Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@07:38:52 GMT

خطر احتمال انتشار ویروس پشه آئودس در کشور

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۴۱۵۳

خطر احتمال انتشار ویروس پشه آئودس در کشور

ایسنا/زنجان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: احتمال انتشار ۴ نوع ویروس از پشه آئودس در کشور وجود دارد.

مشهود تقی‌لو ظهر امروز (۱۱ تیرماه) در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی و زنان استان زنجان، با اشاره به ویروس جدیدی که توسط نوعی پشه منتقل می‌شود، عنوان کرد: این پشه ناقل ۴ نوع ویروس است که هر کدام از این ۴ نوع ویروس چند نوع بیماری را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول با اشاره به سرعت انتشار این ویروس، اظهار کرد: سرعت گسترش بیماری‌های منتقله از این نوع پشه زیاد است و توسط ۲ نوع پشه منتقل می‌شود. همچنین تا سال ۱۳۹۷ ناقلان این پشه در ۱۳ کشور منطقه از جمله یمن، پاکستان و عربستان صعودی مشاهده شده است.

تقی‌لو با اشاره به راه انتقال این ویروس، گفت: ویروس این بیماری از طریق گزش پشه، خون آلوده، پیوند عضو و همچنین از مادر به کودک در دوران بارداری منتقل می‌شود. همچنین نرخ مرگ و میر در این بیماری در موارد خفیف بین ۱ الی ۵ درصد و در موارد شدید تا ۲۶ درصد نیز می‌رسد.

وی با اشاره به یکی از بیماری‌های نشات گرفته از این پشه، اظهار کرد: یکی از این بیماری‌ها تب دانگ نام دارد که در دنیا بین ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند و بیش از ۷۵ درصد افراد در معرض خطر ابتلا در منطقه آسیا قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به پتانسیل بالای ورود این بیماری از طریق جنوب کشور، بیان کرد: پتانسیل ورود تب دانگ به ایران مخصوصا از جنوب کشور به دلیل شیوع این بیماری در کشورهای عربی همسایه و شهر های جده و مدینه حتمی است.

تقی‌لو افزود: با توجه به حجم بالای زائران مکه مکرمه و عتبات عالیات این زائران به نوعی مخزن بیماری به شمار می‌آیند و باید جهت پیشگیری از شیوع این بیماری در ایران به وسیله زوار اقدامات جدی انجام داد.

این مسئول خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس توسط پشه ناقل می‌توان از پشه‌بندها، حشره‌کش‌ها استفاده و همچنین از طریق رعایت اصول بهداشتی پیشگیری کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی زنجان دانشگاه علوم پزشكي ویروس پشه آئدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۴۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نخستین ابرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر کشور در زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو گفت: با ساخت و تولید این ترانسفورماتور، این شرکت در زمره معدود سازندگان دارنده تکنولوژی ساخت اَبَرترانسفورماتور همچون ABB Siemens و TBEA قرار گرفت و ضمن رفع نیاز کشور از واردات ابرترانسفورماتورها، از خروج ارز از کشور جلوگیری شد.

صادقی افزود: تولید سه دستگاه از این ترانسفورماتور‌ها طی امسال در برنامه قرار دارد که اگر ساخت این سه ترانسفورماتور صورت گیرد از خروج بیش از ۱۵ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: این ابرترانسفورماتور ۳۴۰ تُنی مزیت‌هایی از قبیل صرفه‌جویی در فضای مورد نیاز برای قرارگیری ترانسفورماتور‌ها در پست برق به میزان حدود ۶۰ درصد، کاهش حدود ۷۰ درصدی تلفات بی‌باری نسبت به حالت سه ترانسفورماتور تک فاز، کاهش هزینه‌های احداث پُست و تسهیل فرآیند بهره‌برداری و مانیتورینگ را دارد.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو گفت: طراحی و تولید بزرگترین ترانسفورماتور سه فاز شبکه برق کشور با ظرفیت ۵۰۰ مگاولت آمپر در گروه صنعتی ایران ترانسفو در حالی با تکیه بر دانش و تخصص بومی شده مهندسان ایرانی انجام شده است که این ترانسفورماتور غول پیکر تاکنون در کشور تولید نشده بود.


ساخت این ترانسفورماتور با حضور وزیر نیرو در زمان برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق کشور در آبان ماه سال گذشته آغاز شد و با وجود پیچیدگی‌های قابل توجه در محاسبات و طراحی این ابرترانسفورماتور ظرف مدت زمان بسیار کوتاه در ۶ ماه، به مرحله آزمایش و رونمایی رسید.

قرار است این ابرترانسفورماتور تولید شده توسط وزیر نیرو و برخی مقامات و مسئولان کشوری رونمایی و به بهره‌برداری برسد.

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • جان‌فشانی رزمندگان مدیون انتشار علم و معرفت معلمان است
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور
  • ساخت نخستین ابرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر کشور در زنجان
  • جوی آرام در اکثر نقاط کشور
  • سامانه بارشی جدید در راه کشور