعی تکیه می‌کنند. با این حال، این فناوری‌ها نواقص بسیاری داشته و ممکن است برخی به اشتباه شناسایی شده و حتی مسئولان از این فناوری سوء استفاده کنند.

در ادامه گزارش آکسیوس آمده است: همکاری پلیس و دانشگاه‌ها در زمینه مسائل ایمنی سابقه طولانی‌ای داشته و تصاویر دوربین‌های دانشگاه ها، موقعیت جغرافیایی معترضان و مطالب منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی در اختیار نهاد‌های امنیتی قرار می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، بخش انتظامی دانشگاه‌ها در دوران همه گیری کرونا و به بهانه نظارت بر مسائل ایمنی مانند تیراندازی‌های احتمالی، ابزار‌های نظارتی بیشتری خریداری کردند. حتی برخی دانشگاه‌ها پلاک خوان‌های خودکار را در محوطه نصب کردند.

آکسیوس یادآوری کرده است: طبق تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۲۲، از سال ۲۰۱۵ دست‌کم ۳۷ موسسه آموزش عالی در ایالات متحده از نرم افزار "سوشال سنتینل" (Social Sentinel) که یک ابزار نظارت بر محتوای رسانه‌های اجتماعی است، برای نظارت بر دانشجویان معترض استفاده کرده اند.

این وبگاه خبری تاکید می‌کند: اکنون بیم از آن وجود دارد دانشجویانی که در اعتراضات اخیر شرکت کرده‌اند، حتی پس از دانش‌آموختگی نیز با افزایش نظارت نیرو‌های امنیتی مواجه شوند. با این وجود، بسیاری از معترضان با فناوری‌های نظارتی آشنایی دارند.

آکسیوس می‌افزاید: در سال ۲۰۲۰ و در جریان اعتراضات "زندگی سیاه‌پوستان مهم است"، بسیاری از مردم دریافتند که ماسک‌هایی که برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ بر صورت می‌زدند، می‌توانند تشخیص هویت آنها را برای دوربین‌های تشخیص چهره دشوارتر کنند. از این رو بسیاری از شرکت کنندگان در اعتراض‌های اخیر حمایت از فلسطین نیز برای جلوگیری از شناسایی، از ماسک صورت استفاده کردند.

به نوشته این رسانه، در جریان اعتراض‌های ۲ هفته اخیر دانشجویان طرفدار فلسطین، بیش از یک هزار و ۹۰۰ نفر در دست‌کم ۴۳ پردیس دانشگاهی آمریکا دستگیر شده اند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟